Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-از امروز مذاکرات سه جانبه دولت و نمایندگان کارگری و کارفرمایی بر سر تعیین دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۰ آغاز خواهد شد.

این مذاکرات در سرنوشت و معیشت طبقه کارگر ایران نقش تعیین کننده‌ای دارد. عدد و رقمی که از جلسات مزدی به صورت نهایی به عنوان سبد معیشت استخراج میشود، ملاک بررسی دستمزد ۱۴۰۰ در شورای عالی کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق سنوات گذشته معمولاً کمیته دستمزد از دی ماه آغاز و تا اواخر بهمن یا اوایل اسفند عدد و رقم سبد معیشت کارگران را تعیین می‌کند.

محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در کمیته دستمزد با بیان اینکه سه شنبه ۹دی ماه اولین جلسه کمیته دستمزد برای تعیین مزد کارگران در ۱۴۰۰ است، گفت: اعداد و ارقام حکایت از این دارد که با افزایش چندین باره قیمت‌ها، سبد معیشت کارگران کمتر از ۱۰ میلیون تومان نیست، چرا که هزینه‌ها بیشتر از حد تصور گران شده است و هزینه اجاره‌بها بخش زیادی از حقوق کارگران را به خود اختصاص می دهد.
تاجیک گفت: سال گذشته سبد معیشت کارگران ۴میلیون و ۹۴۰هزار تومان تعیین شد که البته این عدد نیز با در نظر گرفتن حداقل‌ها به دست آمد و قطعاً هزینه‌های زندگی بالاتر از اینها بود. اما برای تعیین دستمزد کسی به آن توجه نکرد. مطابق آمارها دستمزد تنها حدود ۳۰ درصد هزینه های زندگی کارگران را پوشش می‌دهد.


افزایش دستمزد چقدر است؟

حمید حاج اسماعیلی،‌ فعال کارگری در گفت و با خبرآنلاین گفت: نزدیک ۳ ماه تا پایان سال مانده و مرسوم است که در نیمه دوم اسفندماه دستمزد تعیین شود. به همین خاطر این جلسات مقدماتی آنچنان منشا اثر برای تصمیم نهایی نیست و معمولا در آن بحث‌های حاشیه‌ای مطرح میشود. خود دولت هم جلسات مقدماتی را جدی نمیگیرد.

حاج اسماعیلی در خصوص نظر دولت و مجلس نسبت به افزایش دستمزد گفت: دولت در خصوص کارمندان، ۲۵ درصد را در لایحه پیشنهاد داده است. ظاهرا مجلس هم تمایلی نداشته که این رقم را افزایش بدهد چرا که تعدادی از نمایندگان تا ۳۰ درصد را برای افزایش دستمزد کارمندان پیشنهاد دادند ولی کمیسیون تلفیق نپذیرفت.

این فعال کارگری اظهار کرد: درست است که مذاکرات مبنی بر جلسات سه جانبه بین دولت و نمایندگان کارگری و کارفرمایی است، اما تجربه سال‌های گذشته نشان داده که تعیین کننده اصلی دستمزد در شورای عالی کار دولت است. حتی در مواقعی که نمایندگان کارگری با نارضایتی در جلسات با دولت مواجه شده‌اند، دولت اعتنایی به نظرات نمایندگان نداشته و معمولا دستمزد را تحمیل کرده است.

حاج اسماعیلی چاره را قوی کردن کفه ترازوی کارگران برای چانه‌زنی دانست و گفت: مادامی که وضعیت چنین باشد، باید منتظر بمانیم که خود دولت تصمیم بگیرد.
وی افزود: پیش‌بینی‌ها و برآوردهایی که هم بودجه و هم نرخ تورم و هدف گذاری دولت نشان میدهد، سال آینده ۳۵ درصد برای حداقل بگیران اضافه خواهد شد و برای سایر سطوح هم احتمالا دولت بین ۲۰ تا ۲۵ درصد را در نظر بگیرد. فعلا بیشتر از این بعید میدانم که افزایش نقدی داشته باشیم، اما اگر نمایندگان کارگری نمیخواهند دچار گرفتاری‌ها و شرایط گذشته شوند باید قدرت چانه زنی خود را نسبت به دولت بالا ببرند و بتوانند هم دستمزد نقدی و هم حمایت‌های غیرنقدی را به مقدار قابل توجهی افزایش بدهند.


حاج اسماعیلی در خصوص معیشت کارگران در شرایط کنونی گفت: آن چه که خانواده‌های کارگری الان با آن درگیر هستند فقط معیشت نیست. در طی چند ماه گذشته شاهد بیش از ۲۰۰ درصد افزایش قیمت مسکن بودیم. در چند ماه گذشته کالاهای اساسی بیش از ۵۵ درصد افزایش قیمت داشته است. لوازم خانگی و خیلی از کالاهای دیگر نیز با دستور و اجازه دولت افزایش قیمت داشته‌ است. با این حال در سال گذشته شاهد افزایش دستمزد کارگران نبودیم.
وی افزود: بر اساس آن چه که آمارهای امدادی و حمایتی در کشور مطرح میکنند تعداد افرادی که نیازمند کمک هستند طی یک دهه گذشته بیش از ۵ برابر افزایش پیدا کرده است. سازمان کمیته امداد امام اظهار کرده که بیش از ۲۵ میلیون نفر را پوشش میدهد. بدون حمایت و توجه دولت و بدون راهکار اساسی که افزایش درآمد کارگران را به دنبال داشته باشد، امکان این که بتوانیم شرایط کارگران را در کشور بهبود دهیم وجود ندارد.


 

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: نمایندگان کارگری افزایش دستمزد معیشت کارگران حاج اسماعیلی سبد معیشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۰۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد تشکل‌های کارگری در استان بوشهر ۳۵ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرنگار مهر، مصدق کشاورزی صبح چهارشنبه در آیین جشن کارگری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با تبریک هفته کار و کارگر به سال جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت و اظهار داشت: برنامه‌ریزی لازم برای تحقق شعار امسال با مشارکت فعالان اقتصادی و آحاد مختلف مردم شده است.

وی با بیان اینکه کارگران نقش مهمی در جامعه به ویژه در عرصه به حرکت در آمدن چرخه اقتصاد دارند گفت: در دولت سیزدهم تحولات مهم و قابل توجهی در عرصه مجموعه کارگری شده است و یکی از مولفه‌های آن توجه به منزلت و حل مشکلات جامعه کارگری است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر تفاهم سه جانبه دولت، کارفرما و کارگر را در حل مشکلات جامعه کارگری را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: از سال ۱۴۰۱ تعداد تشکل‌های کارگری استان بوشهر تاکنون ۳۵ درصد افزایش یافت و از ۱۶۸ تشکل به ۲۶۸ تشکل در راستای رسیدگی به مشکلات و مطالبات جامعه کارگری رسیده است.

کشاورزی یکی از برنامه‌های مهم دیگر دولت که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر بوده است را اجرا طرح کالابرگ یارانه‌ای دانست و خاطرنشان کرد: از ابتدای اجرا این طرح تاکنون ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار مازاد یارانه در اختیار استان بوشهر قرار گرفته است که بخش عظیمی از آن به بخش کارگری تعلق گرفته است.

وی با بیان اینکه افزون بر ۳۱۰ هزار خانوار از این طرح بهره برده‌اند گفت: این خانوارها ۶۰۰ هزار بار به فروشگاه‌های مجری طرح کالابرگ الکترونیکی مراجعه کرده‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر توجه به مسکن کارگران را یکی از برنامه‌های مهم دولت دانست و افزود: بر اساس این طرح صندوق کارآفرینی امید در قالب تفاهم با کارفرمایان تا ۱۵۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه در اختیار کارگران فاقد مسکن قرار می‌دهد.

در این مراسم از کارگران منطقه ویژه اقتصادی بوشهر تجلیل شد.

کد خبر 6093692

دیگر خبرها

  • توضیحات وزیر کار درباره بیمه کارگری
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • تعداد تشکل‌های کارگری در استان بوشهر ۳۵ درصد افزایش یافت
  • نمایندگان قزوین پیگیر افزایش حقوق کارگران باشند
  • تنگنای معیشتی کارگران در سال ۱۴۰۳/ جامعه کارگری مخالف ورود مجلس به موضوع تعیین مزد است
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • افزایش حداقل دستمزد به‌جای حق مسکن/ پیشنهادی بررسی می‌شود که کارگران پس از ۵ سال کار دائمی شوند
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • وزیر کار: تعیین دستمزد توسط مجلس گلایه‌ها را کاهش می‌دهد