Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از تارنمای شبکه خبری یورونیوز، پیر کاردین طراح صاحب سبک مُد و از پیشگامان حوزه پوشاک حاضری دیروز (سه‌شنبه ۹ دی) در سن ۹۸ سالگی در بیمارستان آمریکایی پاریس چشم از جهان فرو بست. آکادمی هنرهای زیبای فرانسه این خبر را تایید اما به دلیل فوت وی اشاره‌ای نکرد.

کاردین در سال ۱۹۲۲ در ایتالیا متولد شد اما بزرگ شده فرانسه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در سال ۱۹۴۵ به پاریس نقل مکان کرد و در کسب و کار نوپای کریستین دیور، طراح پرآوازه فرانسوی، مشغول به کار شد. کاردین در مدتی کوتاه کمپانی خودش را در حوزه طراحی نقاب و لباس تئاتر تاسیس کرد و سپس خط تولید پوشاک زنانه راه انداخت. این طراح موفق در ادامه مسیر حرفه‌ای خود یک بوتیک لباس‌ مردانه باز کرد. دیری نگذشت که نام پیر کاردین روی طیف گسترده‌ای از محصولات از کروات و سیگار گرفته تا عطر و حتی آب معدنی نمایان شد. او یک تاجر به تمام معنا بود که هم در حوزه طراحی مبلمان فعالیت می‌کرد، هم در هتلداری و حتی رستوران گردانی.   

این طراح جاه‌طلب خیلی زود جذب آسیا شد و شهرت فراوانی هم در این منطقه به دست آورد. وی در سال ۱۹۵۷ به ژاپن سفر کرد و در سال ۱۹۷۹ در چین شوی مُد به راه انداخت.  

کاردین در گفت‌وگویی که با یوجینیا شپرد روزنامه‌نگار و منتقد مد آمریکایی داشت، گفت: مد کافی نیست، نمی‌خواهم فقط یک طراح صرف باشم.

هیچوقت هم این طور نشد؛ این طراح به نام همزمان با آن که لباس افراد مشهور چون هنرمندان و سیاستمداران و اشراف را طراحی می‌کرد برای عموم مردم نیز محصولاتی داشت. وی همچنین در بیش از نیم قرن فعالیت در دنیای هنر، یک فوتوریست تمام عیار باقی ماند. اندرو بولتون سرپرست موسسه لباس موزه هنر متروپولیتن نیویورک در این باره می‌گوید: پیر کاردین به طرز خارق العاده‌ای از فناوری استقبال می‌کرد و عاشق پیشرفت بود.

با ظهور عصر فضا، این طراح لباس‌های فضایی به تن زنان و مردان کرد. در سال ۱۹۶۹، سازمان فضانوری آمریکا (ناسا) طراحی یک لباس فضانوردی مناسب را به او سفارش داد که الهام‌بخش طراحی‌های بعدیش هم شد. این طراح ایتالیایی-فرانسوی می‌گفت: لباس‌هایی را ترجیح می‌دهم که برای حیاتی که هنوز وجود ندارد ابداع کرده باشم.

پیر کاردین در طراحی‌های خود از اشکال هندسی الهام می‌گرفت و آنها را روی  پارچه‌هایی چون فویل، کاغذ یا وینیل رنگ روشن پیاده می‌کرد. این طرح‌های فراجنسیتی، فضای زیبایی‌شناختی غالب بر اوایل دهه ۶۰ میلادی را شکل دادند.

به گفته بولتون، قابلیت کاردین در حک کردن ظرافت معماری روی پارچه، امضای خاص خودش بود.   

دنیای مد و لباس روز گذشته این وزنه خلاق و پرآوازه را از دست داد. 

برچسب‌ها مد و لباس حوزه هنری طراحی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مد و لباس حوزه هنری طراحی مد و لباس حوزه هنری طراحی اخبار کنکور پیر کاردین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۱۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستند «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم «هنر و تجربه» شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی گروه سینمایی «هنروتجربه»، مستند «ایساتیس» ساخته علیرضا دهقان طبق آمار در سامانه سمفا تاکنون بیش از ۱۰ هزار مخاطب داشته است.

پیش از این فیلم‌های «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور، «پسر انسان» به کارگردانی سپیده میرحسینی و «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی پرمخاطب‌ترین فیلم‌های «هنر و تجربه» (۱۴۰۱ تاکنون) بودند.

در خلاصه داستان «ایساتیس» آمده است: «این داستان سفر است. سفری به درازای هزاران سال در دل کویر بی آب و علف، در مرکز این سرزمین کهن. روایتی که راویانش آب، باد، خاک و آتش هستند. این آشنایان ناآشنا، پس گوش دل بسپار که شرحی شنیدنی است.»

عوامل مستند «ایساتیس» عبارتند از کارگردان: علیرضا دهقان، مدیر فیلمبرداری: مهدی آزادی، پژوهش: راحیل صحرایی و علیرضا دهقان، تدوین: بهمن کیارستمی و پویا پارسا مقام، آهنگساز: ستار اورکی، صدابردار: اشکان طلوعیان، صداگذار: آرش قاسمی، نویسنده متن: رضا آتشی و علیرضا دهقان، ویرایش متن: همایون امامی، مدیر تولید: محمدحسین افضلی، مدیر هماهنگی: محمدرضا واحدی، دستیار یک و برنامه‌ریز: محسن شاهنده، دستیار دوم کارگردان: فرامرز جاوید، طراح صحنه: وحید زبرجدی، مدیر صحنه: علی فرخ، طراح لباس: زهرا غیاثی، رنگ‌آمیزی تصاویر: حمیدرضا فطوره‌چیان و برنا جمشیدی، جلوه‌های ویژه بصری: علی نیکوکار، زیرنویس: رضا تاری وردی، ترجمه: حسن شرف الدین، طراح پوستر: مجتبی موسوی، عکاس و فیلمبردار پشت صحنه: امیر جلالی، طراح گرافیک: مازیار علیاری، طراح تیتراژ: بهنام عباسی‌فر، مجری طرح: مزرعه فیلم، مشاور رسانه‌ای: آزاده فضلی، تهیه‌کننده: راحیل صحرایی و علیرضا دهقان.

کد خبر 6092171 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضای ۱۸ تفاهم‌نامه بین استان فارس و هیئت‌های خارجی
  • مستند «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم «هنر و تجربه» شد
  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • آیت‌الله نجفی تهرانی درگذشت
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی
  • ۵۰۰ اثر به جشنواره مد و لباس اروند راه یافتند
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)
  • سینما اسیر سندرم فتوشاپ