Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا – از رونمایی از نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان حدود دو هفته گذشته و انگار وضعیت بحرانی است. هفته آخر آذر بود که خبرگزاری فارس خبر داد ۳۲ حزب اصلاح طلب در نشستی مشترک، تشکیلات انتخاباتی جدیدی تحت عنوان «نهاد اجماع ساز» را تاسیس کردند.
اعلام این خبر از همان ابتدا با حواشی و چالش‌هایی همراه شد از ایراد‌گیری‌های برخی اصلاح‌طلبان گرفته تا ابهاماتی که درباره اعضای حقیقی عضو این نهاد و نحوه انتخاب آنان پدید آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این گذشت روز‌ها نیز شاهد بودیم که علی‌رغم نزدیکی به انتخابات و نیاز به تعیین تکلیف این نهاد، نه تنها چالش‌ها و ایرادات رفع نشد که بیشتر هم شد. تا جایی که برخی اصلاح‌طلبان نگران شده و در رسانه‌های خود این وضعیت را «بحرانی» تعبیر کردند. مثلا روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد همین امروز در گزارشی با عنوان «بحران اجماع در مسیر تاسیس نهاد اجماع‌ساز» از تداوم بحث و بررسی درباره جایگزین شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خبر داد و نوشت: «به نیمه دی‌ماه نزدیک می‌شویم، اما هنوز خبری از حرکت و تصمیم اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ دیده نمی‌شود. پیش از این برخی از احزاب و چهره‌های اصلاح‌طلب اعلام کرده بودند که تلاش بر این است تا نیمه‌های دی‌ماه بتوانند به بحث تعیین مصداق برای انتخابات ۱۴۰۰ ورود کنند.»
این طور که به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان تا رسیدن به مرحله بررسی مصادیق فاصله داشته و حسابی از برنامه عقب هستند. همین امر نیز سبب افزایش نگرانی‌ها شده است. در راستای همین نگرانی‌ها است که خبرنگار «اعتماد» وضعیت فعلی نهاد اجماع ساز اعلام شده را بررسی کرده و می‌نویسد: «شواهد و پیگیری‌ها از برخی اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاح‌طلبان که مسوولیت تدوین سازوکار و نحوه فعالیت این نهاد اجماع‌ساز را برعهده داشتند، نشان می‌دهد هنوز عملا هیچ‌یک از مفاد آنچه در این رابطه رسانه‌ای شد، قطعی نیست و شکل‌گیری این نهاد در خوشبینانه‌ترین حالت، اندکی بیش از این زمان‌بر خواهد بود.»
این بلاتکلیفی در حالی ادامه دارد که بسیاری از کنشگران سیاسی در جریان اصلاحات حتی یک روز تاخیر را در این زمینه جایز ندانسته و معتقدند که هر چه سریعتر باید تکلیف این قضیه روشن شود.
با در نظر گرفتن ایرادات وارد شده به این نهاد که اول بار فرج کمیجانی از تشکیل آن بر مبنای تصمیمات شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان خبر داد، نمی‌توان انتظار داشت که حرف و حدیث‌ها به این زودی‌ها خاتمی یافته و اصلاح‌طلبان از وضعیت بحرانی خارج شوند
لازم به یادآوری است که برخی از اصلاح‌طلبان این نهاد را فاقد سازوکار دموکراتیک دانسته و معتقد بودند که همه ایرادات شورای عالی سیاست‌گذاری در آن نیز وجود دارد.
ایرادات مورد اشاره، اما در حالی طرح می‌شود که به گفته برخی از اعضای شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان هنوز چیزی درباره این نهاد اجماع ساز قطعی نشده است. شاهد آنکه «اعتماد» به نقل از یکی از اعضای کمیته سیاسی شورای هماهنگی که نخواسته نامش فاش شود، نوشته است: «این احتمال وجود دارد که تغییراتی در این نهاد اجماع‌ساز اعمال شود؛ چراکه هنوز همه جزییات این نهاد قطعی نشده، هنوز بحث‌ها و بررسی‌ها درباره شیوه شکل‌گیری آن ادامه دارد و با وجود اینکه بررسی‌ها ادامه دارد، برخی، اخبار این نهاد جدید را اعلام کردند.»
این چهره سیاسی اصلاح‌طلب همچنین گفته است: «فعلا باید صبر کرد؛ چراکه احتمالا یکشنبه هفته بعد، این سازوکار را قطعی و نهایی خواهیم کرد.» او همچنین درباره جایگاه خاتمی در این نهاد اینگونه توضیح می‌دهد: «از آنجا که هنوز همه ابعاد این نهاد قطعی نشده، نمی‌توان در این باره اظهارنظر کرد؛ به همین خاطر درخواستی برای دیدار با آقای خاتمی مطرح نشده؛ چون هنوز سازوکار نهایی نیست».

منبع: فردا

کلیدواژه: اصلاح طلبان نهاد اجماع ساز انتخابات 1400 نهاد اجماع ساز شورای هماهنگی اصلاح طلبان اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۳۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر و مجری، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی

مدیرکل کسب‌وکار سازمانی همراه اول «عدم وجود نهاد مستقل و متشکل از همه بازیگران در حوزه‌های تصمیم‌گیری و اجرا» را حلقه مفقوده در مقوله هوشمندسازی انرژی است.

تهران-ایسنا- اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران گزارش کرد، «بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی شبکه های توزیع نیروی برق» از ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳به میزبانی شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان و با حمایت همراه اول در دانشگاه زنجان برگزار شد.

در حالیکه امید می رود برگزاری چنین رویدادهایی فراهم کننده بستری مناسب برای تبادل دانش و تجربیات خبرگان علمی و صنعتی باشد، «معرفی اهمیت هوشمندسازی در حوزه توزیع نیروی برق» و «توسعه همکاری های علمی و صنعتی با سایر مراکز علمی جهان» از جمله برخی اهداف مهم آن بود.

در همین راستا و طی آخرین روز برگزاری رویداد، پنل «مدیریت مصرف هوشمند» با حضور مصطفی درجزی مدیرکل کسب و کار سازمانی همراه اول و نمایندگانی از توانیر و دانشگاه های خواجه نصیرالدین طوسی و شهید باهنر برگزار شد.

درجزی در این نشست، ارائه خود را با محوریت سه موضوع «ضرورت حضور اپراتورهای تلفن همراه در حوزه انرژی»، «جزییات همکاری همراه اول در پروژه فهام و هوشمندسازی موتورهای کشاورزی و صنعتی» و «ایجاد راهکارهای متنوع برای مدیریت مصرف بخش خانگی و تجاری» داشت و به جایگاه رقابتی همراه اول در منطقه پرداخت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۷ درصد از سهم درآمدی بازار ارتباطات سیار در اختیار همراه اول است، اظهار کرد: ۵۳ درصد سهم بازار مشترکان فعال نیز در اختیار اپراتور اول تلفن همراه است کما اینکه بیش از ۸۰ درصد کانال ارتباطی مشترکان با صنعت برق از طریق سیمکارت های همراه اول است.

مدیرکل کسب و کار سازمانی همراه اول با اشاره به سه لایه کسب و کاری این اپراتور عنوان کرد: طی سالیان اخیر با توجه به ترسیم ماموریت «تحقق رویای دیجیتال» با چشم انداز تبدیل شدن به یکی از رهبران بازار ICT منطقه با ارائه خدمات و راهکارهای هوشمند، اقدام به سرمایه گذاری های هوشمندانه مطابق با این رسالت خطیر در سه لایه کسب و کاری خود اعم از Core به عنوان کسب و کار اصلی،Near core به عنوان نزدیک به کسب و کار اصلی و Beyond core به عنوان فراتر از لایه اصلی کرده ایم.

درجزی، ورود همراه اول به حوزه های «سلامت»، «انرژی»، «کشاورزی»، «خدمات عمومی و شهری»، «لجستیک و حمل و نقل» و «سبک زندگی» را نیز در قالب مگاپروژه های سازمانی تشریح کرد و گفت: به عنوان مثال در مگاپروژه انرژی با هدف پیاده سازی ساختار «انرژی هوشمند»، در بخش های هوشمندسازی کنتورهای برق و گاز به عنوان اپراتور انرژی شناخته می شویم، ضمن اینکه تفکیک هوشمند مصرف انرژی اعم از آب، برق و گاز را نیز به سرانجام رسانده ایم.

وی ادامه داد: ما پیش از هر چیز، مکلف به انجام و آزمون پروژه ها در شبکه گسترده ارتباطی خودمان هستیم و در این راستا به «هوشمندسازی کنتور برق سایت های همراه اول» اقدام کرده ایم.

مدیرکل کسب و کار سازمانی شرکت ارتباطات سیار ایران اشاره ای به بنچمارک کردن بازارهای آمریکا و آسیا در حوزه انرژی، اذعان کرد: مطابق تحلیل و پیش بینی های Researchandmarkets «بازار جهانی انرژی» با نرخ رشد سالیانه ۶.۸ درصد، از ۶۴۱۶ به ۸۳۱۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۷ خواهد رسید و ارزش «بازار جهانی کنتورهای هوشمند» تا سال ۲۰۳۰ با نرخ رشد سالیانه ۷.۷ درصد به ۲۵.۳ میلیارد دلار دست خواهد یافت.

درجزی در میان صحبت های خود گزارشی از GSMA در سال ۲۰۲۱ نیز ارائه کرد که در آن پر درآمدترین حوزه های خدماتی در سبد درآمدی اپراتورهای بین المللی مشخص و گفته شده که به ترتیب سهم تولید ۵۶ درصد، مالی ۳۱ درصد، تجارت الکترونیکی ۲۷ درصد، سلامت الکترونیکی ۲۲ درصد، انرژی ۱۴ درصد و کشاورزی نیز ۱۴ درصد است.

وی بازیگران اصلی حوزه هوشمندسازی انرژی در کشور را «مجلس»، «دولت»، «تأمین کنندگان اتصال نظیر اپراتورهای تلفن همراه» و «تأمین کنندگان بخش خصوصی» دانست و خاطر نشان کرد: در حال حاضر حلقه مفقوده در مقوله هوشمندسازی، عدم وجود نهاد مستقل و متشکل از همه بازیگران در حوزه های تصمیم گیری و اجرا است.

انتهای رپرتاژ آگهی

دیگر خبرها

  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر و مجری، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • بارش باران تا روز یکشنبه در خراسان رضوی ادامه دارد
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت
  • متقاضیان خودرو‌های خارجی بخوانند؛ زمان دقیق عرضه خودرو‌های برقی
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • آغاز عرضه خودروهای وارداتی برقی و بنزینی از یکشنبه هفته آینده