Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@12:14:10 GMT

آمار خودکشی بعد از کرونا در ایران

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۴۹۰۰

آمار خودکشی بعد از کرونا در ایران

رئیس مرکز سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میزان خودکشی در ایران بعد از شیوع کرونا افزایش جدی نداشته است و تغییرات آن به حدی اندک است که قابل چشم پوشی است. ناطقان: احمد حاجبی روز یکشنبه در نشست خبری آنلاین از محل وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: در مورد آمار خودکشی دو نوع ثبت آمار در کشور وجود دارد، یکی موارد فوتی خودکشی است که در سازمان پزشکی قانونی انجام می‌شود و دیگر موارد اقدام به خودکشی است که به بیمارستان‌ها ارجاع می‌شود، آمار اقدام به خودکشی در وزارت بهداشت دقیقتر است، زیرا بسیاری از افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند و نجات پیدا می‌کنند پرونده‌ای در پزشکی قانونی ندارند، اما آمار فوتی‌های خودکشی در سازمان پزشکی قانونی دقیق‌تر است، زیرا بسیاری از موارد فوتی خودکشی اساسا به بیمارستان نمی‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





 وی افزود: هم آمار وزارت بهداشت و هم آمار سازمان پزشکی قانونی نشان می‌دهد که از زمان شیوع کرونا و به خصوص در ۸ ماه گذشته افزایش چندانی در موارد خودکشی نداشته ایم و تغییرات این آمار نسبت به گذشته قابل چشم پوشی است و این نشان می‌دهد که مدیریت استرس و اختلالات روانی در کشور به خوبی انجام شده و بحران اختلالات روانی بعد از کرونا مدیریت شده است در حالی که در اکثر کشور‌های دنیا با بحران‌های مشابه افزایش اختلالات روانی و خودکشی قابل توجه است.

حاجبی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره افزایش اختلالات روانی بعد از شیوع کرونا گفت: با توجه به تجارب دنیا و ایران به خصوص در همه گیری کووید۱۹ مشاهده می‌کنیم که ایران نیز مثل سایر کشور‌ها درگیر با این مساله و اختلالات روانی آن دیگر شده است البته قبلا هم تجربه سارس، مرس و ابولا و تبعات روانی پس از آن را هم داشتیم، زیرا معمولا مبتلایان به این بیماری‌ها با مشکلات سلامت روان هم رو به رو می‌شوند.

وی افزود: شایعترین اختلالات روانی پس از کرونا در ایران نیز مثل همه دنیا اضطراب و افسردگی است که به دنبال درگیری با عفونت کرونا یا از دست دادن نزدیکان رخ می‌دهد، اما ارزیابی آماری از افزایش میزان اضطراب و افسردگی بعد از کرونا نداریم و اساسا انجام چنین کاری امکانپذیر نیست، زیرا برای ارزیابی این موضوع باید به در خانه‌های مردم مراجعه کنیم تا بتوانیم وضعیت خانواده‌ها را ارزیابی و با گذشته مقایسه کنیم که با توجه به خطر انتشار کرونا چنین اقدامی در شرایط اپیدمی مقدور نیست و بررسی این مساله با روش‌های مرسوم ارزیابی امکانپذیر نیست و در هیچ جای دنیا نیز چنین اقدامی را انجام نمی‌دهند.

رئیس مرکز سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت ادامه داد: با وجود این شایعترین اختلالات روانی پس از کرونا اضطراب و افسردگی است و البته اختلال استرس پس از حادثه هم هست که به دنبال همه گیری کووید۱۹ افزایش یافته است.

وی گفت: خدمات سلامت روان بعد از کرونا برای گروه‌های هدف در کشور افزایش یافته است. مهمترین گروه هدف جمعیت عمومی است، اما به طور خاص برای خانواده و بازماندگان فوت شدگان کرونا و نیز بهبودیافتگان این بیماری برنامه‌های بیشتری انجام شده است. از ۲۰ اسفند سال ۹۸، خدمات مشاوره سلامت روان نیز به خدمات سامانه ۴۰۳۰ اضافه شد و تاکنون به ۷۰۰ هزار تماس تلفنی مرتبط با سلامت روان با متوسط سه دقیقه صحبت و بیش از دو میلیون دقیقه مکالمه پاسخ داده شده است.

حاجبی افزود: بیش از دو هزار کارشناس سلامت روان هم در شبکه بهداشتی کشور مشغول خدمات رسانی هستند و ۳۰ عنوان مطلب برای مدیریت استرس و اضطراب در اختیار کارشناس نظام سلامت قرار داده شده است.
منبع: صراط برچسب ها: کرونا ، ناطقان ، ایران ، آمار

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کرونا ناطقان ایران آمار اختلالات روانی پزشکی قانونی وزارت بهداشت بعد از کرونا سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۴۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس عبادی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت است .

 


وی با بیان اینکه تعداد محدودی از پرستارانی که در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند ، افزود: در حال حاضر، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول خدمت هستند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.
عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یکی از چالش‌های جهانی است، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • پشت پرده افزایش خودکشی رزیدنت‌ها در ایران
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان