Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آبان ماه سال ۹۹ شاهد بهبود عدد شامخ کل (۳۵.۷۱) و بهبود جزئی وضعیت بخش خرده فروشی نسبت به مهرماه ۱۳۹۹(۳۳.۶۹) بوده‌ایم.

به گزارش بنا به نقل از اتاق اصناف ایران، معاونت اقتصادی و برنامه‌ریزی اتاق اصناف ایران هر ماه گزارش طرح شاخص مدیران خرید(PMI) که «شامخ» نامیده می‌شود را منتشر می‌کند. این عدد در آبان ماه به ۳۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷۱ رسیده است و از آن جایی که عدد شامخ کل پایین‌تر از عدد۵۰، مفهوم رکود را دارد، لذا بهبود جزئی وضعیت خرده فروشی نسبت به ماه مهر، به معنای خروج از رکود نیست.

بر اساس این گزارش، از میان ۵ مولفه اصلی شامخ (میزان فعالیت‌های انجام شده، میزان سفارشات جدید مشتریان، سرعت انجام و تحویل سفارش و یا فرآیند کار، موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری‌شده و میزان استخدام و بکارگیری‌نیروی انسانی)، شاخص سرعت انجام و تحویل سفارش (۵۵.۱۰) بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است.

شاخص قیمت خرید مواد اولیه یا کالاهای مورد نیاز نسبت به ماه قبل کاهش (۸.۳۲-) درصدی داشته و به تبع آن شاخص قیمت فروش محصولات یا خدمات ارائه شده نسبت به ماه قبل کاهش ( ۲۹.۹۳-) درصدی داشته که موجب رشد(۳.۰۳) درصدی عدد شاخص میزان فروش کالا و خدمات در آبان ماه نسبت به ماه قبل شده است.

تحلیل شامخ  بخش خرده‌فروشی درآبان ماه ۱۳۹۹:

با توجه به نتایج بدست آمده از طرح شامخ آبان ماه، علیرغم افزایش ۶ درصدی رقم شاخص کل خرده فروشی با عدد (۳۵.۷۱) نسبت به رقم شاخص مهر(۳۳.۶۹) کماکان خرده فروشی ها در فروشگاه‌های زنجیره ای در وضعیت رکود به سر می برند ولی نسبت به ماه گذشته با افزایش جزئی به سمت رونق حرکت کرده اند.

طبق بررسی‌های انجام شده، شاخص میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی بیشترین تغییر را داشته ( ۴۶.۳۳ درصد افزایش نسبت به ماه قبل) که با توجه به شاخص انتظارات در ارتباط با فعالیت ها در ماه آینده(۱۸.۹۱ درصد افزایش) می توان اینگونه تحلیل کرد که به علت امیدواری واحدهای خرده فروشی به مساعد شدن اوضاع فروش و برقراری ثبات در بازار سبب گردیده تا اندکی وضعیت استخدام پرسنل خود را بهبود ببخشند. با توجه به نتایج پیشین طرح، فروشگاه‌ها در مهرماه نسبت به شهریور نیروی انسانی خود را تا حدود ۴۰ درصد کاهش داده بودند که این تعدیل نیرو در مهرماه موجب کاهش سرعت انجام و تحویل سفارش و فرایند کار شده بود که در آبان با توجه به جبران خلا  نیروی انسانی، رقم شاخص سرعت انجام تحویل سفارش حدود ۴۲ درصد افزایش یافت.

هم‌چنین شاخص قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم مورد نیاز در ماه مورد مطالعه حدود ۸ درصد نسبت به ماه مشابه قبل کاهش یافته که این امر منجر به کاهش حدود ۳۰ درصدی قیمت محصولات تولید شده، گشته است و به دنبال آن میزان فروش کالا و خدمات حدود ۳ درصد افزایش یافته است.

شایان ذکر است با توجه به اعلام ستاد مقابله با کرونا در اواخر آبان ماه مبنی بر تعطیلی ۲ هفته‌ای واحدهای صنفی (غیر از مشاغل گروه یک) در شهرهای قرمز از اول آذرماه، میزان خرید جامعه در روزهای پایانی آبان افزایش یافته و تقاضا برای برخی از اقلام که طی ۲ هفته مقرر شد واحدهای صنفی مرتبط با آن ها تعطیل خواهند بود، افزایش یافت. لذا افزایش ۶ درصدی رقم شاخص آبان نسبت به مهر ممکن است منبعث از این امر باشد. 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اتاق اصناف ایران نسبت به ماه قبل نیروی انسانی تحویل سفارش درصد افزایش سرعت انجام خرده فروشی آبان ماه رقم شاخص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۹۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه

محمدامین بهرامی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه در جلسه انجمن کتابخانه‌های استان کرمانشاه با اشاره به ضرورت راه‌اندازی کتابخانه مرکزی، گفت : این پروژه مهمترین و بزرگترین بنای فرهنگی استان است و در صورت راه‌اندازی می‌تواند محل مناسبی برای انجام برنامه‌های فرهنگی و هنری استان باشد.

وی افزود: در حال حاضر بسیاری استان‌ها صاحب کتابخانه مرکزی هستند و در غرب کشور تنها استانی که کتابخانه مرکزی ندارد، کرمانشاه است.

بهرامی با اشاره به شروع این پروژه در سال ۱۳۸۶ گفت: این پروژه در زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع در پنج طبقه و با زیربنای ۱۲ هزار مترمربع در دست احداث است.

وی به پیشرفت ۶۳ درصدی پروژه اشاره و تصریح کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات اعتباری این پروژه بعد از ۱۷ سال به این میزان پیشرفت رسیده است.

بهرامی اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه را ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: تاکنون بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار صرف پروژه شده تا به پیشرفت ۶۳ درصدی برسد، اما برای اینکه بتوانیم پروژه را تکمیل کنیم با توجه به افزایش قیمت‌ها به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز داریم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به تصویب اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی برای این پروژه در سفر دور اول رییس جمهور به استان، گفت: در این سفر مقرر شد از این میزان اعتبار، ۲۰ میلیارد تومان آن توسط سازمان برنامه و بودجه و ۱۰ میلیارد تومان آن از محل اعتبارات نفت تامین شود.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون از این میزان اعتبار ۵.۶ میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۱ و ۱۰ میلیارد تومان در سال گذشته تخصیص شد که صرف تکمیل پروژه شده و اکنون برای ادامه کار به تامین اعتبار جدید نیاز داریم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه
  • افزایش شاخص راه‌های روستایی بیجار در دستورکار است
  • زمینه بهبود وضعیت معیشتی‌ کارگران فراهم شود
  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • قیمت طلا و سکه امروز 8 اردیبهشت 1403