Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@03:49:15 GMT

ارقام مختلف گیاهان دارویی درقم قابل کشت است

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۱۷۸۵۱

ارقام مختلف گیاهان دارویی درقم قابل کشت است

عباس پورمیدانی روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: طرح تغییر الگوی کشت درقم با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود به ویژه گسترش سطح زیر کشت گیاهان دارویی که سازگاری مطلوبی با آب و هوای استان دارد،‌ درحال پیگیری است.

وی افزود: درهمین رابطه با همکاری مراکز تحقیقاتی، گیاهان دارویی که کشت آن‌ها درقم بازدهی بالایی دارد، شناسایی شده و برای تولید گسترده‌ این نوع از گیاهان در نواحی مختلف با همکاری کشاورزان استان اقدام‌های لازم را به عمل خواهیم آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تولید گیاهان دارویی درقم به دلیل مقاوم بودن دربرابر تنش‌های محیطی و مصرف کمتر آب نسبت به سایر گیاهان مقرون به صرفه است و می‌تواند درآمد مناسبی را برای کشاورزان استان به همراه داشته باشد.

پورمیدانی گفت: آموزش‌های لازم برای استقبال کشاورزان قمی از کشت گیاهان دارویی در سطح زمین‌های کشاورزی خود از مدت‌ها قبل آغاز شده و به دنبال آن هستیم که کشت این نوع از گیاهان را جایگزین برخی از کشت‌های سنتی و پرآب‌بر رایج در استان کنیم.

وی تاکید کرد: استقرار صنایع تبدیلی و غذایی درکنار زمین‌های کشت گیاهان دارویی برای بالا بردن ارزش افزوده فعالیت‌های اقتصادی در این حوزه از جمله راهبردهای اصلی سازمان جهاد کشاورزی قم در سال جهش تولید است و در همین رابطه از حضور سرمایه‌گذاران در این بخش با ارائه حمایت‌های لازم استقبال خواهیم کرد.

در حال حاضر ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت گیاهان دارویی است که از این مقدار حدود ۴۴۸ هکتار به گل محمدی اختصاص دارد. 

استفاده از انواع گیاهان دارویی همچون گل‌محمدی تاثیر فراوانی بر سلامت افراد دارد و به همین خاطر همواره مورد توجه بوده و کشت آن نیز از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.

قم به دلیل موقعیت جغرافیایی استان و برخورداری از مناطق گرم و خشک در کنار مناطق مرتفع و کوهستانی قابلیت کشت انواع متنوع گیاهان دارویی همچون گل محمدی را دارد و هم اکنون نیز شمار زیادی از کشاورزان استان در این بخش مشغول فعالیت هستند.

بیش از ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت می‌کنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات است.

برچسب‌ها قم جهش تولید کشاورزی بازار محصولات گیاهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم جهش تولید کشاورزی قم جهش تولید کشاورزی بازار محصولات گیاهان اخبار کنکور کشت گیاهان دارویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۷۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی آب سد سفیدرود

با حضور استاندار گیلان و مدیران آب منطقه‌ای آب سد سفیدرود در شهرستان رودبار رهاسازی شد.

به گزارش تسنیم، سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار‌های استان را تأمین می‌کند.

این سد به‌روی رودخانه سفیدرود و در پایین‌دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل‌اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.

براساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش‌ها و مصارف مختلف است که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می‌شود و بیشترین بخش آب‌بر کشاورزی استان شالیزارهاست.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور به‌شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزار‌های گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت‌شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

دیگر خبرها

  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • رهاسازی آب سد سفیدرود
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • (ویدیو) طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد؛ خسارت به کشاورزی
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد/ خسارت به کشاورزی + فیلم
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • تحویل ۱۱ دستگاه ادوات کشاورزی به بهره برداران شهرستان آوج