Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@02:08:09 GMT

مسیر ورزش بانوان را هموار کنیم

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۸۵۷۱۶

مسیر ورزش بانوان را هموار کنیم

همشهری آنلاین _ ثریا روزبهانی:  فریمان نخستین زن ایرانی است که توانست با حجاب اسلامی، پرچمدار کاروان «المپیک» شود و راه را برای بقیه زنان باز کند. به همین بهانه به سراغ لیدا فریمان رفتیم و درباره این نامگذاری و وضعیت ورزش و امکانات ورزشی بانوان منطقه ۲۲ گفت‌وگو کرده‌ایم. لیدا فریمان، بانوی تیرانداز ایرانی در سال ۱۹۹۶ میلادی (۱۳۷۵) تابوشکنی کرد و به‌عنوان نخستین زن پرچمدار ایران در مقابل همه ورزشکاران و کاروان‌های ورزشی در المپیک «آتلانتا» رژه رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

  شما چگونه متوجه شدید که قرار است یک دهکده روباز ورزشی در تهران به نام «لیدا فریمان» نامگذاری شود و با شنیدن این خبر چه واکنشی داشتید؟
از سوی شهرداری منطقه ۲۲ تهران تماس گرفتند و گفتند چنین تصمیمی دارند. آنها برایم توضیح دادند که در گذشته این فضا چه بوده و اکنون قرار است به چه مکانی تبدیل شود. براساس صحبت‌هایشان، این مجموعه نخستین مکان تفریحی ورزشی روباز در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بود که می‌خواستند یک نام نخستین هم برایشان انتخاب کنند. به همین دلیل، بسیار تحقیق کردند و من جزو گزینه‌هایی پیشنهادی‌شان بودم. در نهایت، اعلام کردند که این نامگذاری از سوی شورای‌شهر تهران به تصویب رسیده است. من باور دارم باید نام هر مکانی نسبت به مناسبت و کاربری‌اش انتخاب شود. برای همین نوع این دیدگاه و ایده برای من جالب و دور از انتظار بود که نام من را برای سردر دهکده روباز ورزشی انتخاب کرده باشند. بنابراین از این پیشنهاد استقبال کردم و خوشم آمد.


  از دیدگاه شما به‌عنوان نخستین بانوی ورزشکاری که به مسابقات المپیک راه یافته، اکنون ورزش بانوان با چه چالش‌ها و فرصت‌هایی روبه‌رو است؟
ورزش بانوان در حال حاضر جوان است. از ابتدای حضور بانوان در عرصه‌های ورزشی تا کنون، این مسیر فراز و نشیب‌هایی داشته است. گاهی مسئولان و ورزشکاران خوب عمل کردند و گاهی نه. به همین دلیل هنوز برای هموار شدن این مسیر باید کارهای بسیاری انجام بگیرد. فکر می‌کنم اگر برای هدایت و مدیریت ورزش بانوان تصمیم درستی اتخاذ شود و از سویی بانوی ورزشکار مطمئن باشد که مسئولان از او حمایت حقیقی خواهند کرد، اتفاق‌های بهتری برای این جایگاه ورزشی بیفتد. در واقع، «ورزش بانوان» اعتبار کشور است. چون ورزشکاران کشور ما در بخش مردان توانسته‌اند در بسیاری از رشته‌ها نام «ایران» را سرافراز کنند و همین موضوع هم می‌تواند در بخش بانوان محقق شود. ورزشکار باید حامی مطمئنی پشت سرش داشته باشد، برای رسیدن به این هدف، به فرهنگسازی نیاز داریم و فکر می‌کنم شهرداری‌ها می‌توانند به‌ویژه در اماکن ورزشی تحت پوشش خود در این زمینه نقش مهم و مؤثر داشته باشند.


  آیا امکانات ورزشی برای بانوان علاقه‌مند به ورزش یا ورزشکاران حرفه‌ای کافی است و آنها برای طی کردن مراحل موفقیت به این امکانات به آسانی دسترسی دارند؟
در آن دوره، شرایط دشوارتر و امکانات محدود بود. به هر حال جزو نخستین کسانی بودم که در خارج از مرزهای ایران به دنبال پیشرفت و کسب افتخار بودم و می‌خواستم خودی نشان بدهم. من در آن دوره بیشتر راهگشا بودم و جاده‌ای را صاف کردم که ورزش بانوان بعدها بتواند بهتر در این مسیر حرکت کند. اکنون در مقایسه با گذشته بسیار اتفاق‌های خوبی برای ورزش بانوان و باور زنان امروز افتاده است. در حال حاضر، باور عمیق‌تری نسبت به دوره ما وجود دارد. انتظارات ورزشکاران از خود و انتظارات جامعه از قهرمانان بیشتر شده است و به همین دلیل ورزشکار برای کسب مدال و افتخارآفرینی مصمم‌تر است.

من فکر می‌کنم مسیر برای رشد ورزش بانوان‌مان هموار است و در آینده هموارتر هم خواهد شد. اما این امر بیشتر به همت خود ورزشکاران اتفاق می‌افتد. خوشبختانه امکانات ورزشی برای استفاده بانوان کم نیست و با توجه به ورزشگاه‌ها و مجموعه‌های ورزشی شهرداری‌ها در هر منطقه و محله می‌توان به شکل صحیح برای این جایگاه برنامه‌ریزی کرد. متأسفانه اکنون از این امکانات، صحیح و به‌جا استفاده نمی‌شود. سرمایه‌گذاری می‌کنند، اما مدیریت کاربردی انجام نمی‌شود. شاید یکی از دلایل نبود مدیریت درست و بهره‌نبردن از پتانسیل‌هایی است که در ورزشکاران به‌ویژه بانوان قهرمان وجود دارد. اگر مسئولان اداره امکان ورزشی را برعهده آنها بگذارند، به نوعی از حقوق زنان ورزشکاران حمایت و هم‌چنین تحرک و پویایی را در آن اماکن ایجاد کرده‌اند. از سوی دیگر، اطلاع‌رسانی‌ در بخش بانوان بسیار اندک است. معمولاً بانوان شناختی از بانوان قهرمان رشته‌های ورزشی ندارند.

در آن دوره که قهرمان بودم، آقایان، بیشتر من را می‌شناختند و می‌دانستند که قهرمان چه رشته‌ای هستم. این موضوع باز به فرهنگسازی برمی‌گردد که به چه میزان بانوان را به‌صورت عمومی وارد این عرصه کردیم و آنها چقدر خودشان را دخیل و سهیم می‌دانند. اکنون در زمینه فرهنگسازی و حضور بیشتر بانوان در عرصه‌های مختلف ورزشی، در حال پیشرفت هستیم. اما این پیشرفت حرکتش بسیار لاک‌پشتی پیش می‌رود. من فکر می‌کنم با نامگذاری اسم من بر روی سردر یک مکان ورزشی، حس کنجکاوی برای بانوان ایجاد می‌کنند که این نام به چه شخصی تعلق دارد. زمان افتتاح این مجموعه تعدادی از بانوان محله هم حضور داشتند، آنها می‌گفتند برای ما جالب است که به اسم یک بانو نامگذاری شده است، اما هرگز فکر نکردیم که یک بانوی قهرمان یا ورزشکار باشد. احساس کردیم، شخصی نیکوکاری است. این نشان می‌دهد که هنوز این باور وجود ندارد که یک بانو می‌تواند قهرمان باشد.

در واقع در المپیک، ورزشکاری قهرمان می‌شود که باور بزرگ و عمیقی مانند اعتماد ملت و مردمش پشتوانه‌اش باشد. وقتی این باور وجود ندارد و حمایت معنوی برای گسترش این باور انجام نمی‌شود، پس باید هر حرکتی که مسئولان در زمینه‌ ورزش بانوان انجام می‌دهند، به قوی‌تر شدن این باور کمک ‌کند تا این فرهنگ رشد یابد و بانوان به این باور برسند که ورزش تا چه اندازه می‌تواند در زندگی و نشاطشان تأثیرگذار باشد تا بتوانند ورزش را دنبال کنند. برای مثال، اغلب این اتفاق می‌افتد که بیشتر اماکن ورزشی ساعت‌هایی را در اختیار بانوان قرار می‌دهند که اصلاً ساعت‌های درستی برای ورزش نیست. همین موضوع محدودیت برای بانوان ایجاد می‌کند و این احساس شکل می‌گیرد که آقایان در اولویت قرار دارند و همه چیز برای مردان است.


  اکنون به باور شما در دهکده ورزشی روباز «لیدا فریمان» همه این جوانب و ظرفیت‌ها برای استفاده بانوان و حضور آنها در این عرصه باتوجه به این موضوع که این مجموعه ورزشی نام بانو قهرمانی را یدک می‌کشد، فراهم است؟
کارکرد این مجموعه، دهکده ورزشی روباز است و همین موضوع با قوانین مربوطه‌اش مغایرت دارد. چراکه مکان‌های ورزشی بانوان باید سربسته یا اطرافش پوشیده باشد. به همین دلیل شاید بانوان ‌به اندازه آقایان نتوانند از این مجموعه استفاده کنند. در همین راستا باید حداقل فضایی برای ورزش کردن بانوان در این دهکده مهیا و بخشی از این مجموعه پوشیده شود. دیر یا زود ورزش بانوان به جایگاه اصلی خود و چیزی که برای بانوان به حق است، خواهد رسید. تنها باید خودشان باور داشته باشند و آستین بالا بزنند. جا دارد از تلاش کسانی که تلاش می‌کنند این باور پررنگ‌تر شود، مانند شهرداری منطقه ۲۲، تشکر ‌کنم.

نخستین دهکده روباز ورزشی
نخستین دهکده ورزشی و تفریحی روباز شهر تهران در منطقه ۲۲ به نام «لیدا فریمان» بانوی پرچمدار کاروان ایران در المپیک سال ۱۹۹۶ میلادی نامگذاری شده است. این دهکده ورزشی در مساحتی بیش از ۱۸ هزارمترمربع با محوریت شعار «محله‌گرایی و محله‌محوری» که در دوره جدید مدیریت شهری مورد تأکید قرار گرفته است، به بهره‌برداری رسید. امکانات این دهکده شامل مسیر تندرستی با خط ویژه‌ تردد معلولان در مساحت ۸۵۰‌مترمربع، ست کامل بدنسازی ویژه معلولان در زمینی به مساحت ۲۵۰‌مترمربع و زمین‌های ورزشی بدمینتون، والیبال و والیبال ساحلی، بسکتبال، فوتبال محله‌ای و میزهای پینگ‌پنگ، شطرنج و فوتبال دستی از نوع پارکی است.

بانوی نخستین‌ها

۱- نخستین بانوی المپیکی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی
۲_ نخستین پرچم‌دار زن تاریخ ورزش ایران در المپیک آتلانتاـ ۱۹۹۶ (آمریکا)
۳_ نخستین و تنها بانوی ورزشکار ایرانی است که از جانب کمیته بین‌المللی المپیک در حوزه ورزش، موفق به کسب بورسیه کشور آلمان شده است.
۴_کسب نخستین مدال تاریخ ورزش بانوان ایران در بازی‌های آسیایی بوسان‌ـ ۲۰۰۲

کد خبر 575967 برچسب‌ها منطقه ۲۲ همشهری محله ورزش بانوان ورزش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۲۲ همشهری محله ورزش بانوان ورزش همین دلیل ورزش بانوان دهکده ورزشی برای بانوان فکر می کنم منطقه ۲۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۵۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرفه سالن های ورزش شهرداری در سال جدید چقدر است؟

به گزارش همشهری آنلاین_ مهدی اسماعیل پور، سازمان ورزش برای اینکه اقشار مختلف جامعه از ورزش و مزایای آن بهره مند شوندکه سلامت جسمی و روحی شهروندان و ایجاد شور و نشاط در جامعه است، بلیت و بهای خدمات در ورزشی اماکن متعلق به خود را با سوبسید به دست شهروندان می رساند.
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی طبق مصوبه شورای شهر

با وجود خدمات ارزان در اماکن ورزشی متعلق به سازمان وررش، برخی رسانه ها در انتقاد به عملکرد شهرداری تهران ادعای عجیبی را مطرح کرده اند و از افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی تعرفه خدمات در برخی از اماکن ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳ خبر داده اند! در همین رابطه موضوع را از حسین اوجاقی مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران پیگیری کردیم که ضمن تکذیب این موضوع، گفت:"تعرفه های اماکن ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران کاملا بر اساس مصوبه های شورای اسلامی شهر تهران بوده و افزایش نرخ اماکن ورزشی شهر تهران در سال ۱۴۰۳ برهمین اساس حدودا بین ۳۰ تا ۴۰ اقزایش داشته است.»
به اندازه تعرفه اماکن دولتی در سال گذشته
اوجاقی در ادامه تاکید می کند که سازمان ورزش شهرداری تهران ارزان ترین تعرفه خدمات ورزشی را در کشور ارائه می کند و در این رابطه می گوید: «تعرفه سال ۱۴۰۳ اماکن ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران با نرخ تعرفه های ورزشی دولت و اماکن ورزشی متعلق به وزارت ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۲ برابری می کند. به عبارت دیگر مجموعه های خصوصی که هیچ، تعرفه اماکن ورزشی شهرداری تهران مطابق با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران امسال به اندازه تعرفه ای است اماکن ورزشی دولتی در سال گذشته دریافت می کردند.»
تفاوت تعرفه در مناطق شمال و جنوب شهر
مدیرعامل سازمان ورزش درخصوص تفاوت تعرفه خدمات ورزشی در شمال و جنوب شهر می گوید: «تعرفه خدمات ورزشی سازمان ورزش شهرداری تهران به دو بخش مجموعه های درجه دو و درجه سه تقسیم بندی می شود. تعرفه خدمات ورزشی در مناطق شمال شهر یا همان اماکن ورزشی درجه دو کمی بیشتر از جنوب شهر یا همان اماکن ورزشی درجه سه است. شمال شهر شامل مناطق یک تا ۸ و همچنین منطقه ۲۲ می شود. جنوب شهر هم مناطق ۹ تا ۲۱ است. برهمین اساس میزان افزایش تعرفه در سال جاری حدودا به ۳۰ تا ۴۰ درصد می رسد.»
ارائه خدمات ورزشی با سوبسید
اوجاقی در ادامه به نرخ تعرفه برخی از رشته ها و خدمات ورزشی پر طرفدار در سال گذشته و سال جدید اشاره و آنها را مقایسه می کند: «برای مثال نرخ بلیت استخر در مناطق جنوب شهر در سال گذشته ۵۲ هزار تومان بود که امسال به ۶۷ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. بهای استخر در مناطق شمال شهر نیز در سال گذشته ۷۷ هزار تومان بود که امسال به ۸۴ هزار تومان رسیده است. این در شرایطی است که امسال بهاتی بلیت استخر در مجموعه های دولتی بیش از ۱۰۰ هزار تومان می شود.» با یک حساب و کتاب و سرانگشتی مشخص می شود که حداکثر افزایش نرخ تعرفه خدمات ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران آنهم در رشته های ورزشی پرتقاضا و پر مخاطب در بالاترین تعرفه های اعمال شده حداکثر حدود ۴۰ درصد است که با ادعای افزایش ۱۰۰درصدی فاصله معناداری دارد!

سوبسید و تخفیف برای شهروندان

اوجاقی با اشاره به این موضوع که شهرداری برای ورزش شهروندی سوبسید هم می دهد و بهای دریافتی از شهروندان حتی کمتر از هزینه تمام شده است، در تکمیل صحبت های خود می گوید: «سازمان ورزش شهرداری تهران و مدیریت شهری برای ارائه خدمات ورزشی به شهروندان و در بحث ورزش شهروندی نه تنها به دنبال سود دهی و درآمد زایی نیست که حتی سوبسید هم پرداخت می کند. برای مثال هزینه تمام شده هر سانس استخر تقریبا حدود ۲۰۵ هزار تومان می شود، درحالی که قیمت بلیت آن در بهترین حالت ۸۴ هزار تومان است! علاوه بر این که تعرفه های اماکن ورزشی شهرداری تهران کمتر از دولتی ها است و ارزان ترین تعرفه خدمات در کشور را داریم، در موارد بسیاری برای اقشار خاص از جمله جانبازان، خانواده شهدا، زنان سرپرست خانوار، سالمندان دارای کارت منزلت و... نیز تخفیف های ۱۰۰ تا ۵۰ درصدی نیز اعمال می شود.»

اینفو:
۳۰تا ۴۰ درصد میزان افزایش تعرفه های ورزشی شهرداری تهران
۲۰۵ هزار تومان نرخ تمام شده استخر
۸۴ هزار تومان قیمت بلیت استخر در بهترین حالت
یک تا ۸ و ۲۲ مناطق شمال شهر (اماکن درجه ۲)
۹ تا ۲۱ مناطق جنوب شهر(اماکن درجه ۳)
تعرفه برخی از خدمات ورزشی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته:
۵۲ هزار تومان نرخ سال گذشته استخر(جنوب شهر)
۶۸ هزار تومان نرخ سال ۱۴۰۳(جنوب شهر)
۷۷ هزار تومان نرخ سال گذشته استخر(شمال شهر)
۸۴ هزار تومان نرخ سال ۱۴۰۳(شمال شهر)

کد خبر 849532 برچسب‌ها مردان وزارت ورزش و امور جوانان ورزش معلولان شهرداری شهردارى تهران ورزش زنان ورزش بانوان تهران ورزش ورزش همگانی پایتخت

دیگر خبرها

  • اجرای بی‌سابقه و همزمان ۲۴ همایش پیاده‌روی در خوزستان به مناسبت روز دختر
  • نخستین بانوان آتش‌نشان خاورمیانه بازنشسته شدند
  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۱۸ اردیبهشت
  • تاج: ورود بانوان به ورزشگاه اصلا منع نمی‌شود
  • ورود زنان باید ضابطه‌مند باشد/ ورود بانوان به ورزشگاه منع نمی‌شود
  • مهم‌ترین ورزشی که می‌تواند شما را جوان نگه دارد (فیلم)
  • ببینید| نخستین المپیاد دانشجویی ورزش‌های فناورانه و فیجیتال
  • مبینا ندایی در کمپ توسعه بدمینتون آسیا شرکت می‌کند
  • تعرفه سالن های ورزشی شهرداری در سال جدید چقدر است؟
  • تعرفه سالن های ورزش شهرداری در سال جدید چقدر است؟