Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@13:29:08 GMT

روزگار سخت دستفروشان مشهد

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۳۷۱۷

روزگار سخت دستفروشان مشهد

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،کلانشهر مشهد دارای ۲۳ بازار سیار شامل روز بازار، عصر بازار و شب بازار است که اقتصاد و معیشت افزون بر پنج هزار و ۵۰۰ نفر را به خود گره‌زده است.

دستفروشان روزبازارهای مشهد که اکنون شرایط سخت کرونا را تجربه می کنند، می‌گویند: در حال حاضر فقط چند ساعتی در بعدازظهر و قبل از تاریکی هوا بازار باز است که آن هم مثل گذشته پررونق نیست به سختی می‌توانیم یک لقمه نان در بیاوریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا یکی از دستفروشان در بازار هدایت مشهد در بلوار خیام شمالی که به‌واسطه کرونا کار و کاسبی‌اش کساد شده، می گوید: در ماه گذشته ما نیز به دلیل کرونا تعطیل بودیم و اجازه فعالیت به ما داده نمی‌شد و  از آنجا که در سطح شهر هم اجازه بساط کردن را نداشتیم هیچ راهی برای امرار معاش نداشتیم.

او ادامه می دهد: دستفروشان در فضای آزاد و باز فعالیت دارند و  شهرداری نباید درباره دستفروشان تا این حد سخت‌گیری کند.

بیشتر بخوانید

بازارهای سیار همچنان تعطیل است/ پایان کرونا شرط فعالیت این بازارها

حسین هم یکی از همین دستفروشان  است  که تا پیش ‌از این در جاده شاندیز بساط می‌کرده،او می‌گوید: از زمانی که محدودیت‌ها به شکل جدی‌تری اعمال شد با قرار دادن بلوک‌های سیمانی محل کسب‌ وکار ما هم تخته شد.

او حالا در صندوق‌عقب خودرویش و به‌صورت سیار آن‌هم در روزهای تعطیل خشکبار می‌فروشد می گوید: برای اینکه محصولات باغ‌هایمان توسط دلالان خریداری نشود ترجیح می‌دهیم که بساط دستفروشی سیار راه بیندازیم.

حسین با بیان اینکه روزهای تعطیل و به دلیل قیمت‌های ارزان‌تر از فروشگاه‌ها، مردم نیز استقبال خوبی از محصولات‌ خشکبار دارند اظهار می‌کند: اینجا برای نشستن روی زمین خشک ‌و خالی از ما پول می‌گیرند. ای‌ کاش در قبال دریافت این پول خدماتی مانند سایبان و یا سرویس بهداشتی هم در نظر می‌گرفتند.

راه‌اندازی بازارچه‌ با مشارکت بخش خصوصی

مسعود رضوی مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری مشهد درباره طرح‌های حمایتی از دست‌فروشان می گوید: این سازمان با رویکرد کمک به اقتصاد داخلی از طریق برگزاری بازارها زمینه اشتغال تعداد زیادی از شهروندان بخصوص اقشار آسیب‌پذیر جامعه و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی شامل بهزیستی، کمیته امداد و غیره را فراهم کرده است.

او می گوید: بررسی‌ها نشان می‌دهد بیشتر این افراد تنها منبع درآمدشان فقط از طریق فعالیت در این‌گونه بازارها محقق می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا و تعطیلی چندباره این بازارها ادامه می‌دهد:  طبق دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی ستاد پیشگیری و  مبارزه با کرونا ، تمامی بازارهای سیار شامل روز بازار، شب بازار و عصر بازار تاکنون بارها فعالیت آنها متوقف‌ شده است.

رضوی درباره این سئوال که چه طرح‌هایی برای حمایت از این افراد در دستور کار قرار دارد بیان می کند: این سازمان در نظر دارد برای حمایت از کسب‌وکارهای خرد و خانگی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی نسبت به راه‌اندازی بازارچه‌های خوداشتغالی و بازارچه‌های تخصصی با مشارکت بخش خصوصی در سطح شهر اقدام کند.

منبع: ایلنا

انتهای پیام//م.م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازارهای سیار محدودیت های کرونایی رکود اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۳۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران
  • روز معلم و بهانه‌ای برای نوشتن روزگار معلمی 
  • پیش‌بینی ۴۹۱ شعبه ثابت و سیار در دو حوزه انتخابیه زنجان
  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان
  • پیش بینی ۴۹۱ شعبه ثابت و سیار در ۲ حوزه انتخابیه استان زنجان
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • آبرسانی سیار به ۲۵۷ روستای استان گلستان
  • خواسته امروز آزادگان جهان، محو رژیم صهیونیستی از صحنه روزگار است
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت