Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدجلال ساداتیان» مدیرکل پیشین شرق آسیای وزارت خارجه در تشریح مهمترین وقایع شرق‌ آسیا در سال ۲۰۲۰ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: بزرگ‌ترین و مهمترین واقعه‌ای که در سال گذشته میلادی رخ داد، مساله ظهور کرونا در چین بود. با پیدایش و علنی شدن کووید ۱۹ در شهر ووهان، شاهد آن بودیم که این شهر به عنوان منبع پیدایش کرونا به دنیا معرفی شد و یک شوک بسیار بزرگی به تمام دنیا وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا هیچ‌کس این موضوع را جدی نگرفت ولی رفته رفته مشخص شد که این ویروس یک طاعونِ به تمام معناست که تا کنون هزاران نفر را به کام مرگ کشانده است. از سوی دیگر تاثیرات پاندمی کرونا بر اقتصاد و بازارهای جهانی و رکود حاصل از آن موجب شد تا اعتراض‌ها در مقیاس بین‌المللی علیه پکن به راه بیافتد.

وی ادامه داد: طی پاندمی کرونا نه تنها سهام و بورس سقوط کرد بلکه ما شاهد آن بودیم که سرمایه‌گذاری‌ها در چین لطمه دید و در نهایت دولت این کشور از موقعیت موجود به نفع خود استفاده کرد و سهام شرکت‌های سایر کشورها را خریداری کرد. کمی بعد هم «شی جین پینگ» خبر از مهار ویروس در ووهان و سراسر چین داد و پس از آن شاهد افزایش قیمت‌ سهام شرکت‌هایی بودیم که توسط چین  خریداری شده بودند. این وضعیت باعث شد تا اقتصاد ایالات متحده تنها چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ با مشکلات عدیده روبرو شود و در نهایت «دونالد ترامپ» کرونا را یک ویروس چینی خطاب کرد. او به  دنبال آن بود تا بتواند افکار عمومی داخل آمریکا و همچنین افکار عمومی جهان را با خود و علیه چین هماهنگ کند که بخش اعظم آن مسائل اقتصادی بود؛ چراکه او تمام تلاشش طی چهار سال گذشته معطوف بر رشد اقتصادی آمریکا بود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: توجه داشته باشید که  رقابت اقتصادی چین و آمریکا از سال‌ها گذشته تاکنون ادامه داشته و دارد، اما چین به نوعی بر اساس اسنادی که منتشر کرده قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ به هر ترتیبی که شده خود را در جایگاه اول اقتصاد جهان قرار دهد. بر این اساس ما شاهد آن هستیم که ترامپ به هر روشی سعی کرد تا به پکن حمله کند و این در حالیست که چین از فرصت به وجود آمده در جهان، سعی کرد تا از اهرم کرونا برای تقویت اقتصاد خود استفاده کند که موفق به این کار هم شد. در این میان باید متوجه باشید که در سال گذشته میلادی همچنان جنگ تعرفه‌ای میان پکن و واشنگتن ادامه داشت که این موضوع هم تاثیر بین‌المللی بر اقتصاد جهانی گذاشت. پرونده‌های دیگری مانند هنگ‌کنگ، تایوان، تبت و اعمال فشار بر مسلمانان سین‌کیانگ هم از جمله مسائل مورد نزاع دو طرف در سال گذشته بود.

کره‌شمالی

وی افزود: در کره‌شمالی اوضاع بر خلاف سال‌های اخیر به نسبت آرام بود که باز هم بخشی از آن به کرونا مربوط است. در این میان باید توجه داشته باشید که مهمترین اتفاقی که در این کشور روی داد، سخنرانی اخیر «کیم جونگ اون» بود. او برای اولین بار در سخنرانی خود و در مقابل چشم تمام ملت خود، اشک ریخت. مهم نیست که این گریه کردن‌ها واقعی است یا خیر اما به اعتقاد من او با این اشک ریختن به نوعی چین را مورد خطاب قرار داد. رهبر کره‌شمالی به نوعی خواستار تجدیدنظر در قبال این کشور از سوی چین و آمریکا بود؛ چراکه او معتقد است سال‌های سال به پای چین سوخته و ساخته است و حالا که مردمش در خطر قرار گرفته‌اند هیچکس به او کمک نمی‌کند. این سخنرانی در مراسمی انجام شد که کمی قبل از آن شاهد آزمایش موشک قاره‌پیما از سوی پیونگ‌یانگ بودیم و به نظر می‌رسید که آمریکا و کره‌جنوبی هدف این آزمایش موشکی بودند.  

ساداتیان عنوان کرد: توجه داشته باشید که در سال گذشته میلادی پیام‌های زیادی میان کره‌شمالی و ایالات متحده رد و بدل شد اما  هیچ اتفاق خاص و مهمی در مورد روابط دو طرف رخ نداد. مذاکرات متنوعی طی سه سال گذشته میان این دو کشور انجام شده است اما هیچ خروجی مثبتی نداشته است. از منظری دیگر باید توجه داشت که آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند تا بتوانند بیشترین امتیاز را از پیونگ‌یانگ کسب کنند و از سوی دیگر رهبر کره‌شمالی می‌گوید تا زمانی که تحریم این کشور  به اتمام نرسد، او هیچ اقدامی نخواهد کرد. اوضاع به حدی در سال گذشته وخیم شد که پس از پخش شدن اعلامیه‌ها در آسمان کره‌شمالی، شاهد اعتراض این کشور به همسایه جنوبی‌اش بودیم و در نهایت دفتر روابط مشترک دو کره که روزانه طی چند نوبت با هم ارتباط داشتند، یکباره توسط پیونگ‌یانگ منفجر شد. این اقدام دقیقاً نشان می‌دهد که به‌رغم تمام تلاش‌ها در دوران ترامپ، احتمال دارد که «جو بایدن» نتواند با کره‌شمالی همانند جمهوری‌خواهان مدارا کند.

کره‌جنوبی

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به مهمترین وقایع کره‌جنوبی در سال گذشته میلادی گفت‌: مهمترین بحثی که سال گذشته در سئول رخ داد، افزایش نسبی بیکاری در این کشور بود که دلیلش هم پاندمی کرونا است. بسیاری از کارخانه‌های تولید لوازم خانگی و همچنین خودروسازی‌ها در کره‌جنوبی مجبور به  اخراج کارکنان خود شدند و این مسائل باعث به وجود آمدن اعتراض‌ها علیه دولت فعلی این کشور شد. در این اعتراض‌ها «مون جائه این»، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی مورد انتقادهای زیادی قرار گرفت و بسیاری از احزاب رقیب او را زیر فشارهای داخلی خود قرار دادند. این اعتراض‌ها هرچند که بسیار کوچک به حساب می‌آید اما تاثیرات منفی زیادی بر وجهه مون جائه داشته است؛ به گونه‌ای که در نظرسنجی پنج روزه موسسه ریلمتر مشخص شد که تنها ۳۶ و هفت دهم درصد از شرکت‌کنندگان به عملکرد مون جائه این نظر مثبت داشته‌اند که برای اولین بار میزان محبوبیت وی به زیر ۴۰ درصد رسیده است. در این میان رقابت‌های حزبی هم تاثیرات خود را دارد ولی به هر ترتیب او با چالش محبوبیت و مقبولیت ملی روبه‌رو است. از سوی دیگر در سال گذشته شاهد انعقاد قرارداهای تجاری میان سئول و برخی از کشورهای منطقه مانند عراق و امارات بودیم که البته ردپای کره‌جنوبی در افتتاح نیروگاه هسته‌ای امارات کاملاً مشهود است.

ژاپن

وی در پایان خاطرنشان کرد: ژاپن در سال ۲۰۲۰ میلادی چندان درگیر مسائل و حواشی نشد و صرفاً ما شاهد برخی از رخدادهای داخلی بودیم. مهمترین مساله بحث کناره‌گیری «آبه شینزو» از منصب نخست‌وزیری بود. او در ابتدا اعلام کرد که در حال دست و پنجه نرم کردن با بیماری است و کمی بعد به سر کار خود بازگشت. بعد از مدتی مجدداً اعلام شد که آبه دیگر قادر به ادامه فعالیت سیاسی خود در کسوت نخست‌وزیری نیست و در آنجا بود که گمانه‌زنی‌ها بر سر انتخاب جایگزین او شروع شد. در نهایت و با گذر از تمام این مسائل و موانع ما شاهد آن بودیم که «یوشیهیده سوگا» به عنوان نخست‌وزیر جدید ژاپن انتخاب شد. بسیاری از تحلیلگران ژاپنی معتقدند که سوگا دست راست آبه محسوب می‌شود و این در حالیست که نخست‌وزیر پیشین این کشور چندی قبل مقابل دادستان‌های ژاپن به جرم فساد حضور پیدا کرد. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: چین ژاپن کره جنوبی کره شمالی کیم جونگ اون شی جین پینگ شرق آسیا مون جائه این آبه شینزو سال 2020 سال گذشته میلادی پیونگ یانگ کره جنوبی اعتراض ها کره شمالی ما شاهد شاهد آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۷۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری، طی پیامی ۱۱ اردیبهشت ماه، روز جهانی کارگر را به تلاش گران عرصه تولید و توسعه کشور، تبریک گفت و اظهار کرد: تحرک و کوشش کارگران و کارآفرینان برای به حرکت آوردن چرخ های تولید، صنعت و اقتصاد کشور، خوداتکایی، عزت، استقلال و خوکفایی را به ملت ایران تقدیم کرده است.

فخاری بیان کرد: هر کجا که این قشر صبور و زحمتکش حضور یافت، مشاهده کردیم که چگونه راه پیشرفت، فراهم و علم و دانش به کار گرفته و دستاوردهای شگرف رقم خورده است.

استاندار تهران با اشاره به اینکه کارگران و کارآفرینان عزیز در شرایط سخت تحریمی و جنگ اقتصادی، پای کار سازندگی و رونق تولید در کشور ایستادند و اجازه ندادند که موتور حرکت پیشرفت میهن عزیزمان متوقف شود، افزود: شرایط دشوار کرونا نیز عرصه دیگری برای پایمردی کارگران بود، آنان در زمان عصیان کرونا جان بر کف گرفتند و نگذاشتند کارخانه ها و خط تولید در کشور دچار خدشه شود.

وی در ادامه ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای کارگر و ادای احترام به ارواح بلند آنان، این روز را به همه کارگران اثربخش، زحمتکش و عزیز کشور، خاصه کارگران ارزشمند، متعهد و مسوولیت پذیر استان تهران و خانواده های محترم آنان تبریک گفت.

استاندار تهران با اشاره به شعار سال که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است عنوان کرد: نقش کارگران و کارآفرینان در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور بی بدیل و انکار ناپذیر است و امیدوارم با همدلی، همراهی و همت همیشگی زحمتکشان عرصه کار و اقتصاد شاهد تحقق این شعار باشیم.

کد خبر 6092707

دیگر خبرها

  • مشارکت احتمالی کره جنوبی در پیمان آکوس؛ محور گفت‌وگوهای دو جانبه سئول و کانبرا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • لحظات خداحافظی غم‌بار بستگان با شهدا در رفح+ فیلم
  • حد نصاب تازه «جو بایدن» کمترین میزان محبوبیت رئیس جمهور در ۷۰ سال اخیر
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟