Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، محققان پس از مطالعه قطعه‌ای از یک شهاب سنگ اعلام کردند که احتمالاً از سیارکی ناشناخته به بزرگی سیاره کوتوله «سرس» (Ceres) جدا شده است. این شهاب سنگ که Almahata Sitta یا به اختصار AhS نام دارد، سال ۲۰۰۸ روی زمین سقوط کرد و محققان در سال‌های اخیر در حال مطالعه ساختار آن به منظور شناسایی سیارک مادر بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
قطعه ای از AhS زیر میکروسکوپ. کشف کریستال‌های آمفیبول (نارنجی) برای محققان غیرمنتظره بوده است.   به تکه‌های جامدی که پس از جدا شدن از دنباله دارها یا سیارک‌ها روی زمین فرود می‌آیند، شهاب سنگ گفته می‌شود. سیارک‌ها همانطور که از نامشان پیداست معمولاً بسیار کوچک‌تر از سیاره‌ها هستند و اغلب آنها در منطقه‌ای به نام «کمربند سیارکی» که بین مریخ و مشتری قرار گرفته متمرکز شده‌اند. بزرگ‌ترین شیء شناخته شده در کمربند سیارکی، سیاره کوتوله «سرس» است. حال محققان می‌گویند مطالعات جدید نشان می‌دهد که احتمالاً جایی در منظومه شمسی سیارک دیگری به بزرگی سرس وجود دارد.
محققان مؤسسه تحقیقات جنوب غربی (SwRI) پس از مطالعه نمونه شهاب سنگ AhS به منشاء آن پی بردند. آنها ۵۰ میلی گرم از این شهاب سنگ را زیر میکروسکوپ فروسرخ مطالعه کرده و پس از تحلیل طیفی، چندین ماده معدنی دارای آب (هیدراته) به ویژه آمفیبول (amphibole) را شناسایی کردند که این شهاب سنگ را به سیارکی با قطر دستکم ۶۴۳ تا ۱۷۷۰ کیلومتر با دما و فشار متوسط و دوره طولانی مدت تغییرات آبی ارتباط می‌دهد. برای مقایسه قطر سرس در حدود ۹۴۵ کیلومتر بوده و بزرگ ترین سیارک در کمربندی سیارکی محسوب می‌شود.
به عبارت دیگر سیارکی که AhS از آن جدا شده ابعاد بزرگی داشته و در وجود آب شکل گرفته است. کشف ماده معدنی آمفیبول در این شهاب سنگ که جزو شهاب سنگ‌های کندریت کربن‌دار (carbonaceous chondrite) به شمار می‌رود، نادر است و آن را به گونه‌ای غیرعادی تبدیل کرده که حاوی اطلاعات ارزشمندی از دوران جوانی منظومه شمسی است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سیارک سیاره زمین مریخ شهاب سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۳۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود کیانی، پژوهشگر و محقق زمین شناسی و مدیر موسسه گوهرشناسی و شهاب سنگ شناسی واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی، درباره نتیجه یک آزمایش بر روی نمونه شهاب سنگی گفت: شهاب سنگ قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک ها و ستاره های دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود می آیند. این سنگ ها دارای انواع مختلفی بوده که در چهار نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته است و بدون هیچ تغییر شیمیایی قابل توجه ای در فضا در حال حرکت هستند که به آنها شهاب واره می گویند. هنگامی که این سنگ ها بر روی زمین سقوط می کنند به آنها شهاب سنگ گفته می شود.

براساس گزارش ایسنا، وی در ادامه به کشف جدید پژوهشگران اشاره کرد و گفت: اخیرا فردی از یکی روستاهای استان لرستان قطعه ای از یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهن ربای قوی بوده را به موسسه گوهرشناسی کیپا (کیانپارس) ارسال کرد. با توجه به مشکوک بودن این سنگ از نمونه ارسالی با استفاده از مقاطع میکروسکوپی و نمونه های شیمیایی آنالیز شده توسط میکروسکوپ الکترونی دانشگاه خوارزمی تهران این سنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این محقق تصریح کرد: در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن(بافت مخصوص شهاب سنگ های آهنی) و درصد آهن و نیکل بالا یک قطعه شهاب سنگ آهنی است. در نمونه آزمایشی میزان خلوص آهن بالای نود درصد و مقدار نیکل حدود ۸ درصد است.

وی بیان کرد: طی مطالعات تکمیلی مشخص شد این شهاب سنگ مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903247

دیگر خبرها

  • احتمالا در آشوب‌های اولیه منظومه شمسی، مشتری در تشکیل ماه موثر بود
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • (عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان/ عکس
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور