Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی مراسم، افتتاحیه یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شب گذشته ۱۱ دی ماه با اهدای جوایز برندگان بخش «نماهنگ»، «فیلم ما» و همچنین پاسداشت ویژه از کاپیتان تحریم‌شکن به صورت تلویزیونی برگزار شد. به دلیل همه‌گیری بیماری کرونا و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، اکران‌ها و برنامه‌های این دوره جشنواره، به دو صورت آنلاین و تلویزیونی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نادر طالب زاده دبیر جشنواره مردمی فیلم «عمار» در ابتدای این ویژه‌برنامه در سخنانی گفت: امسال آن‌قدر تعداد فیلم‌ها و آثار رسیده زیاد بود که انتخاب ۱۷ اثر در یک بخش برای مسابقه برای داوران بسیار سخت و دشوار شده بود. شاهد ارتقاء سطح آثار بودیم و البته هرسال آثار نسبت به دوره قبل بهتر می‌شود. البته تکنولوژی هم در حال پیشرفت است و از آن طرف هم حرف برای گفتن بسیار است. شاهد هستیم که جسارت بچه‌های فیلمساز در حال بالا رفتن است و عمار هم یکی از آن محافلی است که به بچه‌ها فرصت می‌دهد تا نقد کنند.

وی افزود: امروز شاهد هستیم که در همه شهرها و روستاها فیلم‌های عمار در حال نمایش و اکران است. اما برای کشف استعدادها، نمایش فیلم‌ها و دعوت کارگردان‌های جوان به تلویزیون بسیار خوب است. البته عمار در همان سال‌های اول و دوم و سوم نشان داد که این حوزه‌ای است برای آنهایی که به انقلاب متعهد هستند و دغدغه اول آنها انقلاب اسلامی است.

طالب‌زاده ادامه داد: جشنواره عمار با جشنواره‌های دیگر متفاوت است. البته سایر جشنواره‌های مستند و داستانی هم خوب هستند اما در جشنواره عمار به طور مثال، از دوره چهارم و پنجم به بعد آثاری چشمگیری را دیدیم که خودم، کارگردان‌های این کارها را به تلویزیون دعوت کردم. حتی بر اساس برخی از آثار، برخی قوانین عوض شد. من چهار تا پنج مورد داشتم که توسط یک فیلم، موضوعی را مطرح کردیم که در قوانین کشور تغییر وضعیت ایجاد شد.

اثر هنری خوب، یک جور فریاد است

وی خاطرنشان کرد: جشنواره عمار از این جهت ایجاد شده که یک خلائی وجود داشت و افرادی بودند که دغدغه و هدف کمک به انقلاب را داشتند. زیرا این انقلاب هدف و ایدئولوژی داشت که همه چیز را به هم ریخته است. آنهایی که سرباز این میدان هستند این خلاء برای آنها وجود داشت و وجود اصلی جشنواره عمار برای کمک به آنها است.

طالب‌زاده با اشاره به برخی آثار مستند درباره خصوصی‌سازی و نقد درون گفتمانی یادآور شد: پالایش انقلاب اسلامی با خود ماها است. ببینید ما توقع زیادی از وزرا نداریم زیرا آنها درگیر کارتابل‌های اداری هستند. از آنهایی توقع داریم که هرجا هستند دغدغه دارند. سال گذشته، یکی از برادران فیلمی درباره ماهیگیران چینی ساخته بود. در نهایت هم جلوی اینها را گرفتند. کی این کار را کرد؟ چندبار واحد مرکزی خبر آمده بود و گزارش‌هایی را هم تهیه کرده بود ولی همه چیز مقطعی و کوتاه بود.

دبیر جشنواره عمار عنوان کرد: اثر خوب هنری، یک جور فریاد است. بدون هنر هم اصلاً کشور نمی‌تواند خودش را پالایش کند. امسال، فیلمی به نام «قزل قیه» در مورد معدن مرمر داریم که برخی از این کارها را ممکن است حتی رسانه ملی هم پخش نکند. مثلاً مستند «معراج از روم» که درباره یک برادر افغانستانی است که برای تحصیل از ایران به ایتالیا می‌رود و سر از جنگ سوریه درمی‌آورد.

طالب زاده افزود: طیف‌های مختلفی به جشنواره عمار می‌آیند و برخی‌ها فیلمسازان حرفه‌ای هستند ولی ما خیلی آنها را نمی‌شناسیم ولی دغدغه و جوهره آنها دیدنی است. من شخصاً هرسال که جشنواره عمار برگزار می‌شود، یکی از ماهیگیران عمار هستم که این سوژه‌ها را شکار می‌کنم. برخی حوزه‌ها ترسناک هستند و کسی جرات ورود به آنها را ندارد و این کار عمار است که به آنها ورود کند.

وی ادامه داد: ما وارد یک زمان جدیدی شدیم، خود به خود آینه هنری کار هم متفاوت خواهد بود. البته نیاز به جمع بندی دوباره با اهالی انقلابی رسانه است که باید از این به بعد چه کارهایی انجام بدهیم. اما هرسال که می‌گذرد به طور خودکار ارتقاء کیفیت و تنوع موضوع آثار را شاهد هستیم.

دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار عنوان کرد: ما نیروی اصلاح‌گر به معنای قرآنی لازم داریم و فیلمسازان عماری اینگونه هستند زیرا حال و انرژی خاصی دارند و آن محفلی که باید به آنها کمک کند تا آثار آنها وارد صحنه شود جشنواره عمار است. یک نکته دیگر هم اینکه به نظر من شبکه‌های استانی نیز باید متحول شوند و به مسائل و مشکلات استانی بپردازند.

«دستکش ننه عصمت» به کاپیتان تحریم‌شکن رسید

در ادامه ویژه‌برنامه تلویزیونی افتتاحیه یازدهمین جشنواره عمار، جایزه ویژه «دستکش ننه عصمت» با حضور برادر شهید نادر مهدوی و سرهنگ پاسدار هاشمی، فرمانده عملیات توقیف نفتکش انگلیسی به کاپیتان حمیدرضا یحیی‌زاده ناخدای نفتکش حامل صادرات بنزین ایران به ونزوئلا اهدا شد.

یحیی‌زاده، در جریان سفر به ونزوئلا با رد پیشنهاد رشوه ۵ میلیون دلاری امریکا و تهدیدات مکرر، با موفقیت نفتکش ایران را به ونزوئلا رساند. او بعد از این اتفاق، توسط امریکا تحریم شد.

در بخشی از این قسمت برنامه، پاسدار هاشمی فرمانده عملیات توقیف نفتکش انگلیسی در خلیج فارس در سخنانی گفت: ۱۲ تیرماه ۹۸ کشتی نفتکش گریس ۱ جمهوری اسلامی در جبل الطارق توسط انگلیسی‌ها توقیف شد، رهبری در ۲۵ تیر سخنرانی داشتند و گفتند اقدام انگلیسی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند. عصر جمعه ۲۸ تیر ماه، به ما ابلاغ شد که نفتکش متخلف انگلیسی، باید توقیف شود، یکی از نکات مهم این عملیات، این بود که در یک بازه زمانی کوتاه بعد از ابلاغ مأموریت، عملیات توقیف اجرا شد. عزیزانی که کار رسانه‌ای می‌کنند اسم این کار را توقیف نگذرند، این کار تحقیر انگلیس بود.

هاشمی عنوان کرد: آقای لرد کرزن وزیر امور خارجه انگلیس در یک قرن پیش، در کتابش گفته اگر در ایسلند مار پیدا بشود، در ایران هم دریانورد پیدا می‌شود، کاش این آقای کرزن می‌بود و می‌دید که چطور شهید مهدوی و نسل مهدوی‌ها انگلیس و اربابش را تحقیر کردند.

یحیی‌زاده کاپیتان نفتکش ایرانی نیز که رشوه پنج‌میلیون دلاری امریکا را رد و محموله صادراتی ایران را به کشور ونزوئلای تحت تحریم امریکا رساند، مهمان ویژه برنامه افتتاحیه جشنواره عمار بود که با اهدای جایزه ویژه «دستکش ننه عصمت» توسط پاسدار هاشمی از او تقدیر شد.

یحیی زاده در سخنان خود بعد از این تقدیر گفت: من این هدایا را به همکارانم اهدا می‌کنم. رفت و برگشت ما به ونزوئلا سه ماه طول کشید. اما خانواده‌های ما خیلی صبور هستند اگر صبوری و پشت‌گرمی آنها نباشد نمی‌توانیم ماموریت خود را انجام بدهیم. مجموعه شرکت نفتکش و پرسنل آن، همه تلاش می‌کنند چرخ اقتصاد کشور یک روز هم نخوابد.

وی درباره رشوه امریکا توضیح داد: این پیشنهاد رشوه از طریق ایمیل برای من رسیده بود. ولی ما با موفقیت، محموله را بعد از طی ۱۵ هزار کیلومتر به ونزوئلا رساندیم.

پاسدار هاشمی گفت: نفتکش استینا ایمپرو در حالی توقیف شد که اینها از ماه‌ها قبل با اسکورت در حال خلیج فارس حضور داشتند، آن روز هم در حالی که ناو محافظ انگلیسی که یکی از پیشرفته‌ترین کشتی‌های رزمی این کشور حضور داشت، رزمندگان سپاه، نفتکش انگلیسی را توقیف کردند. وقتی نفتکش را توقیف کردیم آنها یک بالگرد بلند کردند که ما اخطار شدید به اینها دادیم، وقتی اخطار و آمادگی ما را دیدند، عقب‌نشینی کردند.

تقدیر از برگزیدگان «نماهنگ» و «فیلم ما»

در ادامه ویژه‌برنامه افتتاحیه یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، بعد از اجرای گروه سرود نوجوان، برگزیدگان بخش «نماهنگ» جشنواره، معرفی و تقدیر شدند.

سیدمحمد میرزمانی که به نمایندگی از هیئت داوران بخش «نماهنگ» در استودیوی برنامه حاضر شده بود، در سخنانی گفت: در جشنواره یازدهم می‌بینیم که امسال کارها خیلی خوب شده است، حدود ۲۴۰ اثر در این بخش حضور داشتند. از مسئولان جشنواره می‌خواهم حتماً بخش بین‌الملل جشنواره را برگزار کنند، حتماً موجب رقابتی شدن این بخش می‌شود.

وی ادامه داد: نماهنگ، یک فایل صوتی هست که برای آن، تصاویری می‌گذارند، معمولاً سناریویی برای آن نوشته نمی‌شود، یکی از خصوصیاتی که ما متوجه شدیم برخی کارهای جشنواره، سناریو و داستان داشتند، این آثار قبل از اینکه اثر موسیقایی داشته باشد، طراحی داشتند و این نشان می‌دهد قصه‌ای برای این کارها تعریف شده است.

هیئت داوران بخش «نماهنگ» ضمن تقدیر از اثر «باهم که باشیم» به کارگردانی «اسماعیل معنوی»، لوح افتخار این بخش را به علت «ذوق و خلاقیت در پرداخت تصاویر و دکوپاژ مناسب و شعر» به اثر «من و تو» به کارگردانی «مهران علوی» اهدا کرد. همچنین فانوس این بخش به اثر «تار و پود» به کارگردانی «محمدصادق رمضانی مقدم» به علت «قصه، پرداخت، کارگردانی و موسیقی خوب و بازیگری «ثریا قاسمی» اهدا شد. ضمناً در بخش تجربه نو به علت «تلاش قابل تحسین در شخصیت پردازی قهرمانان و مبارزان محلی و همت و جسارت در تولید و بازسازی تاریخی مبارزات مردم گیلان و موسیقی خوب» به اثر «سردار جنگل» به کارگردانی «سجاد عزیزپور» لوح افتخار اهدا شد.

جایزه شهید سیاح برای اکران‌کنندگان هشتبندی

بنابراین گزارش، در بخش بعدی این ویژه‌برنامه، جایزه شهید سیاح توسط برادر شهید نادر مهدوی به خانم‌ها بهرامی و قریب‌زاده اکران‌کنندگان مردمی هشتبندی هرمزگان اهدا شد.

در بخش پایانی اهدای جوایز افتتاحیه جشنواره، هیئت داوران بخش «فیلم ما» متشکل از محمدرضا امامقلی، سیدعلی سیدان و سیدرسول منفرد، ضمن تقدیر از اثر «قهرمان کوشکک» به کارگردانی «میثم جوکار» و اثر «مادران سه ستاره» به کارگردانی «صادق صادقی چلیچه»، لوح افتخار این بخش را به علت «روایت صمیمی از یک فعالیت آتش به اختیار فرهنگی در شهرستان جیرفت» به اثر «پیک کتاب رسان» به کارگردانی «مجید حاجبی» و همچنین اثر «دست به دست» به کارگردانی «محمدطه ناطقی» به علت «مشاهده و ارائه موفق مزیت‌های ملی و اسلامی در مواجهه با بحران کرونا با نگاه بین‌المللی» اهدا کرد.

امامقلی به نمایندگی از هیئت داوران جشنواره در سخنانی کوتاه گفت: در سینمای ایران، جای خیلی چیزها خالی است. یکی از این چیزها، فرصت برابر آموزشی است، به نظرم استعدادهایی که در مناطقی مثل جیرفت و کرمان هستند و قهرمانانی که حول اینها هستند، قابلیت این را دارند که در سطح ملی و بین‌المللی دیده شوند و ما مسئولیم برای اینکه این فرصت را ایجاد کنیم.

برندگان دیگر بخش‌های جشنواره نیز در روزهای بعدی جشنواره، با حضور در ویژه‌نامه برنامه تلویزیونی «سینما مردم» معرفی و تقدیر می‌شوند.

همچنین با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا، بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره، از ۱۱ تا ۱۹ دی‌ماه، آثار منتخب جشنواره از طریق سایت عماریار به نشانی Ammaryar.ir به نمایش درمی‌آیند. تماشای این آثار که به مدت ۲۴ ساعت در سایت، نمایش داده می‌شود، بدون هزینه حق اشتراک و رایگان است و اینترنت مصرفی هم برای مخاطبان نیم‌بها حساب می‌شود.

کد خبر 577051

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: جشنواره مردمی فیلم جشنواره عمار پاسدار هاشمی هیئت داوران ویژه برنامه طالب زاده یحیی زاده برای آن اهدا شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۰۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در رابطه با چای دبش علیرغم اینکه تعدادی از نمایندگان از جمله شخص بنده در مجلس یازدهم خیلی در رابطه با آن صحبت کردیم ولی در نهایت لاپوشانی شد و کار نظارتی روی آن انجام نشد.   به گزارش ایلنا، جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی، درخصوص علت سکوت وعدم واکنش از سوی نمایندگان مجلس نسبت به موضوع آقای صدیقی و اینکه آیا این مساله یکی از نتایج یکدستی قواست که اشتباهات و کم‌کاری‌ها نادیده گرفته می‌شود و در این مساله هم انتقاد و اعتراضی به این مساله مطرح نشد؟ ، گفت: در رابطه با بحث نظارتی مجلس من این انتقاد و ایراد را به مجلس یازدهم وارد می‌دانم و یکی از ایرادات پررنگ مجلس یازدهم این بود که تقریبا مجلس و دولت یکی بودند زمینه‌اش هم این بود که بیش از ۲۰۰ نفر طی نامه‌ای از آقای رییسی که رییس یک قوه دیگر بود دعوت کردند تا کاندیدای ریاست جمهوری شود و بیش از ۲۲۰ نفر از نمایندگان طی نامه‌ای پیروزی در انتخابات را به ایشان تبریک گفتند و خب این باعث شد که مجلس یازدهم در بُعد نظارتی خوب عمل نکند.   وی ادامه داد: بنده هم در این مجلس بودم و این انتقاد شامل همه ما می‌شود اگرچه که ما تلاش کردیم و در بحث‌های نظارتی کار کردیم ولی خب در مجموع شامل همه نمایندگان مجلس یازدهم می‌شود.   عضو فراکسیون مستقلین مجلس خاطرنشان کرد: ما نباید بین افراد در برخوردها اختلاف قائل شویم، کسی که امام جمعه بوده یا استاندار بوده یا وزیر بوده اگر تخلفی مرتکب شده باشد برخورد با این فرد نه‌تنها نباید کمتر از دیگران باشد بلکه باید با شدت بیشتری اتفاق بیفتد چراکه هزینه اشتباه و تخلف چنین افرادی برای نظام و کشور بیشتر است و از سوی دیگر درس درس عبرتی برای دیگران و مسئولین باشد که در آینده ارتکاب به چنین تخلفات یا اشتباهاتی را تکرار نکنند.   محمودزاده تصریح کرد: من واقعا به این موضوع ایراد وارد می‌کنم که موضوع آقای صدیقی خیلی جدی در رسانه‌ها مطرح شد، خودش هم پذیرفت و از مردم عذرخواهی کرد اما تا قبل از عذرخواهی و پذیرفتن خودش هیچ ورودی به این مساله نشد، در حالیکه باید به قوه قضاییه ارسال می‌شد و کمیسیون اصل ۹۰ به این موضوع ورود می‌کرد و این پرونده را به قوه قضاییه معرفی می‌کرد یا تحقیق و تفحص می‌کردند که در این اتفاق از این برخورد‌های نظارتی کوتاهی شد.   عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ابراز داشت: در رابطه با چای دبش هم علیرغم اینکه تعدادی از نمایندگان از جمله شخص بنده در مجلس یازدهم خیلی در رابطه با آن صحبت کردیم ولی در نهایت لاپوشانی شد و کار نظارتی روی آن انجام نشد.   وی عنوان کرد: این‌ها مشکلاتی بوده که در مجلس یازدهم وجود داشته و فکر کنم در مجلس دوازدهم بدتر هم خواهد شد با توجه به اینکه در انتخابات مجلس دوازدهم دایره انتخاب مردم کوچک بود، یعنی رد صلاحیت زیاد بود و بعد از جناح‌های مختلف کمتر حضور داشتند و مشارکت پایین بود. این‌ها باعث می‌شود که دوباره مجلس دوازدهم یک دست‌تر از مجلس یازده شود با دولت و خیلی نزدیک باشند که این یکی از ایرادات مجالس خواهد بود چون در نهایت اگر تخلفاتی در بدنه دولت صورت گیرد چون مجلس و دولت یکی هستند مجبورند که کوتاه آمده و نادیده بگیرند. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فلاحت پیشه : هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران / سرنوشت پول های اختلاس شده هم مشخص نشد روزنامه هم میهن : دولت از شفافیت در باره بدهکاران بانکی می گوید اما حتی یک سطر از دلیل پرداخت 3.7میلیارد دلار به صاحب شرکت چای دبش منتشر نمی کند نماینده مجلس : مردم از چپاول‌های درشت مانند چای دبش نتیجه می‌گیرند که اموال آنان بلاصاحب است

دیگر خبرها

  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • هاآرتص: ما «عنصری نامطلوب» هستیم/ تحریم فرهنگی اسرائیل در سراسر جهان رو به گسترش است
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی
  • ببینید| نوری قزلجه: بیش از ۵۰ درصد اقدامات مجلس یازدهم رضایت‌بخش نبود
  • ۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند