Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجدجامع اقدم به سبک معمول مساجد در منطقه قره باغ ساخته شد که شامل ستون های سنگی در ساختمان دو طبقه و استفاده از سقف های گنبدی است.

خبرگزاری شبستان،گروه جهان اسلام: مسجد جامع در شهر «اقدم» آذربایجان توسط معمار «کربلایی صفی خان قره باغی» در سال 1870-1868  ساخته شد.

 

ساختمان اصلی مسجد از سنگ و مناره های آن از آجر ساخته شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مسجد به سبک معمول مساجد در منطقه قره باغ ساخته شد که شامل ستون های سنگی در ساختمان دو طبقه و استفاده از سقف های گنبدی است.

 

 

 

از دیگر مساجد به این سبک می توان به مسجد «بردا »، مسجد «یوخاری گوهر آقا» در شوشا ، مسجدی در شهر «فضولی» واقع در استان «هادروت» جمهوری «آرتساخ » و مسجدی در روستای «گورادیز »اشاره کرد.

 

به گفته منابع آگاه دیوارهای مسجد جامع توسط یکی از دوستان «کربلایی صفی خان» به نام «محمد شکوهی» که خوشنویس مشهوری بوده ، خطاطی و نقاشی شده است.

 

از روز 23 ژوئیه 1993 ، سرزمینی که این بنای تاریخی در آن واقع شده است تحت اشغال ارمنستان قرار گرفت.

 

 

 

مسجد جامع تنها بنای باقیمانده در اقدم در میان همه بناهای شهر است ،بناهایی که پس از جنگ اول قره باغ توسط نیروهای ارمنی تخریب شدند.

 

حالا پس از آزادی این شهر از اشغال امنستانی ها کارهای مقدماتی بهبود و توسعه در اطراف مسجدی که در منطقه اقدم واقع شده در حال انجام است.

 

این منطقه به طور کامل پاکسازی و چراغانی شده است و حالا مسجد جامع در انتظار این است که بار دیگر محلی برای نیایش نمازگزاران باشد.

 

 

مسجد اقدم تنها بنای باقی مانده در اقدم است. این مسجد پس از تخریب به محلی برای نگهداری گاوها تبدیل شد و سقف و اتاق زیر شیروانی مسجد پایین کشیده شد، در حالی که پنجره ها ، درها ، فضای داخلی و کف مرمر آن نیز به طور کامل تخریب شدند.

 

در ژوئن 2010  « آندره گالافایف» ، عکاسی که در سال 2007 از این مسجد بازدید کرده بود  گزارش داد که کف مسجد کاملاا با کود گاوهایی که در روز در ویرانه های اقدم سرگردان هستند پوشیده شده است.

 

در نوامبر 2010 دولت قره باغ اعلام کرد که مسجد و اطراف آن تمیز شده است.

 

مقامات قره باغ همچنین اعلام کردند که مسجد اقدم و همچنین مساجد شوشا مورد بازسازی قرار گرفته اند.

 

 

پس از بازگرداندن اقدم به آذربایجان  اولین نماز جمعه در مسجد جامع پس از 28 سال توسط آخرین امام جماعت مسجد و سربازان آذربایجانی در سال 2020 میلادی برگزار شد.

پایان پیام/7

منبع: شبستان

کلیدواژه: ارمنستان آذربایجان مسجد جامع ساخته شد قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۸۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت تخصصی کانون‌های مساجد آذربایجان غربی در حوزه جمعیت و جوانی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان غربی، با بیان اینکه در سطح استان هزارو ۴۰۰ کانون فعالیت می کنند، گفت: از این تعداد ۱۵ کانون به صورت تخصصی در حوزه جمعیت و فرزندآوری فعالیت می کنند.

وی افزود: کانون فرهنگی و هنری شهدای قره باغ و حضرت فاطمه الزهرا (س) در ارومیه، حضرت فاطمه (س)، شهدای رهال و ائمه اطهار (ع) در شهرستان خوی، ثقلین، زینب کبری(س)، آل عبا، ذوالفقار، شیخ طوسی در شهرستان میاندوآب، شهدای اغول بیگ در شهرستان تکاب و کانون فرهنگی و هنری مکتب صادق در شهرستان نقده از جمله کانون های فعال در این حوزه هستند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان غربی برگزاری کارگاه های مختلف با عنوان «می خواهم زنده بمانم»، «جامعه جوان‌تر، زندگی بهتر» «آسیب طلاق امروز، ناشی از ازدواج غلط دیروز»، برگزاری کلاس های مشاوره در راستای فرزند آوری و تبیین مسائل مختلف را از جمله فعالیت های کانون ها عنوان کرد.

رضایی ادامه داد: امام جماعت، هیات امنا، کانون‌های فرهنگی هنری و پایگاه‌های بسیج چهار رکن اساسی مساجد طراز است که باید در حوزه جوانی جمعیت به صورت جهادی فعالیت کنند.

وی گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از ابزارهای پای کار آمدن مردم در جوانی جمعیت است و کانون‌های مساجد ابعاد فرهنگی کاهش جمعیت را تبیین کنند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان غربی افزود: مسئله کاهش جمعیت و پیر بودن هرم سنی افراد جامعه، کاهش نرخ باروری، افزایش طلاق از جمله مسائلی است که سلامت جامعه را به شدت تهدید می‌کنند بنابراین کانون‌های مساجد باید برای رفع این مسائل تلاش مضاعف داشته باشند.

رضایی از مشارکت کانون‌های مساجد استان در رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت یاد کرد و تصریح کرد: این طرح از سوی ستاد ملی جمعیت برگزار می‌شود که ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان دبیر اجرایی این رویداد معرفی شده است.

دیگر خبرها

  • البرز رتبه نخست ثبت اعضا در طرح رویداد سامانه بچه های مسجد
  • استان البرز رتبه نخست ثبت اعضاء را در طرح رویداد سامانه بچه‌های مسجد کسب کرد
  • فعالیت تخصصی کانون‌های مساجد آذربایجان غربی در حوزه جمعیت و جوانی
  • تداوم راه شهیدان با فعالیت جوانان در مساجد
  • برنامه های دسته روی ویژه سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در ایلام
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • برگزاری مراسم سالگرد شهادت استاد مطهری در مسجد جامع نارمک
  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد