Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو با همتای عراقی خود دیدار کرد، بانک‌ها بیش از ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان وام پرداخت کردند، بیشترین و کمترین نرخ تورم غیرخوراکی‌ها در کدام استان است؟، توقف روند صعودی تورم در چند ماهه اخیر برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۹دی شبستان به شرح زیر است:

بانک‌ها بیش از ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان وام پرداخت کردند

عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد: میزان تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخشهای مختلف اقتصادی در هشت ماهه منتهی به پایان آبان سال جاری ۱٫۰۴۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده که حدود ۳۰ درصد این مبلغ، تسهیلات بخش صنعت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عالی‌ترین مقام بانک مرکزی تاکید کرد: قریب ۵۹ درصد تسهیلات پرداختی به بخش‌های مختلف، وام سرمایه در گردش بوده است.

 

وزیر نیرو با همتای عراقی خود دیدار کرد

رضا اردکانیان در دیدار با ماجد حنتوش وزیر برق عراق درباره روابط دو جانبه و موضوع برق و انرژی بحث و تبادل نظر کرد. در این دیدار دو طرف همکاری های ایران و عراق در سایر بخش های اقتصادی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.  

وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران صبح امروز در صدر هیاتی وارد عراق شد.

هیات ایرانی قرار است با تعداد دیگری از مقامات بلند پایه عراقی دیدار و درباره همکاری دربخش های انرژی و تجاری و مالی بحث و گفت و گو کند.

موضوع کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور و بررسی موضوع بدهی های عراق به ایران از دیگر محورهای این سفر عنوان شده است.

 

توقف روند صعودی تورم در چند ماهه اخیر

جدیدترین گزارش‌ها از تغییرات تورم در اقتصاد ایران، از توقف روند صعودی چند ماهه اخیر حکایت دارد. این موضوع را می‌توان در لابلای آمارهای ارائه شده توسط مرکز آمار جستجو کرد. آنجایی که نرخ تورم ماهانه در آذرماه سال جاری به ۲ درصد رسیده است که نسبت به مدت مشابه در ماه آبان، با کاهش همراه است. همچنین نرخ تورم نقطه‌ای خانوارهای کشور در آذرماه، با کاهش به  ۱.۶ درصد در مقایسه با ماه قبل، برآورد شده است.

اما در گزارش اخیر بانک مرکزی پیرامون تحولات قیمتی در بازار مسکن نیز، به وضوح به کاهش قیمت مسکن در شهر تهران اشاره شده است. در این گزارش گفته شده است که متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در شهر تهران با کاهش ۱.۱ درصدی در ایستگاه پایانی پاییز نسبت به هشتمین ماه سال همراه بوده است.

از سوی دیگر، بانک مرکزی باور دارد که آذرماه امسال نطقه عطفی در روندهای قیمتی بوده است. زیرا نه تنها تورم نقطه به نقطه پس از هشت ماه کاهش یافته است، بلکه بازارهای دارایی ثبات و کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند. در خصوص کاهش قیمت در بازار مسکن نیز، تحقق افت قیمت در آذرماه، موضوعی است که سال‌ها در این ماه رخ نداده بود.

اما سوالی که مطرح است، این است که چه عواملی در توقف روند افزایشی تورم ماهانه و افت قیمت در بازارهایی نظیر مسکن نقش داشته‌اند؟

پاسخ به این سوال، به طور مشخص در کاهش انتظارات تورمی در اقتصاد ایران جای دارد. موضوعی که برای تحلیل آن، می توان به کاهش شاخص ارزی در آذرماه امسال بر خلاف سال گذشته اشاره داشت. آن هم در شرایطی که تحت تاثیر فضای انتخاباتی آمریکا در آبان ماه، بسیاری به سمت تقاضای کاذب در بازارهایی نظیر ارز رفته بودند، اما غافل از اینکه در ماه بعد شاخص ارزی نه تنها افزایش نیافت، بلکه با کاهش نیز همراه شد.

اما چرا نرخ ارز به ویژه دلار نه تنها افزایش نیافت بلکه با کاهش نیز همراه بود؟ پاسخ به این سوال، تنها به حضور پرقدرت بازارساز و پاسخ به نیازهای واقعی ارز در بازار مربوط می‌شود. به طور مشخص، در آذرماه امسال، بازار متشکل ارزی تحت نظارت و رصد بانک مرکزی به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و با برنامه‌ریزی دقیق بازارساز، به کاهش و ثبات نسبی نرخ ارز کمک قابل توجهی کرد.

از سوی دیگر، بانک مرکزی نیز با تدابیر مشخص در جهت مدیریت رشد نقدینگی و در عین حال تامین نیاز ارزی واردات کشور، به از بین بردن فضای هیجانی بازار ارز، کمک شایانی داشت. همچنین شورای پول و اعتبار در اقدامی موثر و به موقع، کنترل رشد ترازنامه شبکه بانکی را به تصویب رساند. اقدامی که در جهت کنترل رشد نقدینگی و مهار تورم، موثر بوده است.

به گفته بسیاری از اقتصاددانان و کارشناسان اقتصادی؛ روند پیش روی اقتصاد ایران به سمت کاهش انتظارات تورمی است. موضوعی که در سخنان اخیر رئیس جمهور نیز به آن اشاره شده بود. دکتر روحانی تاکید کرد: اولین آثار مهار تورم را در آذرماه شاهد هستیم و در مسیر مهار شتاب تورم خواهیم بود.

 

بیشترین و کمترین نرخ تورم غیرخوراکی‌ها در کدام استان است؟

بررسی تحولات شاخص قیمت کل کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور به تفکیک استان ها، در زیرمجموعه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نشان از بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذرماه ۱۳۹۹ در استان چهارمحال و بختیاری با ثبت نرخ ۳۵.۶ درصد دارد. در مقابل، کمترین نرخ تورم دوزاده ماهه در این بخش متعلق به استان آذربایجان غربی با نرخ ۲۶.۹ درصد است.

همچنین نرخ تورم نقطه ای کل کشور در بخش «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ۳۸.۷ درصد است. این در حالی است که کمترین نرخ تورم نقطه ای در بین استان ها، متعلق به استان هرمزگان با ۳۳.۶ درصد و بیشترین نرخ نیز متعلق به استان کردستان با ۴۶ درصد است.

در بخش دیگر یعنی تورم ماهانه نیز نرخ کل کشور برای «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ۰.۵ درصد به ثبت رسیده است. این در حالی است که کمترین نرخ تورم ماهانه متعلق به استان بوشهر با نرخ منفی ۰.۹ درصد و بیشترین نیز متعلق به استان آذربایجان غربی با نرخ ۳.۳ درصد است.

سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۷۷۷ هزار تومان

امروز (سه شنبه ۹ دی) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۴۹ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۷۹ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۵۳۲ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۳۹۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۷۷۷ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۱۹۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان است.

 

امروز (سه شنبه ۹ دی) در بازار ارز دلار ۲۵ هزار و ۷۳۶ تومان، یورو ۳۱ هزار و ۲۰۱ تومان، پوند ۳۵ هزار و ۱۹۶ تومان، درهم امارات ۷۱۰۱ تومان، یوان چین ۳۹۶۰ تومان، لیر ترکیه ۳۴۱۰ تومان است.

 

این در حالی است که روز گذشته (دوشنبه (۸ دی) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۴۶ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۲۸۹۴ دلار، هر گرم طلای ۲۴عیار یک میلیون و ۵۲۸ هزار تومان بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۸۹۸ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۲۱۵ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۵۵ هزار تومان بود.

 

روز گذشته (دوشنبه ۸ دی) در بازار ارز دلار ۲۵ هزار و ۷۴۳ تومان، یورو ۳۱ هزار و ۲۹۳ تومان، پوند ۳۵ هزار و ۲۴۱ تومان، درهم امارات ۷۱۱۰ تومان، یوان چین ۳۹۶۰ تومان و لیر ترکیه ۳۴۲۰ تومان بود.

 

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۹ ارز افزایش و ۱۵ ارز کاهش یافت. نرخ ۱۳ ارز نیز ثابت ماند.

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی خبرگزاری شبستان اخبار هزار میلیارد تومان سکه بهار آزادی طرح کمترین نرخ تورم توقف روند صعودی متعلق به استان چند ماهه اخیر تورم ماهانه گرم طلای ۱۱ میلیون هزار تومان بانک مرکزی تورم نقطه بانک ها ۶ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

بانک جهانی هشدار داد افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، ممکن است قیمت نفت را به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه برساند و روند نزولی اخیر تورم جهانی را معکوس کند.

به گزارش ایسنا، این موسسه مالی مستقر در واشنگتن اعلام کرد کاهش اخیر قیمت‌های کالا حتی پیش از تحولات اخیر خاورمیانه، روند یکنواختی پیدا کرده و تصمیم برای کاهش نرخ بهره را برای بانک‌های مرکزی، دشوار کرده بود.

بانک جهانی پیش از این، پیش بینی کرده بود میانگین قیمت هر بشکه نفت خام در سال میلادی جاری، به ۸۴ دلار می رسد. در گزارش بازارهای کالای بانک جهانی آمده است: مختل شدن ملایم عرضه نفت ناشی از تنشهای ژئوپلیتیکی، ممکن است قیمت نفت برنت را امسال به ۹۲ دلار در هر بشکه افزایش دهد اما در صورت اختلال شدیدتر عرضه، قیمت نفت از مرز ۱۰۰ دلار در هر بشکه عبور خواهد کرد و تورم جهانی در سال ۲۰۲۴ را به میزان یک درصد افزایش می دهد.

در فاصله اوسط سال ۲۰۲۲ تا اواسط سال ۲۰۲۳، قیمتهای جهانی کالا، حدود ۴۰ درصد کاهش یافت و عامل اصلی کاهش حدود ۲ درصدی نرخ جهانی تورم طی همین مدت بود. طبق گزارش بانک جهانی، اما از اواسط سال ۲۰۲۳، شاخص قیمتهای کالای این نهاد، تا حد زیادی بدون تغییر مانده است.

بازارهای مالی در واکنش به تورم چسبنده تر از حد انتظار، انتظارات خود درباره گستردگی و روند کاهش نرخهای بهره در سال میلادی جاری را تعدیل کرده اند.

ایندرمیت گیل، اقتصاددان ارشد بانک جهانی گفت: تورم جهانی، شکست ناپذیر مانده است. کلید اصلی کاهش تورم، کاهش قیمت کالاها است که به مانع برخورد کرده است. این به معنای بالاتر از حد انتظار ماندن تورم در سال جاری و آینده است. دنیا در مقطع آسیب پذیری قرار دارد. یک شوک انرژی بزرگ می تواند بخش عمده پیشرفت حاصل شده در کاهش تورم طی دو سال گذشته را تضعیف کند.

بر اساس گزارش گاردین، بانک جهانی اعلام کرد تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، می تواند همچنین قیمت گاز طبیعی، کود و مواد غذایی را هم بالا ببرد.

نفت روی ترمز کاهش قیمت زد

قیمت نفت در معاملات روز جمعه، افزایش یافت و تحت تاثیر خوش بینی آمریکا به رشد اقتصادی و نگرانیهای ژئوپلیتیکی، در مسیر ثبت رشد هفتگی پس از دو هفته کاهش متوالی قرار گرفت.

بهای معاملات نفت برنت با ۳۱ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۸۹ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۳ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۸۳ دلار و ۸۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت در معاملات روز پنج شنبه با ۹۹ سنت افزایش و وست تگزاس اینترمدیت با ۷۶ سنت افزایش، بسته شده بودند.

از ابتدای هفته جاری تاکنون، نفت برنت ۲.۳ درصد و شاخص نفت آمریکا، ۰.۸ درصد افزایش داشته است.

جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا، روز پنجشنبه به رویترز گفت: رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه اول، ممکن است مورد بازنگری قرار گرفته و نرخ بالاتری برای آن ثبت شود و تورم پس از اینکه مجموعه ای از عوامل مختلف، اقتصاد را در ضعیفترین عملکرد خود در حدود دو سال اخیر نگه داشت، کاهش خواهد یافت. وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد رشد اقتصادی کشورش احتمالا قویتر از میزبانی است که آمار سه ماهه ضعیف تر از حد انتظار، نشان می دهند.

آمارها نشان داد رشد اقتصادی در سه ماهه اول، آهسته شد و قبل از اظهارات یلن، پس لرزه های ناشی از شتاب رشد تورم بر قیمت نفت تاثیر گذاشته بود زیرا سرمایه گذاران محاسبه کردند که فدرال رزرو تا قبل از سپتامبر نرخ بهره را کاهش نخواهد داد.

در بخش‌های دیگر، نگرانی‌ها پیرامون عرضه به دلیل ادامه تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، از افزایش قیمت‌ها حمایت کرد. رژیم صهیونیستی پس از این که اعلام کرد مردم عادی را از جنوب شهر غزه خارج خواهد کرد و یک عملیات همه جانبه را آغاز می کند، حملات هوایی به رفح را تشدید کرد.

بر اساس گزارش رویترز، اما آنچه باعث دامن زدن به نگرانی‌ها نسبت به ضعیف شدن تقاضا برای سوخت شد، آمار رسمی بود که نشان داد ذخایر بنزین آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ آوریل، کمتر از حد انتظار کاهش پیدا کرده است. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت آمریکا هم طی هفته گذشته، کاهش شدید غیرمنتظره ای پیدا کرد که ناشی از جهش صادرات بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار کاهش یافت
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی