Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد از افزایش ۳۰ درصدی جمعیت دانشجویان غیرایرانی این دانشگاه خبر داد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دوازدهمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با حضور اعضای هیئت رئیسه، دبیرکل هیئت مؤسس، رؤسای مراکز استانها و سرپرست دفتر هیئت امنا برگزار شد، با گرامیداشت یوم الله حماسه 9 دی و تسلیت ایام فاطمیه، گفت: خدا را شاکریم که ما را در دین اسلام قرار داد و از محبت اهل بیت(ع) برخوردار هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامبر اکرم(ص) از ما جزء محبت و مودت اجری نخواست و اگر مسلمانان به این یک امر به ظاهر ساده تمکین کنند، هیچ گاه در مسیر دیگری وارد نمی شوند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی ادامه داد: اکنون بیش از 1400 سال از ظهور اسلام گذشته، اما همچنان به شدت به مبانی فکری و محبت اهل بیت(ع) که رکن رکین اسلام است، افراط و تفریط وار حمله می‌شود. این موضوعات نشان می‌دهد که هنوز جریانات مختلفی به اعتقادات مسلمانان حمله‌ور هستند و باید بیش از پیش هوشیار و حساس باشیم.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی در جامعه جهانی، گفت: انقلاب اسلامی به عنوان یک مکتب فکری و پرچم تمدنی که توسط امام راحل بنیانگذاری شد، در طی سال‌ها جفای بسیاری دید و همواره هم دشمنان انقلاب اسلامی به مفاهیم بنیادین انقلاب حمله می‌کنند.

طهرانچی با اشاره به شکل گیری رهبری جهانی علمی آمریکا و روسیه، اظهار داشت: مسأله رهبری جهان که توسط نظام سلطه به ویژه آمریکا پس از جنگ جهانی دوم با اقتدار علمی حاصل شد، از مسیر تبدیل علم به قدرت بود. این اقتدار علمی از پروژه منهتن و به بکارگیری سلاح هسته‌ای آمریکا در ژاپن حاصل شد.

وی افزود: اما آنچه پس از این دستاورد علمی مبانی جنگ سرد قرار گرفت، مربوط به ورود شوروی به حوزه فضایی می‌شود، نه دستیابی این کشور به سلاح هسته ای، چرا که رهبری جهان با تکرار دستاورد هسته ای محقق نمی شد و باید یک پدیده علمی جدید از ایده به پدیده نوآورانه تبدیل می شد، بنابراین پرتاب ماهواره اسپوتنیک منجر به آغاز جنگ سرد شد و سالها دو قطبی آمریکا و شوروی در دنیا حاکم بود.

وی ادامه داد: براساس آنچه در اسناد ایالات متحده آمریکا آمده، برای رهبری جهانی، امنیت و سلامت، استفاده همه جانبه از علم و تولیدات علمی مورد نیاز است. در این راستا شاهد ایجاد انجمن‌های علمی، مجلات و متدولوژی‌های علمی در یک نظام هماهنگ در آمریکا بودیم. آمریکا با این اقدامات و راه‌اندازی آزمایشگاه علمی عظیم توانست از لحاظ مبانی ایدئولوژی شوروی را در هم بریزد، البته امام راحل در آن دوره بسیار خردمندانه و دقیق فروپاشی کمونیسم شوروی را به گروباچف تذکر داده بودند. با این حال فروپاشی شوروی رخ داد و آمریکایی‌ها از همان زمان با مقوله جدیدی به نام انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران مواجه شدند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه 42 سال است که آمریکا از لحاظ تمدنی با انقلاب اسلامی در حال مبارزه است، گفت: استکبارجهانی برای مقابله و مبارزه با انقلاب اسلامی همه بدیل های ممکن را ساخت و از آن استفاده کرد، اما واقعیت این است که شیطان بزرگ با یک مقوله تمدنی که رویکرد آن از بنیان‌های حاکم جهان جداست، مواجه است، چرا که انقلاب اسلامی به عنوان یک مکتب صاحب فکر و مجموعه‌ای که در حال تمدن نوین است، پایه های غرب را مورد حمله قرار داده است. در این میان زمانی که موضوع علم، پیشرفت علمی و جهاد علمی مطرح می شود، مقام معظم رهبری که امانت دار خوب و شایسته امام راحل و پرچمدار شجاع و بی نظیر در طول تاریخ هستند، موضوع استقلال علمی را مطرح می‌کنند.

 طهرانچی خاطرنشان کرد: نگرش مقام معظم رهبری به حوزه علم، نوع جدید نگاه به علم را مطرح کرد که غرب مجبور شد با همه توان خود به جنگ با جهاد و استقلال علمی انقلاب اسلامی بیاید و با ترور دانشمندان ما این سیاهی را برای خود بپذیرد.

وی با بیان اینکه آمریکا در مواجهه با تمدن انقلاب اسلامی دچار خود کوچک بینی و اضمحلال شده است، افزود: در گذشته رقبای نظامی و تجاری آمریکا، روسیه و چین بودند، اما با ظهور انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران از لحاظ تمدنی به تهدید و خطر جدی آمریکا تبدیل شد و به همین دلیل رئیس جمهور این کشور در مواجهه با انقلاب اسلامی لکه سیاه تروریسم بودن را قبول می کند و رسماً ترور شهید حاج قاسم سلیمانی را می‌پذیرد و اذعان می کند که باید دانشمندان هسته ای ایران را هم از بین ببرند و به ایران ضربه بزنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: موضوعی که در ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و دانشمند هسته ای شهید فخری زاده باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که آمریکا و اسرائیل دو روی یک سکه استکبار هستند.

شورای دانشگاه رکن چهارم دانشگاه آزاد اسلامی است

 طهرانچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت جایگاه شورای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: شورای دانشگاه به عنوان رکن چهارم دانشگاه آزاد اسلامی، یک شورای جدی و اساسی است و لازم است در جلسات این شورا موضوعات دانشگاه به صورت دقیق رصد شده و تصمیمات جدی اتخاذ شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به حدیث حضرت علی(ع) درباره آگاهی انسان از گذشته، حال و برنامه‌ریزی برای آینده، گفت: ایشان می‌فرمایند «خداوند رحمت کند کسی را که بداند از کجا آمده و در کجاست و به کجا خواهد رفت.» این حدیث هر چند درباره احوالات شخصی است، اما در احوالات مدیریتی و سازمانی نیز صادق است، بنابراین مدیران باید از موقعیت گذشته، حال و برنامه‌های آینده خود آگاهی و شناخت کامل داشته باشند، چرا که بدون شناخت گذشته نمی‌توان به آینده موفق گذر کرد.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع مهم است که بدانیم رحمت خدا زمانی ما را در بر می گیرد که این چارچوب را مدنظر داشته باشیم و بدانیم که رفتار گذشتگان ما چه بوده، اکنون چه وضعیتی داریم و به کجا حرکت می کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی یک گذشته دارد که هیچ کسی نمی‌تواند ادعا کند که می‌تواند آن گذشته را پاک کند و بدون توجه به آن حرکت جدیدی را شروع کند، چرا که رفتار و عملکرد گذشته در متن دانشگاه وجود دارد و لازم است که آن رفتارها را در زمان حال تغییر دهیم و قدردان نعمت ها باشیم.

 طهرانچی با اشاره به طرح موضوع برخی افراد و جریان ها مبنی بر دولتی سازی دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: برخی به دنبال آن هستند تا نعمت هایی که خداوند قرار داده را تغییر دهند و از این رو درباره دانشگاه آزاد اسلامی از کلید واژه دولتی سازی این دانشگاه استفاده می کنند که این رویکرد به معنای بازگشت دانشگاه به روال گذشته است، اما واقعیت این است که تحول در دانشگاه آزاد اسلامی با گذر از گذشته آغاز شده و اکنون عنایت خاص مقام معظم رهبری به دانشگاه آزاد اسلامی موجب شده تا این دانشگاه یک مسیری را پیدا کند که برای حرکت رو به جلو نیازمند آگاهی و قدردانی از نعمت هاست، بنابراین مدیران دانشگاه آزاد اسلامی باید حساس بوده و تلاش کنند تا قدر نعمت ها را بدانند.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سخنان خود به وضعیت جمعیت دانشجویی از سال 74 تا 92 اشاره کرد و گفت: طی این سالها به یکباره رشد جمعیت دانشجویی در کشور اتفاق افتاد. مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به این موضوع اشاره کردند و میلیون‌ها تحصیل کرده دانشگاهی یا در حال تحصیل و هزاران واحد دانشگاهی در سراسر کشور را از دستاوردهای انقلاب اسلامی عنوان کردند که این فراز و فرود ارتباطی با جمعیت کشور نداشت، اما از سال 92 دولت سیاست کاهش جمعیت دانشجویی را در پیش گرفت و جمعیت دانشجویی کشور از 4 میلیون و 800 هزار نفر رو به کاهش رفت.

ثبت نام نقل و انتقال دانشجویی دانشگاه آزاد تا 15 دی‌ماه ادامه داردامروز، پایان مهلت ثبت‌نام بدون آزمون ارشد دانشگاه آزادفضاهای آموزشی دانشگاه آزاد را به اشتغال دانش‌بنیان مردم اختصاص دادیم

 

وی ادامه داد: موضوعی که در این رویکرد مورد توجه قرار نگرفت، این بود که کاهش جمعیت دانشجویی اتفاقات متعددی را برای کشور در بر خواهد داشت. متاسفانه با این رویکرد از سال 92 و 93 رشد جمعیت دانشجویی مهار و پس از آن شیب رشد آن به سمت منفی رفت.

شیب منفی کاهش جمعیت دانشجویی را با تغییر رویکرد کنترل کردیم

 طهرانچی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با آگاهی از این موضوع و تغییر رویکردها توانست شیب منفی کاهش جمعیت دانشجویی را کنترل کرده و آن را اصلاح کند، چرا که اگر این دانشگاه سیاست های گذشته را ادامه می داد، امسال جمعیت دانشجویی به 900 هزار نفر کاهش می یافت، اما به لطف خداوند با تغییر ادبیات و روش های فرهنگی و با مورد تأکید قرار دادن موضوعات فرهنگی، مهارتی و ... موفق شدیم سال گذشته جمعیت دانشجویی را به یک میلیون و 20 هزار نفر و امسال به یک میلیون و 90 هزار نفر افزایش دهیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: مدیران دانشگاه آزاد اسلامی باید بدانند که خداوند آینده ما را بسته و تنگ قرار نداده و افق های دانشگاه آزاد اسلامی کاملاً امیدوار کننده است و به لطف پروردگار متعال بسیاری از چشمه های دانشگاه پس از سالهای خشکسالی اکنون در حال طراوت است، به طوری که امسال توجه دانشجویان کشورهای منطقه به تحصیل در ایران افزایش یافته و امسال شاهد افزایش 30 درصدی جمعیت دانشجویان غیرایرانی هستیم. تعداد دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی در سال 97، 8 هزار نفر بود که سال گذشته بیش از 9 هزار ثبت نام جدید در این دانشگاه صورت گرفت. این موضوع نشان می دهد که اگر خودمان را خادم بدانیم و شکر نعمت را بجا بیاوریم، شاهد عنایت الهی خواهیم بود.

محور حرکت دانشگاه توجه به اشتغال، فرهنگ و مهارت دانشجویان است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه هرچه عمل به کیفیت و توجه به مهارت، نوآوری و اشتغال جوانان در دانشگاه جدی باشد، شاهد افزایش تعداد دانشجویان خواهیم بود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برای اخذ شهریه دانشجو نمی پذیرد، بلکه پذیرش و تربیت دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی برای آرمان های انقلاب و دستاوردهای علمی، اقتصادی و فرهنگی برای کشور است که البته در کنار این فعالیت ها، منفعت زایی برای دانشگاه نیز حاصل می شود، اما محور حرکت دانشگاه توجه به اشتغال، فرهنگ و مهارت دانشجویان است و هیچگاه برای صرف افزایش تعداد دانشجو فعالیت نمی کنیم، بنابراین لازم است رؤسای واحدهای دانشگاهی برای ارتقاء فکری و فرهنگی جوانان و پیشرفت منطقه تلاش کنند.

تربیت دانشجویان با قدرت حل مسأله، افزایش دانش مفید و افزایش غرور ملی از ارکان دانشگاه آزاد اسلامی است

وی با بیان اینکه تربیت دانشجویان با قدرت حل مسأله، افزایش دانش مفید و مستند شده، فراهم کردن خودباوری و افزایش غرور ملی از ارکان دانشگاه آزاد اسلامی است، خاطرنشان کرد: جایی که دشمن ببیند دانش به خودباوری و غرور ملی ما کمک می‌کند، آن را بر نمی‌تابد و حمله می‌کند، بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی در هر یک از استانها باید خودباوری و غرور ملی را از راه علم دنبال کرده و برای آن راهکار پیدا کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تدوین برنامه 5 ساله راهبردی عملیاتی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: ما از رفتار گذشته دانشگاه آزاد اسلامی مطلع هستیم و با تدوین برنامه 5 ساله مسیر آینده را ترسیم کردیم. در این برنامه اقدامات و اهداف کلان دانشگاه دیده شده و هر یک از واحدهای دانشگاهی قرار است مسائل را احصاء کرده و در سند ارائه شود، بنابراین این سند 5 ساله از بالا به پایین نوشته نشده و سازمان نقش ریل‌گذار و تسهیل گر را دارد.

 طهرانچی با اشاره به تدوین دستورالعمل برگزاری جلسات پیش دفاع متمرکز دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: آنچه برای دانشگاه آزاد اسلامی اهمیت دارد، افزایش اعتبار مدرک فارغ التحصیلی این دانشگاه است. با توجه به این موضوع لازم است کمیته های تخصصی در واحدهای دانشگاهی ایجاد شود تا کفایت دستاوردهای علمی دانشجویان دکتری را بررسی کنند. به این ترتیب عیار و اعتبار مدرک فارغ التحصیلی دانشگاه ارتقاء می یابد. همچنین برای جلوگیری از تحمیل هزینه های اضافه به دانشجویان، اگر دانشجوی دکتری در نوبت چاپ مقاله است، می‌تواند پیش دفاع خود را انجام دهد تا از پرداخت هزینه‌های مازاد پرهیز شود.

وی با اشاره به از سرگیری فعالیت‌های شورای اقتصاد و سرمایه‌گذاری دانش بنیان، گفت: تمرکز این شورا بر دو موضوع امنیت غذایی و صنایع خلاق فرهنگی و دیجیتال است، چرا که معتقدیم هجمه فرهنگی را باید با تربیت جوانان فعال در حوزه دیجیتال خنثی کنیم.

تبدیل دانشکده های علوم پزشکی واحدهای مشهد، قم و تبریز به واحد دانشگاهی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با اشاره به استقبال دانشجویان علوم پزشکی از دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: انتخاب رشته های دندانپزشکی و پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی توسط داوطلبان از برخی دانشگاه های دولتی پیشی گرفته و به زودی دانشکده های علوم پزشکی واحدهای مشهد، قم و تبریز به واحد دانشگاهی تبدیل خواهند شد.

 طهرانچی در پایان با قدردانی از تعامل و هماهنگی بین هیئت مؤسس و هیئت امنا و هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی، خاطرنشان کرد: بحمدالله با حضور دکتر نویدادهم به عنوان دبیرکل هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی ارتباطات خوب و سازنده ای با مجموعه هیئت مؤسس به عنوان یکی از ارکان مهم دانشگاه ایجاد شده است. از خداوند می خواهیم که بتوانیم امانتدار خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی باشیم و برای اعتلای آرمان هایمان تلاش کنیم. همانطور که شهید حاج قاسم سلیمانی برای آرمانهای بزرگ انقلاب اسلامی تا پای جان خود ایستادند و به شهادت رسیدند و به راستی یاد و نام انسان های بزرگ در تاریخ جاودان می ماند، انشاءالله ما نیز بتوانیم سربازان خوب ولایت باشیم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محمدمهدی طهرانچی دانشگاه آزاد محمدمهدی طهرانچی دانشگاه آزاد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان غیرایرانی کاهش جمعیت دانشجویی جمعیت دانشجویی مقام معظم رهبری شورای دانشگاه انقلاب اسلامی رهبری جهان غرور ملی هزار نفر نعمت ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۱۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، پیمان رجبی عضو هئیت علمی دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان همدان به مناسبت بزرگداشت روز معلم و گرامی‌داشت مقام استاد با خبرنگار استانی ایسکانیوز به مصاحبه‌ پرداخت و گفت: ما روز معلم و گرامی‌داشت مقام استاد و یاد و خاطره‌ی استاد شهید آیت‌الله مرتضی مطهری را زنده نگه می‌داریم، تمامی خاطرات بنده در طی چندین سال تدریس همه‌اش شیرین بوده‌ است و اصلا خاطره تلخی نداشتیم، خدا را شاکرم که لحظات خوبی را همراه با دانشجویان عزیزمان در مقاطع مختلف دکتری و ارشد و... داشته‌ایم.

رجبی با گریزی به فرمایشات مقام معظم رهبری اذعان کرد: مقام معظم رهبری جمله ای دارند که می‌فرمایند: دست توانای معلم است که چشم انداز آینده ما را ترسیم می‌کند، اگر می‌بینید که امیرمؤمنان(ع) می‌فرماید: (من علمنی حرفاً فقد صیرنی عبداً؛ هرکس چیزی به من بیاموزد، مرا غلام خویش کرده است.) این بیان برای ما درس است تا معلمان، قدر خود را بدانند و تشخیص دهند که چقدر، وجود آنها در سرنوشت یک ملت مؤثر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان خاطر نشان کرد: ما همیشه در حال یادگیری هستیم، من به عنوان یک استاد هر زمانی سرکلاس باشم به دانشجوها میگم که قرار نیست تدریس بنده به صورت یک طرفه با شما درمیان گذاشته شود، قرار هست من هم از شما مطالب بسیاری یاد بگیرم و این امر دو طرفه است.

وی افزود: در درجه اول یک استاد باید با دانشجویان صمیمی باشد و صحبت‌هایشان را درک کند، مخصوصا نسل جدیدی که به هر دلیلی با تفکراتی فراتر و متفاوت‌تر از گذشته قدم به عرصه تحصیل گذاشتند، هر چقدر ارتباط ما با دانشجویان بهتر باشد، شرایط تحصیل برای دانشجوها تسهیل‌تر می‌شود و دانشجویان می‌توانند بدون استرس و راحت و با رغبت فراوان در کلاس‌ها شرکت کنند و از همه مهم‌تر اظهار نظر کنند، بنده همیشه به دانشجویان خودم اجازه آزاد بودن در بیان نظراتشان را داده‌ام و همیشه شنوای اظهار نظر آن‌ها هستم، حتی اگر نظرشان مخالف باشد یا مبنای علمی نداشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت: با وجود شرایط فعلی مخصوصا در دانشگاه آزاد اسلامی از جمله مباحث مربوط به مسائل معیشتی، مسائل رفاهی، مسائل علمی و ارتقا اساتید در دانشگاه آزاد اسلامی اگر به گذشته برگردم به دلیل علاقه‌مند بودن به معلمی، باز همین مسیر زندگی را انتخاب می‌کردم.

پیمان رجبی گفت: در سال های اخیر نگاه های مثبتی همیشه برای اساتید بوده‌ است منتها با توجه به فاصله‌ای که در بحث معیشت و حقوق و دستمزد اساتید زحمتکش دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های دولتی وجود دارد، قطعا یک مقداری این اختلافات و این فاصله‌ها که زیادتر هم می‌شود همه چیز را از حالت انصاف و اعتدال خارج می‌کند و می‌توان گفت که تبعیض‌هایی که بین دستگاه‌ها وجود دارد روز به روز بیشتر خواهند شد، دستگاهی که هست منظورم دانشگاه‌های دولتی با دانشگاه آزاد اسلامی است، هرچند که دانشگاه آزاد اسلامی متکی بر فقط شهریه دانشجو و مباحث مربوط به برخی از درآمدهای غیر شهریه‌ای است و مثل دانشگاه‌های دولتی به شیر نفت وصل نیستند که مستقیما از جیب دولت بخواهند دریافت هزینه داشته باشند ولی خب همان زحمت را که اساتید در دانشگاه آزاد اسلامی می‌کشند اساتید دانشگاه‌های دولتی هم می‌کشند و حتی چندین برابر زحمت اساتید در دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر است انشالله دانشگاه بتواند که شرایطی را به وجود آورد که این فاصله کمتر شود.

رجبی اشاره کرد: فرهنگ‌سازی و معلمی اصلا یک رکن فرهنگ‌ساز جامعه ما است. از معلمی که در پیش دبستانی دارد زحمت می‌کشد و مربی‌ایی که آنجا هست تا آموزگاران عزیز در دبستان، دبیران در دوره اول و دوم متوسطه و اساتید گرامی در مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه، جامعه را و در واقع انسان‌ها را می‌سازند و نقش بسیار بسیار پررنگی در به وجود آوردن فرهنگ‌های خوب و فرهنگ‌های غنی دارند، الحمدالله از دیرباز کشور ما با تمدن چندین هزار ساله و همینطور با مبانی اصیل اسلامی و با توجه به شرایطی که در جامعه ما و ارزش‌هایی که برای ما از احترام بسیار بالایی برخوردار هست و مباحثی که در قرآن کریم ما در خصوص فرهنگ سازی بهش پرداخته شده‌است، هرچند که حالا رسانه و سازمان‌های دیگه و خود نهاد خانواده هم هست ولی قطعا معلم های ما در این زمینه نقش بسیار بسیار مهم دارند.


استاد دانشگاه گفت: تا آنجایی که برای بنده شرایطش فراهم باشد چه دانشجویان پسر چه دانشجویان دختر را راهنمایی می‌کنم حالا گاهی اوقات خارج از ساعات کلاسی یا به صورت پیام در شبکه‌های اجتماعی که برای بنده حقیر می‌فرستند یا به صورت حضوری مباحثی را مطرح می‌کنند، گاهی اوقات مشورت‌هایی خواهند داشت در خصوص ادامه تحصیل، انتخاب رشته تحصیلی در مقاطع بالاتر و همینطور حتی گاهی اوقات در خصوص بحث ازدواج شده در حد توان و بضاعت فکری و تجربه کاری خودم مباحثی رو خدمت دوستان مطرح کردم.

وی اضافه کرد: هر شغلی دشواری‌ها و سختی‌های خاص خودش را دارد یکی اینکه شما باید اول مجهز باشید از نظر توانمندی علمی، نحوه‌ی تعامل و برخورد با دانشجو، فهمیدن دانشجو و... شما به عنوان یک استاد هم باید روانشناس باشید هم باید مشاور باشید هم باید متخصص باشید هم باید پدر یا برادر باشید و به قول معروف در کل انسان تاثیرگذاری باشید و آن ارتباط‌هایی که دارید انجام می‌دهید بایست یک مبنای منطقی و درستی را داشته باشند، باید برای مطالعات مباحث تخصصی وقت بیشتری گذاشته شود.

رجبی تصریح کرد: توکل بر خدا و عشق و علاقه به کار و عشق و علاقه‌ای که به نسل جوان هست مهمترین نکته اصلی استمرار ما در این مسیر است، طبق نظرسنجی‌هایی که انجام می‌شود توسط دانشگاه نسبت به بنده حقیر و بقیه اساتید و همینطور لطف و محبتی که دانشجویان نسبت به ما دارند اکثریت قریب به اتفاق بچه‌ها نظر مساعد و خوبی را نسبت به بنده حقیر داشته‌اند.

رجبی بیان کرد: گاهی اوقات خلاقیت هایی که برای معلم‌ها وجود دارد، دست خود معلم ها یا اساتید است، منتها در تصمیم گیری‌هایی که در سطوح بالاتر مدیریتی گرفته می‌شود نقش معلم‌ها باید دیده شود. مثلا در حوزه آموزش و پرورش به نظر من معلم‌ها بهتر است که مدیرشان را خودشان انتخاب کنند یا مثلا رئیس یک ناحیه یا اداره آموزش و پرورشی را خود معلم‌ها انتخاب کنند، ای کاش شرایطی فراهم می‌شد که اساتید خودشان به اتفاق از بین دو، سه یا چند نفر از همکاران بتوانند یک رئیس انتخاب کنند و به قابلیت‌ها، توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و سایر موارد توجه کنند.

وی افزود: باید اذعان کنم گاهی اوقات بعضی از مدیرانی که برای آموزش و پرورش یا برای دانشگاه‌های ما از طرف مسئولین بالادستی به کار گمارده می‌شوند مناسب این جایگاه نیستند.

رجبی در پایان اشاره کرد: دانشجو موتور محرکه کشور هست و وقتی که متعهد، متخصص و توانمند و علاقه‌مند به فراگیری موضوعات روز دنیا خودش را نشان دهد و خودش را بعد از اینکه انشالله فارغ التحصیل می‌شود در بحث کار، تولید، ثروت و... نشان دهد و در امر انسان سازی، جامعه سازی و رشد و تعالی کشور خودش و خانواده خودش شرکت کند، همیشه بانی برگ برنده ما می‌شود، حالا افرادی که ممکن است بنا به دلایلی هدفی را درست و حسابی ترسیم نکرده باشند خب این انتقاد به آن‌ها وارد هست که وقتی کسی می‌خواهد بدون هدف وارد عرصه علم و دانش مخصوصاً دانشگاه شود چه دخترش چه پسرش، قطعا با چالش هایی روبرو خواهد شد و در خصوص دانشگاه هم پیشنهاد ما این است که انشالله به روزترین رشته‌های دانشگاهی با شرایط مناسب برای فراگیری علم و دانش که الحمدالله در اکثر دانشگاه‌های ما فراوان هست ایجاد شود تا دانشجو از همه امکانات دانشگاه بهره ببرد و بتواند به درستی مهارت آموزی کند.

خبرنگار: مینا سلطانیان‌دانا
انتهای خبر/

کد خبر: 1224297 برچسب‌ها دانشگاه آزاد همدان دانشگاه آزاد اسلامی همدان

دیگر خبرها

  • شهرسازی و رویکردهای جدید علمی
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز برگزار می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است
  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • برگزاری اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گچساران در چهاربیشه+ تصاویر