Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: انتقاد‌ها به اصلاح قانون انتخابات همچنان ادامه دارد و مجلس نیز تاکنون پاسخ قانع‌کننده‌ای به انتقادها نداده است. بسیاری از کنشگران سیاسی بر این عقیده هستند که نمایندگان مجلس درحال اجرای خواسته‌های افرادی هستند که برای رسیدن به مجلس آن‌ها را یاری کرده‌اند.

تنگ‌تر کردن دایره قدرت، افزایش قدرت شورای نگهبان، عدم اجازه حضور در انتخابات به شهروندان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. و از آن سو دمیدن در شیپور گزینه نظامی برای ریاست جمهوری، تنها نمونه کوچکی از قبضه و انحصار قدرت است که به عقیده برخی کارشناسان این رفتار‌ها در آینده‌ای نه چندان دور، اتفاقی جبران ناپذیر را برای کشور به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:شورای نگهبان به بهانه شایسته‌گزینی، حاکمیت ملت را مخدوش می‌کند/ مردم قیم نمی‌خواهند

فاطمه راکعی فعال اصلاح طلب و نماینده مجلس ششم در گفتگو با رویداد‌۲۴ با اشاره به شرایط قانون اصلاح انتخابات و تاثیر آن بر روند انتخابات ۱۴۰۰ گفت: کسانی که می‌خواهند همواره انتخابات را مهندسی کنند، اینبار مصمم هستند از طریق مجلس شیوه مورد نظر خود رنگ و لعاب قانونی بدهند. اما انتظاری که از عقل سلیم می‌رود این است که کسانی که به مجلس راه پیدا کردند، مسیر را برای ورود نمایندگان مردم ایران به قوای مقننه و مجریه هموار کنند و از چارچوب‌های قانون اساسی، اخلاق و شرع عدول نکنند تا شأن و جایگاه مجلس حفظ شود.

نمایندگان مجلس درباره آرمان‌های انقلاب از بزرگترهایشان سوال بپرسند

راکعی می‌گوید: مگر می‌شود نهاد قانونگذاری کشور، از قانون علیه قانون استفاده کند؟ اگر سن برخی از نمایندگان کنونی مجلس اجازه نمی‌دهد که به واقعیات و اهداف انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ اشراف داشته باشد، خوب است از بزرگترهایشان سوال کنند. اکنون دیگر هر آدم عادی می‌داند که امام خمینی (ره) صراحتا و موکدا اعلام می‌کردند که نظامیان نباید در سیاست دخالت کنند چطور این مجلس نه تنها نظامیان را از این امر منع نمی‌کند بلکه شرایط را برای حضور آن‌ها فراهم می‌کند و اجازه می‌دهد که تا زمان ثبت نام در انتخابات در سمت قبلی خود باقی بمانند. این رفتار‌ها با رهنمود‌های امام کاملا در تضاد است.

راکعی با بیان اینکه نکاتی که در اصلاح قانون انتخاباتی است از چرخش نخبگان جلوگیری می‌کند، تصریح کرد: این نکاتی که نمایندگان در حال بررسی آن هستند، به معنای کنار زدن کسانی است که همفکر یک جریان سیاسی خاص نیستند و با سیاست‌های آن‌ها همسویی ندارند در حالیکه چنین رفتار‌هایی با اخلاق، قانون و سخنان امام مغایرت دارد. امام تاکید زیادی بر جمهوریت نظام داشتند. اما این قوانین که از حضور مردم در عرصه‌های سیاست جلوگیری می‌کند و دایره قدرت را صرفا به عده‌ای خاص محدود می‌کند دقیقا با رهنمون‌های امام مغایرت دارند.

مجلس یازدهم حتی حفظ ظاهر هم نمی‌کند

این استاد دانشگاه افزود: این نمایندگان حتی حفظ ظاهر هم نمی‌کنند! حداقل به گونه‌ای رفتار کنند که رویه‌هایشان فریاد نزند که در مهد قانونگذاری کشور رفتار‌های غیرقانونی انجام می‌شود.

راکعی با بیان اینکه اصلاح طلبان با بررسی نقاط ضعف و قوت خود، در حال آماده شدن برای انتخابات ۱۴۰۰ هستند تصریح کرد: با توجه به فراز و فرود‌های سیاسی و با توجه به روحیه نقدپذیری که درون جبهه اصلاحات است، در حال کار هستیم و برخی مواقع هم دیده می‌شود که عده‌ای از فرط انتقادپذیری درون این جبهه خودزنی می‌کنند. خداراشکر موضوع تشکیلاتی از سوی اصلاح طلبان هر روز جدی‌تر گرفته می‌شود و با هماهنگی‌های بیشتری این موضوع را پیش می‌برند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: جبهه فراگیر اصلاح طلبان با وجود مشکلات و مسائلی که برای آن‌ها پیش آمد تقریبا با همان سازوکار شورای عالی اصلاح طلبان، البته با رفع مشکلات و موانع شکلی و ساختاری و مدیریتی در حال تقویت و بازسازی است. این مجمع یک نهاد فراگیر است و قرار است محفلی برای وحدت باشد.

راکعی با بیان اینکه به دنبال کاندیدای اجاره‌ای نخواهیم رفت، گفت: ما در این انتخابات با کاندیدایی که همه روی آن اجماع می‌کنند وارد رقابت‌ها خواهیم شد.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات 1400 فاطمه راکعی اصلاح قانون انتخابات انتخابات 1400 اصلاح طلبان رفتار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۷۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد

به گزارش «تابناک»، زینب قیصری در گفت وگو با ایسنا درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در دور اول انتخابات، در شیوه انتخاب افراد یک بلوغ سیاسی را دیدیم که اتفاق فرخنده‌ای بود و نشان داد که مردم با تحقیق بیشتری دنبال انتخاب نمایندگانی هستند که کیفیت بالاتری داشته باشند. انتخابات به دلیل تکثر داوطلبان به دور دوم رفت و این منافاتی ندارد با این حرکت که مردم با گزینش بهتر، نمایندگان خود را در دور دوم انتخاب کنند.

وی افزود: ان شاءالله مردم در دورم دوم هم حضور پرشور داشته و با همان دقتی که در دور اول داشتند، در دور دوم هم نمایندگان خود را انتخاب کنند. البته این بار انتخاب راحت‌تر هست زیرا تعداد داوطلبان کمتر از دور اول است. هرچه نماینده آرای بالاتری داشته باشد، پشتوانه بهتری برای پیگیری مطالبات مردم دارد بنابراین حضور مردم در انتخابات و رای بالا به داوطلبان اهمیت زیادی دارد.

قیصری همچنین خاطرنشان کرد: بیشتر داوطلبان انتخاب شده در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی، تفکر اصولگرایی دارند اما ۴۵ نفر باقیمانده هم نقش مهمی در انتخاب رویکردهای مجلس دارند و این انتخاب را باید بر عهده مردم گذاشت.

وی با اشاره به نقش نمایندگان خانم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: حضور بانوان در دور دوم خیلی موثر است. متاسفانه در دور اول هیچ خانمی موفق نشد به مجلس راه یابد که برای شهری مثل تهران حضور نمایندگان خانم مهم است؛ زیرا آنها می‌توانند نظام مسائل زنان را دنبال کرده و حل کنند. البته شاید نماینده آقای شایسته هم بتواند مشکلات بانوان را بهتر عمل کند و اصل بر شایسته‌سالاری است. خانم‌ها وقتی وارد مجلس می‌شوند به کمیسیون تخصصی خود می‌روند و عضو فراکسیون زنان هم می‌شوند و این یک قانون نانوشته است. به هر حال در فراکسیون زنان نمایندگان خانم خیلی می‌توانند تاثیرگذار باشند.

دیگر خبرها

  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • قالیباف: اندیشه شهید مطهری همچنان راهگشاست
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد