Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-07@10:51:41 GMT

نزاع فراگیر در پیش است؟

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۳۱۷۹۵

نزاع فراگیر در پیش است؟

رویداد۲۴ دکتر کیومرث یزدان پناه درو-دلایل متعددی وجود دارد که به ما نشان می‌دهد این حجم از اقدامات گسترده نظامی امریکا در عراق قبل از اینکه یک اقدام آفندی فراگیر بر علیه ایران باشد، بیشتر شبیه یک هشدار نظامی به ایران و نیرو‌های تحت حمایت اش در منطقه است تا در اقدامی بازدارنده و در سالگرد ترور سردار سلیمانی هر گونه اقدام احتمالی نظامی و تلافی جویانه از سوی ایران را خنثی کند؛ که این اقدام هم بیشتر تحت تاثیر گفتمان فزاینده تهدید و انتقام از سوی مقامات سیاسی و نظامی ایران است که بعد از ترور شهید فخری زاده تا به امروز در بالاترین سطح سیاسی و رسانه‌ای حفظ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علاوه بر نکات فوق، استدلال‌های قوی دیگری نیز وجود دارد که احتمال هرگونه درگیری فراگیر در این مقطع تاریخی با ایران را منتفی می‌سازد که برخی از آن‌ها در ذیل اشاره می‌شود:

بیشتر بخوانید: احتمال درگیری نظامی مستقیم بین ایران و آمریکا چقدر است؟



۱. جابجایی قدرت در امریکا: ساختار سیاست داخلی و خارجی امریکا که متکی بر حفظ نماد قدرت جهانی در داخل و استثناء گرایی در جهان خارج است، در آستانه جابجایی قدرت، اجازه جنگ فراگیر و بدون برنامه را به امریکا نمی‌دهد.

۲. نوع فعل و انفعالات متفاوت نظامی و فراخواندن نیروی‌های سنتی امریکا به منطقه از بمب افکن‌های B۵۲ گرفته تا زیر دریایی اتمی غیر عملیاتی نشان دیگری از عدم جنگ فراگیر دارد. هر چند برخورد نقطه‌ای و ناگهانی بویژه بر علیه نیرو‌های مقاومت آن هم در خارج از خاک ایران دور از ذهن نیست؛ که البته این برخورد هم در دولت ترامپ دیگر اتفاق نخواهد افتاد.

۳. تکراری بودن یک اقدام تکراری سه باره در یکسال اخیر. طی سال گذشته میلادی یعنی ۲۰۲۰ این سومین بار است که منطقه شاهد فعل و انفعالات گسترده نظامی آمریکا بوده و هر بار نیز در طبل نزاع فراگیر کوبیده اند، اما این فعل و انفعالات لزوما به معنای جنگ فراگیر با ایران نبوده است.

۴. عقلانیت ژئوپلیتیک ایران که معمولا درک درستی از تحولات دارد و محرک هیج اقدام تحریک آمیز درگیرانه نیست؛ و بطور قطع ایران دنبال یک راه حل مطمئن و قوی برای پایان دادن به جنگ نرم و بشدت روانی علیه خود است و با همه شرارت‌های جهانی و منطقه‌ای امریکا و متحدان و نوکران منطقه‌ای اش، این ایران است که مدام پالس گفتمان صلح و تفاهم از موضع برابر را مخابره می‌کند.

۵. ترس کشور‌های عربی منطقه از بروز هرگونه نزاع فراگیر. در شرایط فعلی وقوع هرگونه جنگ فراگیر منجر به فروپاشی قطعی اقتصاد‌های بشدت وابسته ۵ کشور کوچک منطقه خلیج فارس و سرعت فراگیری بحران‌های منطقه‌ای با نتایج تلخ و بسیار پر هزینه برای دیگران خواهد بود.

۶. از همه مهمتر مهیا نبودن زمینه‌های جنگ بزرگ با ایران. امریکا خوب می‌داند که آغاز هر گونه نزاع فراگیر با ایران سرآغاز بزرگترین بحران جهانی خواهد شد و از اینکه در شرایط فعلی هیچ برآیندی از نتایج یک جنگ فراگیر با ایران برای امریکا مشخص نیست.


اما نکته مهم این است که ایران در حال حاضر دارای توانمندی نظامی بالا با قدرت رزم مدرن در دو سطح متقارن و نامتقارن و قدرت عملیات خطی در دریا بویژه خلیج فارس بوده و با توجه به شرایط ژئوپلیتیکی خود که امکان تنوع اقدام در سطوح مختلف برای مقابله وسیع به کشورمان می‌دهد، کار را برای هرگونه درگیری احتمالی سخت و پیچیده می‌سازد که این موضوعات مهم از چشم امریکایی‌ها دور نیست.

۷. با توجه به مبهم بودن نتایج هرگونه درگیری نظامی با ایران، آغاز هر گونه درگیری نظامی تبدیل به مخمصه ژئوپلیتیکی دشوار برای امریکا خواهد شد و حتی ممکن است واکنش بسیار تند روسیه و چین را هم در پی داشته باشد.

۸. هراس دو جانبه (امریکا و ایران) و چند جانبه از سوی اکثر کشور‌های منطقه و جهان از وقوع یک جنگ بزرگ و پرهزینه و بسیار خسارت بار و از همه مهمتر تضاد و دوگانگی شدیدی که در حال حاضر در ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا نسبت به هر گونه جنگ‌های بزرگ و فراگیر بویژه با ایران وجود دارد.

حال با در نظر داشتن این دلایل و دیگر چالش‌های بزرگ احتمالی، می‌توان گفت که زمان برای جنگ فراگیر در این منطقه مناسب نبوده و در صورت وقوع هر گونه درگیری و نزاع، منطقه بزرگ خاورمیانه در یک چرخه بزرگ و خطرناک ژئوپلیتیکی گرفتار خواهد آمد؛ و اولین دستاورد آن بی ثباتی عمیق در جهان خواهد بود.


لذا بنظر می‌رسد فعلا درگیری ایران و امریکا گسترش نمی‌یابد و تردید‌های مدجود حاکی از این است که فعل و انفعالات نظامی امریکا در روز‌های اخیر نشانه یک جنگ بزرگ با ایران نیست.


بنظر می‌رسد که سیاست قطعی امریکا در قبال ایران که در دوره بایدن نیز ادامه خواهد داشت، سیاست "طعمه مستاصل" است تا ابتدا ایران از یک بازیگر بزرگ به یک بازیچه غیر موثر تبدیل و سپس با مخاطرات جدی در داخل مواجه شود. تا در مرحله نهایی زمینه‌های برخورد نظامی با ایران فراهم شود.


موضوعی که زمانبر بوده و شاید ایران در این فرصت زمانی اوضاع را به گونه‌ای دیگر مدیریت کند.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 آمریکا عراق انتخابات 1400 فعل و انفعالات گونه درگیری جنگ فراگیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۱۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه

یمن فاز چهارم عملیات حمایت از غزه را در دریای مدیترانه در دستور دارد و حزب‌الله شدت، وسعت و شعاع عملیاتی و حجم آتش خود را به نحوی افزایش داده که واسطه‌های غربی به لبنان سرازیر شده‌اند.

به گزارش مشرق، هادی محمدی طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: ماشین تبلیغاتی و رسانه‌ای امریکا و غرب و صهیونیسم بین‌الملل، طبق دستورالعمل‌های نخ‌نما، تلاش کردند تصویری تقلیل یافته از نتایج و اهداف عملیات تنبیهی وعده صادق به افکار عمومی جهانی تزریق کنند، ولی واقعیت آنچنان بزرگ بود که نمی‌توانستند آثار و پیامدهای آن را نادیده گرفته و پنهان نمایند. به سرعت در اخبار درز شد ۹۹درصد رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایرانی، به ۸۵درصد و یکباره اعتراف شد که نظام پاتریوت امریکایی و گنبد آهنین ۲۰درصد کارایی داشته‌اند. به همین دلیل ارتش صهیونیستی در حال چاره‌جویی برای جمع آوری سیستم موشکی پاتریوت امریکایی و جایگزین اعتمادساز است. معنای این رخداد این است که به جز نظریه‌ها و راهبردهای امنیتی، عملیاتی برای رژیم صهیونیستی و حضور پایگاهی امریکا در منطقه و شاید در آینده نزدیک برای دیگر حوزه‌های راهبردی امریکا نیاز به بازبینی راهبردهای تسلیحات موشکی و دفاعی آن‌ها نیز باید به سرعت در دستور کار قرار گیرد. صهیونیست‌ها رئیس استخبارات نظامی (امان) را برکنار کردند و تعداد دیگری از مقامات نظامی و امنیتی ازجمله رئیس ستاد مشترک ارتش صهیونیستی، نیز در برنامه تغییرات قرار گرفته‌اند. البته وقتی بخش اصلی نظامی و امنیتی و اطلاعاتی با این شکست در برآورد و در مقابله با مجازات ایران باید تغییر کنند، ساقط شدن نتانیاهو نیز دیری نخواهد پایید. خصوصاً اینکه دادگاه بین المللی لاهه در حال بررسی صدور حکم علیه نتانیاهو و برخی مقامات صهیونیستی نیز است و خط و نشان سناتور و مقامات امریکایی که نوعی عصیان علیه قوانین و مؤسسات بین‌المللی است و وجاهت آن‌ها را مخدوش می‌کند، طبعاً نباید اثری داشته باشد.

مهم‌تر از آن سرآغاز یک خیزش نخبگی و پرانگیزه دانشجویی و اساتید و هنرمندان است که از سرکوب خشن و رسوایی امنیتی و نامگذاری آن به عنوان یهودی‌ستیزی هم عبور کرده و اصل گفتمان جعلی و دروغین امریکایی و غربی را به سؤال و چالش کشیده است. نتانیاهو و کابینه افراطی و ناتوان او پس از خط و نشان برای عملیات در رفح و علنی شدن فقدان نیروی کافی عملیاتی از نیروهای احتیاط، مجبور شده بخشی از خشک‌سری در مذاکرات قاهره را نیز کنار گذاشته و عقب نشینی کند، چرا که هم امریکا و هم رژیم صهیونیستی ادامه وضعیت فعلی را فاقد هرگونه ارزش راهبردی و کسب حداقل امتیاز می‌دانند و سر و سامان دادن به اوضاع، در اولویت جدی‌تر آنهاست. آن‌ها فقط روی توقف دائمی جنگ در غزه مانور می‌دهند که البته دست برتر مقاومت در اصرار بر شاخص‌ها و مطالبات مذاکراتی کاملاً آشکار است و معلوم نیست، اصرار بر عدم توقف دائمی جنگ در غزه را بپذیرند. اینکه یحیی سنوار از تونل‌ها خارج شده و در شهر غزه گشت‌وگذار و بازدید به عمل آورده پیام روشنی به صهیونیست‌ها دارد، چرا که هم فرمانده اصلی مقاومت، استوار در میدان است و هم عملیات‌های موشکی و کمین و ضربه به یگان‌های متواری شده از غزه در نتساریم از سر گرفته شده است.

یمن فاز چهارم عملیات حمایت از غزه را در دریای مدیترانه در دستور دارد و حزب‌الله شدت، وسعت و شعاع عملیاتی و حجم آتش خود را به نحوی افزایش داده که واسطه‌های غربی، با طرح‌های مشکوک برای نجات رژیم صهیونیستی از فرانسه و امریکا به لبنان سرازیر شده‌اند.

مقاومت عراق نیز هدفمندتر بر اهداف امریکایی و صهیونیستی متمرکز شده است که همگی حکایت از عظمت عملیات وعده صادق دارد. در این بین بوی پیروزی و تغییر معادلات و نزدیک شدن به پیروزی نهایی در غزه و منطقه، ترکیه را وا داشته پس از هفت‌ماه، فرار از مسئولیت‌های ادعایی، بازرگانی و تجارت با اسرائیل را توقف موقت داده و از اسرائیل در دادگاه لاهه شاکی هم بشود و با اینکه سیاست آنکارا، یکی به نعل و یکی به میخ است، ولی برای شتاب دادن به تحولات بزرگ، رویداد مطلوبی است که البته اگر متوقف هم نمی‌کردند یمنی‌های با غیرت آن را متوقف می‌کردند. اوضاع به حدی ناگوار است که سعودی‌ها هم به جای اسرائیل در پیمان دفاعی، امریکا را جایگزین کردند و علنی کردن روابط پنهان با اسرائیل را به گشایش در بحث غزه و تشکیل دولت فلسطین موکول کرده‌اند.

«وعده صادق» نقطه عطف نهایی برای طوفان الاقصی و سرآغاز معادلات جدید منطقه‌ای با دست برتر قطعی محور مقاومت است، که اقتدار و بزرگی آن در چشم جهان و قدرت‌ها و کشورها، به خوبی آشکار است و باید میوه آن را دریافت کرد.

دیگر خبرها

  • میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • الزام سامان دادن یک نظام فراگیر اسلامی برای کنار زدن نظام سلطه
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه
  • اسرائیل جرأت نشان دادن خسارت‌های عملیات ایران را نداشت
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد