Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@08:52:06 GMT

پی‌یر کاردن، اسطوره طراحی لباس به روایت تصویر

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۰۹۴۸۱

پی‌یر کاردن، طراح برجسته لباس اهل فرانسه که با نوآوری‌های آینده‌گرای خود صنعت پوشاک را زیرورو کرده بود در ۹۸ سالگی در پاریس در گذشت.

به گزارش فرارو، پی‌یر کاردن با نام اصلی پیه‌ترو کُستانته کاردینی از والدینی ایتالیایی به دنیا آمد و در خردسالی همراه پدر و مادر کشاورزش که از فاشیسم می‌گریختند به فرانسه مهاجرت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او هم‌نسل ایو مونتان (با نام اصلی ایوو لیوی) و سرژ رژیانی (با نام اصلی رجیو امیلیا) ستارگان سینما و موسیقی فرانسه و از نسل آن مهاجران ایتالیایی بود که با وجود فضای بی‌اعتمادی و بیگانه‌هراسی، با هنر خود تصویر فرانسه پس از جنگ را ساختند.

کاردن که با غرور خود را مردی خودساخته می‌خواند، می‌گفت: «من بچه پایین شهر بودم و پی‌یر کاردن شدم و اگر دوباره هم زندگی کنم با ذوق و شوق تمام همین کار را می‌کنم.

پی‌یر کاردن که از چهارده سالگی کار خیاطی را در سنت‌اتین آغاز کرده بود، در ۱۹۴۴ به پاریس آمد و سه سال بعد اولین کسی بود که در مغازه تازه افتتاح شده کریستین دی‌یور استخدام شد و خیلی زود با کت و بلوز‌های کمرباریکی که طراحی کرد معروف شد.

وی در دهه پنجاه میلادی کارگاه خود را در پاریس به ‌راه انداخت و با استفاده از مواد اولیه تازه‌ای نظیر وینیل و خز مصنوعی، و با الهام‌گیری از الگو‌های پاپ‌آرت، برای پوشاک نسل مشتاق و جوان پس از جنگ، طرحی نو در انداخت.

پی‌یر کاردن درباره شیوه کارش می‌گفت: من شبیه مجسمه‌ساز با طراحی لباس برخورد می‌کنم، یعنی اول شکلی می‌آفرینم و بعد سعی می‌کنم بدن را در آن جا بدهم.

کاردن که تا آن زمان، مانند تمامی طراحان بزرگ لباس در پاریس، کارگاه ویژهٔ تک‌دوزی داشت اولین کسی بود که در ۱۹۶۲ لباس‌هایش را برای سری‌دوزی و تولید انبوه به یک فروشگاه زنجیره‌ای سپرد. همین کارش سبب شد تا اتحادیه دوزندگان پاریس به‌شدت از او انتقاد کند. آن‌ها خواستار استعفای کاردن شدند، اما سه سال بعد او به عنوان رئیس همین اتحادیه برگزیده شد، زیرا طولی نکشید تا معلوم شود حق با او بوده است؛ پی‌یر کاردن توانسته بود آینده صنعت پوشاک را ببیند.

پی‌یر کاردن که نزدیک به یک قرن عمر کرد برای بسیاری از هنرمندان و شخصیت‌های مشهور سده بیستم لباس دوخت از سالوادور دالی و ریتا هیورث گرفته تا خود کریستین دی‌یور و گروه بیتلز که با کت و شلوار‌های یقه ماندارین او مشهور شدند.

او خود زمانی گفته بود: من یک دایناسورم. اما پیرترین دوزنده‌ای هستم که کارگاهش را خودش اداره می‌کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طراح لباس فرانسه خیاط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۹۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری شدید بین تظاهرکنندگان و پلیس در فرانسه+ فیلم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، پلیس فرانسه امروز چهارشنبه تظاهرات مردم این کشور در روز جهانی کارگر در شهر لیون را که در حمایت از غزه و فلسطین نیز برگزار شده بود، با شدت سرکوب کرد.

تصاویر منتشر شده از سوی رسانه ها نشان از آغاز درگیری های شدید میان تظاهرکنندگان و پلیس در تظاهرات اول ماه می در لیون و پاریس در فرانسه حکایت دارد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در تظاهرات هم پاریس ناآرامی‌ها ادامه دارد به نحوی که پلیس با استفاده از باتوم و سایر لولزم سرکوب در تلاش است تا تظاهرکنندگان را متفرق کند؛ هرچند تا کنون در این کار ناکام بوده است.

بر این اساس، تا کنون تنها در شهر لیون فرانسه ۱۷ نفر بازداشت شده اند.

بازداشت شهروندان فرانسه در شهر پاریس پایتخت این کشور هم ادامه دارد؛ اما تا کنون آمار و ارقام دقیقی از این رخ‌داد رسانه ای نشده است.

این در حالیست که در روز اول ماه می، به مناسبت روز کارگر، تظاهرات به طور سنتی در فرانسه برگزار می شود. در مجموع ۲۷۰ برنامه اعتراضی در سراسر این کشور اعلام شده است که تا ۱۵۰ هزار نفر می توانند در آن شرکت کنند. این تظاهرات ها امسال در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و با اعتراض به تداوم نسل کشی آن ها از سوی اشغالگران قدس رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است.

کد خبر 6094534

دیگر خبرها

  • درگیری پلیس با تظاهرات‌کنندگان روز کارگر در پاریس
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه + فیلم
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه
  • درگیری شدید بین تظاهرکنندگان و پلیس در فرانسه+ فیلم
  • ممنوعیت حجاب در المپیک پاریس برای زنان فرانسه!
  • دانشگاه آزاد سمنان میزبان نخستین مسابقه ملی «طراحی و دوخت»
  • شکلات های مخصوص المپیک تولید شد + نحوه تولید | ویدئو
  • تجمع ضدصهیونیستی در دانشگاه سوربن فرانسه
  • دانشگاه «سوربن» فرانسه در دست حامیان فلسطین
  • ممنوعیت فروش لباس‌های نامتعارف در واحد‌های تجاری