Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قم گفت: برخورد با متجاوزان به اراضی جنگلی و مرتعی با حکم قضایی به صورت جدی، در قم، درحال دنبال شدن است.

سعید فرشادمهر، رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قم، در تشریح فعالیت‌های اداره منابع طبیعی شهرستان عنوان کرد: این اداره در حوزه کهک، دستجرد، سلفچگان، جعفریه و مرکزی رسالت‌های حوزه منابع طبیعی را دنبال می‌کند، این حوزه‌ها ۹۵۰ هکتار از عرصه‌های بیابانی، جنگلی و مرتعی استان را به خود اختصاص داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قم با تاکید بر اینکه برخورد با متجاوزان به اراضی جنگلی و مرتعی با حکم قضایی و به صورت جدی، در قم، درحال دنبال شدن است، اظهار کرد: از سال گذشته تا شش ماه نخست سال جاری ۸۵ هکتار از اراضی کهک، دستجرد، سلفچگان، جعفریه و مرکزی از متجاوزان پس گرفته شده است.
وی در ادامه به مساحت ۹۵۰ هکتاری عرصه‌های جنگلی و مرتعی استان اشاره کرد و گفت: حفظ و حراست از این عرصه ها فقط توسط ۱۱ نیرو صورت می گیرد، یعنی هر نیروی یگان حفاظت بایستی بیش از ۸۶ هزار هکتار از عرصه ها را مورد رصد و حراست قرار دهد که نشان دهنده ی کمبود نیروی یگان برای حراست از این عرصه ها است.
فرشادمهر با اشاره به اینکه نیروهای حفاظت، رسالت‌های مختلفی از جمله اطفا حریق، جلوگیری از ورود دام‌های غیرمجاز به مراتع استان، مبارزه با قاچاق چوب و جلوگیری از دخل و تصرف در اراضی را بر عهده دارند، تصریح کرد: برای تحقق اهداف یگان حفاظت، نیازمند مشارکت بیش از پیش مردم هستیم.
وی گفت: پرونده‌های تشکیل شده حفاظتی که از سوی یگان در پنج بخش تشکیل می‌گردد، فقط توسط سه نیروی حقوقی پیگیری می‌شود یعنی به ازای هر دو بخش یک نیروی حقوقی انجام وظیفه می‌کند.
فرشادمهر خاطرنشان کرد: با تمام اوصاف و کمبود نیرو در سال گذشته بیش از ۵۵ فقره دادخواست حقوقی و ۲۶ مورد شکایت کیفری و همچنین ۹۹ پرونده از سوی مردم به طرفیت اداره منابع طبیعی در محاکم مطرح شده که در این میان آرای له  ۲۳۸ مورد و آرای علیه منابع طبیعی ۱۵۵ مورد بوده است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قم افزود: با تلاش‌های نیروهای حقوقی اداره شهرستان، ۷۹ هکتار از عرصه‌های جنگلی و مرتعی که توسط متخلفان به صورت غیرقانونی تصرف شده بود با رأی محاکم قضایی  پس گرفته شد.
فرشادمهر گفت: طی ۶ ماه نخست سال جاری نیز ۳۳ دادخواست حقوقی، ۲۱ شکایت کیفری، ۳۹ مورد از سوی مردم به طرفیت منابع طبیعی مطرح شده و طی این مدت ۱۶۴ مورد له و ۷۰ مورد علیه منابع طبیعی صادر و در نهایت حدود ۶ هکتار از عرصه‌های مرتعی و جنگلی به دولت اعاده شده است که امیدواریم با تأمین نیروی انسانی بتوانیم اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار دهیم تا درحد امکان از تشکیل پرونده‌های حفاظتی کاسته و حفاظت از عرصه‌ها را رقم بزنیم.
وی با تاکید بر اینکه منابع طبیعی در پرونده‌های حقوقی به دنبال احقاق حقوق مردم است، عنوان کرد: عرصه‌های جنگلی و مرتعی یک سرمایه ملی است که نباید توسط متخلفان مصادره شود. در این میان، متخلف دستگاه باشد یا فرد هیچ تفاوتی ندارد زیرا منابع طبیعی، برخوردهای قانونی با متخلفان را به صورت جدی دنبال می‌کند.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منابع طبيعي اراضي ملي هکتار از عرصه ها جنگلی و مرتعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر

سرهنگ "حامد شادبهر" با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی یک وظیفه همگانی است، گفت: مجموعه انتظامی در برخورد با سودجویان و متخلفانی که نسبت به تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی اقدام می‌کنند از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.

وی در ادامه از دریافت خبر تصرف اراضی ملی توسط فردی سودجو در شهرستان رضوانشهر و آغاز تحقیقات پلیس در این زمینه خبر داد و گفت: ماموران انتظامی به همراه کارشناسان اداره منابع طبیعی به محل اعلامی اعزام شدند.
فرمانده انتظامی شهرستان رضوانشهر با اشاره به اینکه در بازدید از زمین مورد نظر مشخص شد، متهم هزار و ۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی را به تصرف خود درآورده و به صورت غیرقانونی آن را به وسیله سیم‌خاردار و فنس محصور کرده است، افزود: متهم ۵۷ ساله این پرونده برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.
این مقام انتظامی از رفع تصرف و جمع‌آوری کلیه آثار تجاوز با حکم قضائی خبر داد و بیان‌داشت: کارشناسان ارزش تقریبی این اراضی را ۲۰ میلیارد ریال برآورد کردند.
سرهنگ شادبهر در پایان خاطرنشان کرد: زمین‌خواران بدون در نظر گرفتن حق عامه مردم در بهره‌مندی از نعمت‌های خدادادی با هدف رسیدن به سود‌های کلان اقدام به تصرف زمین و منابع طبیعی می‌کنند که برای مقابله با این مشکل همکاری همه مردم و دستگاه‌های نظارتی الزامی است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی