Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود شکوهی گفت:حدود یک سوم دانش‌آموزان در معرض خطر و نیازمند انجام اقدامات فوری و تخصصی هستند چون در صورت عدم توجه جدی به این حوزه شاهد افزایش بروز و تشدید اختلالات روان‌شناختی و افزایش آسیب‌های اجتماعی در حوزه رفتارهای پرخطر مانند خودکشی، سوءمصرف مواد مخدر و ... خواهیم بود.

به گزارش برنا؛ بر اساس باور کارشناسان نرخ شیوع اختلالات روانی در بین نوجوانان از 12 سالگی آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر در بین کودکان نیز شاهد افسردگی و اضطراب هستیم که در قالب شب ادارای، انزوا طلبی، بیش فعالی و ... بروز می کند. در این شرایط از آموزش و پرورش به عنوان دومین متولی کودکان و نوجوانان بعد از خانه و خانواده انتظار می‌رود تا در روند بروز اختلالات روانی در کشور اقدامات موثر را در دستور کار قرار دهند. آنچه در ادامه می‌خوانید نظرات مسعود شکوهی، مدیرکل امورتربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با برنا است.

•    درباره آخرین بررسی‌ها  از روند افسردگی در بین دانش آموزان  توضیح دهید.

بر اساس نتایج ارزیابی‌های صورت گرفته مبتنی‌بر داده‌های «آزمون غربالگری سلامت روانی- رفتاری، گزارش هسته‌ها، مراکز مشاوره و خدمات روان‌شناختی کشور»، در حوزه سلامت روان با رویکرد مثبت و منفی (مشتمل بر خرده مقیاس‌های خوش‌بینی، امید، نشاط، عزت نفس، افسردگی، اضطراب، خشم و رفتارهای پرخطر) نشانگر آن است که حدود یک سوم دانش‌آموزان در معرض خطر و نیازمند انجام اقدامات فوری و تخصصی هستند چون در صورت عدم توجه جدی به این حوزه شاهد افزایش بروز و تشدید اختلالات روان‌شناختی و افزایش آسیب‌های اجتماعی در حوزه رفتارهای پرخطر مانند خودکشی، سوءمصرف مواد مخدر و ... خواهیم بود.

•    کدامیک از اختلالات روحی برای دانش آموزان در سنین کودکی و نوجوانی تهدید کننده است؟

 اختلالات مربوط به بروز و افزایش اختلالات روان شناختی مانند  افسردگی ، اضطراب،خشم و رفتارهای پرخطر و کاهش خوش‌بینی، امید، نشاط و عزت نفس در این سنین تهدید کننده است.

    به دلیل شیوع کرونا آموزش‌ها به شکل غیرحضوری برگزار می‌شود. روند بررسی کیفیت آموزشی دانش آموزان  در این شرایط چگونه انجام می‌شود؟

 توجه به سیر تحولات ایجاد شده در کشور به‌دلیل بروز و همه‌گیری بیماری کرونا و ضرورت فاصله اجتماعی دانش آموزان در بسیاری از نقاط کشور ناگزیر به ادامه فعالیت‌های آموزشی و پرورشی مدارس به صورت  ترکیبی (حضوری و غیرحضوری) و به ویژه در بستر فضای مجازی هستند. در این زمینه اداره کل  امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی، زمینه‌سازی لازم برای اجرای فعالیت راهنمایی، مشاوره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی با بهره‌گیری از مشاوران مدارس به شکل حضوری و غیر حضوری به خصوص در بستر شبکه شاد را فراهم کرده است. همچنین کلیه دانش آموزان کشور در مناطق شهری، روستایی و مناطق عشایری که به دو دسته ( آنهایی که دسترسی به ظرفیت فضای مجازی دارند و آنهایی که دسترسی به این فضا ندارند) تحت پوشش خدمات مشاوره‌ای و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به شکل آنلاین ( برخط ) و حضوری به خصوص در هسته‌ها و مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی قرار دارند. البته این اداره کل درصدد آن است که کیفیت این فعالیت‌ها را به‌ویژه در مناطقی که دسترسی (آنلاین) بر خط موجود نیست تقویت کرده و برای ایجاد عدالت در ارائه خدمات از طریق حضوری عمل کنند. به‌‎طور کلی ارائه با توجه ویژگی منحصر به فرد خدمات آموزشی و پرورشی روش‌های ارائه  خدمات مشاوره‌ای در مدارس و هسته‌های مشاوره و خدمات روان شناختی صورت می‌گیرد.

//انتهای پیام: 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زهرا سلیمانی افسردگی دانش آموزان اختلالات روان شناختی آسیب های اجتماعی رفتارهای پرخطر دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۹۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرآنلاین ،این مطالعه شامل افراد میانسال مبتلا به اضافه وزن و مقاومت به انسولین بود که خود را با کاهش خفیف شناختی توصیف کردند.

مهر در خبری نوشت:نویسندگان این مطالعه عنوان می‌کنند که آنتوسیانین ها، ترکیبات زیست فعال موجود در توت فرنگی، بلوبری، و سایر انواع توت‌ها، ممکن است عامل محافظت کننده عصبی باشد.

طبق این مطالعه جدید، بزرگسالان میانسال مبتلا به اضافه وزن و مقاومت به انسولین که به مدت ۱۲ هفته توت فرنگی مصرف کردند، کاهش تداخل حافظه و افسردگی را گزارش کردند.

با توجه به اختلالات شناختی، مانند بیماری آلزایمر، که به آهستگی در طی یک دوره چند ساله که از میانسالی شروع می‌شود، ایجاد می‌شود، نویسندگان این مطالعه معقتدند تغییر رژیم غذایی ممکن است پیشرفت زوال عقل را کاهش داده و خلق و خو را بهبود بخشد.

این مطالعه بر روی آنتوسیانین ها تمرکز دارد. تحقیقات قبلی روی بلوبری - که حاوی آنتوسیانین نیز است - توسط نویسنده اصلی این مطالعه نشان داد که این ترکیب عملکرد اجرایی مغز را بهبود می بخشد.

در مطالعه حاضر پنج مرد و ۲۵ زن شرکت کردند. آنها به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که توت فرنگی مصرف می‌کردند و گروهی که دارونما دریافت می‌کردند.

محققان سلامت عصبی و خلق و خوی افراد را قبل از شروع کارآزمایی ۱۲ هفته‌ای ارزیابی کردند.

در طول آزمایش، به گروه آزمایش دستور داده شد که یک بسته پودر مخلوط با مایع، تهیه شده از توت فرنگی کامل خشک، یخ زده و آسیاب شده مصرف کنند. بسته توت فرنگی حاوی معادل یک فنجان توت فرنگی کامل تازه بود.

محققان دارونما را طوری فرموله کردند که طعم، ظاهر و بار کربوهیدراتی مشابه پودر توت فرنگی داشته باشد.

هیچ یک از گروه‌ها برای جلوگیری از تأثیرگذاری بر یافته‌های مطالعه، توت‌های دیگری را در طول دوره آزمایشی مصرف نکردند، زیرا سایر میوه‌ها ممکن است دارای ترکیبات محافظ عصبی خود باشند.

فرضیه نویسندگان این مطالعه این است که فواید آنتوسیانین های توت فرنگی در ماهیت ضد التهابی آن نهفته است و این کاهش التهاب و کاهش استرس اکسیداتیو ممکن است در برابر زوال شناختی محافظت کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901080

دیگر خبرها

  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • اوکراین سربازان فراری را از خدمات کنسولی محروم می‌کند
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • ارائه خدمات پزشکی رایگان در منطقه محروم بارز و شوارز