Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - لاله غزالی: سه‌شنبه، نهم دی ۹۹‌ بالاخره نخستین واکسن ایرانی کووید-۱۹ وارد فاز انسانی شد و سازنده کووایران که ستاد اجرایی فرمان امام(ره) بود، با تزریق این واکسن به ۳ نفر که نخستینِ آنها دختر رئیس این ستاد بود، از آن رونمایی کرد. اما روز بعد (چهارشنبه ۱۰ دی) حمیدرضا جمشیدی دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا در برنامه تیتر امشب تلویزیون گفت: این همان واکسنی است که در کشورهای عربی و ترکیه تست شده و بیش از ۹۱ درصد موفق بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بخش از حرف‌های جمشیدی حواشی مختلفی داشت؛ واکسنِ رونمایی‌شده‌ در ایران همان واکسن چینی است و خط تولید آن وارد شده است. برداشتی در پی شایعاتی که در دو سه هفته گذشته درباره فروش فرمول واکسن چینی کرونا به ایران، قوت گرفت.

دراین‌باره ببینید:

ویدئو | واکسن ایرانی کرونا همان واکسن چینی است که در کشورهای عربی و ترکیه تست شد

اما حجت نیکی‌ملکی رئیس مرکز اطلاع‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) دراین‌باره به همشهری‌آنلاین گفت: واکسن ما کاملا تولید داخلی است. برای ساخت واکسن کووید-۱۹ چند پلت‌فرم وجود دارد که یکی از آنها استفاده از ویروس غیرفعال و کشته‌شده است. واکسن ستاد هم براساس همین پلت‌فرم ساخته شده که مشابه پلت‌فرم واکسن چینی است. واکسنِ استفاده‌شده در کشورهای عربی و ترکیه  واکسن چینی است و منظور دکتر جمشیدی این بوده که پلت‌فرم واکسن ما مشابه پلت‌فرم واکسن چینی است. 

وی درباره برنامه تولید انبوه واکسن کرونا گفت: فاز اول خط تولید ما تا ۴۰ روز دیگر با ظرفیت ۱/۵ میلیون دوز در ماه به بهره‌برداری می‌رسد و ۶ ماه دیگر، با بهره‌برداری از فاز دوم آن، به تولید ۱۲ میلیون دوز واکسن در ماه می‌رسیم. 

یکی از انتقاداتی که در روزهای گذشته به ستاد اجرایی و تیم تولید کننده واکسن ایرانی کرونا وجود دارد، منتشر نشدن مستندات علمی واکسن است. نیکی ملکی در پاسخ به این شبهات گفت: ستاد مستندات کارآزمایی‌های قبلی را به وزارت بهداشت و کمیته اخلاق ارائه داده و اگر نداده بود که مجوز فاز انسانی واکسن صادر نمی‌شد. همان‌طور که دکتر جمشیدی گفت، این مستندات در قالب مقاله‌ای به‌زودی منتشر می‌شود. 

وی در پاسخ به این سوال که شائبه درخواست یوروی ستاد از دولت برای واکسن کرونا به همشهری آنلاین گفت: به جز ادعای فردی که سابقا روزنامه‌نگار بوده، هیچ‌کس تا به حال چنین چیزی را مطرح نکرده و مشاور وزیر بهداشت هم در توییتی این ادعا را تکذیب کرده است. 

بیشتر بخوانید:

ستاد اجرایی فرمان امام برای فروش واکسن کرونا از دولت یورو می‌خواهد؟

نیکی ملکی درخصوص اینکه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از محل تولید واکسن انتفاع مالی خواهد داشت یا نه، تاکید کرد: ستاد در حوزه سلامت به هیچ وجه نگاه اقتصادی ندارد و نگاه آن کاملا ماموریتی است و برای امنیت حوزه سلامت به آن ورود کرده است. آقای مخبر دستور داده‌اند همه منافعی که در حوزه سلامت برای ستاد ایجاد می‌شود، به صورت بلاعوض در همین حوزه در مناطق محروم هزینه ‌شود. 

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) درباره تلاش برای دریافت تاییدیه واکسن از سازمان بهداشت جهانی گفت: ما جلسه‌ای با سازمان بهداشت جهانی داشتیم و در آنجا کار خودمان را ارائه کردیم. آقای هاملمن - نماینده سازمان بهداشت جهانی - در جلسه‌ای که ۶ پلت‌فرم خودمان برای ساخت واکسن را ارائه کردیم، حضور داشت و اتفاقا خیلی هم تشویق کرد چون انتظار چنین کاری را نداشت. 

بیشتر بخوانید:

ایران برای واکسن کرونا به تاییدیه نهادهای بین‌المللی نیاز ندارد استقبال سازمان جهانی بهداشت از واکسن ایرانی کرونا کد خبر 576970 برچسب‌ها ستاد ملی مقابله با کرونا كروناويروس كرونا در ايران سازمان بهداشت جهانی واکسن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ستاد ملی مقابله با کرونا كروناويروس كرونا در ايران سازمان بهداشت جهانی واکسن ستاد اجرایی فرمان امام ره سازمان بهداشت جهانی واکسن ایرانی کرونا واکسن چینی واکسن کرونا همان واکسن پلت فرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۸۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از پیشگیری ۴۰ درصدی پوسیدگی دندان دانش‌آموزان با ماده وارنیش فلوراید خبر داد.

حامد جز جلالیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به انجام طرح کشوری فلورایدتراپی دانش‌آموزان در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با تامین ۶۳ هزار وارنیش فلوراید برای دانش‌آموزان ابتدایی ۶ تا ۱۲سال این طرح در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

وی بیان کرد: با تامین و دریافت وارنیش فلوراید از وزارت متبوع، توزیع وارنیش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت چهار شهرستان (نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور  ادامه داد: این طرح به صورت رسمی از هفته اول اردیبهشت‌ماه تمامی بهورزان و مراقبین سلامت با مراجعه به مدارس و با نظارت مستقیم تمامی مراقبین ناظر مراکز و حضور دندانپزشک مراکز خدمات جامع سلامت در مدارس تحت پوشش به صورت روزانه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: هدف از طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش‌آموزان، آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش‌آموزان، معاینات مستمر دندانپزشکی و کاهش ۴۰ درصدی پوسیدگی‌ دندان دانش‌آموزان توسط ماده وارنیش فلوراید است.

دو واکسن به برنامه واکسیناسیون متداول کودکان در نیشابور اضافه می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته جهانی ایمن‌سازی ۲۴ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت‌ماه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون متداول کشوری کودکان اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی و واکسن روتا به صورت خوراکی است، ادامه داد: واکسن پنوموکوک مهمترین راه پیشگیری از بیماری های عفونی ناشی از این میکروب از جمله عفونت ریه، عفونت مغزی یا مننژیت، عفونت گوش، قلب، خون، استخوان و سینوزیت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اذعان کرد: سالیانه از حدود ۵۰ هزار عفونت‌ شدید پنوموکوکی با تزریق واکسن پنوموکوک پیشگیری می‌شود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک و کاهش بروز  مقاومت آنتی بیوتیکی را در پی دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن‌سازی این واکسن در سنین ۲ ، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود در خصوص واکسن روتا گفت: واکسن روتاویروس نیز که از اسهال‌های شایع در کودکان پیشگیری می‌کند  به صورت خوراکی در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی مصرف می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • سورپرایز ایران خودرو برای خودروی محبوب
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک