Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@02:18:43 GMT

نقش جشنواره «سردار آسمانی» در ارتقای فرهنگ مقاومت

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۱۸۶۱۵

نقش جشنواره «سردار آسمانی» در ارتقای فرهنگ مقاومت

شهرام کرمی که داوری و بررسی آثار بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر «سردار آسمانی» را برعهده داشته در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این بخش گفت: مسابقه ادبیات نمایشی این جشنواره که جزو یکی از اولین برنامه‌های ملی حوزه هنرهای نمایشی با محوریت شخصیت سردار سلیمانی است با استقبال بسیار خوبی روبرو شده، به‌طوری‌ که در دومین دوره ۸۵ اثر نمایشی را در بخش نمایشنامه‌نویسی مورد بررسی قرار دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه تقریبا از همه گروه‌های هنری به این جشنواره اثر ارائه شده اظهار کرد: برخی نویسندگان که سال‌ها در حوزه درام‌نویسی فعالیت داشتند به این جشنواره متون جدید ارائه کردند و تعدادی دیگر از آثار هم به هنرمندان جوان و دانشجویان تئاتر اختصاص دارد. خوشبختانه آثار این بخش از تنوع بسیار خوبی برخوردار بود و هر یک از هنرمندان نگاه‌ متفاوتی به موضوع جشنواره داشتند به‌طوری‌که نوآوری‌های موجود در آثار باعث نامزد شدن بسیاری از متون شد.

وی افزود: اگرچه هنوز ادای دین به مقام سردار سلیمانی نشده است، ولی برپایی دومین دوره جشنواره «سردار آسمانی» و تولید آثار هنری باارزش، آغاز مسیر توجه به مضمون قابل‌اهمیتی چون شخصیت سردار سلیمانی است.

کرمی درباره ضرورت معرفی سردار سلیمانی در قالب تئاتر و جشنواره تشریح کرد: در آستانه شهادت یکی از بزرگترین سرداران ایران هستیم که به‌عنوان یک واقعه ملی و پراهمیت، همیشه در خاطر مردم خواهد ماند و فقدان وی غم و اندوهی در دل همه هم‌میهنان به جا گذاشته است بنابراین خلق آثار هنری می‌تواند وجوه مختلف این شخصیت بزرگ و نحوه تاثیرگذاری‌ وی را به مخاطب انتقال دهد و با خلق نمایش در ذهن آنها ماندگار شود.

وی درباره تاثیر جشنواره در افزایش تولید نمایشنامه در حوزه ادبیات مقاومت نیز گفت: بیش از سی سال از واقعه جنگ تحمیلی گذشته و نسل جدید در برابر این واقعه، حافظه قابل‌ رجوعی ندارند. زیرا جوانان بیست‌ ساله درگیر جنگ تحمیلی نبوده‌اند و صرفا به‌عنوان یک رویداد تاریخی با آن برخورد می‌کنند.

داور بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی جشنواره «سردار آسمانی» تاکید کرد: هرچه ما از جنگ هشت‌ساله فاصله  می‌گیریم طبیعی است که نگاه هنرمندان جوان به این موضوع نگاهی تاریخی می شود و این در حالی است که مفهوم مقاومت بسیار گسترش پیدا کرده است به این معنی که ما مضمون دفاع مقدس و مقاومت را تنها مختص به برهه جنگ تحمیلی نمی‌دانیم بلکه این موضوع تبدیل به یک فرهنگ شده و این فرهنگ در رویدادهای مختلف مثل جنگ تکفیری‌ها و رشادت‌های مدافعان حرم گسترش پیدا کرده است بر همین اساس نه تنها کارهای ما محدود نشده بلکه گستردگی خوبی پیدا کرده و هنر بعد از انقلابمان مبتنی بر مفهوم دفاع مقدس، مقاومت و ایثار است و کارهایمان در این ژانر رشد خوبی داشته است.

وی در پایان سخنانش درباره نقش جشنواره در حمایت از هنرمندانی که به‌تازگی وارد این حوزه شده‌اند، بیان کرد: قطعا جشنواره یکی از عناصر مهمی است که به رشد و ارتقای فرهنگ مقاومت کمک می‌کند. وظیفه جشنواره‌های تئاتری ایجاد فرصت برای هنرمندان است تا در زمینه جریان‌های هنری متناسب با ارزش‌ها و فرهنگ جامعه فعالیت کنند.

دومین جشنواره تئاتر «سردار آسمانی» با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، بنیاد فرهنگی روایت فتح، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و به دبیری امیرحسین شفیعی در قالب سه بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی، بخش صحنه‌ای و بخش خیابانی از ۱۰ تا ۱۵ دی‌ماه در کرمان برگزار می‌شود.

کد خبر 5106954 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرام کرمی جشنواره سردار آسمانی تئاتر ایران قاسم سلیمانی قاسم سلیمانی تئاتر ایران شبکه سه سیما جشنواره فیلم عمار موسیقی ایرانی ویروس کرونا سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سینمای مستند سریال ایرانی برنامه تلویزیونی جشنواره سردار آسمانی فیلم سینمایی آلبوم موسیقی شبکه افق نمایشنامه نویسی سردار سلیمانی سردار آسمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۸۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان سمنان، اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» ویژه بیان خاطرات همسران، فرزندان و نوادگان پیشکسوتان دوران دفاع مقدس از ایثارگری و حماسه‌آفرینی‌های آن دوران با هدف تقویت روحیه و انگیزه جهاد و مقاومت در بین فرزندان، نوادگان، همسران و بستگان پیشکسوتان جهاد و مقاومت و همچنین ترویج و تقویت فرهنگ ایثار و شهادت و اشاعه جهاد تبیین در سطح جامعه و الگوسازی برای جوانان با استفاده از پیشکسوتان دفاع مقدس امروز (دوشنبه) به صورت همزمان با سراسر کشور در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان سمنان برگزار شد.

در سومین جشنواره «افتخار من» مجموعاً شش هزار اثر شامل فیلم، دست‌نوشته، داستان و فایل صوتی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که در این مراسم آثار برگزیده معرفی و از خالقان آثار به صورت ویدئوکنفرانس و از طریق ادارت کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌ها تقدیر به عمل آمد.

تندیس جشنواره در بخش تهیه خاطره به «حسین فکوری» دانش آموز پایه دوم از مدرسه شاهد دامغان نوه رزمنده و پیشکوت دفاع مقدس حاج «حبیب خورزانی» رسید و لوح سپاس و تندیس برگزیده این دوره توسط سردار سرتیپ دوم پاسدار «عباس مطهری» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سمنان به وی اهدا شد.

کد خبر 6092463

دیگر خبرها

  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره قرآنی «پله‌های آسمانی» در تبریز
  • تجمع دانشجویان قزوینی در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی در آذربایجان غربی
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنر‌های زیبای دختران میبد
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات