Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@10:28:16 GMT

ورود بریتانیا به عصر برگزیت

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۳۳۸۶۹

ورود بریتانیا به عصر برگزیت

لندن سرانجام بعد از 4 سال و نیم بحث و مجادله‌های پیاپی داخلی و خارجی، درست در زمانی که عقربه‌های ساعت معروف «بیگ بن» روی 11:00 شب در آخرین روز 2020 ایستاد، به 48 سال همکاری خود با اتحادیه اروپا خاتمه داد و به طور رسمی این اتحادیه را ترک کرد، تا برگزیت برای بسیاری از انگلیسی‌ها از رؤیا تبدیل به خاطره شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به‌گزارش خبرگزاری «فرانس پرس»، «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس که از چهره‌های اصلی مبارزه برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بود، ساعتی بعد، در سخنرانی خود به مناسبت سال نو میلادی این رویداد را «لحظه‌ای شگفت انگیز» برای کشورش توصیف کرد و با خوشبینی تمام، روایتی شیرین از «بریتانیایی بدون مقررات و قوانین بروکسل» سخن گفت. او در سخنرانی اش قول داد، بریتانیا پس‌از برگزیت با وجود مصائبی که از کرونا متحمل شده، تبدیل به کشوری «باز، سخاوتمند و بین‌المللی با تکیه بر قوانین تجارت آزاد» خواهد شد و «آزادی‌های خود را خواهد داشت و خود تصمیم می‌گیرد، چگونه نهایت استفاده از این آزادی را ببرد.»
این در حالی است که بسیاری در انگلیس نگرانی‌های زیادی بابت این خروج احساس می‌کنند. یکی از آنها «استنلی جانسون» پدر او است که زمانی عضو پارلمان اروپا بوده و از مخالفان برگزیت محسوب می‌شود. او که ریشه‌های فرانسوی دارد، این روزها بشدت در تکاپوی دریافت گذرنامه فرانسوی است. نگرانی‌ها بی‌دلیل نیست. زیرا نخستین نتیجه این جدایی به پایان رسیدن سفرهای آزادانه و بدون نیاز به گذرنامه بیش از 500 میلیون شهروند انگلیسی و اروپایی به انگلیس و 27 کشور اتحادیه اروپا است و بازدیدها و کنترل‌های گمرکی دیگر بار در مبادی ورودی و خروجی انگلیس از سر گرفته خواهد شد.
واقعیت‌های سخت برگزیت
اما مشکلات برگزیت تنها به آغاز کاغذبازی‌های اداری برای سفرهای شهروندان خاتمه نمی‌یابد. بزرگ‌ترین اختلالی که می‌تواند بروز کند، صادرات و واردات است. «مت اسمیت» که مدیر عامل یک شرکت توزیع گوشت تازه بین انگلیس و اتحادیه اروپا است، دیروز به «فرانس 24» گفت که او قبل از برگزیت 15 کامیون را از انگلیس به اتحادیه اروپا فرستاد. اما شک دارد که پس‌از این بتواند با کاغذبازی‌هایی که به راه خواهد افتاد، به این میزان صادرات ادامه دهد. او گفت: «دولت صادق نیست. به‌نظر می‌رسد در برخی مراحل دچار برخی تأخیرها شویم.»
به‌گزارش روزنامه «گاردین»، از صبح دیروز بسیاری از انگلیسی‌ها و آن دسته از شهروندان اتحادیه اروپا که سفرهای کاری، گردشگری و تحصیلی مداوم و پیاپی به دو طرف ماجرا دارند یا در کار تجارت و صادرات و واردات کالاها مشغول هستند، دچار سردرگمی‌هایی شده‌اند. هرچند مقامات انگلیسی امیدوارند، بتوانند دوره جدید را براحتی آغاز کنند. اما انتظار می‌رود، صادرات و واردات تا حدودی با تأخیرهایی مواجه شود. زیرا برآوردهای خود دولت حاکی از آن است که مشاغل خرد هنوز آمادگی لازم برای مواجهه با قوانین جدید را ندارند.
واکنش‌های متفاوت
خروج رسمی بریتانیا از اتحادیه اروپا با شادی برخی سیاستمداران انگلیسی همراه شد. به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، در مرکز توجه این دسته از سیاستمداران «نایجل فاراژ» بود. مردی که از او به‌عنوان معمار برگزیت یاد می‌شود. او تصویری شادمان با چهره‌ای راضی را از خود در توئیترش منتشر کرد و نوشت: «این لحظه‌ای بزرگ برای کشور ما است. یک جهش عظیم رو به جلو.» اما همه این اعتقاد را ندارند. روز پنجشنبه ساعتی پیش از این رویداد، حدود 20 نفر از مخالفان برگزیت، خارج از سفارت انگلیس در بروکسل، شمع روشن کردند و مرثیه‌ای اسکاتلندی سر دادند تا نشان دهند عزادار خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا هستند. یکی از آنها یک مهندس فناوری اطلاعات بود که سال 1972 از انگلیس به بلژیک نقل مکان کرد. او گفت:«برای آنچه از دست داده‌ایم عزادارم.» در صدر این دسته از افراد «نیکولا استورجن»، رهبر استقلال اسکاتلند دیده می‌شود که شاید از این جدایی واقعاً نه تنها ناراحت نباشد که راضی و خوشحال هم باشد. او بلافاصله پس از این رویداد، در توئیتی خطاب به رهبران اروپا نوشت: «چراغ‌ها را روشن نگه دارید. اسکاتلند بزودی به اروپا بازمی‌گردد.»

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۳۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید مناقشات بین ایرلند و انگلیس بر سر مسئله مهاجران

مناقشات بین ایرلند و انگلیس در سایه تصویب طرح ضد مهاجرتی رواندای ریشی سوناک که منجر به هجوم مهاجران به این کشور عضو اتحادیه اروپا شده، تشدید شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه دی ولت از تشدید مناقشات بین لندن -دوبلین بر سر مسئله هجوم پناهندگان به ایرلند در سایه اجرای طرح ضد مهاجرتی "ریشی سوناک"، نخست وزیر این کشور خبر داده و نوشت: ایرلند به عنوان کشور عضو اتحادیه اروپا به شدت نگران افزایش تعداد پناهجویانی است که از انگلیس و از طریق مرزهای باز در شمال وارد این کشور می شوند. از سوی دیگر، سوناک، نخست وزیر بریتانیا، قبلاً اعلام کرده بود که هیچ گونه بازگشتی از ایرلند را نمی پذیرد.

به این ترتیب اختلافات بین ایرلند و انگلیس بر سر مهاجران غیرقانونی در حال تشدید است. هلن مک انتی، وزیر دادگستری ایرلند اعلام کرد که تا 100 افسر پلیس را به مرز باز با استان ایرلند شمالی بریتانیا اعزام خواهد کرد. آنها قرار است پناهجویانی را که می توانند برای وضعیت اقامت در کشور همسایه درخواست دهند و به جای آن وارد جمهوری ایرلند شوند، شناسایی کنند. علاوه بر این، مقامات باید افراد بدون مدارک لازم را به بریتانیا بازگردانند. روزنامه ایرلندی ایندیپندنت روز سه شنبه این خبر را منتشر کرد.

این ردر حالی است که ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا پیشتر اعلام کرده بود که انگلیس بازگشت از ایرلند را تا زمانی که اتحادیه اروپا به نوبه خود مهاجران غیرقانونی از بریتانیا را پس نگیرد، نمی پذیرد.

مک انتی، وزیر دادگستری ایرلند قانون جدیدی را برای بازگرداندن پناهجویان از این کشور به انگلیس اعلام کرده است. پیش از این در ماه مارس، دادگاهی در دوبلین حکم داد که انگلیس دیگر کشور ثالث امنی محسوب نمی‌شود و بنابراین نمی‌توان پناهجویان را به آنجا اخراج کرد. دلیل آن طرح بحث برانگیز دولت محافظه کار بریتانیا برای اخراج پناهجویان به رواندا بدون توجه به منشاء آن ها است.

مک‌انتی گفت: ما نمی‌توانیم خلأ قانونی را بپذیریم که به ما به عنوان یک کشور اجازه نمی‌دهد پناهجویان را طبق توافقی که قبلاً با آن موافقت کرده‌ایم بازگردانیم. وی خاطرنشان کرد که توافقی بین انگلیس و ایرلند در مورد بازپس گیری مهاجران از زمان برگزیت وجود داشته است که هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است. هر دو کشور یک منطقه سفر مشترک را تشکیل می دهند و همچنین یک مرز باز در جزیره وجود دارد. هدف از این کار جلوگیری از درگیری های جدید در منطقه جنگ داخلی سابق ایرلند شمالی پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بود. ایرلند بخشی از منطقه شینگن نیست.

میشل مارتین، وزیر امور خارجه ایرلند هم پیشتر گفته بود که تعداد پناهجویانی که بدون مدارک وارد این کشور می شوند، اخیرا افزایش چشمگیری داشته است. این نیز به دلیل سیاست بریتانیا در مورد رواندا است. به گفته وی 80 درصد از طریق ایرلند شمالی وارد کشور می شوند. نخست وزیر سوناک این اظهارات را به عنوان مدرکی در نظر گرفت که نشان می دهد طرح او طبق برنامه ریزی به عنوان یک بازدارنده عمل می کند.

بریتانیا قصد دارد در هفته های آینده اخراج به رواندا را آغاز کند. روزنامه تایمز روز سه شنبه با استناد به داده های وزارت کشور انگلیس گزارش داد که 5700 مهاجر شناسایی شده اند. با این حال، محل نگهداری بیش از 3500 نفر از این افراد در حال حاضر برای مقامات مشخص نیست.

این طرح البته در انگلیس و در سطح بین االملی بسیار بحث برانگیز است، اما لندن همچنان از آن منصرف نشده است: دولت محافظه کار انگلیس می خواهد تقریباً 5700 مهاجر را امسال به رواندا بفرستد. در مجموع ده ها هزار نفر از مهاجران در این کشور در سایه این طرح در معرض خطر اخراج هستند.

هفته گذشته، پس از مدت ها اختلاف، پارلمان بریتانیا طرح اخراج مهاجران به رواندا را تصویب کرد. بر این اساس در آینده، افرادی که به طور نامنظم وارد این کشور شده اند، باید بدون توجه به مبدا و بدون بررسی درخواست پناهندگی آنها به رواندا اخراج شوند.

به گفته وزارت کشور انگلیس مهاجرانی که بین ژانویه 2022 و ژوئن سال گذشته وارد بریتانیا شده اند، باید انتظار داشته باشند که درخواست پناهندگی آنها غیرقابل قبول تلقی شود و به رواندا اخراج شود. طبق آمار رسمی، در این مدت بیش از 57 هزار نفر با قایق های کوچک از کانال مانش به بریتانیا رفتند.

بر اساس مدل جدید، اکنون درخواست های پناهندگی توسط دولت رواندا در کیگالی بررسی می شود. در صورت پذیرش، پناهندگان حق اقامت در این کشور آفریقای شرقی را خواهند داشت و نمی توانند به انگلیس بازگردند.

سوی دیگر، حزب مخالف کارگر معتقد است که این اقدامات سوناک یک کمپین روابط عمومی در طول مبارزات انتخاباتی است. ایوت کوپر، سخنگوی امور داخلی حزب کارگر گفت: «توری ها آنقدر ناامید هستند که قبل انتخابات محلی می خواهند به هر شکلی هر پروی را به رواندا بفرستند. در انتخابات محلی انگلیس که روز پنج شنبه برگزار می شود حزب محافظه کار به رهبری ریشی سوناک با شکستی تلخ تهدید می شود.

بر اساس آمارهای رسمی، بیش از 57000 نفر در فاصله ژانویه 2022 تا ژوئن سال گذشته با قایق های کوچک در سراسر کانال انگلیسی وارد بریتانیا شدند - بسیاری از آنها از جنگ و فقر در کشورهای خود در آسیا، آفریقا و خاورمیانه فرار کردند.

تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتیلندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • تحریم ۸ شخص و ۵ نهاد انگلیسی حامی رژیم صهیونیستی
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد
  • تحریم‌های ایران علیه ۵ نهاد و ۸ عضو رژیم انگلیس
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را تحریم کرد
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی تحریم شدند
  • تشدید مناقشات بین ایرلند و انگلیس بر سر مسئله مهاجران
  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی