Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@16:16:13 GMT

روایت تلخ عزیزکشی با برچسب قتل‌های ناموسی

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۹۹۳۷

روایت تلخ عزیزکشی با برچسب قتل‌های ناموسی

قتل‌های ناموسی روایتی تکراری اما تلخ است و برای کاهش آن باید ابعاد روان‌شناختی، اجتماعی و قانونی بررسی و بازنگری شود تا جسارت وقوع این خشونت علیه زنان کنترل و مدیریت شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، این گرداب سیاه زنان و دختران بسیاری را به کام خود کشانده و وجود هزاران روایت از قتل‌های ناموسی نشان می‌دهد، این خشونت علیه زنان در هر قشر، فرهنگ و قومیتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند آمار دقیقی از شمار قتل‌های ناموسی در دست نیست اما زن‌کشی مسئله‌ای جهانی است و هرازگاهی از گوشه و کنار نقاط مختلف ایران و جهان خبرهایی مبنی بر قتل نفس دختران و زنان توسط اعضای خانواده خود به گوش می‌رسد که این امر ریشه در نابرابری‌های جنسیتی دارد، یکی از راهکارهایی که جامعه‌شناسان برای مقابله و کاهش قتل‌های ناموسی در ایران پیشنهاد می‌کنند خارج شدن جرم از حوزه جرایم خصوصی و در سطح اساسی‌تر مقابله با نابرابری جنسیتی است چرا که قتل‌های ناموسی با طیف‌های مختلفی از دلایل و بهانه‌ها که به ظاهر از منظر آن افراد شاید درست جلوه کند رخ می‌دهد اما این قتل‌ها رنگ عدالت را در چشم زنان سیاه می‌کند.

۵۰ درصد از قتل‌های خانوادگی، قتل‌های ناموسی است

در آذرماه سال گذشته طی گزارشی به استناد تحقیقات دانشگاهی مشخص شد، سالانه بین ۳۷۵ تا ۴۵۰ مورد قتل ناموسی در ایران رخ می‌دهد. بنابر این گزارش قتل‌های ناموسی حدود ۲۰ درصد از کل قتل‌ها و ۵۰ درصد از قتل‌های خانوادگی در ایران را تشکیل می‌دهد. بررسی اجمالی آمارها طی چند سال گذشته نشان‌دهنده افزایش قتل‌هایی با انگیزه ناموسی است، بر اساس اعلام صندوق جمعیت سازمان ملل سالانه پنج هزار نفر در دنیا بر اثر قتل ناموسی جان خود را از دست می‌دهند.

دیده‌بان حقوق بشر، قتل ناموسی را این گونه تعریف می‌کند: "این جرم توسط اعضای مرد خانواده علیه اعضای زن خانواده به دلیل این تصور که آن زن خانواده را بی‌آبرو کرده است رخ می‌دهد"، یک زن به دلایل مختلفی مثل امتناع از ازدواج، مورد تجاوز قرار گرفتن، طلاق گرفتن و … می‌تواند مورد هدف قرار بگیرد، اگرچه بیشتر قتل‌های ناموسی در کشورهای آسیایی و خاورمیانه رخ می‌دهد، اما گزارش‌هایی از وقوع این خشونت علیه زنان در اروپا هم وجود دارد و پارلمان اروپا گزارش داده است که در بریتانیا سالانه بیش از سه هزار حمله ناموسی انجام می‌شود که ۱۲ مورد از آن‌ها منجر به قتل می‌شود.

اجرای لایحه صیانت از حقوق زنان راهکاری برای کاهش قتل‌های ناموسی

در این زمینه معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، با اشاره به راه‌اندازی سامانه اطلس وضعیت زنان و خانواده که گزارشی از تحولات جامعه زنان ایران در ۴۰ سال اخیر است، می‌گوید: در بسیاری از قوانین از جمله در قانون اساسی توجه جدی به موضوع عدالت جنسیتی شده اما به لحاظ موضوعی با اهداف متعالی فاصله داریم که برای رفع این مشکل در سطح ملی و برای هر استان سند ارتقا وضعیت زنان مبتنی بر اطلس هر استان و نیازهای خاص آن‌ها پیگیری و بررسی شده است.

وی معتقد است با تکمیل سند ارتقای وضعیت زنان در این حوزه آمار و اطلاعات بر اساس نیاز و شاخص‌های هر استان جمع‌آوری و مورد بررسی قرار می‌گیرد که قطعاً شامل انواع خشونت‌ها از جمله قتل‌های ناموسی شده و برای گام‌های بعدی راهگشا خواهد بود.

به گفته ابتکار باید امیدمان به نهایی شدن هر چه زودتر لایحه حمایت از امنیت زنان باشد، همچنین باید علاوه بر تغییرات در قوانین مثل تغییر در ولایت مطلق پدر و مجازات در چنین مواردی با آموزش و فرهنگ‌سازی خصوصاً در سطح مدارس و دانشگاه‌ها افراد را نسبت به خودمراقبتی و ارتقای مهارت‌های عمومی زندگی مجهز کنیم.

نداشتن قدرت حل مسئله در خانواده، زمینه‌ساز قتل‌های ناموسی

حمیدرضا محمودی‌نژاد، روانشناس و مشاور خانواده در خصوص ابعاد روان‌شناختی قتل‌های ناموسی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: واقع‌گرایی و دغدغه‌مندی دو رکن اساسی برای ورود به مسائل روان شناختی است، اگر به مسائل مهم کشور خود ورود نکنیم، قطعاً سال‌ها بعد باید در مقابله با طوفان‌های سهمگین‌تری دست به کار شویم. قتل ناموسی را قتل زن به دست محارم و خویشاوندان سببی و نسبی می‌توان تعریف کرد. آنچه که بیش از همه در بدو ورود به این مسائل باید به آن پرداخت میزان شیوع، شدت و کیفیت اختلالات روانی و رفتاری در برخی از اعضای چنین خانواده‌هایی است.

وی ادامه می‌دهد: خانواده را باید به مثابه یک سیستم مشاهده کرد؛ سیستمی که یک روزه تشکیل نشده و مجموعه‌ای از ویژگی‌های مزاجی و بافتی در پدید آوردن این سیستم نقش داشته است، از کودکی و نوجوانی افراد گرفته تا استرس‌ها و تروماهای مسیر زندگی هر یک از اعضا خانواده. آن چنان که اگر یکی از اعضا یا چند عضو از آن دچار اختلالاتی شوند، همه خانواده درگیر خواهند شد و به مرور زمان رفتارهای ناسازگار و پرخاشگرانه در دیگر اعضا خانواده نیز دیده می‌شود و در چشم‌انداز آینده آن به صحنه‌های دلخراش و قتل عزیزان و نوامیس در خانواده می‌رسد.

این دکترای مشاوره با اشاره به نقش تربیت هوش هیجانی، آموزش‌های چگونگی خویشتنداری و کنترل خشم در خانواده، می‌افزاید: از دیگر سو روان درمانی اعضا خانواده‌ای که قادر به کنترل هیجانات خود نیست از اهمیت بسزایی برخوردار است، در چنین خانواده‌هایی عمده‌ترین علت را می‌توان به نداشتن قدرت حل مسئله و خالی بودن خزانه رفتاری اعضا در مواجهه با نیازهای یکدیگر دانست. هرگاه در خانواده‌ای گفت‌وگو به منزله دیالوگ وجود نداشته باشد؛ باید از آن خانواده و اتفاقاتی که در چشم‌انداز آن رخ می‌دهد، ترس داشت و نگران بود، چرا که کلید اصلی حل مسائل و فراگیری مهارت‌های اجتماعی و فرهنگی و روانی در دست شاه کلیدی به نام "دیالوگ" است.

لزوم خروج مردان از رفتارهای کلیشه‌ای پدر سالارانه و مرد سالارانه

وی با تاکید بر اینکه اگر اعضا خانواده زبان ابراز آموخته باشند، می‌توان به آن خانواده بسیار امیدوار بود تا در مسائلی که منجر به خشونت، نزاع و درگیری است سر بلند بیرون آمده و مدیریت حل تعارض داشته باشند، اظهار می‌کند: از مواردی که باید والدین به آن توجه کنند روان‌شناسی رشدی افراد است، پدر، مادر و همسر باید نیازهای رشدی و ویژگی‌های رشدی هر سنی را بدانند تا برحسب نیاز فرد پاسخگوی نیازهای خانواده باشند، ما در دوره گذار هستیم و ساختار تکاملی جنسیتی و رشدی در هریک از اعضا جامعه دچار دگرگونی‌هایی شده است و انتظار می‌رود مردان و خانواده‌ها از رفتارهای کلیشه‌ای پدر سالارانه و مرد سالارانه و الگوهای تکراری خود بیرون آمده و در جهت برآورده کردن نیازهای عزیزان خود تلاش کنند تا شاهد عزیزکشی‌هایی با برچسب قتل‌های ناموسی نباشیم.

محمودی‌نژاد می‌گوید: پدر و مادر باید رنج‌های پشت رفتارهای نوجوان خود را به خوبی ببینند و با جست‌وجوگری در مورد رنج‌ها، نیازهای رشدی و روان‌شناختی کودکی و نوجوانی را بشناسند و درک کنند، چرا که عدم درک به ستیز با نوجوان و جوان می‌انجامد و آسیب‌های پی‌درپی را برای خانواده به همراه دارد، پس پادزهر همان دیالوگ و شفقت بین اعضا است، همچنین عدم برآورده شدن نیازهای دختران در بطن خانواده می‌تواند باعث خشونت‌هایی از جمله قتل‌های ناموسی در خانواده شود، پس نیازهایی چون امنیت، احترام و ابراز وجود باید در خانواده شکل بگیرد.

بازتعریف مرز بین غیرت و بدبینی

این دکترای روانشناسی با توضیح اینکه مرز بین غیرت و بدبینی در کشور باید بازتعریف شود، تصریح می‌کند: غیرتی که نیازهای طرف مقابل در آن دیده نشود، اثری معکوس و منجر به خشم را به دنبال دارد، در غیرت صحیح، مردانگی و مروت و حفظ ناموس وجود دارد و حریم، عزت و آبروی فرد در نظر گرفته می‌شود، در صورتی که در غیرت ناصحیح، افراد تنها به خواسته خود توجه می‌کنند و نیاز دیگری را نمی‌بینند و خواستار خاموش کردن سریع رفتار دیگری هستند، در این صورت نامهربانی، پرخاشگری و رفتارهای ناسازگار با خوی انسانی شکل می‌گیرد و فجایعی مانند قتل‌های ناموسی را پدید می‌آورد.

وی می‌افزاید: به روش‌های درست تربیتی و به دور از رفتارهای متکبرانه و مردسالارانه کمتر تاکید شده است و هیچ الگوی سالم در تربیت دختران و نوجوانان در روبه‌رو شدن با چنین موقعیت‌هایی نداشته‌ایم و مدام از الگوی تکراری "ادب از که آموختی از بی ادبان" استفاده کرده‌ایم که بیشتر به تولید خشم و ناموس‌کشی منجر می‌شود، بخشی از غیرت ناصحیح معمولاً اکتسابی است، یعنی از اجتماع آموخته می‌شود و اگر تحت مدیریت فرد یا گروه قرار نگیرد، می‌تواند سبب بروز خشونت و قتل‌های ناموسی شود، در رسانه عمومی و جمعی کمتر الگوهای درست تربیتی را شاهد بوده‌ایم. نقش سیستم‌های آموزش و پرورش ما نیز چندان پررنگ نبوده است.

محمودی‌نژاد با بیان اینکه برای پیشگیری از معضل اجتماعی مانند قتل‌های ناموسی باید نگرش‌ها بازنگری و بازاندیشی شود، اضافه می‌کند: نگاه ما به دختران و زنان باید در جهت مثبت تصحیح شود، نگاه شرعی و اخلاقی نسبت به حرمت نفس زنان و دختران، نگاه به نقش‌های جنسیتی و نقش‌های پدر و فرزندی و خواهر برادری که در این سال‌ها مغفول مانده نیاز به بازنگری دارد و پرداختن به این موضوعات در قالب زبان دیالوگ از واجبات این برهه حساس است تا در سال‌های پیش رو در روابط با یکدیگر کمتر شاهد رفتارهای سیاهی مانند قتل‌های ناموسی باشیم.

برچسب‌زنی‌های اجتماعی عامل انگیزشی قتل‌های ناموسی

امان‌الله باطنی، جامعه‌شناس با اشاره به آمارهایی در زمینه قتل‌های ناموسی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: آمارهای رسمی نشان می‌دهد ۳۱ درصد قتل‌ها، قتل‌های خانوادگی است و ۵۰ درصد قتل‌های خانوادگی ناموسی هستند و حدود ۲۰ درصد کل قتل‌هایی که سالانه انجام می‌شود، ناموسی و با در نظر گرفتن میانگین دو هزار و ۵۰۰ قتل در سال که در ایران رخ می‌دهد، ۳۵۰ قتل، قتل ناموسی است.

وی ادامه می‌دهد: به لحاظ جامعه‌شناسی معرفت، در قتل‌های ناموسی نقش یک عرف اجتماعی به نام ناموس بسیار پررنگ است؛ به خصوص وقتی که ناموس در فرهنگ لغوی ما در کنار شرف می‌آید و همین قتل‌های این‌چنینی را در بسیاری از موارد به بخشی از وجدان اجتماعی تبدیل می‌کند و اساساً قضاوت اخلاقی جامعه در مورد آن با توجه به نظریه مراحل رشد اخلاقی، قضاوتی مبتنی بر عنصر و اِلمان آبرو و متکی بر تأیید دیگران است.

این جامعه‌شناس خاطرنشان می‌کند: مفهوم عرفی به نام غیرت، مفهومی ستبر و در عین حال پیچیده اما معنادار در فرهنگ ماست که عقلانیت معنایی جامعه را در دالان‌های تودرتوی خویش گرفتار می‌کند و در چشم برهم زدنی تمام رفتارها و حتی کنش‌های مفهومی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که در بسیاری از موارد به تحریک مازوخیسم اجتماعی (لذت بردن از تحقیر و عذاب خود) دست می‌زند و مازوخیسم پنهان اجتماعی را به نوعی آشکار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه قتل‌های ناموسی بنا به جغرافیا، فرهنگ و رسوم، هم به لحاظ کیفیت و هم به لحاظ کمیت متفاوت است، اضافه می‌کند: در مناطقی که اصولاً فرهنگ اجتماعی، قومی قوی‌تری دارند و به اصطلاح دارای انباشت فرهنگی هستند به خاطر تورم اجتماعی مفاهیمی چون ناموس، شرف و غیرت، قتل‌های ناموسی بیشتر رخ می‌دهد و برای مثال در استان خوزستان برخی برآوردها نشان می‌دهد که حدود ۴۰ درصد قتل‌ها، ناموسی است.

سرنخ برخی قتل‌های ناموسی در روابط فضای مجازی و نداشتن سواد رسانه‌ای

باطنی می‌گوید: وقتی انباشت فرهنگی ایجاد شود، برچسب زنی اجتماعی به مراتب بیشتر اتفاق می‌افتد و عامل انگیزشی بسیاری از قتل‌های ناموسی نیز همین برچسب زنی‌های اجتماعی و رهایی از یک برچسب اجتماعی است، البته در بسیاری از موارد نیز این قتل‌ها خاستگاه قومی، قبیله‌ای و جغرافیایی ندارد و مثال آن را در فیلم "فروشنده" هم دیدیم، جایی که کاراکتر مرد داستان که معلمی روشنفکر بود، به جای مواجهه سنتی با تجاوز، قتل ناموسی سفید انجام داد، همچنین علت عمده قتل‌های ناموسی در جامعه ما به تاخر فرهنگی بازمی‌گردد، وقتی که عناصر مادی فرهنگ بیشتر از عناصر معنوی فرهنگ رشد می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه افزایش سرعت زندگی، ناخودآگاه بر فرهنگ تأثیر می‌گذارد و نوعی تاخر فرهنگی، واپس ماندگی فرهنگی یا دیرکرد فرهنگی ایجاد می‌کند، می‌افزاید: همپای رشد مادی فرهنگ ارتباطات و به وجود آمدن امکانات ارتباط مجازی برای افراد، شاهد نبود سواد رسانه‌ای هستیم و سرنخ بسیاری از قتل‌های ناموسی در شروع یک رابطه از طریق فضای مجازی و به خاطر همین تاخر فرهنگی است، مانند انتشار عکس رومینا در اینستاگرام که خود عامل انگیزشی قتل ناموسی بود.

مهارت حل مسئله عامل پیشگیری‌کننده در قتل‌های ناموسی است

این جامعه‌شناس معتقد است: اگر به دنبال کاهش قتل‌های ناموسی هستیم، باید بر روی تاخر فرهنگی، انباشت فرهنگی، سواد رسانه‌ای جامعه و مهارت‌هایی چون ارتباط مؤثر به خصوص میان پدران و دختران و نیز همسران به طور جدی کار شود.

وی با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد سالانه ۱۰ تا ۱۵ درصد دختران از خانه فرار می‌کنند که ۹۰ درصد علل خانوادگی و ۱۰ درصد علت فراخانوادگی دارد، می‌گوید: بسیاری از دختران فراری در تیررس قتل‌های ناموسی قرار دارند و اگر مهارت ارتباط مؤثر بین والدین و فرزندان وجود نداشته باشد، شاهد فرار از خانه و به دنبال آن قتل‌های ناموسی خواهیم بود.

باطنی در خصوص آموزش مهارت اجتماعی حل مسئله به خانواده‌ها، خاطرنشان می‌کند: واکنش پدران و مادران در مواجهه با اولین بحران‌های تربیتی بسیار مهم است، چرا که نحوه مواجهه والدین با بحران‌های تربیتی و مهارت حل مسئله در بسیاری از موارد می‌تواند جلوی قتل‌های ناموسی را بگیرد، همچنین در بسیاری از موارد شکاف فرهنگی و شکاف بین نسلی خود عاملی برای ارتکاب قتل‌های ناموسی است.

تأثیر شرایط اجتماعی و فرهنگی در بروز قتل‌های ناموسی

احمد اصلانی، حقوقدان و کارشناس ارشد جزا و جرم‌شناسی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: مهم‌ترین شاخصه این قبیل قتل‌ها هیجانی، اتفاقی بودن، وجود رابطه خویشاوندی نسبی یا سببی بین جانی و قربانی است و ریشه این قتل‌ها هم عمدتاً بدبینی و تعصبات قومی و فرهنگی است که البته از جامعه‌ای به جامعه دیگر متفاوت است و شدیداً تحت تأثیر شرایط اجتماعی، جغرافیایی، فرهنگی و خانوادگی حاکم بر روابط انسان‌ها است.

وی ادامه می‌دهد: مذاهب بزرگ دین اسلام یعنی شیعه اثنی عشری، حنفی، مالکی، حنبلی و شافعی نیز در لزوم اجرای مجازات قصاص در قبال قتل عمدی دارای اتفاق نظر هستند، اما در جزئیات اجرای این مجازات، اختلاف نظرهایی وجود دارد.

این حقوقدان در خصوص قوانین کشور درباره قتل‌های ناموسی، تصریح می‌کند: در قوانین کیفری کشور ما، قانونگذار برگرفته از منابع فقهی دین مبین اسلام، در ماده ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، در چهار بند شرایط عمدی محسوب شدن جنایات را مقرر داشته و در ماده ۱۶ قانون مذکور نیز صراحتاً قصاص را، مجازات اصلی جنایات عمدی بر نفس، اعضا و منافع تعریف نموده، اما با این حال در برخی شرایط از جمله قتل‌های ناموسی بر حسب مورد، ضوابط مختلفی پیش‌بینی شده است که رسیدگی و صدور حکم در این قبیل جرایم را با پیچیدگی‌ها و ظرافت‌های خاص و مهمی مواجه می‌سازد.

وی در تشریح این موضوع خاطرنشان می‌کند: به عنوان مثال مطابق ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵ " اگر مردی همسر خود را در حال زنا با مرد اجنبی مشاهده کند و علم به تمکین زن داشته باشد، می‌تواند در همان حال آنان را به قتل برساند" علاوه بر آن، حسب ماده ۳۰۱ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ مرتکب قتل در صورتی قصاص می‌شود که پدر یا اجداد پدری قربانی نباشد، بدین معنا که اگر پدر یا پدربزرگ پدری، فرزند یا نوه‌شان را به قتل برسانند، قصاص در مورد آن‌ها اجرا نمی‌شود.

لزوم ریشه‌یابی قتل‌های ناموسی

اصلانی توضیح می‌دهد: البته در خصوص ماده ۶۳۰ لازم به توضیح است که مجوز ارتکاب قتل در این مورد که به قتل در فراش نیز موسوم است، از ناحیه مقنن کیفری، صرفاً به شوهر تفویض شده و هیچیک از دیگر خویشاوندان از چنین حقی برخوردار نمی‌باشند، همچنان که مفاد ماده ۳۰۱ نیز صرفاً ناظر به پدر و جد پدری است.

وی تصریح می‌کند: علاوه بر این، عدم امکان اجرای حکم قصاص یا حذف قصاص به دلایل مختلف در برخی پرونده‌ها، به معنی جرم نبودن عمل ارتکابی نبوده و موجب حذف جنبه عمومی جرم نیز نخواهد بود، بلکه در این موارد جنبه عمومی جرم اهمیت مضاعفی می‌یابد، زیرا ارتکاب این قبیل جرایم در برخی مواقع، احساسات عمومی را به شدت جریحه‌دار نموده و در صورت عدم اعمال مجازات قانونی برای مرتکب، این بخش بدون پاسخ باقی خواهد ماند.

این کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی خاطرنشان می‌کند: از این رو قانونگذار با پیش‌بینی این موارد، در ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵ آورده است: " هر کس مرتکب قتل عمدی شود و شاکی نداشته یا شاکی داشته، اما از قصاص گذشت کرده باشد، یا به هر علت قصاص نشود، در صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران شود، دادگاه مرتکب را به حبس از سه تا ده سال محکوم می‌نماید …"

وی با اشاره به اینکه قوانین و مقررات کیفری در کشور ما مستند به پشتوانه‌ها و مسلمات محکم و استوار فقهی و دینی است، می‌گوید: به نظر می‌رسد مرتبط نمودن برخی جرایم از جمله قتل‌های ناموسی به ضعف‌های قانونی از سوی برخی منتقدین، ناشی از عدم شناخت موازین فقهی حاکم بر قوانین کیفری است، پس باید اذعان داشت که به منظور کاهش تکرار جرایم ناموسی باید به سراغ ریشه اصلی چنین جرایمی رفت و ضمن بررسی دقیق علل و عوامل اصلی ارتکاب چنین جرایمی، نسبت به رفع زمینه‌های ایجاد آن‌ها اقدام کرد.

فرهنگ و اجتماع؛ دو بستر مهم در بروز جرایم ناموسی

اصلانی با اشاره به بسترهای ایجاد کننده جرایم ناموسی، تاکید می‌کند: به نظر می‌رسد پیش از اینکه این مسئله جرایم ناموسی متأثر از قانون باشد، مهمترین بستر ایجاد کننده آن فرهنگ، تعصبات قومی و قبیله‌ای و عوامل اجتماعی و فردی است که بر این اساس نیز مسئولان مربوطه ابتدا در بخش‌های دیگری غیر از نهاد قانون‌گذاری و یا دستگاه قضائی کشور باید با فرهنگ‌سازی و تبیین مسائل و رفع معضلات موجود، عزم خود برای مقابله با این جرایم را نشان دهند تا با آسیب‌شناسی دقیق موضوعات مرتبط با این امر و اتخاذ راهکارهای اجتماعی و فرهنگی نسبت به اصلاح زوایای قانونی این امر نیز اقدام شود.

گزارش از: فهیمه نظری- خبرنگار سرویس جامعه ایمنا

کد خبر 464685

منبع: ایمنا

کلیدواژه: قتل ناموسی قتل قتل خانوادگی قتل دختر خشونت علیه زنان مبارزه با خشونت علیه زنان قاتلان جامعه شناسی سلامت روان روانشناس آسیب شناسی پیشگیری از اسیب ها آسيب اجتماعي حقوقدان مجازات قانونی قانون قتل عمد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق قانون مجازات اسلامی بسیاری از موارد قتل های ناموسی قتل های ناموسی قتل های خانوادگی خبرنگار ایمنا جرایم ناموسی اعضا خانواده روان شناختی تاخر فرهنگی نشان می دهد خانواده ها قتل ناموسی رخ می دهد حل مسئله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۹۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدال پدر و دختر بر سر خواستگار آمریکایی | رضایت نمی‌دهم مگر به شرط...

به گزارش همشهری آنلاین، دختر ۳۰ ساله که برای مشورت‌های تخصصی درباره ماجرای ازدواجش به مرکز انتظامی آمده بود، به مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری قاسم‌آباد مشهد گفت: پدر ومادرم بازنشسته فرهنگی هستند و حساسیت خاصی روی فرزندانشان دارند به همین دلیل همه خواهران و برادرانم مطابق سلیقه خانواده‌ام ازدواج کرده‌اند و زندگی آرامی دارند.

من به دلیل استعداد خوبی که در تحصیل داشتم، درس و مدرسه را در اولویت زندگی قرار دادم و ادامه تحصیل دادم به طوری که به خواست پدر و مادرم رشته دامپزشکی را انتخاب کردم، ولی آرام‌آرام در دوران تحصیل به این رشته علاقه‌مند شدم.

موضوع این است که پدرم درباره خواستگارانم بسیار سختگیری می‌کند و مدعی است که باید مانند دیگر خواهران و برادرانم ازدواج کنم تا به خوشبختی برسم. یک بار یکی از همکلاسی‌هایم به خواستگاریم آمد اما پدرم او را به دلیل اقامت در روستای زادگاهش رد کرد در حالی که من به او علاقه‌مند بودم.

درگیری شدید زن رسمی و زن صیغه‌ای در کلانتری | شوهرم دیپلمه بود، من او را آقای دکتر کردم! فرار دختر جوان با پسری که او را کنیز خودش کرد | کتکم می‌زد و دست‌هایم را می‌سوزاند

در این میان، یکی از دوستان مادرم جوانی مقیم آمریکا را به من معرفی کرد که فقط می‌تواند سالی دو بار به ایران بیاید. وقتی فرید به خواستگاریم آمد، ابتدا پدر و مادرم مخالفت نکردند، اما زمانی که قرار ازدواج گذاشتیم، ناگهان پدرم شرط کرد که باید یک واحد مسکونی را به نام من سند بزند. او هم ناراحت شد و به آمریکا بازگشت.

او حتی به پدر و مادرم پیشنهاد کرد برایشان بلیت پرواز به عراق را تهیه می‌کند تا مراسم عقد را در یکی از مکان‌های مذهبی برگزار کنیم، ولی باز هم پدرم مخالفت کرد و اکنون چاره‌ای جز مخالفت با خواسته پدرم ندارم و می‌خواهم به تنهایی به سوی آمریکا پرواز کنم.

در همین حال پدر نوشابه که به دعوت مشاور در اتاق مددکاری اجتماعی حضور داشت، با بیان اینکه هیچ پدری دوست ندارد دخترش را غمگین ببیند و سرنوشت تلخ فرزندش را نظاره کند، به کارشناس کلانتری گفت: من شرط واحد آپارتمانی را فقط برای این منظور مطرح کردم که بدانم خواستگار دخترم در چه سطحی از نظر مالی قرار دارد و آیا دخترم را به اندازه یک واحد مسکونی دوست دارد یا نه.

وی ادامه داد: الان هم از این شرط صرف‌نظر کرده‌ام اما دلیل اصلی مخالفت من این است که فرید اصرار به عقد موقت دارد و حاضر نیست با دخترم به صورت دائمی و رسمی ازدواج کند. او معتقد است باید طبق فرهنگ غربی مدتی را زیر یک سقف زندگی کنند و در صورتی که بعد از چند سال به توافق رسیدند، با هم ازدواج کنند. حالا اگر او در مدت کوتاهی از دخترم سیر شد و او را در کشور غریب به حال خودش رها کرد، باید چه کنیم؟

پدر نوشابه اظهار کرد: از سوی دیگر، او حتی خانواده‌اش را به ما معرفی نکرده و حاضر نشد به همراه خانواده‌اش به خواستگاری بیاید. ما هم نمی‌توانیم برای انجام تحقیقات درباره وضعیت اجتماعی و اخلاقی او به آمریکا برویم. بنابراین به ازدواج او با دخترم رضایت ندادم چراکه نمی‌خواهم سیه‌روزی و بدبختی او را شاهد باشم.

وی افزود: با وجود این، دخترم خانه را رها کرده و با شکستن لوازم منزل، نزد یکی از دوستانش در غرب کشور رفته بود. حالا هم قصد دارد به تنهایی به آمریکا پرواز کند.

اقدامات کارشناسی و بررسی‌های روانشناختی این پرونده با دستور سرهنگ محمد بزی (رئیس کلانتری قاسم‌آباد مشهد) به مشاوران زبده دایره مددکاری اجتماعی سپرده شد.

کد خبر 848292 منبع: خراسان برچسب‌ها خبر مهم ازدواج - طلاق خانواده حوادث ایران

دیگر خبرها

  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • فعالیت اقتصادی ۲۴۰ هزار بیمه شده کارگری در سیستان وبلوچستان
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • جدال پدر و دختر بر سر خواستگار آمریکایی | رضایت نمی‌دهم مگر به شرط...
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • ۸ نکته درباره‌ افکار و خطاهای شناختی/ چطور خشم خود را کنترل کنیم؟
  • جزئیات اجرای استاندارد «برچسب انرژی ساختمان» در ادارات
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی