Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-27@23:46:46 GMT

تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد جهان

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۲۵۸۰۴

تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد جهان

رویداد۲۴ شیوع ویروس کرونا و همه‌گیری جهانی آن، اقتصاد دنیا را در سال 2020 با چالش‌های زیادی مواجه کرده است. در حالی که اقتصاد جهان دهمین سال متوالی رشد بی‌وقفه خود را تجربه می‌کرد، شیوع بیماری کووید 19 به اقتصاد جهان ضربه زد و دولت‌های جهان را مجبور کرد تا برای بهبود این اقتصاد به گل نشسته حمایت‌های مالی انجام دهند که پیش بینی می‌شود این روند همچنان در سال 2021 ادامه یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی ماه‌های اخیر این ویروس که اولین بار در دسامبر 2019 در چین کشف شد و پس از آن در تمام دنیا گسترده شد، باعث کاهش رشد اقتصاد جهان و انتظار رکود را در کشورهای مختلف ایجاد کرد.

صندوق بین المللی پول برآورد کرد که اقتصاد جهان 4.4 درصد در سال جاری نسبت به سال گذشته افت داشته باشد که این میزان حتی نسبت به رکود بزرگ سال 2009 نیز به میزان یک دهم درصد کمتر بود.

رکود جهانی به خاطر ویروس کرونا

بر اساس این گزارش، با شیوع ویروس کرونا مشاغل جهان متوقف و یا با کندی مواجه شدند و بسیاری از فعالیت‌های غیرضرور در اکثر کشورهای دنیا بروز پیدا کرد که موجی از بیکاری، که دنیا از زمان رکود بزرگ به خود ندیده بود را تجربه کرد و هنوز هم سطح بیکاری در کل جهان وجود دارد. در برخی کشورها نظیر چین سطح بیماری کووید 19 ابتدا شدت زیادی داشت، اما با انجام مراقبت‌های ویژه و نیز قرنطینه اوضاع تا حدودی بهبود یافت و نرخ بیکاری در سطح پایین نگاه داشته شد.

در دیگر کشورها نظیر آلمان، حمایت دولت‌ها از کارگران و نیز پرداخت پول برای آنها حتی در زمانی که کاری انجام نمی‌شد، ادامه یافت.

در دیگر جاها نظیر برزیل و آمریکا ویروس همه‌گیر کرونا آسیب‌های جدی را به اشتغال در این کشورها وارد کرد، به طوری که 22 میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا در ماه مارس و آوریل بیکار شدند و نرخ بیکاری در این کشور به 15 درصد افزایش یافت.

اکثر اقتصاددانان پیش بینی می‌کنند که بازار کار یک سال و حتی بیشتر طول خواهد کشید تا به شرایط قبل از شیوع ویروس کرونا برگردد.

وضعیت بیکاری جهان در دوران کرونا

بر اساس این گزارش، شیوع ویروس کرونا ضربه سختی به تجارت جهانی وارد کرد، به طوری که سطح صادرات به کمترین میزان خود در یک دهه گذشته طی ماه‌های مارس و آوریل رسید. پس از آن تا حدودی وضعیت در چین بهبود یافت و صادرات این کشور تقویت شد.

بیشتر بخوانید: ایران هزینه خرید واکسن کرونا را از کجا تامین خواهد کرد؟

بر اساس این گزارش سطح محرک‌های اقتصادی دولت‌ها تا حدودی باعث جلوگیری از خسارت‌های بیشتر به اقتصاد کشورها شد، اما سطح بدهی دولت‌ها را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش داد و این سوال را مطرح کرد که آیا بحران مالی به عنوان معضل اصلی جهان خواهد شد؟

ویروس کرونا سطح بدهی کشورها را به شرایط بحرانین رساند

به هر روی پایین بود بیش از اندازه نرخ بهره که بعضی مواقع حتی زیر صفر هم بود، به این مفهوم است که هزینه خدمات برای کشورهای گروه 7 در کمترین میزان از سال 1970 است.

امروزه بدهی‌ها در کشورها رخنه کرده و احتمالا در سال‌های متمادی هم به عنوان معضل این کشورها خواهد بود؛ چراکه مادامی که فعالیت‌های اقتصادی و اشتغال بهبود نیابد،‌ بعید است که بانک مرکزی نرخ بهره را تغییر دهد و بنابراین حمایت‌های مالی از سوی دولت‌ها هم ادامه خواهد داشت.

منبع: فارس لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا اقتصاد ایران شیوع ویروس کرونا اقتصاد جهان دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۵۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود

بر اساس گزارش به روز شده چشم انداز جهانی صندوق بین المللی پول، رشد آهسته اقتصاد فرانسه، این کشور را ظرف پنج سال آینده از فهرست ۱۰ اقتصاد بزرگ جهان خارج خواهد کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس گزارش به روز شده چشم انداز جهانی صندوق بین المللی پول، رشد آهسته اقتصاد فرانسه، این کشور را ظرف پنج سال آینده از فهرست 10 اقتصاد بزرگ جهان خارج خواهد کرد.

این مؤسسه بین‌المللی مستقر در واشنگتن پیش بینی کرد که سهم فرانسه از تولید ناخالص داخلی جهانی بر حسب برابری قدرت خرید (PPP)  در سال 2029 به 1.98 درصد کاهش خواهد یافت در حالی که تحلیلگران صندوق بین المللی پول در سال گذشته میلادی این رقم را 2.2 درصد ثبت کرده بودند.

آخرین پیش بینی های این صندوق نشان می دهد که کسری بودجه فرانسه تا سال 2029 بالای 4 درصد باقی خواهد ماند و انتظار می‌رود بدهی دولت این کشور از 115 درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) فراتر رود.

بدتر شدن مشکلات اقتصاد فرانسه با افزایش کسری تجاریپاریس: اقتصاد فرانسه به دلیل افزایش قیمت گاز در خطر است

کمیسیون اروپا قبلاً در واکنش به برنامه بودجه سال 2024 فرانسه، نسبت به تضاد بالقوه آن با قوانین مالی اتحادیه اروپا هشدار داده و تأکید کرده بود که چشم انداز فعلی خطر تعدیل منفی از سوی آژانس‌های رتبه بندی جهانی را به همراه دارد.

بر اساس داده‌هایی که توسط این سازمان در ماه جاری میلادی به‌روزرسانی شد، انتظار می‌رود که سهم بریتانیا از تولید ناخالص داخلی جهانی در سال 2029 بر حسب برابری قدرت خرید، 2.2 درصد باشد و این کشور دهمین اقتصاد بزرگ جهان خواهد بود.

در همین حال، پیش بینی می شود که ترکیه جایگاه نهم را به خود اختصاص دهد، زیرا سهم آن در پنج سال آینده به 2.09 درصد خواهد رسید.

پیش بینی می شود که پنج کشور اصلی تشکیل دهنده ساختار اقتصاد جهانی تا سال 2029، کشورهای چین (19.48 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان)، ایالات متحده (14.72 درصد)، هند (9.23 درصد)، ژاپن (3.21 درصد) و اندونزی (2.79 درصد) باشند.

همچنین انتظار می‌رود که آلمان (2.77%)، روسیه (2.71%) و برزیل (2.19%) در میان ده کشور برتر باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • کدام کشورها در رویداد اقتصاد دریامحور ایران شرکت می‌کنند؟
  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد