Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نظر می‌رسد در میان بسیاری از پیشرفت‌های دیگر، هوش مصنوعی روندی صعودی داشته است. واضح است که تغییرات بزرگی در راه است و ماشین آلات نقش مستقیمی در آن‌ها خواهند داشت و مدارس و دانشگاه‌ها هرگز به قالب اصلی بر نخواهند گشت. بسیاری تعجب می‌کنند که آیا ربات‌ها جای استادان خواهند نشست؟ آیا تأثیرات پیشرفت، مثبت خواهد بود یا منفی و برای بهبود رویکرد‌های آموزشی فعلی چه کاری باید انجام داد؟

بیشتر بخوانید

هوش مصنوعی معضل ترافیک را حل می‌کند هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی به ماشین‌هایی گفته می‌شود که عملکرد‌های هوش طبیعی را انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از قابلیت‌های رایانه‌ای برای معافیت افراد از امور روزمره، سهولت و لذت بخش‌تر کردن زندگی آن‌ها استفاده می‌شود. در مرحله توسعه فعلی، هوش مصنوعی می‌تواند گفتار را تشخیص دهد، دستوراتی را انجام دهد، رفتار فرد را ردیابی کند و اطلاعاتی را ارائه دهد که ممکن است برنامه ریزی و یادگیری آن مورد علاقه فرد باشد؛ در بازی‌ها محبوب است (به عنوان مثال، رایانه هنگام بازی شطرنج نقش حریف را بازی می‌کند)، در مونتاژ اتومبیل (اتومبیل‌های خودران) و برخی صنایع دیگر نقش موثری دارد.

هوش مصنوعی در کلاس

مردم تا مدت‌ها در احتمال استفاده از هوش مصنوعی در یکسری ابزار‌های دیجیتالی مفید در مدارس و دانشگاه‌ها برای اهداف آموزشی شک داشتند. خوش بینان معتقدند که این آغاز عصر بزرگ فناوری و اولین گام برای رشد و پیشرفت خارق العاده است؛ همزمان، افراد بدبین ادعا می‌کنند که ماشین آلات می‌توانند از کنترل خارج شوند و بشریت را به وضعیتی مشابه آنچه در فیلم‌های آینده مانند «نابودگر» به تصویر کشیده شد، برسانند.
با گرم شدن بحث‌ها، افراد خوش بین دارایی خود را در ایجاد ابزار‌های جدید هوش مصنوعی، برنامه‌های سازگار و ربات‌های هوشمند سرمایه‌گذاری می‌کنند. ما از شما دعوت می‌کنیم در ادامه چندین گزینه برای استفاده از فناوری‌های نوآورانه در کلاس را مشاهده کنید.

تدریس خصوصی

حتی اگر ماشین آلات هنوز نمی‌توانند جایگزین یک معلم زنده شوند، اما کار‌ها را بسیار ساده می‌کنند. کار به صورت جداگانه با هر زبان آموز در یک کلاس ۳۰+، پاسخ دادن به سوالات همه و دادن توصیه‌های شخصی غیرممکن است. با هوش مصنوعی، دانش آموزان ممکن است زمان تدریس اضافی دریافت کنند. رایانه‌ها آماده پشتیبانی از آن‌ها و ارائه اطلاعات لازم به صورت شبانه روزی هستند. این به جوانان کمک می‌کند تا با موضوعات چالش برانگیز با سرعت و سهولت مطالعه کنند و خلاء دانش را از بین ببرند.

درجه بندی

بررسی تکالیف یکی از جنبه‌های غیر محبوب کار معلمان است. خوشبختانه، آن‌ها می‌توانند این مسئولیت‌ را به هوش مصنوعی بسپارند و زمان بیشتری را صرف برقراری ارتباط با دانش آموزان، مطالعه روند‌های آموزشی و توسعه رویکرد‌های پیشرفته تدریس کنند. آزمون‌های رایانه‌ای در حال حاضر در بسیاری از موسسات آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آن‌ها پاسخ‌های صحیح را می‌شمرند و نمرات را فورا نشان می‌دهند؛ همچنین یک نرم افزار بررسی مقاله، تشخیص اشتباهات دستورزبان و علائم نگارشی وجود دارد. گرچه هنوز هیچ برنامه‌ای برای ارزیابی خلاقیت و مولفه‌های عاطفی یک متن وجود ندارد، اما ممکن است به زودی ایجاد شوند.

ساده کردن آزمایش و خطا

اشتباهات از این جهت مهم هستند که به ما یاد می‌دهند کار‌ها را به درستی انجام دهیم. همزمان عدم موفقیت در همکلاسی‌ها و معلمان مشهود است. حتی ناتوانی در پاسخ دادن به یک سوال ممکن است بسیار ناامید کننده بوده و موجب کاهش عزت نفس و اشتیاق یادگیری شود. هوش مصنوعی یک رازدار عالی است. ممکن است دانش آموزی از دریافت انتقادات سخت نترسد، اما از طرفی افراد آزاد هستند که در فضای دیجیتال آزمایش شوند و توصیه‌های مفیدی از یک دستیار هوشمند دریافت کرده و مشکلات را خیلی سریعتر از زندگی واقعی حل کنند.

واقعیت مجازی

هوش مصنوعی مرز‌های یک کلاس فیزیکی را گسترش می‌دهد، به زبان آموزان اجازه می‌دهد تا جهان شگفت انگیز را کشف کنند، آزمایش‌های پیچیده‌ای انجام دهند، روند‌هایی را مشاهده کنند که به طور طبیعی خیلی سریع یا کند هستند. فرآیند یادگیری سرگرم کننده، جذاب و نمایشی‌تر می‌شود. جوانان ممکن است نه تنها در مورد تمدن‌های باستان و اجرام آسمانی بخوانند بلکه آن‌ها را نیز ببینند و بدون ترک کلاس راحت، مهارت عملی در رشته‌هایی که قبلا فقط به صورت نظری آموزش داده می‌شدند، تجربه‌ای فراموش نشدنی را کسب می‌کنند؛ همچنین سفر‌های مجازی ممکن است جایگزین گردشگری آموزشی شده و در وقت و هزینه مسافران بسیار صرفه جویی کند.

یادگیری جهانی

اطلاعات کل جهان در دسترس دانشجویان است. آن‌ها می‌توانند با محققان مشهور مشورت کنند، در سخنرانی‌های برجسته‌ترین دانشمندان و کارآفرینان شرکت کنند و با همتایان دیگر کشور‌ها ارتباط برقرار کنند، بنابراین همکاری بین‌المللی و تبادل فرهنگی را تقویت می‌کنند و زبان‌های خارجی را مانند زبان مادری فرامی‌گیرند.

معایب آموزش AI

البته هیچ رویکرد و فناوری ایده آلی وجود ندارد. شایسته است به عوامل زیر توجه کنید که می‌توانند استفاده از هوش مصنوعی را در دنیای دانشگاهی محدود کنند.

مهارت‌های اجتماعی

لذت برقراری ارتباط زنده برای ایجاد جو احساسی مطلوب در یک کلاس ضروری است. اگر فقط با ربات‌ها تعامل داشته باشید، دانش آموزان مهارت‌های اجتماعی کسب نمی‌کنند. بدون دانستن چگونگی ایجاد ارتباطات انسانی، فرد احتمالاً در زندگی شخصی و کاری با چالش‌هایی روبه‌رو شده و احساس تنهایی و ناراحتی می‌کند.

زیر ساخت

هوش مصنوعی به زیرساخت‌های خوبی نیاز دارد؛ جدیدترین رایانه‌ها و اتصال پایدار اینترنت: بعید است مدارسی که بودجه کمی دارند تجهیزات لازم را تهیه کنند. اکثر آن‌ها حتی Wi-Fi محلی ندارند. با این حال، همه این‌ها فقط وابسته به مسئله زمان است. هنگامی که یک کتاب چاپی بسیار نادر بود، فقط کلیسا‌ها و خانواده‎های دارای کتابخانه آن را داشتند. هوش مصنوعی همچنین قرار است طی مدتی به یک چیز عادی تبدیل شود. با گسترش فناوری قیمت‌ها کاهش می‌یابد.

مسائل فنی

هیچ کس از مشکلات فنی در امان نیست. رایانه‌ها در معرض حملات ویروس قرار دارند، در ناخوشایندترین لحظه می‌توانند بشکنند یا یخ بزنند. ممکن است حجم زیادی از داده‌ها به دلیل خطا‌ها از بین بروند و بازیابی آن‌ها چالش برانگیز شود. 

عوامل فوق زمینه‌های بهبود هستند تا دلایل کنار گذاشتن هوش مصنوعی.

بیشتر بخوانید 

استفاده از هوش مصنوعی در طراحی وبسایت

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هوش مصنوعی آموزش و پرورش هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۷۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: هشدارهای بین‌المللی نسبت به استفاده از تبعات هوش مصنوعی در جنگ‌افزارها و میدان‌های نبرد رو به افزایش است. تلفات دسته‌جمعی استفاده از این فناوری در سلاح‌ها به همراه خطای غیر قابل چشم‌پوشی آن در کشتار غیرنظامیان بیش از هر چیز در این گزارش‌ها محل توجه است. فایننشال تایمز در گزارشی به همین موضوع پرداخته است.

در بخش‌هایی از این گزارش آمده است:

دولت های غربی برای راه اندازی مؤسسه های ایمنی هوش مصنوعی با یکدیگر رقابت می‌کنند. بریتانیا، ایالات متحده، ژاپن و کانادا همگی چنین ابتکاراتی را اعلام کرده‌اند، در حالی که وزارت امنیت داخلی ایالات متحده هفته گذشته یک هیئت ایمنی و امنیت هوش مصنوعی را به این ترکیب اضافه کرد.

با وجود این تاکید شدید بر لزوم ایمنی استفاده از هوش مصنوعی در حملات نظامی، هیچ یک از این بخش‌ها استفاده نظامی از هوش مصنوعی را کنترل نمی‌کنند. این در حالی است که میدان نبرد امروز، پتانسیل واضح خطرات ایمنی هوش مصنوعی را نشان می‌دهد.

با توجه به این تاکید شدید بر ایمنی، قابل توجه است که هیچ یک از این ارگان ها استفاده نظامی از هوش مصنوعی را کنترل نمی کنند. در همین حال، میدان نبرد امروزی در حال حاضر پتانسیل خطرات ایمنی واضح هوش مصنوعی را نشان می‌دهد.

بر اساس تحقیقات اخیر یک مجله اسرائیلی، نیروهای دفاعی اسرائیل از یک برنامه مجهز به هوش مصنوعی به نام لاوندر برای نشان‌گذاری اهداف خود در حملات پهپادی استفاده می‌کنند. این سیستم، داده‌ها و منابع اطلاعاتی را برای شناسایی شبه‌نظامیان مظنون ترکیب می‌کند. ظاهرا این برنامه ده‌ها هزار هدف را شناسایی کرده و بمب‌های پرتاب شده در غزه منجر به تلفات و خسارات زیادی شد. ارتش اسرائیل چندین بخش از این گزارش را رد می‌کند.

اهداف برای حملات پهپادی استفاده کرده اند. این سیستم داده ها و منابع اطلاعاتی را برای شناسایی شبه نظامیان مظنون ترکیب می کند. ظاهراً این برنامه ده‌ها هزار هدف را شناسایی کرد و بمب‌های پرتاب شده در غزه منجر به تلفات و خسارات جانبی بیش از حد شد. ارتش اسرائیل چندین جنبه از این گزارش را رد می کند.

سرمایه‌گذاران خطرپذیر بازار تکنولوژی دفاعی را تقویت می‌کنند. شرکت‌های فناوری مشتاق هستند که بخشی از این رونق اخیر باشند و خیلی سریع مزایای هوش مصنوعی را در میدان نبرد بفروشند.

گزارش شده است که مایکروسافت ابزار هوش مصنوعی دالی را در اختیار ارتش ایالات متحده قرار داده است، همچنین شرکت جنجالی تشخیص چهره هوش مصنوعی کلیرویو بابت کمک به اوکراین در شناسایی سربازان روسی با فناوری خود افتخار می‌کند. شرکت اندوریل هم سیستم‌های خودکار می‌سازد و شرکت هوش مصنوعی شیلد پهپادهای مجهز به هوش مصنوعی را توسعه می‌دهد. این دو شرکت در اولین دور سرمایه‌گذاری خود صدها میلیون دلار به دست آورده‌اند.

این دولت‌ها هستند که اجازه می‌دهند بخش تکنولوژی دفاعی از نظارت آنها فرار کند. قانون مهم هوش مصنوعی اتحادیه اروپا در مورد سیستم‌های هوش مصنوعی که «به‌طور انحصاری برای اهداف نظامی، دفاعی یا امنیت ملی هستند» اعمال نمی‌شود.

در همین حال فرمان اجرایی کاخ سفید در مورد هوش مصنوعی دارای نکات مهمی برای هوش مصنوعی نظامی بود (اگرچه وزارت دفاع دستورالعمل‌های داخلی دارد). به‌عنوان مثال اجرای بسیاری از دستورات اجرایی کاخ سفید «هنگامی که هوش مصنوعی به‌عنوان جزئی از یک سیستم امنیت ملی استفاده می‌شود» مشمول نیست. و کنگره هیچ اقدامی برای تنظیم استفاده نظامی از این فناوری انجام نداده است.

این امر باعث می‌شود که دو بلوک اصلی دموکراتیک جهان هیچ قانون الزام‌آور جدیدی در مورد نوع سیستم‌های هوش مصنوعی که ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی می‌توانند استفاده کنند، نداشته باشند. بنابراین آنها فاقد اقتدار اخلاقی برای تشویق سایر کشورها به استفاده از هوش مصنوعی در ارتش‌های خود هستند. اعلامیه سیاسی اخیر در مورد «استفاده مسئولانه نظامی از هوش مصنوعی و خودکار» بودن آنها که از سوی تعدادی از کشورها حمایت شد، چیزی بیش از یک اعلامیه نیست.

این سوال مطرح است که بحث‌های سیاسی در مورد ایمنی هوش مصنوعی در صورتی که کاربردهای نظامی این فناوری را پوشش ندهد، چقدر معنادار است؟ به‌رغم نقص شواهد مبنی بر اینکه سلاح‌های مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند با قوانین بین‌المللی در مورد تمایز و تناسب در میدان جنگ مطابقت داشته باشد، آنها در سراسر جهان فروخته می‌شوند. از آنجایی که برخی از فناوری‌ها دارای کاربرد دوگانه هستند، خطوط میان کاربردهای نظامی و غیرنظامی در حال محو شدن هستند.

تصمیم برای قاعده‌مند نکردن استفاده نظامی از هوش مصنوعی هزینه انسانی دارد. صرف‌نظر از اینکه هوش مصنوعی به‌طور سیستماتیک دقیق است یا خیر، اغلب به سیستم‌های هوش مصنوعی در زمینه‌های نظامی اطمینان بی‌مورد داده می‌شود، زیر به اشتباه بی‌طرف تلقی می‌شوند.

هوش مصنوعی می‌تواند به تصمیم‌گیری سریع‌تر نظامی کند کند، اما همچنین می‌تواند مستعد خطا باشد و اساسا ممکن است هوش مصنوعی به قوانین بشردوستانه بین‌المللی پایبند نباشد. کنترل انسانی بر عملیات در پاسخگو نگه داشتن قانونی بازیگران نبرد بسیار مهم است.

سازمان ملل تلاش کرده این خلا را پر کند. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ خواستار ممنوعیت سلاح‌های خودکار شد و آنها را از نظر اخلاقی منفور توصیف کرد. بیش از ۱۰۰ کشور علاقه‌مند به مذاکره و تصویب قوانین بین‌المللی جدید برای منع و محدود کردن سیستم‌های تسلیحاتی خودکار هستند، اما روسیه، آمریکا، بریتانیا و اسرائیل با یک پیشنهاد الزام‌آور مخالفت کرده‌اند که باعث شکست مذاکرات شده است.

اگر کشورها برای محافظت از غیرنظامیان در استفاده نظامی از هوش مصنوعی اقدامی نکنند، نظام بین المللی مبتنی بر قوانین باید تقویت شود.

نهاد مشورتی سطح عالی دبیرکل سازمان ملل در استفاده از هوش مصنوعی یکی از گروه‌هایی است که می‌تواند ممنوعیت استفاده‌های مخاطره‌آمیز از هوش مصنوعی نظامی را توصیه کند، اما رهبری سیاسی برای اطمینان از رعایت قوانین حیاتی است.

اطمینان از ادامه استانداردهای حقوق بشری و قوانین درگیری‌های مسلحانه برای محافظت از غیرنظامیان در عصر جدید جنگ بسیار مهم است. استفاده بی رویه از هوش مصنوعی در میدان نبرد نمی تواند ادامه یابد.

کد خبر 848813 برچسب‌ها هواپیما - پهپاد خبر ویژه هوش‌ مصنوعی

دیگر خبرها

  • چرا ارتش‌ها نمی‌تواند به هوش مصنوعی اعتماد کند؟
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد
  • عبدالکبیر: اتصال منطقه‌ای بدون افغانستان ممکن نیست
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • چین از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو رونمایی کرد
  • ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در استیج اینوتکس بررسی می شود