Web Analytics Made Easy - Statcounter

داوود تقی‌نیا امروز درباره اهم دستاوردها و موفقیت‌های سوادآموزی استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: باتوجه به مقایسه سرشماری نفوس و مسکن در سال‌های ۵۵ و ۹۵ شاهد رشد ۴۰درصدی نرخ باسوادی در استان بودیم که از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی افزود: در گروه سنی ۶ ساله و بالاتر در سال  ۵۵ با ۴۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵۸ درصد و در سال ۹۵ با ۸۸.۷۱ شاهد رشد ۵۱ درصدی بودیم.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران اضافه کرد: نسبت به جمعیت زنان باسواد در سال ۵۵ با ۳۴.۸ درصد و در سال ۹۵ با ۸۵.۴ درصد بیانگر رشد ۴۲درصدی است.

*درصد بالای باسوادی در روستاهای مازندران

تقی‌نیا بیان کرد: همچنین باسوادی مناطق روستایی نسبت به جمعیت روستایی در سال ۵۵ ، ۳۸.۱ درصد در سال ۹۵ به ۸۰ درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: استان مازندران طی سرشماری سال ۹۵ با ۹۷.۶۳ درصد  رتبه نخست باسوادی کشور را گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال کسب کرد، اظهار کرد: در این زمینه براساس آخرین امار و براورد انجام شده در پایان سال ۹۸ باسوادی گروه هدف ۱۰ تا ۴۹ استان ۹۸.۸ درصد بوده که کمترین دامنه تغییرات باسوادی بین شهرستانی برابر آخرین آمار دریافتی مربوط به قائمشهر با ۹۸.۶۸ درصد و بالاترین مربوط به گلوگاه با ۹۶.۵۰ درصد که این اختلاف ۲.۱ درصدی در مقایسه با میانگین کشوری ۱۷ درصد نشان‌دهنده اهمیت موضوع است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران یادآور شد: اختلاف باسوادی مردان و زنان در استان۷ دهم درصد بوده درحالی‌که میانگین کشوری اختلاف باسوادی ۲.۷ درصد است.

*اختلاف باسوادی ۱.۹ درصدی مناطق شهری و روستایی در استان

تقی‌نیا ادامه داد: موضوع مهم دیگر اختلاف باسوادی مناطق شهری و روستایی در استان ۱.۹ درصد  بوده درحالی‌که میانگین کشوری ۷.۱ درصد است.

وی با بیان اینکه براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن تعداد جمعیت بی‌سواد در استان  ۴۹ هزار و ۸۰۵ است، اظهار کرد: با استمرار فعالیت‌ها و تلاش همکاران عرصه سوادآموزی در سطح استان طی سال‌های ۹۵ تا ۹۸، ۷هزار و ۲۶۷ نفر باسواد شدند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران اضافه کرد: باتوجه به اینکه آمارهای سرشماری خوداظهاری بوده و مبتنی بر واقعیت نبوده با سازوکارهای نظارتی موجود و راست‌آزمایی گروه هدف  ۱۰ تا ۴۹ سال بخشی نیز از حیث باسوادبودن، آموزش ناپذیر بودند ازجمله چندمعلولیتی، خروج از گروه سنی، فوتی که از آمار اولیه کاسته شد.

*وجود ۱۲هزار بی‌سواد در مازندران

تقی‌نیا بیان کرد: بنابراین برابر آخرین گزارش دریافتی امسال از سازمان نهضت حدود ۱۲هزار نفر بی‌سواد در استان وجود دارد که مقرر شد در بارگذاری بانک اطلاعاتی سامانه سوادآموزی تمهیدات لازم برای برنامه‌ریزی و پوشش این  افراد اندیشیده شود.

وی بیان کرد: همچنین با فرض پوشش ۱۰۰ درصدی کودکان لازم‌التعلیم و انسداد مبادی بی‌سوادی تعیین شده در سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۴۰۰ نسبت به شناسایی بی‌سوادان و کم سوادان با سازوکارهای دقیق‌تر و با انحراف کمتر میزان باسوادی استان باید به دست اید.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران با اشاره به اینکه امسال طی سه دوره سوادآموزی جذب بی‌سواد در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: در کنار زیرپوشش قراردادن  ۲هزار و ۱۰۰ نفر که سهمیه امسال بوده، آموزش ۲۴ نفر از اتباع بی‌سواد، آموزش به یک‌هزار و ۶۲۰ نفر در دوره انتقال، ۱۸۰ نفر آموزش مقدماتی رایانه و  ۲هزار نفر در دوره تحکیم در مجموع باسوادی ۵هزار و ۹۲۴ هدف‌گذاری امسال است.

* آموزش بزرگسالان جامعه هدف کاملا رایگان است

تقی‌نیا با اعلام اینکه آموزش بزرگسالان جامعه هدف کاملا رایگان است، خاطرنشان کرد: همچنین اقلام کتب و لوازم التحریر نیز به‌صورت کاملا رایگان در اختیار سواداموزان جامعه هدف قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های ما در حوزه سوادآموزی این است که خدمات ما در آموزش بزرگسالان عرضه‌محور بوده و تقاضامحور نیست و در آموزش بزرگسالان تقاضا کم است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران اظهار کرد: درخواست ما از همه افراد بی‌سواد یا کم سواد این است که به نزدیک‌ترین مدرسه محل سکونت خود مراجعه کرده و ثبت‌نام کنند تا مورد آموزش قرار گیرند و در واقع تا پایان بهمن ماه مهلت دارند که به نزدیک‌ترین مدارس سطح استان مراجعه کنند.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: باسوادی در استان مازندران آموزش بزرگسالان اختلاف باسوادی کاملا رایگان بی سواد جامعه هدف تقی نیا ۱ درصد سال ۹۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۷۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با بیان اینکه سامانه جست‌وجوی شغل راه‌اندازی شده است، گفت: مازندران با انجام اقدامات صورت گرفته، پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور را دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،  علی باقری گفت: با توجه به اینکه هفته کار و کارگر را در پیش داریم و این ایام ،ایام جشن کارگران است باید زمینه رشد و توسعه کارگران را فراهم کنیم چون هر جامعه‌ای مرهون بازوان توانمند کارگران است و همچنین چرخ اقتصادی هر کشوری با دستان کارگران می‌چرخد .

وی با بیان اینکه وزارت کار و تعاون یک وزارت خانه کاملا مردمی است، افزود: این وزارتخانه در میان سایر وزارتخانه‌ها پرکارترین وزارتخانه کشور است.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران تصریح کرد: بیش از 70 درصد مردم مازندران از این وزارتخانه در بخش‌های مختلف خدمات می‌گیرند.

باقری با بیان اینکه سعی کردیم در این ایام از همه جامعه کار و کارگری تجلیل کنیم، گفت: 20 نفر از این عزیزان به عنوان کارگر برتر در سطح استان تجلیل شدند و یک نفر هم در سطح کشور به عنوان کارگر نخبه تجلیل خواهد شد.

باقری ادامه داد: پایین‌ترین نرخ بیکاری در سطح کشور با توجه به آمار سامانه رصد اشتغال متعلق به مازندران است.

وی گفت: در حوزه اشتغال در این استان اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است، به طوریکه در سال گذشته در مازندران 100 درصد از برنامه‌های ما در حوزه کار محقق شد.

باقری با بیان اینکه در حوزه اشتغال سامانه جست‌وجوی شغل راه اندازی شده و همه می توانند رزومه خود را به این سامانه منتقل کنند، گفت: تاکنون 12400 نفر در این سامانه ثبت نام کردند و 9هزار نفر مشغول به کار شدند.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به شناسایی 1400 کارفرما به ویژه در شهرستان آمل و غرب استان،  ادامه  داد: این سامانه از طریق وزارتخانه راه اندازی شده و در بخش اشتغال و شناسایی کارفرماها و معرفی اشتغال بسیار مفید بود.

 وی افزود: با اجرای این طرح در بخش‌های مختلف و رشته‌های مختلف یک بانک اطلاعاتی خوب راه اندازی شده است. 

باقری افزود: سامانه جامع روابط کار هم راه اندازی شده و افراد می‌توانند شکایات خود را در این سامانه ثبت کنند و با ورود کارشناسان در این سامانه با کمتر از بیست روز رای صادر می‌شود.

 این مسئول با اشاره به اینکه در سطح مازندران در این دولت 6200 مورد بازرسی از کارگاه های پرخطر انجام شده است، گفت: در حوزه روابط کار، رتبه اول را داریم و کارشناسان ما در شهرستان آمل رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مدیر کل کار، رفاه اجتماعی و تعاون همچنین با اشاره به افزایش حقوق کارگران نسبت به کارمندان افزود: در این دولت 170 درصد افزایش حقوق داشتیم و برای کارگران در مقایسه با کارمندان 40 درصد افزایش حقوق داشتیم. در حوزه تعاون هم یکی از ارکان اصلی شعار سال توجه کردن به بخش تعاون است، چون اقتصاد در بخش تعاون کاملا مردمی است و در این حوزه سالانه دو درصد رشد داشتیم  و همچنین سند توسعه تکلیف کرده است که 25 درصد اشتغال از طریق تعاون باید انجام شود.

باقری افزود: در اجرای طرح کالابرگ هم بیش از 700 هزار خانوار از دهک یک تا هفت از این طرح استفاده کرده‌اند. طرح امنیت غذایی هم از دهک یک تا سه، کودکان زیر پنج سال و آسیب پذیر را پوشش می‌دهد و ماهانه یک میلیون تومان با تشخیص مرکز بهداشت دریافت خواهند کرد .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • روز خاص ورزش با رویداد هم‌مسیر اتیسم(عکس)
  • دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر
  • پیشرفت ۸۵ درصد طرح نور در مازندران
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم به میزبانی ۳ شهر
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • برگزاری رویداد «هم‌مسیر اوتیسم» در ۳ شهر ایران
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر