Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@06:21:04 GMT

غبارروبی از قرارداد ترکمنچای بام لند

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۰۶۴۱۸

ساعت 24-روز گذشته فضای شورای شهر تهران دقیقه‌ای به سبب خبر محمد سالاری که خطاب به رییس شورای شهر تهران گفت مجلس طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را کلید زده است، مفرح شد. خنده‌ای به لب همه اعضای شورای شهر نشست و محسن هاشمی هم به شوخی گفت: مجلس دیده است طرح تحقیق و تفحص شورا به نتیجه‌ای نرسیده است خودش کار را آغاز کرده هر چند این طرح هنوز ثبت نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایر اعضا از مجلس درخواست کردند این تحقیق و تفحص از مدیریت سابق شهرداری هم انجام شود.
محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران هم درگفت‌وگو با «اعتماد» درباره این خبر گفت: طرح تحقیق و تفحص از عملکرد مدیریت شهری دوره‌ پنجم امروز در برخی از رسانه‌ها مطرح شد که مورد استقبال کلیت شورای شهر تهران و شهرداری تهران است. 
او با اشاره به اینکه ارایه چنین طرح‌هایی جزو اختیارات قانونی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صیانت و حفاظت از حقوق عمومی و شهروندی است یادآور شد: الزام نهادهای دولتی و نهادهای عمومی مثل شهرداری‌ها به اجرای برنامه‌های توسعه‌ای از سوی نمایندگان مجلس مورد استقبال همه اعضای شورا قرار گرفت و ما آن را به فال نیک می‌گیریم و قطعا آمادگی داریم که در همه‌ حوزه‌هایی که مطرح شده اعم از موضوع آلودگی هوا، بحث سرمایه اجتماعی و اجرای برنامه‌های پنج ساله، و حتی فراتر از این موضوعات درخصوص عملکرد شورا و شهرداری، واگذاری املاک، بهره‌برداری از املاک، صیانت و حفاظت از باغات شهر تهران، عملکرد کمیسیون ماده 5، تصمیماتی که به هر حال در ارتباط با طرح تفصیلی و طرح جامع شهر تهران اتخاذ شد، درخصوص انضباط مالی که در شهرداری تهران باید وجود داشته باشد و ... به فوریت کارگروه‌های تخصصی و کارشناسی ایجاد شود و ما بتوانیم با همکاری کامل و جامع نسبت به پیشبرد اهداف نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص وضعیت شهرداری پایتخت همراهی و همکاری کنیم.
به گفته سالاری به عنوان نمایندگان پارلمان محلی فراتر از موضوعات جناحی و سیاسی با هر نوع ورود، کنشگری و هر نوع تصمیمی که به حقوق عمومی مردم و شهروندان شهر برمی‌گردد، استقبال می‌کنیم، البته مستندات و مدارک کاملی که طی این دوره توسط همکاران ما احصاء و شناسایی شده است، را هم در اختیارشان قرار می‌دهیم. 
 روز گذشته کمال علیپور نایب‌رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری فارس از آغاز طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران خبر داده بود. یکی از موضوعاتی که مجلس می‌خواهد مورد تحقیق و تفحص قرار دهد، هدر رفت سرمایه اجتماعی در دوره فعلی مدیریت شهری تهران است و اینکه شهرداری برنامه 5ساله را به درستی اجرا نکرده است.
به گفته علیپور باید اقدامات صورت گرفته در بحث زیرساخت مورد بررسی قرار گیرد و همچنین شهرداری باید اعلام کند چه اقداماتی برای کاهش آلودگی هوا انجام داده است، روز به روز وضعیت آلودگی هوا بدتر می‌شود و سلامت شهروندان به خطر افتاده است و همچنین شهرداری باید در خصوص پروژه‌ها پاسخگو باشد. از موضوعات مهم دیگری که روز گذشته در صحن شورای شهر تهران مطرح شد، بی‌توجهی شهرداری تهران به پرونده بام لند بود. پرونده‌ای که سال گذشته افشین حبیب‌زاده معاون نظارت شورای شهر هم در نامه‌ای محرمانه به شهردار تهران نسبت به آن تذکر داده بود. 
قرارداد بهره‌برداری از مجموعه بام لند در دوره گذشته مدیریت شهری را بسیاری به قرار داد ترکمنچای تشبیه می‌کنند که حق مردم تهران در آن نادیده گرفته شده است.  داستان بام لند از قرار‌داد پنجم آبان‌ماه 92 یکی ازشرکت‌های زیرمجموعه شرکت‌های سازمان بازنشستگی شهرداری تهران با سازنده این مجموعه آغاز می‌شود، موضوع این قرارداد عبارت است از احداث و تجهیز مجتمع توریستی، پذیرایی، تجاری، آموزشی و فرهنگی شرق دریاچه شهدای خلیج فارس که مدت این قرارداد ۲۵ سال است.
در این قرارداد طرف دوم ملزم بود با توجه به نقشه‌های پایه درخصوص تاسیس فضای موردنظر موضوع قرارداد اقدام لازم را به‌عمل آورد.
این درحالی است که برآوردهای اولیه از میزان حجم کل کار و هزینه‌های آن بطور واقعی و پایه کارشناسی درست دیده نشده بود و براساس قرارداد منعقده درپایان سال نخست باید فقط مبلغ ۲۷۳ میلیون تومان به عنوان اجاره به شرکت تحت پوشش سازمان بازنشستگی شهرداری تهران داده شود که در پایان سال بیست وپنجم این رقم به ۵۹۳ میلیون تومان می‌رسد .
مساحت تقریبی قطعه زمین مورد نظر برای بهره‌برداری طرف دوم قرارداد 44هزار و 276 متر مربع بود. انتخاب سرمایه‌گذار این قرار‌داد بزرگ در یک هفته‌نامه گمنام و یک مجله از مجموعه نشریات گروه موسسه همشهری منتشر می‌شود. 
بهاره آروین روز گذشته در تذکری این پرونده قدیمی را غبارروبی می‌کند و خطاب به شهردار تهران در خصوص عدم احقاق حقوق شهر و شهرداری در مجتمع تجاری بام‌لند گفت: این پروژه در سال ۹۲ در قالب یک قرارداد BOLT و با دوره بهره‌برداری ۲۵ساله به شرکتی خصوصی واگذار شده است. 
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در پروژه بام‌لند که در حاشیه دریاچه شهدای خلیج فارس واقع شده است، حدود ۶ هکتار زمین با منظر مشرف به دریاچه در اختیار سرمایه‌گذار قرار گرفته و درواقع زمین به همراه پروانه ساخت آن، آورده شهرداری محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اجاره بهره‌برداری از پروژه در سال نخست احداث آن (سال ۹۶) گفت: اجاره‌ای که در سال نخست به‌ازای بهره‌برداری از ۳۷ هزار متر مربع بنای احداثی از سرمایه‌گذار دریافت شده ماهانه کمتر از ۲۰ میلیون تومان بوده است؛ حال آنکه بخش عمده بهره‌برداری به صورت تجاری بوده و درضمن ۱۷ هزار متر مربع از بنای احداثی مازاد بر قرارداد احداث شده است. 
آروین تصریح کرد: این مبلغ ناچیز اجاره قرار است طی دوره‌ای ۲۵ ساله، سالانه بطور ثابت تنها ۱۵ درصد افزایش یابد! با این تفاصیل اکنون که سومین سال بهره‌برداری پروژه است، اجاره ماهانه بابت بهره‌برداری از چندین هزار متر مربع فضای تجاری تنها حدود ۲۲ میلیون تومان است.
عضو شورای شهر تهران خاطرنشان ساخت: با این حساب، درواقع درآمدی که شهرداری تهران طی ۲۵ سال بهره‌برداری از پروژه بام‌لند کسب می‌کند، در مجموع ۴۴ میلیارد تومان خواهد بود که آشکار است این رقم در مقایسه با درآمد حاصل از این مجموعه تا چه حد ناچیز است.
به گفته او، از سوی دیگر در برآوردهای کارشناسی اولیه، مزایده برگزارشده، قرارداد منعقدشده و نهایتا اجرای پروژه، در مورد کاربری و مساحت عرصه و اعیان پروژه بام‌لند ابهامات و مغایرت‌های فاحش و غیرقابل اغماض وجود دارد.
آروین تصریح کرد: این پروژه در ابتدا با کاربری فرهنگی تعریف شده است؛ ولی اکنون تبدیل به یک مجتمع تجاری شده است. 
وی افزود: زیربنای پروژه در تعریف اولیه، ۱۴۵۵۰ مترمربع و در قرارداد ۱۷۸۸۰ مترمربع بوده است و اکنون با ۱۰۰ درصد افزایش ساخت، برای آن قریب ۳۷۰۰۰ مترمربع زیربنا احداث شده است. همه این تغییرات در کاربری و افزایش بنا  در حالی صورت گرفته است که اثر مالی هیچ‌یک از آنها نه در زمان برگزاری مزایده و نه پس از اتمام ساخت پروژه، در قرارداد اعمال نشده است. 
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه شهرداری هزاران میلیارد ریال برای ساخت دریاچه شهدای خلیج فارس و نگهداری آن هزینه کرده و زمین‌های بایر حاشیه بوستان جنگلی چیتگر را از نظر تجاری ارزشمند ساخته است، اظهار داشت: شهرداری در سال‌های آتی و طی دوره ۲۵ ساله بهره‌برداری از مجتمع تجاری بام‌لند نیز هزاران میلیارد ریال پول شهروندان تهران را برای نگهداری دریاچه هزینه خواهد کرد و این درحالی است که از چند ده هزار متر مربع زمین و بنای تجاری احداث‌شده تقریبا عایدی نصیبش نخواهد شد. 
وی تاکید کرد: در این اوضاع اقتصادی که شهرداری تهران در خدمات‌رسانی به شهروندان مشکلات فراوان دارد، جای پرسش جدی است که با وجود اظهارنظر صریح دستگاه‌های نظارتی برای اقدام قانونی در قبال این مجتمع، چرا شهرداری اقدام موثری برای فسخ قرارداد انجام نداده یا با تغییر میزان اجاره، مدت زمان بهره‌برداری و نرخ افزایش سنواتی اجاره، درجهت به‌روزآوری قرارداد براساس منطق اقتصادی اقدامی به عمل نیاورده است.
آروین خطاب به شهردار تهران گفت: جناب آقای شهردار! چرا هزینه‌های نگه‌داری دریاچه شهدای خلیج فارس از جیب شهر و شهروندان تهرانی پرداخت می‌شود و حدود شش هکتار از بهترین زمین‌های تجاری شهر در اختیار شرکتی قرار گرفته است بدون اینکه منافع مالی برای شهرداری تهران ایجاد کرده باشد؟ دلیل تسامح حمایت‌گونه از استمرار این امتیاز ویژه و اطاله زمان رسیدگی به آن چیست؟
وی در پایان خواستار احقاق هرچه سریع‌تر حقوق شهرداری از شهردار تهران شد و اظهار کرد: از شهردار تهران می‌خواهم که تکلیف فسخ یا به‌روز‌آوری مبانی قرارداد هرچه سریع‌تر با حفظ منافع گذشته و آتی شهرداری به نتیجه برسد و اجاره‌بهای هزاران مترمربع زیربنا که مازاد بر قرارداد احداث شده و بیش از سه سال با کاربری تجاری و به رایگان توسط سرمایه‌‎گذار استفاده شده است، در اسرع وقت محاسبه و دریافت شود. این مبلغ اکنون می‌تواند حتی از مبلغ سرمایه‌گذاری اولیه نیز بیشتر باشد.
 محسن هاشمی در پاسخ به تذکر آروین گفت: من این موضوع را پیگیری کردم و شهردار اعلام کرد چون نهادهای قضایی به موضوع ورود کرده‌اند ما منتظر حکم قضایی هستیم که آروین خطاب به هاشمی گفت: نکته جالب این است که نهادهای قضایی به این پرونده ورود کردند اما شهرداری هنوز آن را پیگیری نکرده است. محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران هم درخصوص سرانجام پرونده بام‌لند در قوه قضاییه به «اعتماد» گفت: بر اساس آخرین خبرها که شنیده‌ام حکم این پرونده به نفع شهرداری صادر شده و حق شهرداری در سال‌های گذشته هم پرداخت می‌شود. 

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: دریاچه شهدای خلیج فارس عضو شورای شهر تهران طرح تحقیق و تفحص تحقیق و تفحص بهره برداری شهرداری تهران هزار متر مربع شهردار تهران میلیون تومان سرمایه گذار روز گذشته احداث شده بام لند ۲۵ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۶۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده تبریز: شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی

 عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»   به گزارش عصر ایران؛ احمد علیرضابیگی به روزنامه هم میهن گفت: «شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.»   علیرضابیگی با اشاره به اینکه تمام این موضوعات سیاسی است، تاکید کرد: «این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد؛ چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد.   وی افزود: رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها  عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.» کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حمل و نقل فوری- چینی عصبانیت روزنامه شهرداری از افشای قرارداد پنهانی زاکانی قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • نماینده تبریز: شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • خروج علیه شهردار تهران
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر | کدام قرارداد زاکانی تنش‌زا شده؟
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 
  • ادعا درباره اشکال در مفاد قرارداد‌ حمل‌و‌نقلی چین مردود است
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!