Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «پارسینه» به نقل از خبرگزاری فرانسه، تازه‌ترین گزارش مرکز تحقیقات اقتصادی و بازرگانی (CEBR) در بریتانیا در باره رتبه بندی اقتصاد ۱۹۳ کشور جهان که هر ساله در روز‌های پایانی سال منتشر می‌شود، نشان می‌دهد که چین با پیشی گرفتن از ایالات متحده آمریکا تا سال ٢۰٢٨ مبدل به بزرگترین قدرت اقتصادی جهان خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این گزارش که ٢۶ دسامبر در جریان اجلاس سالانه لیگ جهانی اقتصاد منتشر شد افزون بر پویایی استثنایی اقتصاد چین بر پویایی اقتصادی دیگر کشور بزرگ آسیایی نیز تأکید شده است. بر اساس پیش بینی این مرکز اقتصادی، هند در ابتدای سال ٢۰۳٠ از اقتصاد ژاپن پیشی خواهد گرفت و مبدل به سومین قدرت بزرگ اقتصادی جهان خواهد شد.

گزارش این مرکز تحقیقات اقتصادی و بازرگانی جهش سریع اقتصاد چین را به رغم همه گیری کرونا نشان می‌دهد. در این گزارش پیش بینی می‌شود چین از سال ٢٠٢۱ تا ٢٠٢۵ رشد اقتصادی متوسط ​​۷‚۵ درصدی در سال را تجربه خواهد کرد، قبل از آنکه از ٢٠٢۶ تا ٢٠۳٠ رشد اقتصادی این کشور به ۵‚٤ درصد در سال کاهش یابد. از طرف دیگر در باره اقتصاد ایالات متحده این مرکز پیش بینی می‌کند که اقتصاد این کشور پس از رشد منفی ۵ درصدی در سال ٢٠٢٠ در سال آینده (٢٠٢۱) یک جهش کوتاه مدت با رشد ۵ درصدی را تجربه خواهد کرد. پس از این جهش، رشد اقتصاد آمریکا در سال‌های بین ٢٠٢٢ و ٢٠٢٤ از حداکثر ۹‚۱ درصد تجاوز نخواهد کرد. سپس اقتصاد این کشور در سال‌های بعد رشد اقتصادی متوسط ۶‚۱ درسال را ادامه خواهد داد. روند رشد اقتصادی نسبتاً بالا به چین امکان می‌دهد شکاف موجود بین این کشور و ایالات متحده آمریکا بسیار سریعتر از برآورد‌های سابق کاهش یابد و اقتصاد چین برتری خود را بر اقتصاد آمریکا در سال ٢۰٢٨ تثیبت کند.

این مرکز تحقیقات اقتصادی و بازرگانی در بریتانیا پیش بینی می‌کند که چین پنج سال زودتر از آنچه پیش‌تر انتظار می‌رفت اقتصاد آمریکا را پشت سر خواهد گذاشت. چین به رغم دیگر کشور‌های جهان که رشد اقتصادهایشان در سال ٢۰٢۰ منفی بود، بر اساس برآورد‌ها یک رشد اقتصادی ٢ درصدی را تجربه خواهد کرد. اقتصاد چین کمتر از هر اقتصاد بزرگ دیگری از همه گیری کرونا آسیب دیده است. سهم این کشور در اقتصاد جهان از ۶‚٣ درصد در سال ٢٠٠٠ به ٨‚۱۷ درصد در سال ٢٠٢٠ افزایش یافته است. هدف این کشور ​​این است که تا سال ٢٠٢۵ به کشوری با درآمد سرانه بالا تبدیل شود. مطابق برنامه ریزی این هدف باید تا سال ٢٠٢٣ محقق شود.

چین در آغاز بحران کرونا برای مدت کوتاهی با رشد اقتصادی منفی ٨‚۶ درصدی مواجه شد. اما این کشور به سرعت و با وضع تدابیر سختگیرانه همچون قرنطینه شهر‌های میلیونی و وضع محدودیت شدید مسافرتی، این بیماری را تحت کنترل درآورد و در همان حال اقتصاد خود را باز کرد.

آمار‌های اداره گمرک این کشور نشان می‌دهد که چین در سه ماهه سوم سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته نزدیک به ده درصد رشد صادرات داشته است.

ناظران بر این باورند که رشد اقتصادی چین مدیون افزایش تقاضای جهانی برای دستگاه‌های پزشکی و صادرات ماسک بوده است. طبق آمار‌ها میزان فروش دستگاه‌های پزشکی این کشور در ماه ژوئیه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ٤۵ درصد رشد داشته است.

در آغاز بحران همه گیری کرونا، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ویروس کرونا را "ویروس چینی" نامید و پکن را به عمدی بودن انتشار این ویروس به جهت ضربه زدن به اقتصاد آمریکا و متحدانش در جهان متهم کرد.

داگلاس مک ویلیامز معاون این مرکز تحقیقاتی بریتانیایی می‌گوید: "سایر اقتصاد‌های آسیایی نیز پویایی بیشتری از خود نشان داده و در بالای رتبه بندی اقتصاد‌های برتر جهان قرار خواهند گرفت. او می‌گوید یکی از درس‌هایی که سیاستگذاران غربی از عملکرد نسبتاً ضعیف اقتصاد‌های خود در طی همه گیری کرونا باید بگیرند، این است که آن‌ها باید بیش از آنکه به خودشان و یا به یکدیگر نگاه کنند، باید به آنچه در آسیا می‌گذرد توجه کنند.

براساس برآورد‌های CEBR، ژاپن تا اوایل دهه ٢٠٣٠ کماکان سومین اقتصاد بزرگ جهان باقی خواهد ماند و سپس جای خود را به هند واگذار خواهد کرد.

سهم اروپا از اقتصاد جهانی نیاز رو به افول خواهد گذاشت. انتظار می‌رود سهم اروپا از اقتصاد جهان که در حال حاضر ۱۹ درصد است، تا سال ٢٠٣۵ به ۱٢ درصد کاهش یابد.

این مرکز معتقد است که تأثیرات اقتصادی همه گیری کرونا در سال‌های آینده موجب کند شدن رشد اقتصادی نمی‌شود، بلکه موجب افزایش نرخ تورم در بیشتر کشور‌های جهان خواهد شد.

همچنین انتظار می‌رود که مسائل زیست محیطی و گرمایش زمین تأثیرات بسیار مهمی در توسعه اقتصاد جهانی طی پانزده سال آینده داشته باشد و تأثیرات این تغییرات بیش از پیش احساس شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اقتصاد چین اقتصاد آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان همه گیری کرونا اقتصاد آمریکا اقتصاد جهان رشد اقتصادی رشد اقتصاد اقتصاد چین پیش بینی تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۴۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکشی اقتصاد!

وحید حاج سعیدی؛ چندی قبل یکی از مسئولان اقتصادی دولت، با تمثیل تورم به اسب، اظهار کرد برای مهار تورم به شکل آنی، باید همه قیمت‌ها تحت نظارت دولت باشند و با استفاده از ایجاد فضای حاکمیتی و ابزار‌های امنیتی، باید به این مهم دست پیدا کنیم. در عین حال ایشان معتقد به «دور ریختن افسانه‌هایی»، چون مبانی بازار آزاد شده است!

حقیقت امر ما از علم «جانور شناسی» و «اقتصاد» سررشته چندانی نداریم، ولی به اندازه وسع مان (!) اسب را در کوچه و خیابان دیده ایم و یادمان می‌آید که همسایه مان خدا بیامرز میرزا یدالله تعریف می‌کرد که یک عمر با اسب و ارابه از حاشیه جنگل یک ارابه خاک می‌آورد و به خلق الله می‌فروخت. با همین اسب و ارابه و کرایه ناچیز چند تومانی، بدون نیاز به فضای حاکمیتی و ابزار‌های امنیتی و به دور ریختن افسانه‌های مبانی بازار، هم زندگی اش را می‌گذارند، هم بچه هایش را مدرسه و دانشگاه فرستاد و عروس و داماد کرد و خدابیامرز تا آخر عمر هم دستش را پیش کسی دراز نکرد!

از مقوله اقتصاد هم به اندازه‌ای درک و فهم داریم که سایرین دارند و ما هم مثل مردم عادی، اقتصاد و مولفه‌های آن را با جیب و سفره خودمان مقایسه می‌کنیم و اعداد و آمار‌های مثبت اقتصادی را در خوشبینانه‌ترین حالت تا اواسط برج درک می‌کنیم!

اما با وجود قلت دانش در مقوله جانور شناسی و علوم پایه همین قدر را درک می‌کنیم اقتصاد هم مانند هر علمی دارای مبانی و اصولی است که اگر خلاف این مبانی عمل شود نظیر خوش و بش با قیمت‌ها یا امر و نهی به اقتصاد و ...، اقتصاد از «الاغ» هم زبان نفهم‌تر می‌شود، «اسب» که جای خود دارد!

اقتصاد دستوری به این معناست که دولت مشخص کند چه کسانی صاحب ثروت افسانه‌ای شوند و چه کسانی برای حداقل‌ها دست و پا بزنند؟ برایند اقتصاد دستوری می‌شود فرمایشات مشعشع کارشناس رسانه ملی که با ۳۰ کیلو اضافه وزن به مردم توصیه می‌کرد برنج خالی بخورند! در اقتصاد دستوری افزایش حقوق کارگر تورم ایجاد می‌کند، ولی حقوق نجومی و افسانه‌ای عده‌ای عین ثواب است! ماحصل چنین اقتصادی می‌شود جراحی اقتصادی بدون بیهوشی و ریکاوری و بخیه و سایر پروسیجر‌های متعارف که نتیجه از قبل پیداست!

بپذیریم حل معضل اقتصاد با گزاره ها‌ی فارغ از علم و واقعیت، نه نت‌ها نتیجه‌ای در بر ندارد بلکه باعث بروز آسیب‌های جدی‌تر به بدنه اقتصادی می‌شود که خود دارای باگ‌های متعددی است و بر پایه‌هایی سست بنا نهاده شده است. در حقیقت ثمرات ویرانگر و تالی‌های فاسد اقتصاد دستوری بر شئون زیست اجتماعی شهروندان از حاشیه شهر به متن شهر‌ها کشیده است و سفره‌های بسیاری خانواده‌ها را درنوردیده است!

بی تردید وجود ابزار‌های تعزیراتی و نظارتی و امنیتی، مُسکن‌های موقتی هستند که در مواقعی برای کنترل معدود مولفه‌هایی ضروری هستند، ولی اصل اقتصاد و ثبات در آن نیازمند برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت، کنار گذاشتن رودربایستی با صاحبان قدرت و ثروت، جمع کردن بساط رانت و امضا‌های طلایی و مجوز واردات، اخذ مالیات جدی  و ... تغییر قوانین خاک گرفته و در نهایت ایجاد اصل شفافیت در  همه امور است.

اقتصاددانان به‌رغم اختلافات بسیاری که با یکدیگر دارند، بر سر چند اصل اساسی توافق کامل دارند. یکی از آن اصول نیز می‌گوید،  ‌گردش واقعی اقتصاد و سازوکار بازار بهتر از گزینه‌های دیگر موجب تولید و مصرف بهینه می‌شود که در نهایت منجر به رفاه شهروندان نیز خواهد شد. یادمان باشد اقتصاد و مولفه هایش زبان نفهم‌تر و سرکش‌تر از آن هستند که با داغ و درفش یا خواهش و تمنا، باب میل ما فراز و فرود داشته باشند!   

دیگر خبرها

  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • سرکشی اقتصاد!
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • آمریکا در ۴۵ سال اخیر هیچ پیروزی‌ای در مقابل جمهوری اسلامی نداشته است
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟