Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

پل هلالی (پل سفید) اهواز، عصر چهارشنبه میزبان تعدادی از فعالان محیط زیست، انجمن‌های زیست محیطی و هنرمندان خوزستانی معترض به طرح‌های انتقال آب رودخانه کارون بود. این تجمع به بهانه یک سالگی برنامه «چهارشنبه‌های کارونی» برای غذادهی به پرندگان مهاجر برگزار شد. پل هلالی (پل سفید) دومین پل قدیمی بر روی رودخانه کارون در اهواز است که یکی از نمادهای این شهر به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دوستداران محیط زیست در این تجمع با بلند کردن پلاکاردهایی ضمن اعتراض به طرح انتقال آب کارون، خواستار توقف طرح‌های انتقال آب از سرشاخه‌های این رودخانه شدند. «نه به انتقال آب کارون» ؛ «انتقال آب بهشت آباد، مرگ کارون» ؛ «شهر من اهواز، جان ما کارون»؛ «مرگ کارون=مرگ خوزستان=مرگ ایران» ؛ «نه به شکار» ؛ «حقابه زیست محیطی کارون کجاست» ؛ «پرندگان مهاجر راه طولانی را پیموده‌اند این مهمانان را دوست بداریم» از جمله شعارهایی بود که بر پلاکاردهای تجمع کنندگان دیده می‌شد. این تجمع از حدود ساعت ۱۵ تا ۱۷ برگزار شد و در این مدت، پل هلالی برخلاف وعده مسئولان بر روی عبور خودروها مسدود نشد.

مدیر انجمن دیده‌بان جلگه سبز خوزستان در این تجمع با انتقاد از اختصاص اعتبار به طرح انتقال آب کارون، گفت: این اعتبار از سوی هر سازمان یا نهادی مصوب شده باشد، با آن مخالفیم زیرا از نظر ما این طرح اشتباه است و انتقال آب کارون، باعث تهدید امنیت ملی می‌شود.

شبنم قنواتی‌زاده افزود: برنامه «چهارشنبه‌های کارونی» از یک سال پیش با هدف معرفی جاذبه‌های رودخانه کارون برگزار می‌شود و در فصل مهاجرت پرندگان، فعالان محیط زیست برای غذادهی به پرندگان در این برنامه گرد هم می‌آیند، اما امروز این برنامه بهانه‌ای برای اعتراض به تصویب بودجه طرح انتقال آب کارون بوده است.

وی با اشاره به تاثیر خشکسالی بر خوزستان در سال‌های گذشته، اظهار داشت: یکی از تبعات خشکسالی کاهش آبدهی کارون، پیشروی آب شور دریا به این رودخانه و نابودی نخلستان‌ها بوده به طوری که آب شور تاکنون در جزیره مینو در آبادان قربانی می‌گیرد و نخل‌های بی‌سر هر روز بیشتر می‌شود.

قنواتی‌زاده یکی از عوامل کاهش آب رودخانه کارون را طرح‌های انتقال آب عنوان کرد و اظهار داشت: برخلاف برخی ادعاها، حجم آب انتقالی در این طرح‌ها بسیار زیاد است که آن را می‌توان از حجم تونل‌ها و چشمه‌های خشک شده در سرشاخه‌ها دریافت.

وی با بیان اینکه با انتقال آب کارون، نمی‌توان کویر را سیراب کرد، گفت: در حال حاضر به جای مدیریت تقاضا در صدد پاسخ دادن به آن هستند، در اینصورت باید تا زمان توسعه صنایع آب‌بر، طرح‌های انتقال آب کارون ادامه یابد که این به هیچ عنوان امکان پذیر نیست.

قنواتی‌زاده تصریح کرد: برخی‌ها با سواستفاده از الفاظی همچون تامین آب شرب، می‌خواهند طرح‌های انتقال آب کارون را توجیه کنند، ولی این طرح‌ها تنها برای توسعه صنایع و کشاورزی است، این در حالی است که توسعه کشاورزی در کویر، در تضاد با طرح آمایش سرزمین است و نمی‌توان به قیمت سرسبز کردن یک سرزمین، یک استان را نابود کرد.

صدای ناشنیده کارون

کبری اسفندیاری یکی از اعضای انجمن دیده‌بان جلگه سبز خوزستان نیز درباره این تجمع گفت: رودخانه کارون، سرمایه ملی ماست و مخالفت خود را با انتقال آب این رودخانه اعلام می‌کنیم.

وی تجمع امروز را علاوه بر غذادهی به پرندگان مهاجر، در راستای اعتراض به طرح انتقال آب کارون دانست و اظهار امیدواری کرد که با این تجمع صدای دوستداران محیط زیست به گوش مسئولان برسد و انتقال آب رودخانه کارون را متوقف کنند.

اسفندیاری درباره انتظار شهروندان خوزستانی از نمایندگانشان در مجلس شورای اسلامی، گفت: انتظار داریم نمایندگان مجلس صدای ما باشند و صدای ناشنیده مردم را به گوش مسئولان برسانند و از طرح‌های انتقال آب و تصویب بودجه این طرح‌ها در مجلس، جلوگیری کنند.

لیلا رسولی‌نژاد یکی دیگر از فعالان محیط زیست نیز در این تجمع، گفت: کارون تنها رودخانه قابل کشتیرانی در کشور است و هدف ما از این تجمع حفظ و پاسداشت این رودخانه است که در مسیرش تمدن‌های زیادی شکل گرفته‌اند.

وی با اشاره به ویژگی‌های طبیعی خوزستان، افزود: عقل و منطق حکم می‌کند که یک رودخانه دائمی همچون کارون با اجرای طرح‌های انتقال آب خشکانده نشود.

بر اساس این گزارش، حسینی رییس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی چند روز پیش خبر اختصاص سه هزار میلیارد ریال اعتبار به طرح انتقال آب کارون برای تامین آب شرب اصفهان (موسوم به بهشت آباد) را در کانال تلگرام خود منتشر کرد که واکنش بسیاری میان مردم و فعالان اجتماعی و محیط زیستی داشت.

به گفته حسینی، در پی اعلام اختصاص اعتبار به طرح بهشت آباد، مجمع نمایندگان خوزستان، جلسات اضطراری با رییس مجلس شورای اسلامی و معاون پارلمانی رییس جمهوری برگزار کرده و این افراد برای لغو این اعتبار، قول مساعد داده‌اند.

تاکنون ۱۰ طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون بزرگ (کارون و دز) به فلات مرکزی با حجم بیش از ۲ میلیارد مترمکعب اجرا شده یا در حال اجرا است. پیش از این سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان بازرسی کل کشور و مرکز پژوهش‌های مجلس مخالفت خود را با اجرای طرح‌های انتقال آب اعلام کرده‌اند. عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری، مهر ۹۸ از فعال شدن طرح‌های کوهرنگ ۳، بهشت آباد و ونک در سرشاخه‌های کارون خبر داده بود.

آبان امسال نیز انتشار ویدیویی از جلسه طرح انتقال آب کارون به یزد از سد خرسان، با انتقاد کارشناسان و فعالان محیط زیست روبه رو شد.

پروژه‌های انتقال آب کارون، دز، دریای خزر، دریای عمان و خلیج فارس به فلات مرکزی، انتقال آب بن - بروجن و انتقال آب البرز به تهران و انتقال آب‌های مرزی دارای ردیف بودجه در سال آینده شدند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تجمع اعتراضی خشکسالی محیط زیست خوزستان طرح انتقال آب کارون طرح انتقال آب کارون طرح های انتقال آب فعالان محیط زیست رودخانه کارون انتقال آب بهشت آباد سرشاخه ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۰۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام

ایسنا/ایلام رییس سازمان مدیریت بحران کشور یا بیان اینکه مشارکت مردم اساس قدرت جمهوری اسلامی در مواقع بحران‌هاست، گفت: ایلام از استان‌های شاخص در مدیریت بحران است.

محمدحسن نامی، معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور امروز جمعه، ۷ اردیبهشت‌ در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ایلام، گفت: ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل بودجه مدیریت بحران کشور برای استان ایلام مصوب شد و اختصاص یافت.

وی افزود: مشارکت مردم اساس قدرت جمهوری اسلامی در مواقع بحران‌هاست و در پیشگیری از تلفات در مواقع بحران هر قدر مردم بیشتر مشارکت داشته باشند به آن اندازه، خسارت و تلفات کاهش می‌یابد.

وی با بیان این‌که ایلام از استان‌های شاخص در مدیریت بحران به ویژه مدیریت سیلاب بود، یادآور شد: امسال از نظر میزان نزولات جوی و بارش، ۱۴ میلیمتر بیش از سال ۹۸ بود که در سال ۹۸ خسارات جانی و زیرساختی و مالی زیادی وارد شد.

 نامی با تاکید بر رفع مشکل نخاله‌های ساختمانی و پسماندها در حاشیه جاده و مسیرها، یادآورشد: نیازمند هستیم در کنار کار جهادی شهرداران، مردم نیز بیشترین مشارکت را در این حوزه داشته باشند.

وی تصریح کرد: قرارگاه مردم‌نهاد در سازمان مدیریت بحران نهاد تشکیل شده که همه سازمان‌های مردم نهاد در آن قرار می‌گیرند و با فعالیت این قرارگاه تلاش می‌کنیم که مشارکت مردم در مدیریت و پیشگیری از بحران بیشتر شود.

معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر این مطلب که کل صنایع باید از پساب‌ها استفاده کنند، گفت: این مهم در قانون بودجه ۱۴۰۳ هم دیده شده و لازم اجرا است.

نامی اضافه کرد: پیوند و هماهنگی خوبی بین مدیران و استاندار ایلام وجود دارد که یک اصل بسیار مهم و پرفایده است و در مواقع بحران می‌تواند بسیار مهم و اثرگذار باشد. 

حسن بهرام‌نیا، استاندار ایلام نیز در این نشست، گفت: مطالبات مردم پایین دست‌ سد سیمره  باید پرداخت شود.

وی افزود: در قانون، مالکیت ساکنان روستاهای پایین‌دست سد سیمره محترم شمرده شده و دولت هیچ دخل و تصرفی در آن ندارد که باید مدیر سد سیمره نسبت به کارشناسی و سپس پرداخت مطالبات ساکنان بالادست و پایین‌دست از جمله روستای تلخاب اقدام کند. 

بهرام‌نیا ادامه داد: در آخرین نشست مقرر شد در قالب نهضت ملی به ساکنین روستای تلخاب زمین و اقدام به ساخت مسکن شود.

نماینده عالی دولت در استان ایلام بیان داشت: یکی از مطالبات مهم استان بحث پسماند است که در این حوزه باید بیشتر کار کنیم که محل پسماند در شهر ایلام، مهران، ایوان و ملکشاهی و استان مشخص شود. 

وی یادآور شد: به مدیران متولی حوزه پسماند اخطار می‌دهیم که وضعیت خوبی در این حوزه نداریم چرا که بی‌توجهی به حوزه پسماند زیبنده استان ایلام نیست.

استاندار ایلام تاکید کرد: معاون محترم عمرانی استانداری، فرمانداران و شهرداران ایلام، ملکشاهی و مهران به‌صورت مستقیم برای ایجاد محل پسماند وارد عمل شوند.

وی بیان داشت: سرمایه‌گذاری، هم‌افزایی و تعامل مردم و جدیت مدیران دستگاه‌های مرتبط در این حوزه بسیار ضروری است.

دکتر بهرام‌نیا تصریح کرد: به معدود شهروندانی که حقوق شهروندی مردم را رعایت نکنند و پسماندهای خود را در حاشیه جاده‌ها و اطراف شهر رها می‌کنند اخطار می‌دهیم که برابر قانون با قانون‌شکنان برخورد می‌شود.

وی با قدردانی از مشارکت مردم برای داشتن شهری زیبا، گفت مردم برای داشتن شهری زیبا بیش از گذشته مشارکت کنند، به خاطر جلوگیری از رها شدن پسماند توسط برخی افراد، در بسیاری از  بلوارهای اطراف شهر ایلام از جمله بلوار شرقی شهر و میدان قرآن نیوجرسی نصب شد. باید در این حوزه فرهنگ‌سازی کنیم.

استاندار ایلام در پایان با بیان این‌که نهضت زیباسازی نمای بیرونی و داخلی ادارات در استان آغاز شده است، افزود: از مدیران دستگاه‌های اجرایی که در این راستا اقدام کردند، قدردانی می‌کنیم و اداراتی هم که تاکنون در این راستا اقدام نکردند، باید هر چه سریع‌تر نسبت به زیباسازی سردرب ادارات تحت مدیریت خود اقدام نمایند. هم‌چنین دستگاه‌های اجرایی که این عملیات را آغاز کردند عملیات زیباسازی سیمای بیرونی و درونی شهر را تسریع دهند. 

وی ضمن قدردانی از سازمان های مردم نهاد تاکید کرد: مساعدت و اعتبارات لازم  برای خرید تجهیزات و امکانات برای اطفای حریق به این استان اختصاص یابد. 

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تقدیر از کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • اختصاص بودجه ویژه برای مناطق کمتر برخوردار شهر گرگان
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • اختصاص ۱۵ همت برای ۲۶ پروژه‌ پیشران معاونت علمی
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام