Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@17:38:11 GMT

اتـراق در زمین‌های متروک

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۹۷۳۵۸

اتـراق در زمین‌های متروک

همشهری آنلاین_مژگان مهرابی : فرقی نمی‌کند زیر سقف پل عابرپیاده باشد یا لای شمشادها یا کنج یک دیوار فروریخته. به آنها کارتن‌خواب می‌گویند. چون وجهه خیلی خوبی در جامعه ندارند، از این‌رو خیلی مورد توجه شهروندان نیستند. به‌خصوص در شرایط فعلی که ویروس کوویدـ ۱۹ به رغم رعایت پروتکل‌های بهداشتی خیلی از ما را گرفتار و مبتلا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این اوضاع، تنها کسانی که شبانه‌روز وقت خود را برای کمک به کارتن‌خواب‌ها گذاشته‌اند، مأموران گشت فوریت‌های اجتماعی هستند. آنها با گشتزنی در شهر، به یاری کارتن‌خواب رفته و برای ایمن ماندن آنها از سرما و گرسنگی روانه گرمخانه‌شان می‌کنند. از آنجا که منطقه ۱۴ به دلیل موقعیت جغرافیایی و داشتن تعداد زیاد زمین‌های بی‌دفاع شهری، کارتن‌خواب‌های زیادی دارد به سراغ «مرتضی قاسمی» دبیر شورایاری محله حسین‌آباد دولاب رفتیم.  

نزدیکی‌های ظهر است. با اینکه خورشید در آسمان می‌درخشد اما سوز سرما تا مغز استخوان نفوذ می‌کند. برای مایی که همه جور لباس گرم با خود داریم سرما آزاردهنده است چه برسد به کسانی که نه پوشش مناسبی به تن دارند و نه سرپناهی برای زندگی کردن. کنار بزرگراه ده‌حقی کارتن‌خواب‌های خانه به دوش زیادی دیده می‌شوند، دلیلش هم وجود زمین‌های بی‌دفاع شهری است که در محله حسین‌آباد دولاب فراوان هستند. هرچه هست از افراد ناآشنا می‌ترسند و برخورد خوبی با آنها نمی‌کنند.  
از این‌رو «مرتضی قاسمی» دبیر شورایاری محله حسین‌آباد دولاب همراهی‌مان می‌کند. او می‌گوید: «اغلب کارتن‌خواب‌ها معتاد هستند. البته در میان‌شان هستند کسانی که به دلیل مشکلات خانوادگی یا فقر کارتن‌خواب شده‌اند. خوشبختانه با اقداماتی که گشت فوریت‌های اجتماعی انجام می‌دهد، سال به سال تعداد کارتن‌خواب‌ها کمتر می‌شود.» او به یکی از کارتن‌خواب‌ها که زیر پوشال‌ها خود را پنهان کرده اشاره می‌کند و می‌گوید: «این بنده خدا ورشکست شده و خانواده طردش کرده‌اند. افسردگی دارد. مرد بی‌آزاری است. روزگاری برای خودش بروبیایی داشته است. همه کارتن‌خواب‌ها معتاد نیستند. در بین‌شان افرادی هستند که به دلیل شکست عاطفی یا مالی به این روز افتاده‌اند. امادرصد زیادی‌ از آنها اعتیاد دارند.» 

۲۳۰ کارتن‌خواب در زمین‌های بی‌دفاع

لابه لای درخت‌ها و بوته‌ها اگر خوب دقت کنید به راحتی می‌توانید کارتن‌خواب‌ها را ببینید. کسانی که به آخر خط رسیده‌اند و بالاتر از سیاهی برایشان رنگی نیست. بهشان نمی‌شود خیلی نزدیک شد چون هر آن ممکن است با یک جسم تیز زخمی‌ات کنند. با قاسمی به خیابان کوثر می‌رویم، جایی که ایستگاه صلواتی ویژه کارتن‌خواب‌ها دایر است. این اقدام نیک با همکاری شورایاری، اهالی و جمعی از بسیجیان مسجد میثم انجام شده است.

قاسمی می‌گوید: «از آنجا که ظرفیت گرمخانه منطقه محدود است، خیلی از کارتن‌خواب‌ها در زمین‌های بی‌دفاع شهری اسکان می‌کنند. تاکنون ۲۳۰ کارتن‌خواب از زمین‌های پشت دانشگاه فنی مهندسی واقع در بزرگراه ده حقی شناسایی شده‌اند. آنها هر شب برای دریافت غذای گرم به ایستگاه صلواتی می‌آیند. در کنار آن استفاده از حمام و سلمانی را هم برایشان مهیا کرده‌ایم. وسایل بهداشتی مثل ماسک و مواد ضدعفونی هم به آنها می‌دهیم. در این مدت توانسته‌ایم امکان ترک اعتیاد ۳۰ معتاد را فراهم کنیم. برای چند تن از آنها هم اشتغالزایی کرده‌ایم.» 

اداره خدمات و رفاه اجتماعی منطقه ۱۴ دست به کار شده است/اجرای طرح زمستان گرم

در کنار کمک‌های مردمی، اداره خدمات و رفاه اجتماعی منطقه هم اقدامات ارزنده‌ای انجام داده است. «صادق بابایی» که به تازگی مدیریت این اداره را عهده‌دار شده درباره فعالیت گشت فوریت‌های اجتماعی توضیح می‌دهد: «امسال طرح زمستان گرم را در منطقه اجرا می‌کنیم. گشت‌های فوریتی اقدام به شناسایی کارتن‌خواب‌ها کرده‌اند و این اقدام در روز و شب انجام می‌شود. اگر هم شهروندی توسط سامانه ۱۳۷ به ما اطلاع دهد برای کمک به کارتن‌خواب اقدام می‌کنیم.» بابایی بین کارتن‌خواب و معتاد متجاهر تفاوت می‌گذارد و می‌گوید: «هویت این ۲ گروه با هم فرق دارد.

در بین کارتن‌خواب‌ها افراد تحصیل کرده زیاد است. آنها افرادی هستند شکست خورده یا طرد شده از سوی خانواده که جا و مکانی برای زندگی ندارند. چنانچه گرمخانه منطقه ظرفیت نداشته باشد به گرمخانه خاوران ارجاع داده می‌شوند. اگر هم اعتیاد داشته باشند که به کمپ فرستاده شده و در آن جا درمان می‌شوند. مرحله بعد از سم‌زدایی در کمپ مهارت‌آموزی در مرکز بهاران است. که بتوانند به آغوش خانواده باز گردند. اما این درصورتی است که فرد آسیب دیده برای بهبود وضعیتش همکاری لازم را انجام دهد.» 

گشتزنی در محله‌های شهر

اما اینکه چرا منطقه ۱۴ با بحران کارتن‌خواب‌ها و معتادان متجاهر بیشتر درگیر است به همسایگی آن با محله شوش و مسگرآباد و هرندی برمی‌گردد. به گفته بابایی، کارتن‌خواب‌های این محله‌ها به جنوب منطقه ۱۴ سرریز می‌شوند. او می‌گوید: «پاتوق آنها در زمین‌های بی‌دفاع محدوده ناحیه ۵ و زیر پل شهید محلاتی و امام علی(ع) در محدوده ناحیه ۴ است. برای رفع این معضل باید بهزیستی همکاری کند و چون این اقدام آن‌طور که باید صورت نمی‌گیرد روز به روز بر تعداد افراد آسیب دیده افزوده می‌شود.»

به گفته این مسئول، گرمخانه منطقه ۱۴ ظرفیت ۶۰ نفر را دارد و اگر نیاز باشد به‌صورت کف خواب تا ۹۰ نفر را می‌توان اسکان داد. او ادامه می‌دهد: «هر شب از ساعت ۱۹ تا ۴ صبح کارشناسان اداره رفاه و خدمات اجتماعی با همراهی مدیران اجتماعی، اقدام به گشتزنی می‌کنند. تعداد آنها متغیر است و هر بار بین ۱۰ تا ۱۵ کارتن‌خواب جمع‌آوری می‌شود. البته معتادان خیلی از آمدن به گرمخانه‌ها استقبال نمی‌کنند چراکه امکان مصرف ماده مخدر در گرمخانه را ندارند. گرمخانه‌ها در ایام سرد سال به‌صورت شبانه‌روزی خدمات می‌دهند و افراد آسیب دیده می‌توانند روزها هم در مددسرا بمانند.»

هدایای مردمی به کارتن‌خواب‌ها

به باور بابایی، کارتن‌خواب‌ها دل شکسته‌ترین افراد جامعه هستند که هیچ پناهی ندارند و خدمت به آنها باعث رضای خدا می‌شود. او می‌گوید: «مردم در این امر خیلی خوب همراهی کرده و ۳ بار در هفته مددسرا را ضدعفونی می‌کنند و غذای گرم می‌آورند. همچنین ۱۰۰ دست لباس گرم از سوی خیّران محلی تهیه شده که بین کارتن‌خواب‌ها توزیع می‌شود. برای شب یلدا هم برنامه جشنی برای آنها تدارک دیده شده بود که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اجرا شد.» 
 

کد خبر 576194 برچسب‌ها فقر اعتیاد- ستاد مبارزه با مواد مخدر همشهری محله گرمخانه منطقه ۱۴ اعتیاد - معتاد اعتیاد - مواد مخدر شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فقر اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر همشهری محله گرمخانه منطقه ۱۴ اعتیاد معتاد اعتیاد مواد مخدر شهر زمین های بی دفاع گرمخانه منطقه کارتن خواب ها منطقه ۱۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۷۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، فرشید شبانی با بیان اینکه آفت ملخ موجود در منطقه بومی است، گفت: میانگین جمعیتی این آفت در منطقه هر سال با توجه به وجود کانون‌های آن در منطقه متغیر است و مبارزه با این آفت براساس جمعیت انجام می‌شود.
وی افزود: ملخ مراکشی در منطقه ابواسحاق فلارد (بخشی از مناطق مرتعی و مزارع و باغات) مشاهده شده است.
شبانی گفت: پیش‌بینی می‌شود مبارزه با آفت ملخ مراکشی در منطقه ابواسحاق شهرستان فلارد در سطح ۲۰۰ هکتار انجام شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۵ هکتار از منطقه لندی شهرستان اردل آلوده به آفت ملخ‌های بومی شاخک بلند شده است.
به گفته شبانی، منطقه آلوده به آفت ملخ در لندی منطقه‌ای جنگلی، پرشیب و غیرقابل دسترس است که کشاورزان با شخم غیرقانونی اقدام به کشت کرده‌اند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: ملخ‌های محلی و بومی در عرصه‌های جنگلی به صورت عادی وجود دارد و به وسیله سایر عوامل طبیعی تحت کنترل است، اما شخم زدن و تبدیل این عرصه‌ها به زمین‌های کشاورزی موجب افزایش جمعیت آفت شده که برای کشاورزی مضر و خسارت‌زا است.
وی گفت: در خصوص کمک به کشاورزان منطقه لندی با توجه به تخلف صورت گرفته از سوی کشاورزان باید تصمیم‌گیری شود.
شبانی یادآوری شد: هرچند با توجه به بارش‌ها و اراضی شیب‌دار احتمال تلفات زیاد آفت ملخ در منطقه لندی وجود دارد، اما در صورت گسترش آفت و احتمال خطر سرایت و آلودگی مزارع پایین دست؛ به طور حتم برای مبارزه با آن وارد عمل می‌شویم.
به گفته شبانی، تخریب اراضی جنگلی تخلف به شمار می‌رود و مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری باید متخلفان با هدف حفظ عرصه‌های جنگلی مقابله کند.
وی در خصوص آلودگی سایر مناطق چهارمحال و بختیاری به آفت ملخ افزود: سالانه مبارزه با آفت ملخ بومی و محلی در سطح ۲۰۰ هکتار از شالیزار‌های برنج در منطقه بارز و شوارز لردگان لردگان انجام می‌شود.
شبانی افزود: همچنین مبارزه با آفت ملخ بومی در سطح ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی، مزارع دیم، غلات و حبوبات منطقه ارمند شهرستان خانمیرزا از توابع این استان آغاز شد.
به گفته شبانی، افزون بر این هر سال درمناطق بازفت، صمصامی، شیخ علی خان از توابع شهرستان کوهرنگ مبارزه با ملخ انجام می‌شود که تاکنون گزارشی مبنی به افزایش جمعیت این آفت دریافت نشده است.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: طبق دستورالعمل ملخ جزو آفت‌های عمومی است که در صورت افزایش جمعیت با توجه به اشتها و تغذیه زیادی که از سبزینگی گیاه دارد از قدرت تخریب بالایی برخوردار است.
وی افزود: بیشتر آفت‌های ملخ استان در مرحله پورگی و نوزادی قرار دارند و برای جلوگیری از حالت طغیانی کار کانون‌کوبی انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه براساس نُرم تعیین شده از سوی سازمان حفظ نباتات وجود بیش از ۱۲ عدد پوره ملخ در یک مترمربع نیاز به مبارزه دارد و کمتر از این میزان اقتصادی نیست گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد هرچند جمعیت ملخ‌های بومی در تمامی مناطق و کانون‌های آلوده استان در حالت طغیانی نیست ولی در برخی مناطق به نرم مبارزه رسیده که مبارزه با آنها باید با دقت و لحاظ کردن مسائل زیست محیطی انجام شود.

دیگر خبرها

  • واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز در قشم
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • (تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد
  • شهروندان در آذربایجان‌غربی در ارتفاعات و مسیر رودخانه‌ها اتراق نکنند
  • ایران زمین فرزندان خود را به آغوش گرفت
  • ۱۴ کشته بر اثر سیل و رانش زمین در اندونزی
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود /کارتن خواب‌ها چهره شهر را نا زیبا می‌کنند