Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرز رسمی گمشاد در شمال استان به دومین مرز رسمی سیستان و بلوچستان با کشور افغانستان در کارویژه مرزهای رسمی کشور به تصویب رسید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، پیش از این در سیستان تنها مرز میلک با افغانستان در ارتباط بود و تجارت با کشور همسایه شرقی از طریق این مرز برقرار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با  تصویب مرز گمشاد به عنوان دومین مرز رسمی استان با افغانستان امیدها برای ایجاد اشتغال پایدار در شمال استان و بهبود معیشت مردم قوت گرفت.
پیش از این نیز افتتاح مرز رسمی ریمدان که در 29 آذرماه سال جاری با حضور وزیر راه ‌شهرسازی کشورمان و وزیر تولیدات دفاعی و دیگر مقامات کشور پاکستان برگزار شد و امیدها برای افزایش تجارت از طریق مرزهای جنوب شرق کشور را افزایش داد.
 
افتتاح مرزهای رسمی بسترساز توسعه اقتصادی استان و تحول در سطح ملی
 
احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: در حال حاضر مرز میلک در شمال استان تنها مرز رسمی در طول نوار مرزی ۲۹۴ کیلومتری با افغانستان است که با توجه به مراودات تجاری استان با این کشور و افزایش سطح مبادلات تجاری و ترانزیتی نیاز به راه اندازی مرزهای رسمی بیشتر احساس می‌شد که با راه اندازی مرز رسمی گمشاد، دسترسی استان به ولایت های مختلف کشور افغانستان تسهیل می شود.
 
وی ادامه داد: مرز گمشاد پس از اخذ موافقت طرف افغانستانی، همانند مرز رسمی ریمدان، رسماً افتتاح می‌شود و از موقعیت جغرافیایی و سیاسی مناسبی برخوردار است به طوری که از طریق این مرز، امکان دسترسی دو استان نیمروز و فراه افغانستان به صورت مستقیم و استان‌های قندهار، هلمند و هرات به صورت غیر مستقیم فراهم می شود.
 
استاندار اظهار کرد: ایجاد مرز رسمی در مرز کوهک در حوزه شهرستان سراوان با کشور پاکستان، نیز در کار ویژه مرزهای رسمی کشور، قبلا مصوب شده است و در حال حاضر در مرحله پیگیری اخذ موافقت دولت پاکستان است.
 
موهبتی تصریح کرد: افتتاح مرزهای رسمی با کشورهای همجوار، موجب افزایش حجم مبادلات تجاری و ترانزیت را فراهم آورده و بستر توسعه اقتصادی استان و همچنین تحول در سطح ملی را به دنبال خواهد داشت.
 
گمشاد مشکلات انتقال کالا از چابهار به فراه را برطرف می کند
 
محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه بیان کرد: تصویب مرز رسمی گمشاد در شمال استان با پیگیری نمایندگان سیستان و استاندار صورت گرفت.
 
وی ادامه داد: منطقه سیستان به استان های فراه و نیمروز افغانستان از طریق پایانه مرزی میلک ارتباط دارد، این پایانه برای انتقال کالا از چابهار به استان فراه با مشکلاتی مواجه است که با تصویب بازارچه مرزی گمشاد این مشکلات برطرف خواهد شد.
 
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسیر ارتباطی ایران به استان فراه افغانستان با توجه به مرز گمشاد به ۷۰ کیلومتر می‌رسد از این‌رو این موضوع در استان مهم بوده زیرا فراه آینده درخشانی در تبادلات تجاری خواهد داشت.
 
سرگزی گفت: بازارچه گمشاد زمینه اشتغال بخشی از مردم سیستان را فراهم می‌کند، با توجه بحران خشکسالی در سیستان، بازارچه مرزی گمشاد می‌تواند تأثیر بر بهبود وضعیت معیشت مردم مرزنشین منطقه ایفا کند و امید مردم و رونق اقتصادی بیشتر خوهد شد.
انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: شمال استان مرزهای رسمی مرز رسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۲۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور

سیدحسن مرتضوی، معاون سفارت ایران در کابل با نوراحمد اسلام‌جار، والی هرات در «باغ اسلامی» این شهر دیدار و درباره توسعه روابط تجاری، اقتصادی دو کشور گفتگو کردند.

در این دیدار طرفین پیرامون موضوعات مرزی و امنیت مرزهای دو کشور، روابط تجاری و اقتصادی و همچنین تسهیل در امر صدور روادید برای شهروندان افغانستان گفتگو نمودند. 

سید حسن مرتضوی در این دیدار اظهار داشت که امنیت و آرامش در افغانستان را برای همه کشورهای منطقه مفید است؛ وی همچنین تاکید نمود در سایه آرامش و امنیت به ویژه در مرزهای دو کشور، فعالیت تجار و فعالان افغانستانی و ایرانی افزایش خواهد یافت.

این دیپلمات ارشد ایرانی با تاکید بر لزوم حمایت از تجار و فعالان اقتصادی، تسهیل در صدور روادید برای شهروندان افغانستان را امری مهم در پیشگیری از ترددهای غیرقانونی به ایران عنوان نمود.

مولوی نوراحمد اسلام‌جار نیز آرامش و امنیت را نیاز اساسی برای ترقی و پیشرفت دو کشور دانسته و تصریح نمود که حکومت سرپرست افغانستان هیچگاه به دنبال برهم زدن آرامش منطقه نبوده و نیست.

والی هرات همچنین با تاکید بر اینکه پیشرفت افغانستان و عمران و آبادانی هرچه بیشتر این کشور را از اولویت های مقامات حکومت سرپرست می‌باشد، راه‌آهن خواف، هرات را یک پروژه مهم و حیاتی برای هر دو کشور خوانده و بر لزوم بهره برداری هرچه سریعتر از این پروژه تاکید نمود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی و دستگیری دو متهم در زاهدان
  • تکذیب مسدود شدن گذرگاه های فراه و نیمروز
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • استفاده از ظرفیت نخبگان موجب توسعه می‌شود
  • طرح انسداد مرزهای شرقی کشور آغاز شد
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره دیوار کشی در استان سیستان و بلوچستان
  • خط کشی ۳هزار و ۵۰۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی سیستان و بلوچستان