Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ دستگاه دیپلماسی پس از ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده فقید سپاه قدس به دست نیروهای آمریکایی هم همراه با دستگاه‌های مرتبط برای مجازات عاملان و آمران این اقدام تروریستی بوده و هم با تبیین اهداف و انگیزه‌های این اقدام، ماهیت تروریستی رژیم حاکم بر ‌آمریکا را عیان کرده است.

بامداد سیزدهم دی ماه ۱۳۹۸ برابر با سوم ژانویه۲۰۲۰، دولت آمریکا با حمله پهپادی در خاک کشور عراق سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس و «ابومهدی المهندس» معاون سازمان نیروهای مردمی عراق را به همراه ۸  نفر دیگر از محافظان آن‌ها به شهادت رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهید سلیمانی به دعوت رسمی دولت عراق به این کشور سفر کرده بود که در فرودگاه بغداد مورد حمله پهپادهای آمریکایی قرار گرفت. دستگاه دیپلماسی از همان ساعات اولیه وقوع این حادثه تروریستی تلاش‌های خود را برای تبیین این اقدام تروریستی آغاز کرد و در یک سال اخیر علاوه بر همراهی با دستگاههای مرتبط برای پیگیری و به میز محاکمه کشاندن آمران و عاملان این اقدام تروریستی، نقش غیر قابل انکاری در آشکار کردن ماهیت تروریستی رژیم حاکم بر آمریکا داشته است.

مروری بر اقدامات وزرات خارجه

در نخستین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، سخنگوی وزارت امورخارجه و نیز معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه در روزهای اخیر گزارشی از اقدامات یک سال اخیر وزارت امورخارجه در پیگیری ابعاد بین المللی ترور شهید سلیمانی را ارائه و منتشر کردند.

«سعید خطیب زاده» ۸ دی، در نشست خبری با اصحاب رسانه باتشریح اقدامات وزارت خارجه برای پیگیری شهادت سردار سلیمانی  گفت: وزارت امور خارجه بعد از این مسئله به صورت تمام قد وارد ماجرا شد. اصلی‌ترین هدف ما روشن شدن ماهیت این اقدام تروریستی بود که با ابزارهای دیپلماتیک این هدف را دنبال کردیم.»

گزارش تفصیلی و همراه با جزییات «محسن بهاروند» معاون امور حقوقی و بین‌المللی «محمدجواد ظریف» هم حکایت از تلاش یک ساله و مداوم این وزارتخانه در واکنش به ترور غیرانسانی شهید سلیمانی داشت. مهم‌ترین اهداف وزارت امورخارجه در پیگیری شهادت سردار سلیمانی، ابتدا برداشتن نقاب صلح طلبی و حقوق بشر خواهی دولت آمریکا و نشان دادن خشونت عریان و بی‌اعتنایی به قوانین بین المللی بود. در این مسیر وزارت امور خارجه با توجه به پروپاگاندای سنگین رسانه‌ای، سیاسی و بین المللی دشمن، با دشواری‌های بسیاری مواجه بود. هدف و مسوولیت دیگری که وزارت خارجه طی این مدت عهده دار آن بود، تشریح و تبیین عملکرد و اقدامات شهید سلیمانی در مبارزه با پدیده تروریسم و مظهر آن یعنی داعش بود.

منطقه غرب آسیا جز با تلاش و مبارزه خستگی ناپذیر فرماندهان ایران و عراق از وجود تروریسم داعشی پاک نمی شد و این مهم با ترور شهید سلیمانی باید بارها و بارها تکرار شده و مورد توجه قرار می گرفت. هدف دیگر وزارت خارجه تلاش برای ایجاد محکومیت جهانی این اقدام بود. گرچه ایالات متحده آمریکا نشان داد که چندان به قوانین بین المللی و دیدگاه‌های دیگر کشورهای جهان پایبند نبوده و اعتنایی ندارد اما این اصل مانع از تکاپوی یک ساله برای محکومیت ترور سردار سلیمانی در محافل بین المللی نشد. در مسیر اجرای اهداف اشاره شده با وجود شیوع کرونا در جهان و کاهش بی‌سابقه دیدارهای دیپلماتیک، وزارت امورخارجه کارنامه موفقی دارد که بهاروند در بخشی از گزارش خود با رعایت اصل محرمانگی به آن ها اشاره کرده است:

 الف) مواضع علنی وزیر امور خارجه: ظریف طی یک سال گذشته ۱۲ بار درباره شهادت سردار سلیمانی به صورت رسمی و علنی اعلام موضع کرده است. از این موارد می‌توان به اعلام موضع در دیدار حضوری با «محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر، «فواد حسین» وزیر خارجه عراق و «فائق زیدان» رییس شورای عالی قضایی عراق، «استف بلاک» وزیرامور خارجه هلند اشاره کرد. ظریف در صدها گفت و گو و دیدار غیررسمی و نیز توییت‌های متعدد درباره ابعاد و تبعات ترور شهید سلیمانی سخن گفته است که می‌توان به سخنان وی در حاشیه نشست امنیتی مونیخ سال گذشته، گفت و گو با «فرید زکریا» در شورای روابط خارجه در نیویورک، گفت و گو با شبکه تلویزیونی سی ان ان اشاره کرد.

ب) پیگیری ترور از طریق سازمان ملل متحد: بر اساس گزارش معاون حقوقی وزیر امورخارجه، طی یک سال گذشته ۵ فقره یادداشت سیاسی و حقوقی نزد شورای امنیت سازمان ملل متحد و دبیر کل آن سازمان ثبت و بعنوان سند سازمان ملل منتشر شده است. نامه‌های مختلف به رییس شورای امنیت، دبیرکل سازمان ملل و نهادهای بین المللی دیگر نوشته شده و دیدارهای متعدد در سطح نمایندگی‌ها، وزرا و قائم مقام و معاونان وزیر بین ایران و کشورهای مختلف جهان برقرار شده است.

ج) فعالیت‌ها و رایزنی های فرهنگی: نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف با وجود بحران کرونا میزبان ۲۰۰ مراسم یادبود، ۸۰۰ مقاله و تحلیل از ترور شهید سلیمانی، ۱۵۰ گفت و گوی تلویزیونی، رادیویی و مطبوعاتی توسط نمایندگان و سفرا، صدها یادداشت رسمی، نیمه افراشتن پرچم از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در مجموعه وزارت امورخارجه به منظور تبیین جایگاه شهید سلیمانی و نیز تشریح ترور غیرانسانی ایشان بوده است.

تلاش‌های وزارت امورخارجه به منظور بیان حقایق ترور شهید سلیمانی سبب شد که گزارشگر ویژه سازمان ملل،  ترور سپهبد قاسم سلیمانی را نقض قوانین بین المللی خوانده و تصریح کند: در این عملیات یک مقام بلندپایه ایران که یک کشور با حق حاکمیت است، هدف قرار گرفت. «اگنس کالامارد» تیر ماه سال جاری در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تاکید کرد: «ایالات متحده آمریکا نتوانسته است، اسناد و شواهدی محکم درباره ضرورت حمله به کاروان حامل سردار سلیمانی ارائه کند. بر همین اساس عملیات آمریکا در به شهادت رساندن فرمانده نیروی قدس سپاه نقض منشور ملل متحد است». 

روشن‌سازی ابعاد جنایت برای جهان

دفاع پیشدستانه، عنوان ادعایی مقامات کاخ سفید در توضیح دلیل ترور سردار سلیمانی بود. این ادعا اگر تلاش بی وقفه وزارت امورخارجه وجود نداشت می‌توانست مبنای تازه ای بر مشروعیت بخشی به اقدامات تروریستی آمریکا باشد؛ اما اقدامات صورت گرفته طی یک سال گذشته این بهانه را از کاخ سفید گرفت. این تلاش‌ها اما پایان کار نیست. خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه در این زمینه تاکید کرده است: «آمرین این مسئله در دولت آمریکا را تا زمانی که در محضر عدالت نیاوریم، متوقف نخواهیم شد. این مسئله بعد از ۲۰ ژانویه نیز پیگیری خواهد شد. بخش مهمی از دیدارهای وزیر خارجه در این باره بوده است. تقریبا هیچ دیدار و تماسی نبوده است که وزیر خارجه در این رایزنی نکند.»

به گفته بهاروند معاون حقوقی وزیر امورخارجه، آمر این اقدام تروریستی «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکاست و وزیر امور خارجه، رییس ستاد مشترک، رییس سازمان سیا و مشاور امنیت ملی این کشور از مشاوران ترامپ در این اقدام غیرانسانی هستند. فرماندهان و خلبانان پایگاه‌های آمریکایی و منابع اطلاعاتی محلی هم از مباشران این ترور به شمار می‌روند که ایران طی یک سال گذشته با همکاری های بین المللی و منطقه‌ای تلاش کرده است آن‌ها را شناخته و بستر موردنیاز برای مجازات را آماده کند. اخراج نیروهای آمریکا از عراق به عنوان مهم‌ترین پاسخ ایران به ترور سردار سلیمانی در نتیجه رایزنی‌های گسترده وزارت امور خارجه و دستگاه‌های مرتبط با همتایان و مسوولان عراقی بوده است. پارلمان عراق به عنوان میزبان رسمی شهید سلیمانی، در واکنش به ترور وی همان روزهای ابتدایی وقوع این اقدام خواستار خروج کامل نیروهای آمریکا از خاک این کشور شد. سردار سلیمانی به اذعان دوست و دشمن نقش بی بدیلی در مقابله با گروه تروریستی تکفیری داعش و نابودی این جریان مخوف داشت. ترور سردار سلیمانی و بر عهده گرفتن این اقدام تروریستی همراهی و همگرایی رژیم آمریکا با تروریست‌های تکفیری در منطقه را نشان داد. آمریکایی‌ها هر انگیزه ای از این اقدام تروریستی داشته باشند، امروز اخراج آنها از منطقه تبدیل به یک مطالبه و گفتمان در منطقه شده است و امروز کمتر کسی در ماهیت تروریستی این رژیم تردید دارد.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 محمدجواد ظریف وزارت امور خارجه ایران ترور سردار سلیمانی شهید سلیمانی سعید خطیب زاده سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 شهادت سردار سلیمانی اقدام تروریستی ترور سردار سلیمانی ترور شهید سلیمانی وزارت امورخارجه وزیر امور خارجه طی یک سال گذشته وزارت خارجه وزارت امور سازمان ملل بین المللی ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۷۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا ۵ یگان نظامی اسرائیل را ناقض حقوق بشر تشخیص داد

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ۵ واحد (یگان) نظامی ارتش اسرائیل را ناقض حقوق بشر تشخیص داده اما از انجام اقدامات تنبیهی علیه آنها خودداری کرده است.

به گزارش مشرق، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: «به این نتیجه رسیده‌ایم که ۵ واحد (یگان) نظامی اسرائیل در کرانه باختری مرتکب نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه شده‌اند.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: ما در حال گفتگو با دولت اسرائیل در مورد این موضوع هستیم و همه تخلفات قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (عملیات طوفان الاقصی) رخ داده است.

او مدعی شد: اسرائیل اقدامات اصلاحی را در مورد ۴ واحد (یگان) انجام داد. با یک واحد رایزنی‌های مداوم با اسرائیلی‌ها انجام می‌شود و تصمیم آمریکا پس از تکمیل مذاکرات انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • آمریکا ۵ یگان ارتش اسرائیل را ناقض حقوق بشر اعلام کرد
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است
  • آمریکا ۵ واحد نظامی ارتش اسراییل اقدام به نقض حقوق بشر کرده اند
  • ۵ واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا ناقض حقوق بشر شناخته شدند
  • آمریکا ۵ یگان نظامی اسرائیل را ناقض حقوق بشر تشخیص داد
  • آمریکا ۵ واحد ارتش صهیونیستی را ناقض حقوق بشر دانست
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان | گفت و گوی مهم برای آتش بس در غزه
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان