Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تربت حیدریه، مخاطبان در سامانه «فارس من» سوژه‌ای را با عنوان «نگرانی از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در تربت حیدریه» را ثبت و درخواست پیگیری آن را داشتند.

شهردار تربت حیدریه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تربت حیدریه، بابیان اینکه معضل ساخت و سازهای غیرمجاز و حاشیه‌نشینی در تمام کشور از جمله در تربت‌حیدریه به یک مشکل اساسی در مدیریت شهری تبدیل شده است، افزود: افزایش بی‌رویه و افسار گسیخته قیمت زمین و مسکن ، ضوابط دست و پا گیر اداری، قوانین متناقض، نبود متولی مشخص، نداشتن تعیین حد و مرز خدماتی بین شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها، دلال‌بازی و واسطه‌گری سودجویان زمین و مسکن دست به دست هم داده‌اند تا شاهد شهرهایی بدقواره و ناایمن باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید اکبریان افزود: اکنون نه تنها شهرداری تربت‌حیدریه بلکه بیشتر شهرداری‌های کشور با شدت و ضعف درگیر ساخت و سازهای غیر مجاز هستند و مدیریت شهری در پی آن است تا با توجه به شرایط اقتصادی کشور علاوه بر درک شرایط شهروندانی که نیاز مبرم به مسکن دارند بتواند نسبت به اجرای سیاست‌های اصولی شهرسازی، کسب درآمد و ایجاد سرانه‌های خدماتی در محلات نیز اقدام کند.

شهردار تربت‌حیدریه با بیان این که جلسه‌ای با حضور متولیان امر برگزار شد تا با همفکری و هم‌اندیشی و با استفاده از تمام ظرفیت‌ها نسبت به ساماندهی این حوزه اقدام شود گفت: مشاوران املاک، بزرگ مالکان، سازندگان و مردم چهار رکن اصلی در کاهش ساخت و سازهای غیر مجاز هستند و هماهنگی بین بخشی برای مقابله با این پدیده لازم و ضروری است.

اکبریان افزود: مشاوران املاک دو دسته‌اند کسانی که غیرقانونی و بدون پروانه فعالیت می‌کنند و کسانی دیگری نیز با وجود داشتن پروانه کسب، آگاهانه و یا به دلیل نداشتن آگاهی و اشراف کامل به قوانین، اقدام به تنظیم مبایعه نامه و قولنامه‌های خلاف قانون می‌کنند و فعالیت هر دو دسته به نوعی باعث شکل‌گیری محدوده‌های شهری بد قواره و خارج از اصول شهرسازی می شود.

وی آسیب‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی را از جمله پیامدهای منفی ساخت‌وسازهای غیرمجاز و افزایش حاشیه‌نشینی عنوان کرد و گفت: نباید توقع ایجاد انقلاب در شهر را داشت و به طور حتم رفع مشکلات انباشته شده نیاز به زمان و همراهی مردم و همدلی مسوولان دارد و نخستین کسانی که از ایجاد این گونه محدوده‌های شهری غیر اصولی متضرر می‌شوند، خود مردم و ساکنان آن مناطق هستند.

شهردار تربت‌حیدریه گفت: این شهرداری با هدف حمایت از گروه‌های کم برخوردار و نیز در جهت حمایت از ساخت‌و‌سازهای اصولی و رونق محلات هدف ستاد بازآفرینی شهری، اقدام به ارائه لوایحی با موضوع اصلاح دفترچه قیمت منطقه‌ای، اصلاح ضوابط شهرسازی، ساماندهی اراضی و پاسخگویی اراضی مشاعی به شورای شهر کرده است که خوشبختانه با همراهی و حمایت اعضای شورا، فرمانداری و نماینده مقام قضایی، این لوایح در شورای شهر و هیات تطبیق مصوب و طبق آن مقرر شد تا ظرفیت‌های قانونی مناسبی برای ساخت‌وساز اصولی و رونق‌بخشی به ساخت‌وسازهای مردمی ایجاد شود.

اکبریان افزود: در حوزه مسکن نیاز است تا همزمان با برخورد با ساخت‌وسازهای غیرمجاز، یک پیشنهاد اجرایی و عملیاتی نیز برای ارایه به متقاضیان مسکن داشته باشیم و اداره مسکن و شهرسازی نیز باید نسبت به ایجاد شرایط مناسب برای در اختیار گذاشتن مسکن مهر به متقاضیان واجد شرایط اقدام کند.

انتهای پیام/۷۰۰۴۵

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیریت شهری حاشیه نشینی شهردار تربت حیدریه ساخت وسازهای غیر سازهای غیرمجاز ساخت و سازهای تربت حیدریه سازهای غیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۵۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدیر امور آب تربت حیدریه گفت: بحرانی ترین کسری مخزن آبهای زیرزمینی این منطقه مربوط به دشت «رخ» تربت حیدریه بوده، به طوریکه میزان برداشت آب از این دشت ۵۲ میلیون متر مکعب بیشتر از تغذیه آن است.

 مهدی طلعتی افزود: در شرایط کنونی کسری مخزن دشت «زاوه» تربت حیدریه ۴۷ میلیون متر مکعب و دشت «رشتخوار» ۳۰ میلیون متر مکعب است.

وی بیان کرد:  هرچه برداشت بیشتر باشد، حجم آبخوان کوچکتر می شود و به عبارتی این وضعیت موجب بحرانی شدن مخازن آبهای زیرزمینی شده است.

او با تایید اینکه اگر این روند ادامه یابد و نتوان مدیریت کرد شرایط برای زندگی انسان و حیات وحش سخت خواهد شد، اظهار کرد: مدیریت آب صرفا به یک اداره مربوط نمی شود و موضوعی فرابخشی است، باید سایر نهادها مانند جهادکشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری و نهادهای اجتماعی و غیره کمک کنند.

طلعتی تصریح کرد: نمی‌توان گفت از فردا برداشت آبی از دشت رخ صورت نگیرد؛ چون معیشت و زندگی مردم به کشاورزی و آب وابسته است.

خشکسالی و تغییر اقلیم

مدیر امور آب تربت حیدریه افزود: موضوع مدیریت آب بسیار حساس است و باید با دقت بسیار و ظرافت فراوان اقدام کرد تا به زندگی و معیشت مردم آسیبی وارد نشود.

وی عنوان کرد: بخش عمده ای از مشکل هم به خشکسالی ها و تغییر اقلیم باز می‌گردد که می توان با مقایسه وضعیت آب و هوایی تربت حیدریه با ۲۰ سال قبل به تغییرات فراوان رخ داده پی برد.

طلعتی با اشاره به پدیده تغییر اقلیم در تربت حیدریه ادامه داد: میزان بارش برف در این منطقه بسیار کاهش یافته و از سویی میزان دمای منطقه و استان خراسان رضوی در مدت ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر ۲ درجه افزایش یافته است.

مدیر امور آب تربت حیدریه گفت: این ۲ درجه موجب می‌شود، میزان بارش برف کاهش یابد اما باید با کمک کشاورزان و مدیریت مشارکتی مشکل و تبعات آن را تا حد ممکن کاهش داد.

تربت حیدریه با جمعیت حدود ۲۲۵ هزار نفر، در جنوب خراسان رضوی و در فاصله ۱۵۰ کیلومتری از مشهد واقع شده است.

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۰ درصدی طرح احداث محل های اسکان پرستاران بیمارستان امام حسین (ع)تربت حیدریه
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه
  • کمتر از ۳ درصد لوایح شهرداری قزوین عودت داده شد
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • واگذاری اراضی طرح ملی مسکن روستایی در تربت حیدریه
  • اجرای ۴۲۰ میلیارد ریال طرح مرتبط با شرکت برق تربت حیدریه
  • جریمه نقدی برای متهم پرونده قاچاق دارو در تربت حیدریه
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه