Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، شرکت ژاپنی Sumitomo Forestry می‌گوید تحقیقات در مورد پرورش درختان و استفاده از مواد چوبی در فضا را آغاز کرده است. این شرکت در همکاری با دانشگاه «کیوتو» می‌خواهد انواع چوب را در سخت‌ترین شرایط محیطی روی زمین آزمایش کند.
زباله‌های فضایی به یکی از مشکلات بزرگ بشر تبدیل شده‌اند و افزایش ارسال ماهواره‌ها به مدار زمین این مشکل را بدتر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مزیت ماهواره‌های چوبی این است که بدون تولید گازها و مواد مضر در اتمسفر می‌سوزند و پس از متلاشی شدن قطعات آنها به شکل بارش‌های خطرناک روی زمین سقوط نمی‌کنند.
«Takao Doi»، فضانورد ژاپنی و استاد دانشگاه کیوتو که سال ۲۰۰۸ به ایستگاه فضایی بین المللی سفر کرده می‌گوید: «مساله نگران کننده این است که همه ماهواره‌هایی که دوباره وارد اتمسفر زمین می‌شوند می‌سوزند و ذرات کوچکی را در لایه بالایی اتمسفر رها می‌کنند که تا سال‌ها در آنجا باقی می‌مانند. این ذرات در نهایت روی محیط زیست زمین تأثیر منفی می‌گذارند.»  
Sumitomo Forestry می‌گوید در پی توسعه مواد چوبی فوق العاده مقاوم در برابر تغییرات دمایی و نور مضر خورشید است. این شرکت از ذکر کردن نوع چوب استفاده شده خودداری کرد و گفت که «یک راز تحقیق و توسعه» است.
متخصصین به دنبال افزایش ارسال ماهواره‌ها و فضاپیماها به مدار زمین نسبت به بیشتر شدن زباله‌های فضایی و خطر سقوط آن‌ها روی زمین هشدار داده‌اند. بر اساس آمارهای مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، نزدیک به ۶ هزار ماهواره به دور زمین گردش می‌کنند که حدود ۶۰ درصد آنها از کار افتاده (زباله فضایی) هستند.
طبق برآوردهای شرکت تحقیقاتی Euroconsult، در دهه پیش رو حدود ۹۹۰ ماهواره در هر سال روانه فضا خواهد شد؛ این یعنی تا سال ۲۰۲۸ احتمالاً حدود ۱۵ هزار ماهواره در مدار زمین خواهد بود. اسپیس اکس تاکنون بیش از ۹۰۰ ماهواره را برای راه اندازی اینترنت ماهواره‌ای روانه مدار کرده و می‌خواهد هزاران ماهواره دیگر را نیز به مدار بفرستد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ماهواره ژاپن فضاپیما فضا ماهواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۶۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!

ایتنا - چین در آستانه تحقق یک رکورد بی‌سابقه در عرصه اکتشافات فضایی قرار گرفته است.
بر اساس اظهارات یکی از دانشمندان برجسته این کشور، چین احتمالاً اولین کشور جهان خواهد بود که موفق به آوردن نمونه‌هایی از خاک مریخ به زمین می‌شود.

وو وایرن، عضو آکادمی مهندسی چین و چهره شناخته شده در سازمان ملی فضایی این کشور، اعلام کرد که چین در سال ۲۰۳۰ میلادی طی ماموریت "تیانون ۳" با هدف اکتشاف مریخ، اولین نمونه‌های خاک سیاره سرخ را به زمین خواهد آورد.

این ادعا نشان از تلاش و برنامه‌ریزی دقیق چینی‌ها برای پیشی گرفتن از رقبای فضایی مانند آمریکا، روسیه و کشورهای اروپایی در کسب این دستاورد تاریخ‌ساز علمی دارد.

وایرن در اظهاراتی اضافه کرد: "با وجود پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه از مریخ را با موفقیت انجام دهد."

بر اساس برنامه پیش‌بینی شده، کاوشگر رباتیک "تیانون ۳" متشکل از چهار بخش فرودگر، صعودکننده، مدارگرد و ماژول ورود مجدد خواهد بود. این کاوشگر در دو پرواز با موشک‌های سنگین حامل به فضا پرتاب خواهد شد.

 

پس از اجرای مانورهای لازم در مسیر زمین به مریخ و ورود به مدار سیاره سرخ، کاوشگر بر روی سطح آن فرود خواهد آمد و نمونه‌هایی از خاک مریخی را درون یک ظرف فلزی جمع‌آوری و سپس به قسمت صعودکننده منتقل می‌کند.

در مرحله بعدی، نمونه‌ها پس از قرارگیری در مدار مریخ به بخش مدارگر و ماژول ورود مجدد که در همان مسیر زمین به مریخ حرکت می‌کنند، منتقل شده و نهایتاً به زمین فرستاده می‌شوند.

موفقیت این ماموریت بزرگ که ترکیبی از چالش‌های علمی و مهندسی بی‌سابقه است، می‌تواند اطلاعات با ارزشی را در اختیار دانشمندان قرار دهد. آنها با مطالعه این نمونه‌ها، می‌توانند به جستجوی آثار زیستی در مریخ بپردازند، از زمین‌شناسی و ساختار درونی این سیاره بیشتر بیاموزند و چرخه جوی آن را بهتر درک کنند.

با این وجود، انجام چنین مأموریت دشوار و پرهزینه‌ای قطعاً نیازمند سطح بالایی از مهارت‌های فنی و قدرت پردازش داده‌های پیچیده خواهد بود.

دیگر خبرها

  • خیز ژاپن برای اینترنت نسل ۶، ۵۰۰ برابر سریع‌تر از نسل ۵!
  • (ویدئو) اولین تصاویر از آتش‌سوزی در گیلان؛ خانه‌های چوبی شهرک امامزاده ابراهیم (ع) دچار حریق شد
  • اینترنت رایگان برای معلم‌ها
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • زارع‌پور: پایگاه چابهار تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • ۱۰۰۰ قطعه زمین در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت آماده سازی شد
  • انعقاد قرارداد ساخت ۳ هزار مسکن در شهر امیرکبیر
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است