Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب گفت: ما فقط در مشکلات به سراغ احزاب می رویم که آن هم دائمی نیست، در نهایت احزاب هم مسولیت شکست در حکمرانی را نمی پذیرند و مسولیت اجرای مطالبات مردم را هم قبول نمی کنند.

«محمدعلی تبرایی»، عضو کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب، به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در رابطه با وظایف اعضای این کمیسیون گفت: طبق قانون احزاب  مصوب سال ۹۶، کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب کشور، متولی نظارت بر احزاب کشور اعم از تشکل های سیاسی ملی و استانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او افزود: بخش حاکمیتی کمیسیون متشکل از معاون دادستان کل کشور و نماینده رییس قوه قضاییه و بخش دیگر، متشکل از معاون سیاسی وزیر کشور و دو نماینده مجلس شورای اسلامی، اعضای اصلی، معاون وزیر اطلاعات و دبیر کمیسیون ماده ۱۰ بعنوان عضو ناظر و دو نماینده حزب بعنوان وکلای احزاب البته بدون حق رای اما بعنوان عضو کمیسیون در جلسه شرکت می کنند.

تبرایی تاکید کرد: نظام حزبی در قانون اساسی دیده نشده با این حال بخش نظارتی کمیسیون قوی است. اگر عضو حزبی در استعلام منابع ۴ گانه قانونی مشکل داشته باشد تایید صلاحیت نخواهد شد.

او اضافه کرد: بخش حاکمیتی بیشتر دغدغه امنیت کشور دارند و ما نمایندگان احزاب، دغدغه تامین آزادی در کشور و اجرای اصل ۸ قانون اساسی را داریم، البته وزارت کشور تلاش دارد توامان ازادی و امنیت را باهم دنبال کند.

تبرایی خاطرنشان کرد: بخش سیاسی ایران بیشتر جنبه ریاستی دارد تا پارلمانی و حزبی، برهمین اساس باید توجه داشته باشیم که این مساله کشور را از لحاظ مسولیت پذیری حزبی دچار اسیب پذیری می‌کند. 

او ادامه داد: ما فقط در مشکلات به سراغ احزاب می رویم که آن هم دائمی نیست، در نهایت احزاب هم مسولیت شکست در حکمرانی را نمی پذیرند و مسولیت اجرای مطالبات مردم  را هم قبول نمی کنند. 

تبرایی یادآور شد: تا ۳ سال اینده باید  تلاش کنیم وظایف ماهوی ماموریت کمیسیون ماده ۱۰ را به خانه احزاب به عنوان نهاد صنفی بسپاریم تا دولت کوچکتر و چابکتر شود و نظارتی تر شود، در نهایت اجرای صدر تا ذیل انتخابات و نظارت بر احزاب باید به خانه احزاب سپرده شود.

او افزود: اگر به این سمت نرویم امکان جهانی شدن نداریم و در کشور خود قرنطینه می شویم،  البته  چینی ها دولت در سایه را از طریق تقویت حزب کمونیست که بیش از ۶۰ میلیون عضو دارد دنبال می کنند و حکمرانی شان را جهانی کردند اما ایران این امکان را ندارد. 

تبرایی اضافه کرد: حکمرانی در کشور ما هنوز بر اساس نگاه امنیت محور دنبال می شود و سمت و سوی آن توسعه محور نیست و این مشکلی اساسی است. در واقع خروجی نظام حزبی باید به سمت حکمرانی موثر برود اما اگر پرورش دموکراتیک شهروندان دچار مشکل باشد ما به نظام حزبی نخواهیم رسید.۴ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کمیسیون ماده ۱۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۵۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ایست‌های بازرسی در تهران؛ نماینده مجلس: این‌ها جزو وظایف عادی فراجا است!

ایست‌های بازرسی به موازات گشت‌های ارشاد در تهران در حال افزایش است.

به گزارش انتخاب، غلامرضا شریعتی، نماینده مجلس، درباره افزایش ایست‌های بازرسی در تهران به خبرنگاران گفت: این مسائل وظایف عادی نیروی انتظامی است و نیازی به هماهنگی با مجلس و نهاد‌ها ندارد. نیروی انتظامی وظیفه دارد برخی جرائم آشکار را پیگیری و با آن‌ها برخورد کند. از مسائل ترافیکی تا حجاب و سرقت و... که جز وظایف نیروی انتظامی است و جامعه مقداری حساسیت غیرطبیعی دارد. نیروی انتظامی در حال انجام وظیفه است و بزرگ کردن این قضیه اتفاق خوبی نیست. این‌ها فرزندان نظم و امنیت جامعه‌ی ما هستند و اگر جلو کارشان بایستیم چه کار کنند؟ اختیارات قانونی را نمی‌توان از نیروی انتظامی گرفت.

او افزود: لایحه‌ی حجاب در کمیسیون خاص خود در حال پیگیریست. من در جریان جزئیات آن نیستم و اعضا کمیسیون باید درباره آن صحبت کنند.

شریعتی درباره نقش دولت در افزایش ایست‌های بازرسی و گشت ارشاد گفت: این موضوعات وظیفه عادی نیروی انتظامی است و از گذشته این وظایف را بر دوش داشته است؛ یک زمان نیروی انتظامی طرح‌های مختلف اجرا می‌کند و به نظر من لازم به هماهنگی با مجلس و دستور جدید نیست. هریک از ما در هر کجا قرار گرفتیم، از خبرنگار تا نماینده مجلس و نیروی انتظامی، یک سری وظایف قانونی داریم که باید به آن عمل کنیم. این انتظار هست که همه در هر قشر و موقعیت خود، رفتار‌های قانونی انجام دهند. اگر قانونی رفتار کنیم نیروی انتظامی هم با برخورد نمی‌کند.

دیگر خبرها

  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • افزایش ایست‌های بازرسی در تهران؛ نماینده مجلس: این‌ها جزو وظایف عادی فراجا است!
  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • کارمندان ادارات کل اجرایی وزارت کار اجازه دریافت حق مشاوره ندارند
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت