Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیته حقوقی خانه احزاب گفت: به عقیده من باید همچون کشورهایی که نظام ریاستی دارند مثل فرانسه، الجزایر، برزیل و حتی افغانستان اعلام کنیم که داوطلبان ریاست جمهوری باید امضا جمع و از شورای شهر و مجلس و از توده های مردم رای جمع کنند.

«خسرونصیری زاده»، عضو کمیته حقوقی خانه احزاب ایران، در رابطه با طرح اصلاح قانون انتخابات به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری که این روزها در مجلس شورای اسلامی در حال مطرح شدن است نکات مثبت فراوانی دارد از جمله اینکه مصادیق رجال سیاسی و مذهبی را احصا کرده و مولفه هایی را برای سنجش نامزدها و برنامه های آنها در اختیار شورای نگهبان قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: مقام معظم رهبری پیشتر در لایحه سیاست های ابلاغی که به شورای نگهبان و قوا ابلاغ شده بود این مورد را از جمله وظایف شورای نگهبان اعلام کردند.

نصیری زاده مطرح کرد: اما من به عنوان یک منتقد نکاتی را به این مساله وارد می دانم؛ اولا به عنوان دبیرکل یکی از تشکل های سیاسی کشور با صد هزار عضو و به عنوان نماینده مجمع متخصصین و نخبگان ایران این را عرض می کنم که جای دبیران کل احزاب و اعضای موسس احزاب از جمله هیات مرکزی و روسای دفاتر احزاب در این طرح خالی است. در همه دنیا دبیران همه احزاب می توانند جزو روسای جمهور باشند و به علت تعلق به حزب، پاسخگوی شکست یا پیروزی خود هستند.

او افزود: وقتی شاهد هستیم که روسای موسسات دولتی و غیر دولتی از جمله روسای هلال احمر یا روسای شورای دانش اموزی کشور می توانند نماینده شوند به طریق اولی باید دبیران کل و روسای احزاب نیز بتوانند در این خصوص ورود کنند.

این عضو خانه احزاب ایران اضافه کرد: در صورت تصویب این طرح در شورای نگهبان، باز هم شاهد تعداد زیادی از افراد خواهیم بود که با مصادیق فعلی ثبت نام خواهند کرد که پس از رد صلاحیت گسترده، گفته خواهد شد شورای نگهبان همه کسانی را که صلاحیت داشتند را رد کرد و این، وجهه نظام را زیر سوال می برد و مشارکت را پایین می آورد و انتخابات را تحت تاثیر، قرار می دهد.

او در پایان افزود: به عقیده من باید همچون کشورهایی که نظام ریاستی دارند مثل فرانسه، الجزایر، برزیل و حتی افغانستان اعلام کنیم که داوطلبان ریاست جمهوری باید امضا جمع و از شورای شهر و مجلس و از توده های مردم رای جمع کنند. 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خانه احزاب ایران ریاست جمهوری شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۸۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود

«مجتبی یوسفی» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره اولویت‌های مهمی که باید در مجلس دوازدهم پیگیری شود، گفت: از آنجایی که در یک دهه گذشته حوزه اقتصاد مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، باید مجالس و دولت‌های مختلف، اولویت اساسی خود را رفع مشکلات اقتصادی کشور بدانند.

وی بیان کرد: اولویت اصلی همه مسؤولان باید حل مشکلات اقتصادی مردم باشد، چرا که مردم نجیب ما در همه عرصه‌ها مانند انتخابات ثابت کرده‌اند که پشتیبان نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید به اقتصاد، اشتغال و وضعیت معیشتی مردم توجه اساسی شود. متأسفانه رقابت نهادهای دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی باعث شده است که شاهد بهره‌وری پایین باشیم و از سوی دیگر سرمایه‌گذاران واقعی نتوانند آن طور که باید و شاید فعالیتی در حوزه‌های اقتصادی داشته باشد. برای مثال، می‌بینیم که انحصار در حوزه خودرو چه مشکلاتی را برای مردم و بخش صنعت کشور ایجاد کرده است.

اولویت اول ما باید حل مسائل اقتصادی باشد

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درست است که اولویت اول ما باید حل مسائل اقتصادی باشد، اما توجه به مسائل اجتماعی و نقش مردم در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها هم باید مورد توجه جدی باشد.

منتخب مردم اهواز در مجلس دوازدهم در ادامه درباره نقاط ضعف مجلس یازدهم، یادآور شد: قطعاً مجلس یازدهم یکسری اشکالات داشت، اما نظام مسائل کشور را به خوبی شناخت و در آن ریل حرکت کرد. برای مثال، مجلس یازدهم قوانین اقتصادی خوبی به تصویب رساند و مصوبات خوبی در حمایت از اقشار مختلف جامعه داشت که می‌توان به مصوباتی چون رتبه‌بندی معلمان، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد. اصلاح قانون بانکداری و اصلاح نظام ارزی باید باز هم در دستورکار باشد و مجلس آینده هم باید به آن بپردازد.

زیرساخت‌های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فراهم نبود

یوسفی متذکر شد: البته در تصویب برخی از قوانین در مجلس یازدهم تعجیل شد؛ درست است که «حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی» پیشنهاد دولت بود، اما چون زیرساخت‌های این کار فراهم نبود نباید در مجلس به تصویب می‌رسید.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین شاهد اطلاع رسانی ضعیف در مجلس یازدهم بودیم، به این معنا که بعضاً شاهد برخی حاشیه سازی‌ها برای این مجلس بودیم. همچنین برخی از مصوبات مجلس در این دوره و آثار آن به خوبی برای مردم تبیین نشد.

وی درباره این انتقاد به مجلس یازدهم که قوانین مهمی را تصویب کرد اما بر اجرای آن به خوبی نظارت نکرد، گفت: این مشکل مربوط به همه مجالس ما در ادوار مختلف است، البته مجلس یازدهم یک تفاوت اساسی با مجالس قبلی داشت و این بود که یک روز را برای نظارت بر عملکرد دولت و دستگاه‌های اجرایی تحت عنوان «سه‌شنبه‌های نظارتی» در نظر گرفت.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: البته به اعتقاد بنده باید دو روز در مجلس تحت عنوان روزهای نظارتی باشد. بر این اساس بهتر است که روزهای نظارتی در مجلس آینده توسعه پیدا کند و به صورت تخصصی موضوعات مختلف مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

کد خبر 6093076 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • آمار داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود