Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@20:57:52 GMT

یک باور تغذیه‌ای غلط در ایام امتحانات

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۲۳۸۸۲

کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: باور نادرستی که در ذهن بیشتر خانواده‌ها وجود دارد این است که برای داشتن تمرکز بالا در ایام امتحانات به خوردن بیشتر نیاز است، اما باید توجه داشت که برای افزایش تمرکز در این ایام نیازی به خوردن بیشتر و دریافت کالری اضافی نیست و این امر می‌تواند نتیجه عکس نیز داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: معصومه تقی‌زاده اظهار کرد: بسیاری از دانشجویان گمان می‌کنند که اختصاص دادن زمانی برای تغذیه در طول مطالعه باعث از دست دادن زمان فراگیری دروس به ویژه در ایام امتحانات می‌شود در صورتی که تغذیه صحیح، بازدهی فکری را افزایش داده و عامل مهمی در یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانشجویان به شمار می‌آید. از طرفی دیگر با تقویت سیستم ایمنی در دوران شیوع کرونا، سلامت دانشجویان تامین می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت نوشیدن مایعات در حفظ سلامتی، افزود: نوشیدن حداقل 8 لیوان آب از خستگی جلوگیری می‌کند بنابراین باید آب مورد نیاز بدن تامین شود که به این منظور می‌توان از سوپ، چای، شیر کم‌چرب و آبمیوه‌ها نیز استفاده کرد.

نقش تغذیه سالم در بهبود کیفیت خواب

این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به توصیه‌های تغذیه‌ای برای شب امتحان، تصریح کرد: غذاهای نشاسته‌ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در بهبود کیفیت خواب، در شب امتحان مفید هستند. همچنین مصرف شیر و لبنیات در برنامه روزانه به دلیل دارا بودن کلسیم، اثر مطلوبی روی کارکرد سلول‌های عصبی دارد و این مساله باعث ایجاد آرامش در افراد می‌شود و واضح است که وجود آرامش در افزایش قدرت تمرکز تاثیر بسزایی دارد. به این منظور نوشیدن شیر در میان وعده و قبل از خواب توصیه می‌شود.

نقش صبحانه در افزایش یادگیری

تقی‌زاده ادامه داد: صبحانه نیز به عنوان مهم‌ترین وعده غذایی روزانه، نقش بسزایی در رشد و ارتقای آموزشی دانشجویان دارد. خوردن صبحانه، اثر قابل ملاحظه‌ای بر حافظه و فراگیری دارد. گنجاندن کربوهیدرات‌های پیچیده نظیر نان و غلات به ویژه انواع نان سبوس‌دار در وعده صبحانه موجب آزادسازی تدریجی قند خون و ثبات نسبی آن در طول روز می‌شود و کارایی حافظه را ارتقاء می‌دهد.

کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز یادآور شد: استفاده از مواد غذایی سرشار از پروتئین در صبح روز امتحان مانند تخم‌ مرغ، شیر، پنیر و مصرف مغزی‌ها (مانند مغز گردو) در افزایش کارایی مغز و فراگیری بیشتر مؤثر است.

مواد غذایی که در ایام امتحانات نباید مصرف شوند  

وی در ادامه با اشاره به پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی در ایام امتحانات، تاکید کرد: پرهیز در استفاده از قندهای ساده نظیر قند، شکر، مربا، نوشابه و شکلات در حفظ آرامش و تمرکز افراد تأثیر دارد. مصرف اینگونه مواد سبب بالا رفتن ناگهانی قند خون می‌شود که با بالا رفتن سطح انسولین، به دنبال آن افت قند خون، خستگی، بی‌حوصلگی و سردرد را در پی خواهد داشت. در نتیجه مصرف این مواد غذایی در ایام امتحانات به دانشجویان توصیه نمی‌شود. توصیه می شود به جای قندهای ساده، از مواد حاوی فیبر مانند خرما به عنوان منبع مناسب تأمین قند خون استفاده شود.

نقش تغذیه سالم در کنترل اضطراب در ایام امتحانات

کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: اضطراب از جمله معضلاتی است که دانشجویان در ایام امتحانات با آن درگیر می‌شوند بنابراین بهتر است برای مقابله با آن، از غذاهای مناسب استفاده کنند. برخی از خوراکی‌ها در کاهش اضطراب مؤثر هستند که در این میان تخم مرغ، ماهی، خشکبار، حبوبات، سویا و بعضی از سبزی‌ها از قبیل ریحان، نعناع، کاهو، سیب و همچنین خوردن عسل و نوشیدنی‌های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار مفید هستند. توصیه می‌شود مقادیری متناسب از این مواد مغذی در رژیم غذایی روزانه فرد گنجانده شود.

یک باور تغذیه‌ای غلط در ایام امتحانات

تقی زاده با بیان اینکه باور نادرستی که در ذهن بیشتر خانواده‌ها وجود دارد این است که برای داشتن تمرکز بالا به خوردن بیشتر نیاز است، گفت: باید توجه داشت که برای فراگیری و افزایش تمرکز در فصل امتحانات نیازی به خوردن بیشتر و دریافت کالری اضافی نیست. حتی بالعکس، مصرف غذاهای سنگین و پرچرب می‌تواند اختلالات گوارشی و سوء هاضمه را در فرد ایجاد کند که بروز این مشکل، تمرکز فرد را نه تنها بیشتر، بلکه کمتر می‌کند.

وی ادامه داد: اگرچه با مصرف مواد غذایی میزان نیاز به گلوکز به عنوان تنها منبع انرژی سلول‌های مغزی در زمان مطالعه افزایش می‌یابد، اما این نیاز به حدی نیست که در باور عمومی جا افتاده است. متأسفانه برخی از دانشجویان، در دوران مطالعه به پرخوری روی می‌آورند که این امر در کنار بی‌تحرکی این دوران، اضافه وزن و چاقی را برای آن‌ها به ارمغان خواهد آورد که می‌تواند دردسرساز شود. منبع: ایسنا برچسب ها: باور تغذیه ای ، غلط ، ایام امتحانات

منبع: ناطقان

کلیدواژه: باور تغذیه ای غلط ایام امتحانات ایام امتحانات خوردن بیشتر ارشد تغذیه مواد غذایی تغذیه ای قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۳۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز نخود فرنگی علاوه بر خوشمزه بودن گنجینه کوچکی از مواد مغذی هستند که دارای فواید بسیاری برای سلامت بدن می باشند. برخی افراد علاقه ای به خوردن آن ندارند، اما باید بدانند که حتما در ذائقه خود باید تغییر ایجاد کنند. نخود فرنگی دارای آمینو اسیدهای ضروری، سیستئین، لیسین و بسیاری از مواد مغذی مهم مانند پروتئین ها، ویتامین B، ویتامین E، نشاسته و چربی ها است. نخودفرنگی از محدود حبوباتی است که هم بصورت خام و هم پخته، جزء سبزیجات تازه محسوب می گردد. در مطلب قبلی خواص نخود فرنگی را کامل گفتیم و حالا در این بخش اثر این نخودهای سبز کوچک را در لاغری و کاهش وزن بیان خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید:

افرادی که در فصل گرما کمتر آب می‌خورند بخوانند

کاهش وزن با نخود فرنگی؟

افزایش وزن و تغییر سایز به دلیل سبک زندگی ناسالم و مصرف غذاهای پرچرب و کالری به وجود می آید. برای تغییر در رژیم غذایی بهتر است انواع مختلف غذاها را دریافت کنید، نخودفرنگی یکی از مواد غذایی مهمی است که در کاهش وزن موثر است. نخودفرنگی به طور طبیعی یک ماده غذایی کم کالری، کم چرب، حاوی پروتئین، فیبر و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. به طور کلی هر فنجان نخودفرنگی حاوی ۱۳۴ کالری است اما فیبر بالایی دارد، به همین دلیل برای کاهش وزن بسیار مناسب است. اگر مایل به کاهش وزن خود هستید، سوپ سبزیجات خود را با افزودن نخودفرنگی تکمیل کنید. این سوپ با فیبر و پروتئین بسیار، احساس سیری در شما ایجاد کرده و جلوی اشتهای شما را می گیرد. این سوپ را قبل از غذای اصلی میل کنید تا غذای کمتری بعد از آن مصرف نمائید. زیرا این سوپ حجم زیادی از معده شما را اشغال کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.

مواد مغذی نخود فرنگی

سه چهارم فنجان نخود فرنگی دارای ۱۰۰ واحد کالری است، مقدار پروتئین آن از یک چهارم فنجان بادام یا یک قاشق غذا خوری کره بادام زمینی بیشتر است. هر فنجان نخود فرنگی ۸ گرم فیبر و ۲۸ درصد فیبر مورد نیاز روزانه را تامین می کند. بسیاری از افراد فیبر کافی در طول روز مصرف نمی کنند، که می توانند با افزودن نخودفرنگی به غذای خود، فییبر مورد نیاز را دریافت کنند.
علاوه بر فیبر و پروتئین منبع مناسبی از ویتامین های گروه B، ویتامین A، ویتامین C، بتا کاروتن، آهن، منیزیم و ویتامین K است.

آیا مصرف نخود فرنگی، موجب چاقی می شود؟

تحقیقات بخش سلامت دانشگاه هاروارد نشان می دهد که میان افزایش مصرف سبزیجات نشاسته ای و بالا رفتن وزن ارتباطی وجود دارد. به طوری که نخودفرنگی را نیز یکی از عوامل افزایش وزن می دانند. در این مطالعه از اطلاعات یک پرسشنامه تغذیه ای استفاده شد که خطاهای محاسباتی داشت. این که بدانیم چه غذایی را در باید در کنار این سبزیجات استفاده کنیم، اهمیت بسیاری دارد.

با اینکه تحقیقات نشان داده است افزایش مصرف سبزیجات نشاسته ای باعث بالا رفتن وزن می شود اما تحقیقات دیگری نیز ثابت می نماید افزایش مصرف فیبر در برنامه غذایی به کاهش وزن کمک می کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228762 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • ۱۵۰ بسته هرویین در معده ۲ قاچاقچی
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟