Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرزند پرتال ، محققان خانواده‌ گسترده را خاص جوامع سنتی می‌دانند و با طرح مسائلی از قبیل پدرسالاری و پیرسالاری، تعارض ارزش‌های سنتی و جدید و پیدا شدن اختلاف سلیقه‌ها را مورد انتقاد قرار می‌دهند و از سوی دیگر با اشتغال زنان در فعالیت‌های اجتماعی، مشکلات و مسائل اقتصادی، کاهش کارکردهای خانواده و گسترش سازمان‌های اجتماعی و گسترش شهرنشینی و غیره، خانواده‌ی هسته‌ای را مناسب‌ترین الگو برای جامعه می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهترین و مفیدترین مدل برای یک خانواده‌ی ایرانی، خانواده‌ی نیمه گسترده‌ی محدود می‌باشد. به این معنا که خانواده‌ی کم اولاد که پدر و مادر شاغل به همراه پدربزرگ یا مادربزرگ یا هر دو در یک واحد مسکونی زندگی می‌کنند و روابط میان آن‌ها به صورت مشارکتی و دموکراسی نسبی است که نوع تثبیت شده‌ی آن را می‌توان در ژاپن به صورت یک قدرت برتر صنعتی مشاهده کرد.

نقش پدر و مادر بزرگ بر کودکان را از سه بعد جسمانی و زیستی، روانی و بعد اجتماعی می‌توان بررسی کرد. در بعد جسمانی و زیستی معمولا کودکان به خاطر مراقبت سالخوردگان کمتر دچار آسیب‌دیدگی می‌شوند و دارای خواب و استراحت کامل‌تری هستند و از بعد روانی نیز کودکان در چنین خانواده‌ای احساس تنهایی نمی‌کنند و از آرامش نسبی برخوردارند و با لالائی مادربزرگ می‌خوابند و با نوازش‌ آن‌ها بیدار می‌شوند و ترس‌ها و اضطراب‌هایشان کم می‌شود. از جمله ترس از دزد و ترس از وسایل برقی و خطرناک و در بعد اجتماعی نیز به دلیل ارتباط برون سازمانی سالخوردگان با خویشاوندان، همسایگان و همسالان خود و در نتیجه همبستگی اجتماعی قوی‌تری دارند و از این راه‌ها روابط کودکان هم با همسایگان و خویشاوندان افزایش می‌یابد و میزان اجتماعی شدن و هویت‌یابی سالم، بالاتر است.

حضور سالمندان می‌تواند به جلوگیری از بروز اختلافات زناشویی با کدخدا منشی و جلوگیری از دعوا و مشاجره میان زن و شوهر و مشاهده‌ی فرزندان و کنترل جنسی نوجوانان به علت حضور سالخوردگان در منزل مفید و مؤثر باشد. پس قدر سالمندان را بدانیم. حضور پدربزرگ و مادربزرگ می‌تواند یک نعمت و کمک بزرگ به خانواده‌ها در جهت زندگی سالم‌تر و پرنشاط باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خانواده مدل ایرانی خانواده ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۳۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی

ایتنا - رئیس جمهور فرانسه خواستار آن شد که استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط کودکان زیر ۱۵ سال در اتحادیه اروپا، تحت کنترل والدین باشد.
امانوئل مکرون در یک سخنرانی مفصل درباره آینده اتحادیه اروپا در دانشگاه سوربن پاریس، گفت: قبل از ۱۵ سالگی باید کنترل والدین برای دسترسی به فضای دیجیتال وجود داشته باشد. اگر محتوا چک نشود، این دسترسی، انواع خطرات و تحریفات ذهنی را ایجاد می‌کند که می‌تواند انواع نفرت را توجیه کند.

به گزارش ایتنا از ایسنا، فرانسه در سال‌های اخیر شاهد حوادث خشونت‌بار مکرری بوده که دسترسی کودکان خردسال به اینترنت در وقوع آنها، نقش داشته است.

بر اساس گزارش لوکال، اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک همچنین در ناآرامی‌هایی که پس از تیراندازی پلیس به یک نوجوان در حومه پاریس در سال ۲۰۲۳ روی داد و به بسیاری از شهرهای فرانسه گسترش یافت، نقش داشتند.

پارلمان فرانسه سال گذشته، لایحه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای کاربران زیر ۱۵ سال را تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، دسترسی کودکان زیر ۱۵ سال به شبکه‌های اجتماعی منوط به رضایت والدین شد و این مصوبه همچنین به والدین اجازه می‌دهد حساب‌های کاربری کودکان زیر ۱۵ ساله‌ خود را در شبکه‌های اجتماعی به حالت تعلیق درآورند.

پس از تصویب این لایحه در مجلس ملی فرانسه که با هدف مبارزه با هرزه‌نگاری، آزار و اذیت سایبری و رفتارهای اعتیادآور صورت گرفت، مجلس سنا هم به آن رای مثبت داد.

دیگر خبرها

  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • مادربزرگ ۵۴ ساله قلب مصنوعی و کلیه خوکی دریافت کرد
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • حساسیت فصلی کودکان