Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-07@06:03:42 GMT

متروی تهران از طرف دولت تحریم شده است

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۳۴۳۶۳

محمود میرلوحی گفت: از دوره‌های گذشته این اختلاف میان شهرداری و دولت وجود داشته است. چنانکه در دوره گذشته مدیریت شهری شاهد بودیم که دولت دو میلیارد دلار مصوب مجلس را به شهرداری پرداخت نکرد و رویارویی‌هایی اتفاق افتاد. درواقع سالهاست که متروی تهران به نوعی از طرف دولت تحریم شده است. محمود میرلوحی رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شهری شورای اسلامی شهر تهران درخصوص اقدام نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای انجام طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران به میزان گفت: ما از این طرح استقبال می‌کنیم و منتظریم اگر آقایان در این کار جدی باشند متن نظرشان را ببینیم و اهدافشان را بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته ظاهر قضیه نشان می‌دهد گردانندگان این طرح از جناح مقابل ما هستند و همفکران ما که در مجلس کم شمار هستند در این ماجرا دخیل نیستند. اما به نظر نمی‌آید مشکلی وجود داشته باشد و ما هم استقبال می‌کنیم. به خصوص اگر نهادی مانند مجلس بخواهد درباره وضع شهرداری و مدیریت شهری گزارش تهیه کند خیلی خوب است.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس اگر از پیش خودشان متن آماده‌ای دارند و بخواهند بیانیه‌ای بدهند دغدغه ایجاد می‌شود، اما اگر بیایند به میدان عمل و وضع موجود را رصد کنند برای ما هم مطلوب خواهد بود، چون این یک فرصت خوب برای ما خواهد بود.
میرلوحی افزود: ما در شورای شهر پنجم مساله‌ای که داریم این است که همیشه با دوره‌های دیگر مقایسه می‌شویم و البته توجهی هم نمی‌شود که ما طی این سه سال و چند ماه با تحریم و ترامپ و کرونا رودررو بوده ایم. ما در این دوره با بدهی‌های برجای مانده در حوزه مدیریت شهری مواجه بودیم و خودمان هم محدودیت‌های مختلفی را انتخاب کردیم و رویکرد‌های مدیریت شهری را تغییر دادیم تا تراکم فروشی منبع درآمد اصلی ما نباشد و باغ‌ها و املاک از بین نرود. اینکه طرح تحقیق و تفحص از شهرداری به اجرا دربیاید به نفع ما و به نفع شهر خواهد بود که مسائل بررسی و ثبت و ضبط شود. تصور ما این است که اگر نمایندگان مجلس از نزدیک مشکلات را ببینند و بررسی کنند به نفع شهر و شهرداری و مدیریت شهری است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: اینکه نمایندگان مجلس از نزدیک ببینند در این شرایط بد اقتصادی چقدر روی پروژه‌های شهری کار شده بسیار مفید خواهد بود. امروز شصت و نه هزار میلیارد بدهی آوار شده روی سر شهر و بانک‌ها هم با ما همکاری نمی‌کنند. بانک مرکزی فقط چهار بانک را مکلف و در بانک سپه ادغام کرد، اما امروز هزینه این اقدامات را مدیریت شهری باید بپردازد. بانک مرکزی پا بر زمین می‌کوبد که با موسسات همکاری نکنید. به همین خاطر بانک شهر که در سال ۹۵ پنج هزار و سیصد میلیارد تسهیلات به شهرداری تهران داده بود امروز نمی‌تواند چنین تسهیلاتی را پرداخت کند. البته بانک مرکزی نمی‌گذارد، اما ما هم این را نمی‌خواهیم، چون روش ما اینگونه نیست.   بیشتر بخوانید: دولت درک درستی از مشکلات حمل و نقل عمومی ندارد

وی ادامه داد: در این شرایط ما وعده دادیم امسال دوازده ایستگاه جدید را برای مترو افتتاح می‌کنیم، اما من امروز به شما می‌گویم انشاالله بیشتر از قولی که داده ایم افتتاح خواهد شد. کلنگ خط ده را زده ایم و درحال انجام است. از دولت آباد تا حضرت عبدالعظیم همه دیدند که کار شد و دستگاه از آن طرف بیرون آمد یا در منطقه هجده می‌بینیم که مترو فعال شده است. ضمن اینکه روی تونل‌های زیرشهر برای آب‌های شهری مرتب کار می‌شود. امروز پروژه‌هایی نظیر شهیدبروجردی، نجفی رستگار، آرش، گیشا و ده‌ها پروژه دیگر در مناطق گوناگون درحال انجام است. در این شرایطی که ترامپ و کرونا برای ما ایجاد کرده اند تصور می‌کنم فعالیت‌های ارزشمندی درحال انجام است.
میرلوحی یادآور شد: نمایندگان مجلس هم خوب است بیایند و ببینند تا متوجه شوند که باید زودتر می‌آمدند و در جریان این مسائل قرار می‌گرفتند. ما هم از آمدن دوستانمان در مجلس نگرانی نداریم. درحالی که بعضی مسوولان رخت خوابشان را هم در رسانه ملی پهن می‌کنند و از این شبکه به آن شبکه می‌روند گاهی شبکه پنج سیما یک لطفی به ما دارد و دقایقی را در اختیار ما می‌گذارد. اما درکل این امکان برای ما فراهم نیست که گزارش کار‌های مدیریت شهری به خوبی در صدا و سیما منعکس شود. شاید دوستان ما در مجلس هم بیشتر اخبار را از تلویزیون دنبال می‌کنند و فکر می‌کنند مدیریت شهری تعطیل است و اگر بیایند و ببینند متوجه خواهند شد که این طور نیست.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه حمل و نقل شهری گفت: بعد از پانزده سال شورای شهر کنونی با همه محدودیت‌ها و گرفتاری‌ها اتوبوس‌های جدیدی را به سطح شهر آورده و باز هم انشالله خواهد آورد. ما درحال حاضر مشغول کار روی واگن ملی هستیم و انشالله به زودی روی ریل خواهد آمد. این کار‌هایی که ما در دست انجام داریم مطلوب است و از آمدن نمایندگان مجلس هم استقبال می‌کنیم.
وی ادامه داد: برای ما به ویژه خیلی مفید خواهد بود اگر دوستان مجلس به مسائل مدیریت شهری ورود پیدا کنند. چون از سال شصت و چهار مقرر شده دولت لایحه منابع پایدار را ارائه کند، اما تا به حال این اتفاق نیفتاده است. حالا درست است که ما بدهی‌ها و ریخت و پاش‌های گذشته را نقد می‌کنیم، ولی واقعیت این است بخش قابل توجهی از این بدهی شصت و نه هزار میلیاردی شهرداری مربوط به مترو می‌شود. قانون مقرر کرده که دولت باید هزینه پنجاه درصد از واگن و تجهیزات مترو را پرداخت کند، اما این اتفاق نیفتاده و گفته شده قیمت تمام شده بلیط مترو محاسبه شود و یک سومش از محل صرفه جویی سوخت و انرژی و هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شود، اما دولت محترم این را پرداخت نکرده است.
وی با اشاره به سابقه اختلافات دولت و شهرداری گفت: از دوره‌های گذشته این اختلاف میان شهرداری و دولت وجود داشته است. چنانکه در دوره گذشته مدیریت شهری شاهد بودیم که دولت دو میلیارد دلار مصوب مجلس را به شهرداری پرداخت نکرد و رویارویی‌هایی اتفاق افتاد. درواقع سالهاست که متروی تهران به نوعی از طرف دولت تحریم شده است. در دولت فعلی قول و قرار‌هایی گذاشته شد و در مجلس دهم همراهی‌هایی شروع شد، اما این هم متاسفانه دو مرتبه در بودجه سال هزار و چهارصد ادامه پیدا نکرده است. تصور می‌کنم هم دولت و هم مجلس اگر از نزدیک بیایند و واقعیات کار و فعالیت و تلاش در حوزه مدیریت شهری را ببینند به نفع شهر خواهد بود.

انتهای پیام/ برچسب ها: محمود میرلوحی طرح تحقیق و تفحص

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محمود میرلوحی طرح تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس مدیریت شهری شورای شهر برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۴۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد از افزایش بیش از ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: این اعتبار باید در چارچوب برنامه‌های توسعه‌ای استان و برنامه‌های تحولی دولت هزینه شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد، مجید دهقانی‌زاده با بیان اینکه از اقدامات اساسی دولت در راستای کمک به مجموعه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، پرداخت عوارض ارزش افزوده است، اظهار کرد: این اعتبار به‌صورت نقد در اختیار آنان قرار می‌گیرد تا خدمات مناسب و در شأن مردم ارائه دهند.

وی تأمین منابع مالی پایدار از محل توزیع عوارض را مساله مهمی برای شهرداری‌ها و دهیاری‌ها دانست و افزود: انتظار می‌رود مجموعه شوراها و شهرداری‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا این اعتبار پرداختی از سوی دولت در چارچوب برنامه‌های توسعه‌ای استان و برنامه‌های تحولی دولت هزینه شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با بیان اینکه مجموعه شهرداری‌ها باید به فکر ایجاد منابع پایدار درآمدی برای خود باشند، تاکید کرد: شوراها و شهرداری‌ها باید بتوانند منابع مناسبی در کنار منابعی که از محل ارزش افزوده نصیبشان می‌شود را در راستای تکمیل طرح و پروژه‌های حوزه شهری و روستایی و همچنین خدمت مناسب به شهروندان به کار گیرند.

دهقانی‌زاده با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان ۹ برابر افزایش پیدا کرده است، بیان کرد: در دولت سیزدهم دولت به کمک مجموعه مدیریت شهری و روستایی آمد تا در این حوزه تحول اساسی ایجاد کند.

وی عوارض توزیع شده بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان را در سال ۱۳۹۹ مجموعاً ۳,۳۸۰ میلیارد ریال عنوان کرد که در این دولت این اعتبار بیش از ۹ برابر افزایش یافته است و افزود: عوارض توزیع شده بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان در سال ۱۴۰۲ نیز به مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد از دلایل رشد این منابع در دولت سیزدهم را تدابیر اندیشیده شده در قالب ستاد درآمد و تجهیز منابع و مساعدت‌های استاندار و نمایندگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی در انتقال تعدادی از پرونده‌های مالیاتی شرکت‌های یزدی به استان و نیز تلاش‌های ارزشمند دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط به ویژه اداره کل امور مالیاتی دانست و گفت: دولت سیزدهم بر تأمین منابع مالی پایدار و عدالت محور در کشور تاکید دارد.

کد خبر 751181

دیگر خبرها

  • ◄ متروی قم در پیچ ؛ واگن 6 میلیاردی به 51 میلیارد رسید!
  • افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد
  • ارائه گزارش عملکرد مدیریت شهری شیراز در سال ۱۴۰۲
  • انجام ۴ کیلومتر حفاری تونل خط ۴ متروی مشهد
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • در صد و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران