Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایمان برادری، مدرس و مشاور تحول دیجیتال، کاهش و اصلاح بروکراسی اداری و حذف فساد را از مهم‌ترین دستاوردهای تحول دیجیتال عنوان کرد و این امر را باعث اطمینان و اعتماد بیشتر جامعه به دولت و بخش اداری دانست. این روزها اخبار فساد اداری، اختلاس‌ها باعث بی‌اعتمادی مردم به ساختار نظام اداری کشور شده است و از دید آماری هم ایران، در شاخص شفافیت جهانی که مهم‌ترین نشان‌گر وضعیت کشورها در مبارزه با فساد است، جایگاه خوبی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب راه‌حل‌های پیشنهادی برای افزایش شفافیت در نظام اداری نیز بر نظارت بیشتر تمرکز داشته ولی به نظر می‌رسد خود نظارت ناظرین و بازرسی بیشتر نیز، در بسیاری موارد از آسیب‌های فساد در امان نمانده است. اما بسیاری از کشورها راه‌کار دیگری را برای اصلاح نظام اداری خود یافته‌اند و آن به‌کارگیری طرح‌های تحول دیجیتال یا Digital Transformation است.
برای بررسی این موضوع سراغ ایمان برادری، بنیانگذار شرکت مشاوره‌‌ی مدیریت دیجی وایز رفته‌ایم که سابقه‌ی همکاری با شرکت‌های مطرح مشاوره‌ی دنیا همچون «دیلویت» در زمینه‌ی تحول دیجیتال یا Digital Transformation و تجربه‌ی طراحی آن در سازمان‌های بزرگ کشور همچون بانک ملی ایران و همراه اول را در کارنامه‌ی خود دارد. وی در این گفتگو، تحول دیجیتال در سازمان‌ها را عاملی کلیدی در بهبود بهره‌وری سازمان‌های دولتی و کاهش بروکراسی اداری عنوان کرد.
 
فرآیندهای ناکارآمد در نظام اداری سنتی
ایمان برادری در این گفتگو با اعلام اینکه طرح تحول دیجیتال، یکی از مهم‌ترین ابزارها و راهکارهای افزایش بهره‌وری و اصلاح ساختار درهم‌تنیده‌ی بروکراتیک کشور است، به عنوان یک نمونه‌ی ساده از فرآیندهای ناکارآمد در سازمان‌ها و ارگان‌های سنتی گفت: «سرویس‌هایی که دولت و یا سازمان‌ها به مردم ارائه می‌دهند دارای فرآیندهای اداری مختلفی هستند که هر فرایند از گام‌های زیادی تشکیل شده‌ است. در حال حاضر و به صورت سنتی این فرآیندها توسط نیروی انسانی اجرا می‌شوند و به دلیل عدم استفاده از تکنولوژی، اجرای کامل فرایندها زمان‌بر بوده و افراد زیادی در اجرای آن دخیل هستند. به این صورت که در یک فرآیند نفر دوم، نفر اول را که مدارک را بررسی کرده چک می‌کند، نفر سوم، نفر دوم را و به همین شکل تا مرحله آخر پیش می‌رود و همین مساله باعث شده است تا فرآیندی که در 2 مرحله با استفاده از تکنولوژی می‌توان انجام داد مثلا در 10 مرحله صورت گیرد و مردم هم ناراضی باشند. اما با تحول دیجیتال می‌توان این فرآیند‌های اضافی را که به جهت وجود نیروی انسانی ایجاد شده است، به حداقل رساند و در زمان و هزینه صرفه‌جویی و به نوعی بروکراسی اداری را اصلاح کرد. یکی از مهم‌ترین کارکردهای تحول دیجیتال، کوتاه و بهینه کردن فرایندهای سنتی با استفاده از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی است.»
 
حذف رانت و فساد با طرح تحول دیجیتال
برادری در ادامه‌ی این گفتگو با اشاره به افزایش فساد و رانت در سیستم‌هایی که به صورت سنتی اداره می‌شوند گفت: «تحول دیجیتال باعث شفافیت نظام اداری کامل بروکراتیک ما خواهد شد. به هر حال باید این موضوع را پذیرفت که خواسته یا ناخواسته هنگامی که تعداد فرآیند وابسته به افراد در یک خدمت افزایش می‌یابد، در این میان پای فساد و رانت و پارتی‌بازی به آن سازمان یا نهاد باز خواهد شد و وجود چنین مساله‌ای به عدم شفافیت ختم خواهد شد، موضوعی که بسیاری از سازمان‌هایی که به صورت سنتی اداره می‌شوند، به نوعی با آن درگیر هستند و برای مبارزه با آن مجبور به قبول هزینه مازاد برای کنترل آن می‌‎شوند. ایجاد انواع واحدهای کنترلی و بازرسی و استفاده از سیستم‌های کشف فساد در سازمان‌ها و... از جمله این هزینه‌ها هستند که با توجه به اینکه باز هم این اقدامات توسط نیروی انسانی صورت می‌گیرد، ممکن است این بخش‌ها نیز به فساد آلوده شوند. در صورتی که با هزینه‌ای به مراتب کمتر می‌توان چنین موضوعی را به صورت کامل از سازمان‌ها حذف کرد.»
این مشاور و مدیر پروژه فناوری اطلاعات در ادامه این مبحث به تحول دیجیتال و عدم رضایت مردم از وضعیت فعلی اشاره کرد و افزود: «سال‌هاست در کشور به دنبال انقلاب اداری در راستای خدمت‌رسانی بهتر به مردم هستیم و تاکنون متاسفانه به نتیجه‌ی مطلوب نرسیده‌ایم. همچنان مردم در صفوف طولانی به دنبال دریافت خدمات هستند و متاسفانه برخورد مناسبی هم با آنها نمی‌شود. مدتهاست عادت کرده‌ایم برای دریافت حق خود در ادارات سر کج کنیم و اگر حق خود را دریافت کردیم، گویی که لطف بزرگی در حق ما شده است. سال‌هاست که شعار تحول اداری داده‌ایم ولی مردم تجربه بهتری را از ادارات دولتی به جز زمانی که دوربین های صدا و سیما جهت دریافت گزارش می‌آیند دریافت نکرده‌اند. سال‌هاست که در صف بوده‌ایم و دیده‌ایم که چطور برخی بدون صف خدمات دریافت کرده‌اند. اما اکنون دیگر زمان تغییر است. واقعا برای کشور ما با این میزان بودجه‌ی تحول اداری و سازمان‌های مختلف مرتبط با فناوری اطلاعات، بودجه‌ی خود سازمان‌ها در حوزه بهره‌وری و فناوری اطلاعات، درست نیست که وضعیت امروزمان با کشورهای حتی در حال توسعه، اینقدر متفاوت باشد.»
 
تحول دیجیتال فرصتی برای تبدیل شعار انقلاب اداری به واقعیت
رئیس هیات مدیره‌ی شرکت دیجی‌وایز در پایان صحبت‌های خود با اشاره به تاثیر تحول دیجیتال بر سلامت روانی جامعه و اعتماد مردم به سازما‌ن‌ها و در نهایت دولت و حکومت گفت: «اگر به سازمان‌هایی که به صورت سنتی اداره می‌شوند و ارباب رجوع بسیاری دارند مراجعه کنید به دلیل زمان بسیاری که برای روال‌های اداری صرف می‌شود، اکثر مراجعه‌کنندگان از روند خدمات‌دهی ناراضی هستند. این مساله را به سپری شدن حداقل ۱۵ روز هر ایرانی در سال به طور میانگین در سازمان‌های دولتی اضافه کنید تا ببینید این نارضایتی چه تبعاتی می‌تواند داشته باشد و مردم را به خدمت رسانی سریع و مطلوب دولتی که یکی از وظایف اصلی یک حکومت است بدبین و بی‌اعتماد کند.
ایمان برادری در پایان خاطر نشان کرد: «دولت بعدی این فرصت را دارد که با تمرکز درست و برنامه ریزی دقیق از فرصت بزرگ تحول دیجیتال برای انقلاب اداری در کشور استفاده کرده و این شعار را به واقعیت تبدیل کند. امیدوارم این فرصت مانند موارد مشابه تنها تبدیل به برگزاری سمینارها و همایش‌های رنگارنگ و تخصیص بودجه‌های کلان به طرح‌های کم محتوا نشود، زیرا هیچ زمانی بهتر از اکنون برای انقلاب اداری وجود ندارد.»

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ی تحول دیجیتال انقلاب اداری سازمان ها صورت سنتی نظام اداری مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۰۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است

محمدحسن نامی رییس سازمان مدیریت بحران کشور در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ایلام اظهار کرد: مولفه اصلی قدرت و اقتدار نظام اسلامی مردم هستند که در همه صحنه‌ها و عرصه‌ها به ویژه در حوزه مدیریت بحران پای کار هستند.

وی با بیان اینکه تلاش و مدیریت همه دست اندرکاران استان برای مدیریت بحران در ۲ سال اخیر شایسته قدردانی است، ابراز کرد: برخی افراد متاسفانه زباله‌ها و نخاله‌ها را در مسیر گذرگاه‌های آبی و مسیل‌ها رها می‌کنند و همین مسأله موجب بروز برخی مشکلات در هنگام بارش‌های شدید در سطح کشور می‌شود.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه کسانی که اقدام به رهاسازی نخاله در حاشیه شهر‌ها می‌کنند در واقع مثابه نادیده گرفتن حقوق شهروندی است، افزود: بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در کشور برای پاکسازی مسیل‌ها و جمع آوری نخاله‌ها هزینه شده است که در صورت رعایت قانون از سوی برخی افراد، این هزینه‌ها در راستای مدیریت بحران و کاهش مخاطرات ناشی از سیل کاهش خواهد یافت.

نامی با بیان اینکه کار مردمی در حوزه مدیریت بحران بسیار ضروری است و به کاهش مخاطرات در حوادث غیرمترقبه کمک شایانی خواهد کرد، یادآور شد: قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده که بتوان در راستای فرهنگ سازی، کاهش آسیب‌ها و مخاطرات ناشی از سوانح طبیعی از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۳ بر استفاده صنایع از پساب تاکید شده است، گفت: صنایع کشور در راستای حفظ منابع آبی بایستی به سمت استفاده از پساب و تصفیه فاضلاب برای استفاده مجدد حرکت کنند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به لزوم توسعه فضای سبز در کشور بنا بر تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کاشت درخت و نهال، ابراز کرد: نگهداری و توسعه فضای سبز در کشور باید فرهنگ سازی شود که این امر می‌تواند برای آینده کشور بسیار موثری و سازنده باشد.

نامی با اشاره به اینکه آبخیزداری در سطوح بالا و آبخوان داری در پایین دست نیز در حوزه مدیریت منابع آبی بسیار مهم است، گفت: احداث سد‌های زیرزمینی در مناطق خشک و نیمه خشک در سطح کشور در دستور کار قرار دارد و از وجود و ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در زمینه حفاظت از منابع آبی سطحی و زیرزمینی در کشور استفاده می‌شود.

وی با اشاره به هدایت زیست محیطی و آمایش سرزمین در حوزه مدیریت بحران در استان گفت: پیوند مدیریتی بسیار خوب در استان وجود دارد که این موضوع در مدیریت بحران و حوادث بسیار ارزشمند است که فصلی مفید و پرفایده است.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: لازم است که نقشه دیجیتالی شهر ایلام تدوین شود که لایه‌های مکان محور در معرض خطر از نظر سیلاب در مسیر مسیل‌ها مشخص باشد تا بتوان بر اساس شیب در راستای ساماندهی این مسیل‌ها و مسیر رودخانه‌ها اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • آینده ارزهای دیجیتال: چگونه بلاکچین صنایع مختلف را متحول می‌کند؟
  • چه فاکتورهایی بر تعیین قیمت بیت کوین تأثیرگذار هستند؟
  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود
  • بیت‌کوین جهش کرد/ پیش‌بینی ۱۴۰هزار دلاری برای رهبر بازار رمزارز!
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال