Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، «ضرورت اتحاد چین و روسیه» بخشی از اظهارات «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین و « ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه در تازه ترین گفت و گوی تلفنی است که به اعتقاد بسیاری از ناظران پیام روشنی برای « جوبایدن» رییس جمهوری آینده آمریکا است که بزودی قدرت را در آن کشور در اختیار می گیرد.

اظهارات طرفین درتازه ترین گفت و گوی تلفنی آنها پیش از سال نو میلادی نشان می دهد که نه تنها کاهش و یا قطع ارتباطی رخ نخواهد داد بلکه دو طرف مصمم هستند مناسباتشان را در عرصه های مختلف بخصوص در برابر آمریکا تقویت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر دو طرف بر این نکته تاکید کرده اند که روابط آنها به رغم همه فراز و فرودها قوی خواهد ماند و دو کشور هرگز دچار شکاف نخواهند شد. در ایالات متحده ، اما رئیس جمهوری جدید می گوید که به دنبال تشکیل «ائتلاف های قوی تر» علیه چین است.

رئیس جمهوری چین در سخنانی به همتای روسی خود که حاوی علایمی آشکار به امریکا است اعلام کرد که روابط پکن و مسکو قوی است، روابط بین چین و روسیه را هیچ کشور ثالثی نمی تواند قطع کند و مناسبات در هر شکل از بحران های بین المللی قابلیت رشد خواهد داشت و مقاوم خواهد بود. 

در مقابل رئیس جمهوری روسیه هم گفته است که روابط بین چین و روسیه «از استقلال بالایی برخوردار است» این اطهارات نشان می دهد روابط بین دو کشور باز هم تقویت خواهد شد درواقع  برای طرفین مهم نیست که دولت های آمریکا از چه سیاست هایی برای مقابله با دیگران استفاده می کنند.

برایند اظهارات رهبران دو کشور این است که روابط چین و روسیه تحت تأثیر تحولات بین المللی یا دخالت عوامل دیگر نیست تقویت همکاری راهبردی میان دو کشور می تواند تلاش های تفرقه افکنانه را خنثی کرده و به طور موثر در برابر دست هایی که برای شکاف اندازی تلاش می کنند، مقاومت نشان دهد چین هم صراحتا اعلام کرده مایل است بدون شک و تردید مشارکت راهبردی جامع همکاری بین چین و روسیه را در دوره جدید ارتقا دهد.

به نظر می رسد چین در تلاش است تا قبل از برگزاری مراسم تحلیف بایدن در ماه آینده میلادی، روابط را با دیگر کشورها تقویت کند و نمونه آن تلاش برای پایان مذاکرات مربوط به توافقنامه سرمایه گذاری بین چین و اتحادیه اروپا است که حالا بیشتر اعضای اروپایی از آن حمایت می کنند. 

روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست» در این باره می نویسد: مقامات ارشد چین در هفته های اخیر پس از اعمال تحریم های واشنگتن، با کشورهای جنوب شرقی آسیا و اروپا وارد رایزنی های گسترده شده اند و درحال بازدیدهای متقابل هستند و قول داده شده است که روابط میان طرفین تقویت شود همزمان تلاش هایی در آمریکا صورت می گیرد تا علیه پکن و مسکو سختگیری ها بیشتر شود. 

امروز بایدن خواستار ائتلاف های قوی تر با "شرکا و متحدان همفکر" علیه چین در جبهه های تجاری و اقتصادی است او روابط با چین را مهم می داند اما درمورد امنیت در منطقه اقیانوس آرام سخن به میان آورد و موضوع حقوق بشر در چین را مطرح کرد، چنین اظهاراتی از سوی وی طبیعتا می تواند به معنای استمرار فشارها علیه چین باشد. 

اما رهبران روسیه و چین دیدگاهی متفاوت دارند آنها می گویند هر بحرانی باعث تقویت روابط چین و روسیه می شود از جمله شیوع ویروس کرونا باعث شد تا همکاری های دو طرف افزایش یابد و سطح دوستی آنها ارتقای یابد.

«آندره دنیسوف» سفیر روسیه در چین روز سه شنبه در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: روابط دو همسایه به اندازه کافی قوی هست که تاب مقاومت در برابر هرگونه نفوذ «عوامل خارجی» از جمله دولت جدید ایالات متحده را داشته باشد.

او به خبرنگاران در پکن گفت: دو کشور وارد همکاری مشترک راهبردی هماهنگ شده اند و هیچ عامل خارجی نمی تواند بر روابط دو جانبه تأثیر بگذارد. البته باید دید آیا آمریکا در موضوع روابط با چین و روسیه «موضع منطقی تری» می گیرد و یا سیاست دیگری دنبال می شود. 

دنیسوف گفت: ما منتظر هستیم تا دولت جدید در آمریکا سکان قدرت را در اختیار بگیرد. ما امیدواریم که دولت جدید ایالات متحده برخورد منطقی تری نسبت به چین و روسیه داشته باشد ، اما این تنها یک امید است و  تحقق آن به حرکت بعدی دولت آمریکا بستگی دارد.

«لی لیفان» عضو آکادمی علوم اجتماعی شهر شانگهای چین هم می گوید: هر دو کشور می توانند همکاری هایی در بخش های بین المللی و همچنین در قلمرو نسل پنجم پرسرعت اینترنت، داده های بزرگ ، هوش مصنوعی ، انرژی پاک و هوافضا به شکلی بسیار قوی داشته باشند. اما فروش تسلیحات از روسیه به هند با نظرداشت تقابل مرزی چین و هند باعث نگرانی در پکن شده است.

لی گفت: همکاری نظامی طرفین باید بیشتر تقویت شود. در حال حاضر چین و روسیه همکاری نسبتاً کمی در زمینه صرفه جویی در انرژی و کاهش آلاینده ها دارند این موضوعات بخش های بالقوه ای برای رشد محسوب می شود. 

«جانگ شین» ،دانشیار روابط بین الملل دانشگاه نورمال شرق در چین گفت: در بخش نظامی روابط با احتیاط بیشتری دنبال می شود، اما هر دو می توانند سیاست های هماهنگ تری در عرصه بین المللی داشته باشند زیرا غرب تلاش کرده است تا منطق و پایداری روابط چین و روسیه را زیر سوال ببرد چنین انتقادهایی همچنین اثرات سویی به همراه داشته است لذا چین و روسیه باید برای مقابله با چنین آثار زیانباری همکاری کنند.

«لی یونگویی» محقق ارشد مطالعات اروپا در آکادمی علوم اجتماعی چین بر این باور است که اعتماد سیاسی پکن و مسکو با ثبات است و دو طرف دارای ظرفیت های بالای همکاری هستند و به رغم شیوع کرونا این مناسبات رشد کرده است.

او می گوید: راه ابریشم،آسیای مرکزی و طرح های انتقال انرژی و گاز طبیعی مایع از جمله بخش های دیگری است که درهایشان به روی همکاری طرفین بازتر خواهد شد. 

برچسب‌ها روسیه ایالات متحده آمریکا جو بایدن پکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه ایالات متحده آمریکا جو بایدن روسیه ایالات متحده آمریکا جو بایدن پکن اخبار کنکور ایالات متحده چین و روسیه بین المللی روابط بین بین چین دو کشور دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۷۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق برگزار شد.

در این اجلاس سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان به همراه اثیر داوود سلیمان الغریری وزیر تجارت عراق و هیئت همراه با اشاره به پیشرفت روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و عراق بر تدوام رفع موانع از جمله در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی، مبادلات مالی و ارزی و تسریع در ساخت پروژه‌های جاده‌ای و راه آهن تاکید کرد، گفت: روابط تجاری ایران و عراق موجب پیوند دو ملت ایران و عراق بوده است.

وزیر اقتصاد ادامه داد: ایران همواره خواهان عراقی یکپارچه و پیشرفته است و در این راستا حمایت های لازم را انجام می دهد.

خاندوزی تاکید کرد: ما برای کشور عراق، خواستار کشوری موفق و مستقل هستیم؛ با این وجود برخی کشور‌های ثالث در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کنند، اما گسترش روابط تجاری میان و عراق برای ما از اهمیتی بالا برخوردار است.

وزیر اقتصاد عنوان کرد: با توجه به دستاورد‌های ایران در زمینه‌های مختلف علمی، صنعتی و فناوری فرصت‌های بالایی به ویژه در بخش انرژی و ساختمان برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور وجود دارد.

وی به وجود مشکلاتی مانند معوقات پیمانکاران ایرانی در کشور عراق اشاره کرد و افزود: این مشکلات نیازمند پیش‌بینی راهکار‌هایی برای حل‌و فصل این مشکلات است.

وی افزود: کمیته‌های متعددی به دلیل اهمیت موضوعات مشترک برای دو کشور تشکیل شده است تا کار را در زمینه‌های متعددی شامل انرژی مناطق آزاد و بانکی و مالی به صورت تخصصی پیگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • آغازِ پایان زلنسکی در اوکراین/ سرویس اطلاعات مسکو تاریخ تعیین کرد
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه