Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در چند روز گذشته اگر بی‌توجه به محدودیت‌های کرونایی قصد عبور مرور در معابر شهری را کرده باشید، حتما متوجه خاموشی یک در میان روشنایی خیابان‌ها شده‌اید.

در نگاه اول شاید این نکته به ذهن بیاید که متولی روشنایی شهری به تبعیت از دستور عوامل انتظامی و به منظور جلوگیری از تردد بین شهری تصمیم به نیمه خاموش شدن شهر گرفته است، اما بررسی اظهارات دست اندرکاران این حوزه حکایت از ماجرای دیگری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*ماجرای خاموشی معابر شهری و بین شهری چیست؟

به گزارش فارس، همه ساله در حد فاصل فصل پاییز و زمستان و با شدت گرفتن سرمای هوا، شاهد افزایش مصرف چشمگیر گاز در بخش خانگی هستیم. به استناد اظهارات مسئولان شرکت گاز، آمار مصرف بخش خانگی در ایام سرد سال به بیش از 80 درصد کل گاز مصرفی کشور می‌رسد. به دنبال این افزایش مصرف نجومی گاز طبیعی، شرکت گاز در سال‌های اخیر بدون توجه به اجرای سیاست‌های مدیریت مصرف و در نظر گرفتن شیوه‌های تشویقی و تنبیهی به منظور ایجاد انگیزه برای صرفه‌جویی مشترکان خانگی در اقدامی نامناسب نسبت به قطع گاز ورودی به صنایع بزرگ و همچنین نیروگاه‌های تولید برق اقدام می‌کند.

در همین ارتباط، کاهش ورودی خوراک گازی نیروگاه حرارتی به منزله ناتوانی در تولید برق و در نتیجه بروز یک بحران دیگر به نام خاموشی است، لذا در چنین شرایطی نیروگاه‌های تولید برق حرارتی در کشور به مصرف سوخت‌های ثانویه نظیر گازوییل یا مازوت روی می‌آورند. نکته قابل تامل آنجاست که حل بحران خاموشی به وسیله تامین سوخت ثانویه، بروز بحرانی وسیع‌تر به نام آلودگی هوا را در پی دارد. مسئله‌ای که در روزهای اخیر در بسیاری از شهرهای صنعتی کشور نظیر اراک نمود پیدا کرده و تنفس مردم را با مشکل جدی مواجه کرده است.

*گره کور تامین انرژی کشور در فصل سر تنها به دست اصلاح الگوی مصرف باز می‌شود

تا اینجای کار نگاه به دورنمای مسئله از یک گره کور در تامین انرژی کشور خبر می‌دهد که سه بحران ناتوانی در تامین گاز، خاموشی گسترده و آلودگی‌های می‌تواند دشواری‌های آن را منعکس کند. استناد به اظهارات کارشناسان در ارتباط با حل این معضل بیانگر آن است که باز کردن این گره کور در بازه زمانی کوتاه مدت جز با اصلاح الگوی مصرف حامل‌های انرژی نظیر گاز و برق امکان پذیر نیست.

مسئله‌ای که در سال‌های اخیر مورد توجه جدی وزارت نیرو قرار گرفته و زمینه جلوگیری از تکرار خاموشی سال 97 را در سال 98 و 99 به دنبال داشته است.

در همین راستا و به منظور حل پایدار مسئله سه ضلعی، افزایش مصرف گاز، کاهش تولید برق و آلودگی هوا، شرکت توانیر نسبت به صرفه جویی در مصرف برق خود با استفاده از اصلاح روشنایی معابر شهری و بین شهری اقدام کرده است.

در این ارتباط، مسعود صادقی، مدیرکل دفتر نظارت بر توزیع شرکت توانیر، با اشاره به اقدامات صورت گرفته پیرامون صرفه جویی مصرف برق در فصل سرما گفت:« یکی از برنامه‌های مهم که با اعلام مدیرعامل شرکت توانیر اتفاق افتاده، صرفه‌جویی حدود 500 مگاوات در روشنایی معابر و روشنایی بین شهری است.»

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا اصلاح روشنایی منجر به بروز مشکل برای مردم نمی‌شود، گفت:« برای طرح یک درمیان زیگزاگ، اولیت خاموشی برای خیلی از مکان‌هایی است که از گذشته نورپردازی‌ها بیش از حد استاندارد (over design) داشته و با خاموشی یک درمیان کردن، میزان روشنایی را به حد استاندارد می‌رسانیم. با این کار مردم هم دچار آسیب نمی‌شوند و از روشنایی شهری هم بهره‌مند خواهند بود.»

*صرفه جویی 500 مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر شهری و بین شهری

این اقدام شرکت توانیر مبنی بر صرفه جویی 500 مگاواتی انرژی برق می‌تواند نیاز به تولید الکتریسیته توسط نیروگاه حرارتی را کاهش داده و در نتیجه سوخت ثانویه کمتری مصرف شود. نتیجه کاهش سوخت‌های ثانویه نظیر مازوت و گازوییل نیز کاهش میزان آلودگی هوا را در پی خواهد داشت.

سیما غفاری، کارشناس حوزه انرژی نیز در این باره با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف حامل‌های انرژی گفت:« در شرایطی که الگوی مصرف گاز در کشور به درستی رعایت می‌شد، نیاز به قطعی گاز نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ نبود و این صنایع برای ادامه کار به سوخت مایع نیازی نداشتند، بنابراین آلودگی هوا نیز تشدید نمی‌شد.»

*باید بین قطعی گسترده برق و گاز، آلودگی هوا و کاهش روشنایی معابر یک گزینه را انتخاب کنیم

این کارشناس حوزه انرژی ضمن هشدار به متولیان انرژی در کشور، تاکید کرد:« هیچ یک از قوانین بالادستی موجود در حوزه انرژی که مرتبط با اصلاح الگوی مصرف به شیوه‌های تشویقی و تنبیهی است، مورد توجه متولیان این حوزه قرار نمی‌گیرد و این می‌تواند یک تهدید بالقوه برای امینیت انرژی کشور تلقی شود.»

غفاری با اشاره به اینکه اصلاح روشنایی معابر شهری و بین شهری انتخاب بین بد و بدتر به حساب می‌آید، گفت:«با شرایط کنونی باید بین، قطع گسترده برق و گاز، آلودگی هوا و کاهش روشنایی معابر شهری و بین شهری یک گزینه را انتخاب کنیم

با توجه به اظهارات کارشناسان به نظر می‌رسد، اقدام صنعت برق کشور به منظور اصلاح روشنایی معابر شهری و بین شهری نه تنها یک اقدام غیر کارشناسی به حساب نمی‌آید، بلکه در صورت انجام نشدن این کار شاهد خاموشی گسترده و یا افزایش آلودگی محیط زیست بودیم.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: شرکت گاز توانیر خاموشی خیابان ها شرکت توانیر الگوی مصرف آلودگی هوا صرفه جویی تولید برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۵۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری تبریز

شهرداری تبریز طی هفت روز گذشته با توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت و لکه‌گیری در ۶۶ محله و معبر شهر، گام دیگری در راستای ساماندهی معابر و تسهیل در ترددها برداشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، شهرداری تبریز همگام با اجرای پروژه های متعدد عمرانی خود در سال جاری، اهتمام ویژه ای نیز در ارائه خدمات محله‌ای دارد. یعقوب هوشیار شهردار تبریز برای احصای دقیق مسائل شهری و برطرف کردن آن‌ها از سال گذشته طرح ناحیه‌بندی را در مناطق مختلق شهر آغاز کرده است، به نحوی که استقرار نواحی در مناطق دهگانه تبریز سهم بسزایی در نیازسنجی خدمات و بهسازی آسفالت معابر ایفا کرده است.

نتایج نظرسنجی واحد پژوهش و افکارسنجی اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تبریز نشان می دهد، ۵۲ درصد از شهروندان تبریزی خواستار اولویت‌دهی اساسی به پروژه آسفالت‌ریزی معابر در بودجه سال ۱۴۰۳ بودند. بر همین اساس شهرداری تبریز با تمام توان خود در صدد پاسخ به این مطالبه شهروندی و عمل به رسالت عمرانی پای کار است.

شهرداری تبریز هدف‌گذاری توزیع ۵۰۰ هزار تنی آسفالت اساسی و لکه‌گیری در معابر اصلی و محلات شهر را در دستور کار خود قرار داده است. این نهاد سال گذشته ۳۲۲ هزار تن آسفالت در سطح مناطق دهگانه توزیع کرده و تلاش دارد با بهبود وضعیت آسفالت معابر افزایش رضایت مندی شهروندان را فراهم کند.

سامان احمدزاده، معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز با اشاره به اینکه کیفیت و ماندگاری آسفالت اصلی‌ترین شاخص معاونت فنی در موضوع تولید و توزیع آسفالت است و برای تحقق این هدف در سال گذشته سومین کارخانه آسفالت نیز راه اندازی شد.

وی می‌افزاید: مدیریت شهری تبریز امسال در راستای رسیدگی به مطالبات شهروندان هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه آسفالت هزینه می کند به طوری که ۶۰۰ میلیارد تومان از این بودجه در قالب آسفالت اساسی معابر اصلی و ۶۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز به لکه‌گیری اساسی در قالب خدمات محله‌ای مصرف می‌شود.

در این مطلب نگاهی به آمار آسفالت‌ریزی طی هفته گذشته داشته‌ایم و به تفکیک میزان تناژ و نقاط آسفالت‌ریزی در هر منطقه بررسی شده است.

منطقه ۱

شهرداری منطقه ۱ تبریز با توزیع یک هزار و ۱۸۲ تن آسفالت در سطح معابر منطقه جهت آسفالت اساسی و لکه گیری اقدام کرد.

بر همین اساس مسیرهای اتوبان پاسداران، گلپارک کوی رسالت، کوی صالح آباد عباسی، کوچه قبادی، انتهای کریم خوان، همافر ده متری اول، کوی فاطمی چایکنار، ده متری اول صادقیان واقع در ولیعصر و خوارزمی کوی ولیعصر آسفالت ریزی شدند.

منطقه ۲

منطقه ۲ تبریز طی هفته گذشته با ۹۳۰ تن آسفالت نسبت به بهسازی معابر اقدام کرده است.

طی هفته گذشته کوی های کیوان و نظامی شرقی، کوی صبا شرقی، بلوار استاد معین و محوطه سالن ورزشی چاوان از جمله فعالیت های آسفالت ریزی این منطقه بود.

منطقه ۳

شهرداری منطقه ۳ تبریز نیز طی این مدت با توزیع یک هزار و ۴۴۷ تن آسفالت نسبت به آسفالت ریزی اساسی خیابان ملاصدرا، خیابان امیر نظام، آسفالت امامیه بنفشه و دیگر معابر اقدام کرده است.

منطقه ۴

شهرداری منطقه ۴ تبریز نیز طی هفته گذشته با آسفالت ریزی ۵۲۲ تنی در راستای بهسازی معابر اقدام کرد.

برهمین اساس طی هفته گذشته معابر، کوی نوحه خوان (خیابان بهار)، کوی یاسمن دو (خیابان فیروز نو)، کوی جعفر نائب واقع در خیابان خیام، کوی شادمهر واقع در خیابان شهید باهنر، محوطه زمین ستارخان، توکلی، فلسطین، دامپزشکی، نظام پزشکی، چایکنار، حجتی و فلسطین و … از جمله خیابان ها، محل‌ها و معابری است که توسط معاونت‌های فنی عمرانی و خدمات شهری منطقه لکه‌گیری و آسفالت‌ریزی اساسی شده است.

منطقه ۵

شهرداری منطقه ۵ تبریز با توزیع یک هزار و ۶۷۴ تنی آسفالت برای چاله زدایی و آسفالت معابر اصلی و فرعی باسمنج، جنب مدرسه آناتا واقع در مرزداران، خیابان میثاق واقع در باغمیشه و کوچه های آن، محله فرهنگیان کوی تربیت واقع در شهرک مرزداران، ضلع جنوبی اتوبان پاسداران حدفاصل سی ان جی تا جماران را در دستور کار خود قرار داد.‌

منطقه ۶

شهرداری منطقه ۶ تبریز طی هفته گذشته با آسفالت ریزی سه هزار و ۷۹۸ تنی در جهت بهسازی معابر خود اقدام کرده است.

این میزان از آسفالت در معابری شامل مسیر ۳۵ متری صنعتگران، شهرک امام خمینی (ره) مقابل بلوک ۷۱، ۸۳، ۶۹ و مقابل مجتمع فرهنگیان، مقابل مجتمع پلیس، جاده اوغلی، باند کندرو قوناخلارباغی، جاده تبریز - مرند، کوی صنعتی سولماز، آناخاتون، جاده سنتو و میدان کارگر، شهرک شهید دکتر بهشتی به صورت مکانیزه و دستی بهسازی و مرمت شده است.

منطقه ۷

منطقه ۷ تبریز نیز با توزیع ۳۲۶ تن آسفالت مسیرهای دیزل آباد زیرگذر کوی لاله، شهید مدنی روبروی کوی شقایق، آخماقیه جنب پارک فضیلت، محله گلباران واقع در لاله را به صورت اساسی و یا لکه گیری آسفالت ریزی کرده است.‌

منطقه ۸

شهرداری منطقه ۸ تبریز نیز با ۹۹۳ تن آسفالت در کوچه امامزاده واقع در راسته کوچه، کوچه ولیعصر در خیابان محققی، خیابان چایکنار و … را آسفالت ریزی کرده است.‌

منطقه ۹

منطقه ۹ تبریز با توزیع ۲۴ تن آسفالت ریزی به چاله زدایی اقدام کرده است.

منطقه ۱۰

شهرداری منطقه ۱۰ تبریز نیز آسفالت ریزی ۲ هزار و ۸۳۵ تنی را در معابر کوی ایمانی شهرک ارم، ۱۲ متری عالی نسب، کوی صبا و میادین آن در شهرک ارم، کوی باهنر خیابان مفتح، جنب زورخانه شهرک ارم، آسفالت رویه خیابان سرباز شهید، آسفالت رویه خیابان شمس تبریزی در دستور کار خود قرار داد.‌

همچنین طی هفته گذشته ۲۰۰ تن آسفالت در دیگر معابر شهر به صورت متفرقه آسفالت ریزی شده است.

به گزارش ایمنا، شهرداری تبریز در راستای بهسازی معابر و ترمیم آسفالت از ابتدای سال تا به امروز ۲۷ هزار و ۳۱۳ تن آسفالت ریزی در سطح شهر تبریز انجام داده است.

کد خبر 749373

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟
  • آسفالت معابر از اولویت‌های شهرداری است
  • توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری تبریز
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها