Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:14:08 GMT

حضرت زهرا(س) در عمل ولایت‌مداری را تفسیر کرد

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۸۰۲۱۶

حضرت زهرا(س) در عمل ولایت‌مداری را تفسیر کرد

به‌گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید احمد خاتمی شب یکشنبه در ویژه برنامه شهادت حضرت زهرا سلام‌الله علیها و بزرگداشت دهه بصیرت در حرم حضرت معصومه (س) که از سوی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد با اشاره به جانگداز بودن نحوه شهادت حضرت زهرا سلام‌الله علیها گفت: عمر حضرت زهرا سلام‌الله علیها بسیار کوتاه بود که به سه بخش کودکی، زندگی خانوادگی و دوره ۷۵ یا ۹۵ روز پس از رحلت رسول خدا تقسیم می‌شود که دوره سوم بسیار کلیدی و سرنوشت‌ساز برای تاریخ اسلام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر بخواهیم دوره سوم را در یک جمله خلاصه کنیم این است که این دوره‌ای بود که حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها ولایت مداری را تفسیر کردند و جایگاه ولایت مداری را به انسان‌ها نشان دادند و بدون تردید تحرکات این بانو از مصادیق امربه‌معروف و نهی از منکر بود و بالاترین معروف که ولایت مداری است و نهی از بدترین منکر که ولایت ستیزی است و نمی‌شود از این واقعیت گذشت.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه حضرت زهرا سلام‌الله علیها علی‌رغم آگاهی از ختم شدن پایان این تحرکات به شهادت، تمام هستی خود را برای تحقق این معروف گذاشتند، بیان کرد: ازنظر فقهی در راستای امربه‌معروف و نهی از منکر نباید خود را در معرض خطر قرار داد، اما از نگاه عرفانی شهادت فقط نفع است و در شهادت ضرری نیست.

در دفاع از ولایت باید هم هستی خود را فدا کرد

وی افزود: حضرت زهرا سلام‌الله علیها و فرزندشان امام حسین علیه‌السلام به شیعیان آموختند که این شرط درجایی است که دین درخطر نیست و اگر دین درخطر باشد، دیگر مجالی باقی نمی‌ماند و باید همه هستی را فدا کرد و این بانوی بزرگوار آموختند؛ آنجا که ولایت درخطر است باید هستی را فدا کرد.

آیت الله خاتمی با بیان اینکه اگر فاطمه زهرا سلام‌الله علیها در خانه می‌نشستند و این تحرکات پرشور و حماسی و آینده‌ساز را نداشتند، همه می‌گفتند ایشان با علی علیه‌السلام همراه نبودند گفت: باید بدانیم این شرط فقهی را در جای خودش مصرف کنیم و آنجا که پای دین مطرح است و دین درخطر است دیگر امن از ضرر شرط نیست و باید خود را فدا کرد تا دین و ولایت حق پایدار ماند.

وی ضمن اشاره به شیوه درست حمایت از ولایت در سیره فاطمی و معجزه‌آسا بودن فصاحت و بلاغت حضرت در خطبه فدکیه برای آموزش ولایت مداری بیان کرد: از عجایب این خطبه آن است که در این خطبه کاملاً ولایت مداری تبیین شده و نفاق و انحراف دین‌داران و فرصت‌طلبان و غارتگران میراث نبوت معرفی‌شده است.

حماسه نهم دی حرکتی فاطمی و ولایتمدارانه است

استاد حوزه علمیه با اشاره به ریزش‌ها و رویش‌ها در بحث ولایت در قرآن و تاریخ اسلام گفت: افراد بسیاری بودند که علی‌رغم سوابق درخشانشان ریزش کرده و از ولایت علوی حمایت نکردند و قصه زیدیه، فتحیه و واقفیه همگی قصه ریزش از ولایت هستند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حماسه نهم دی کاملاً فاطمی و ولایت مدارانه بود، افزود: مردم دیدند بصیرت این است که به صحنه بیانید و بساط فتنه را جمع کنند و از جمله فتنه‌های زمان این تحرکات اخیر است که برخی با انتشار فیلم‌هایی از خود به صحنه آمده و سیمای عریان فتنه را نشان می‌دهند.

آیت الله خاتمی با اشاره به آموزه‌های فاطمیه گفت: بعضی از کلیپ‌ها ترجمه فتنه‌های گذشته است که باید بگوییم جریانی که حامی فتنه بود و ادعا داشت ولایت را قبول دارد، اکنون سکوت کرده و از ولایت حمایت نمی‌کند و ولایت ستیزی را محکوم نمی‌کند، اما الحمدلله ولایت امروز در اوج محبوبیت است و این لجن پراکنی‌ها نور خورشید را خاموش نخواهد کرد.

وی در پایان افزود: فاطمه زهرا سلام‌الله علیها به ما آموخت باید برای حمایت از ولایت تبیین و تحلیل ارائه کرد و باید تحرکات دشمن را دنبال کنیم تا انشاالله این انقلاب به ظهور حضرت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ختم شود.

کد خبر 5106389

منبع: مهر

کلیدواژه: سید احمد خاتمی شهادت حضرت زهرا س قم ایام فاطمیه ویروس کرونا بارش برف قاسم سلیمانی گرگان شیراز آمار کرونا کرمانشاه بوشهر شهرستان کرج شیوع کرونا 9 دی خطبه های نماز جمعه ایلام شهرکرد حضرت زهرا سلام الله علیها ولایت مداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۰۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی

ایسنا/هرمزگان آیت‌الله غلامحسین رئوفی که از عالمان بزرگ و شناخته شده دینی استان هرمزگان بود صبح ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ دارفانی را وداع گفت.

حضرت آیت الله غلامحسین رئوفی فرزند یوسف در سال ۱۳۱۱ در روستای درسنگ معروف به پشتکوه سفلی به دنیا آمد.

وی در شروع تحصیل در مکتب خانه روستا نزد مشهدی عباس رئوفی ختم قرآن و نزد پدر کتب ادب فارسی، بوستان و گلستان سعدی و دیوان حافظ را آموخت.

آیت الله رئوفی تقریبا یکسال پس از پایان جنگ جهانی دوم در ۱۲ سالگی برای فراگیری معارف دینی عازم نجف اشرف در کشور عراق شد.

وی در نجف اشرف در مدرسه قزوینی مشغول به تحصیل علوم و معارف دینی شد.

ایشان پس از برطرف شدن مشکل مسکن مقدمات دروس حوزوی را نزد برخی از مدرسین و فضلا به اتمام رساندند و سپس سیوطی و حاشیه را نزد حجت الاسلام سید جلیل یزدی خواندند و مطول را نزد شیخ محمد علی مدرس افغانی، لمعه را نزد آیت الله شیخ علی اصغر اراکی و آیت الله شیخ محمد علی سرابی کتب سطح عالی را نزد آیت الله سید محمدباقر محلاتی، آیت الله سید احمد حسینی اشکوری و آیت الله سید علی فانی و شیخ مجتبی لنکرانی و فلسفه را نزد آیت الله میرزا مسلم ملکوتی گذراندند.

وی دروس خارج را نزد آیت الله العظمی خویی، آیت الله العظمی شاهرودی و آیت الله العظمی حکیم و فقه را در محضر امام خمینی گذراندند.

حضرت آیت الله رئوفی پس از ۱۶ سال تحصیل با اجازاتی از آیت الله العظمی امام خمینی (ره)، آیت الله العظمی خویی، آیت الله العظمی میرزا عبدالهادی حسینی، آیت الله العظمی شاهرودی، آیت الله العظمی سید محسن حکیم، ایت الله العظمی سید محمدباقر محلاتی، آیت الله سید احمد اشکوری، آیت الله العظمی حاج آقا بزرگ تهرانی برای ترویج دین و نشر معارف به زادگاهش عزیمت کرد.

وی ۶ سال در زادگاهش برای نشر معارف دینی در بین مردم سکونت داشتند و مجددا برای ادامه تحصیل به نجف اشرف بازگشتند و ۶ سال دیگر در نجف به تحصیل معارف دینی پرداخت.

پس از اتمام تحصیلات حوزوی این عالم وارسته مجدد به ایران بازگشت و در توکهور و هشت‌بندی از حدود سال ۱۳۶۵ سکونت گزید که منشأ رشد و توسعه سریع آن شد.

حضرت آیت الله رئوفی در طول عمر با برکت خود منشأ خدمات گسترده ای شامل تأسیس مسجد و حسینیه امیرالمومنین در سال ۱۳۵۰، پخش اعلامیه های حضرت امام و فعالیت علیه رژیم ستم شاهی بود که در اوایل دهه ۵۰ منزل ایشان توسط ساواک به جرم حمایت از نهضت امام و پخش اعلامیه های وی محاصره شد و این بازرسی ها و بازجویی ها تا پیروزی انقلاب ادامه داشت.

همراهی با روحانیونی همچون مرحوم حجت‌الاسلام عباسی نماینده سابق مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، آیت الله درویشی و ... شرکت در راهپیمایی های دوران انقلاب در شهرستان میناب، برگزاری مراسم‌ مذهبی و تبلیغی در حسینیه امیرالمومنین با دعوت از روحانیون و سخنرانان، برپایی راهپیمایی های دوران انقلاب در منطقه توکهور و هشت‌بندی از دیگر خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی بوده است.

حضرت آیت الله رئوفی در طول دوران پر برکت حیات خود پیگیری های گسترده ای برای عمران و آبادانی منطقه توکهور و هشتبندی با دعوت از مسئولان ملی، استانی و شهرستانی انجام داد که زمینه ساز حضور مستمر استانداران مختلف در این منطقه برای رفع مشکلات شد.

پیگیری احداث راه اصلی منطقه توکهور و هشت‌بندی به مرکز شهرستان، حل اختلافات بزرگ قومی در مناطق مختلف شامل شرق استان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان و... از دیگر خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی است.

از سال ۱۳۶۱ تا پایان عمر در ایام سال تحصیلی در حوزه علمیه قم به تحصیل و تدریس مشغول بودند و در سایر ایام سال در زادگاهش توکهور و هشت‌بندی حضور داشت و ضمن برگزاری مراسم‌ مذهبی، پذیرای مراجعان زیادی از مناطق مختلف استان و حتی استان‌های همجوار برای رفع مشکلات و حل اختلافات بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسوولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • (تصاویر) بزرگداشت مرحومه زهرا شجاعی در بیت آیت‌الله صانعی
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور
  • توزیع ۱۰۰ بسته معیشتی در سپیدان
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی
  • گردهمایی بزرگ دختران دانشجو در قم برگزار می شود