Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-05@17:37:18 GMT

خرید واکسن فایزر کار عاقلانه‌ای نیست

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۱۸۳۲۴

علیرضا بیگلری با اشاره به قدمت انستیتو پاستور ایران و نقش این مجموعه در حوزه سلامت اظهار داشت: انستیتو پاستور ایران با قدمت صد ساله همواره در حوزه سلامت پرچمدار مبارزه با بیماری‌ها بوده است و با شیوع کرونا هم شبکه ملی تشخیص این بیماری توسط این مجموعه راه اندازی شد و به دنبال آن اطلاعات لازم فنی را برای خرید بهترین واکسن در اختیار مسئولان قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واکسن از مجموعه کواکس خریداری شده و به زودی وارد کشور خواهد شد. در زمینه تولید داخلی سعی کردیم به شرکت‌های مختلف کمک کنیم و به طوریکه شاهد هستیم چندین واکسن ایرانی در صف کارآزمایی بالینی قرار دارند.

بیگلری با‌اشاره به طرح‌های اختصاصی انستیتو پاستور افزود: این مجموعه قدیمی‌ترین واکسن‌ساز خاورمیانه است و سابقه‌ای طولانی در کنترل کیفی و تولید واکسن دارد. ما با همکاری کشوری دیگر به تولید واکسن اقدام کردیم. فاز حیوانی واکسن طی شده و فاز یک کارآزمایی بالینی هم با نظارت انستیتو پاستور در آن کشور انجام شده است و فاز2 هم در حال انجام است و پس از آنکه تحلیل نتایج فاز۲ انجام شد؛ فاز3 که بی‌خطرترین فاز است بر روی حدود 50 هزار نفر بین ماه‌های بهمن و اسفند توسط مجموعه انجام خواهد شد و امیدواریم تولید انبوه را پس از فاز 3 آغاز کنیم.

وی در توضیح واکسن‌های MRNA گفت: این واکسن‌ها برای اولین بار است که برای کنترل بیماری‌های عفونی در دنیا با این وسعت استفاده می‌شوند و ما از عوارض طولانی‌مدت آنها مطلع نیستیم. ضمن اینکه این واکسن‌ها بسیار گران هستند و شرایط سختی برای نگهداری و حمل‌ونقل دارند. با توجه به این شرایط باید انتخابی عاقلانه داشته باشیم.

رئیس‌انستیتو پاستور ادامه داد: امکان نگهداری واکسن فایزر و استفاده از آن برای 80 میلیون نفر میسر است ولی بهتر است وارد این فاز نشویم چون سرمایه‌گذاری عظیمی می‌خواهد. این واکسن در کشورهای اروپایی هم با حجم کم توزیع می‌شود. برای کشوری مثل ایران که وسعت و نقاط دورافتاده بسیار دارد با صرف نظر از عوارض و قیمت فایزر‌، انتخاب عاقلانه آن است از واکسن دیگری استفاده شود. فایزر باید در دمای 80 درجه زیر صفر نگداری شود. به همین دلیل واکسن‌های کواکس بهترین انتخاب در نگهداری و زیرساخت و عوارض ناشی از آن است.

بیگلری درباره جایگزینی ویروس انگلیسی با ویروس کرونای ووهان گفت: وقتی ویروس جهش انجام می‌دهد با ویروس جدیدی مواجه خواهیم بود. چون ژنوم این ویروس RNA است؛ در رونویسی آن 10 هزار برابر شانس خطا و جهش بیشتر از ویروس‌های دارای ژنوم DNA وجود دارد. بنابراین هرچه گردش بیشتر باشد جهش هم بیشتر خواهد بود و احتمال اینکه به این نتیجه برسیم که دوباره باید واکسن‌های جدید باز‌سازی شوند امری معقولانه است. به همین خاطر نه تنها ویروس انگلیسی را داریم بلکه باید منتظر باشیم تغییرات زیادی در چرخه جهش این ویروس اتفاق بیفتد. بنابراین مطمئن‌ترین راه پیشگیری است که معمولترین روش آن هم استفاده از ماسک، رعایت موارد بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی است. کشورهایی که می‌خواهند فقط به واکسن متکی باشند ممکن است نتیجه مناسبی را دریافت نکنند.

وضعیت ۳ دریافت‌کننده واکسن کرونای ساخت ایران

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اظهارداشت: سه نفری که به آنها واکسن کرونا تزریق شد تا کنون حالشان خوب اعلام شده است.

پیام طبرسی با بیان اینکه بر اساس شیوه نامه‌های این طرح، سه نفر باید به مدت ۷ روز قرنطینه باشند، به خبرگزاری صدا وسیما گفت: در این قرنطینه یک هفته‌ای آزمایش‌هایی به انجام می‌رسد و اگر عارضه‌ای نداشته باشند به مرحله دوم تزریق خواهند رفت.

طبرسی در پاسخ به این سؤال که این واکسن چه زمانی و طی چه روندی به ۵۳ نفر باقیمانده تزریق می‌شود، عنوان کرد: به این ۵۳ نفر، طبق شیوه نامه‌ها طی دو ماه واکسن به عنوان آزمایش انسانی تزریق خواهد شد.

واکسن ایرانی در تست حیوانی بالای ۹۰ درصد

مؤثر بوده است

علاوه‌بر این، دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در ساخت واکسنی که تست انسانی آن شروع شد از ویروس غیرفعال‌شده استفاده شده است و در آزمایش روی حیوانات بالای ۹۰ درصد مؤثر بوده است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حمیدرضا جمشیدی افزود: در دنیا ۸ روش برای ساخت واکسن استفاده می‌شود که یکی استفاده از خود ویروس کروناست، و این به دو شکل است یکی با غیرفعال کردن ویروس، یکی هم با استفاده از ویروس ضعیف شده، ما در ساخت واکسنی که تست آن با تزریق به سه نفر شروع شد از ویروس غیرفعال استفاده کرده‌ایم.

جمشیدی با بیان اینکه واکسن چینی که در کشور‌های عربی استفاده شده مانند واکسن ما ساخته شده بود افزود: استفاده از مواد ژنتیک یکی دیگر از روش‌های ساخت واکسن است که در ستاد اجرایی امام و در یک شرکت دانش بنیان از این روش هم برای تولید واکسن استفاده می‌شود و تاکنون بر روی موش آزمایش شده و به زودی روی میمون هم آزمایش خواهد شد.

وی ادامه داد: دو روش دیگر هم هست که با استفاده از پروتئین انجام می‌گیرد که در انستیتو پاستور از این روش‌ها دارند برای ساخت واکسن استفاده می‌کنند که آن هم به مرحله آزمایش روی میمون رسیده و به نتایج خوبی هم رسیده است.

عضو ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه تقریبا همه روش‌هایی که در دنیا به عنوان روش ساخت واکسن مورد استفاده قرار می‌گیرد در ایران هم انجام می‌شود، گفت: تا یک ماه دیگر تزریق انسانی واکسن انستیتو رازی هم شروع می‌شود.

جمشیدی اظهارداشت: به هر حال با تمرکزی که روی ساخت واکسن کرونا به وجود آمده چه به نتیجه برسیم چه نرسیم پایه علمی کشور دارد ارتقا می‌یابد و این تهدید کرونا فرصت‌های جدیدی برای کشور به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه ما منتظر نتایج واکسن هستیم گفت: فاز اول بعد از ۱۴ روز با تکرار دوز دیگر واکسن تمام می‌شود و منتظر می‌مانیم تا نتایج بعد ۶۰ روز مشخص شود و در این مدت فردی که واکسن گرفته تحت معاینات و آزمایش‌ها و مراقبت‌های ویژه است و مرتب معاینه می‌شود.

 

مثلث/

برچسب ها: واکسن ، واکسن فایزر ، بازارنیوز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000LMd

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: واکسن واکسن فایزر بازارنیوز انستیتو پاستور ساخت واکسن واکسن ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۸۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید