Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق،  ترامپی که در چهار سال ریاست‌جمهوری، تصمیمات متعددی درباره خاورمیانه گرفت که اغلب به کار تشدید تنش‌ها و تقابل‌ها و مشکلات آمدند. خروج از توافق هسته‌ای با ایران، حمایت از جنگ یمن، نحوه حضور و بعد نحوه اعلام خروج نیروها از سوریه و عراق و چراغ سبز به اردوغان برای حمله گسترده به کردها، ترور یک فرمانده نظامی کشور غیرمتخاصم در خاک کشور ثالث، تصمیمات خلق‌الساعه نفتی، مذاکره‌ای سخاوتمندانه با گروه تروریستی طالبان، چک‌های سفید به اسرائیل و عربستان و متحدانش در رابطه با ایران، ارسال پهپاد و هواپیما و تهدیدهای مکرر توییتری.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از هفته گذشته به نظر می‌رسد مقامات کشورهای منطقه نگران آخرین ضربه احتمالی ترامپ به منطقه در قالب اقدامی نظامی علیه ایران هستند. از طرفی، هواپیماها و کشتی‌های ارسال‌شده به خلیج فارس بوی تهدید می‌دهند و از طرف دیگر، خودداری مقامات نظامی دولت ترامپ از برگزاری جلسات امنیتی با جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب باعث شده برخی تصور کنند دولت ترامپ در حال برنامه‌ریزی برای اقدامی جدید است. تکاپوی مقامات منطقه در تماس‌ها و هماهنگی‌ها با یکدیگر، ازجمله تعامل‌ها بین ایران با عراق، کویت، قطر و امارات متحده عربی نیز باعث شده این تصویر ارائه شود که یا خبری به مقامات منطقه رسیده یا این نگرانی‌ها این‌قدر جدی است که طرف‌های مختلف در حال تعامل با یکدیگر برای پیشگیری یا در صورت نیاز، تحدید خسارت هستند. ناکامی دوباره ایالات متحده در سازمان ملل متحد در تصویب پیشنهادی علیه ایران نیز این تصویر را تقویت می‌کند که ترامپ به دنبال این است که قبل از خروج از کاخ سفید، هم ضربه‌ای به ایران بزند و هم در صورت امکان راه را برای تعاملات برجامی و غیربرجامی دولت بایدن با ایران ببندد یا دست‌کم تا جایی که می‌تواند در این راه مانع بتراشد.

توییت وزیر خارجه ایران نیز هشدار مشخصی دراین‌باره خطاب به همه بازیگران درگیر داشت؛ هشداری نه از زاویه تهدید بلکه از زاویه انذار. خروج یک ناو هواپیمابر آمریکا از منطقه نیز البته ادامه الگوی ابهام و تناقض در رفتار تیم ترامپ در آخرین روزهای دولت او را نشان می‌دهد.


  نشانه‌های تهدید، از تل‌آویو تا واشنگتن

نشانه‌های تنش در منطقه هم در تحرکات نظامی تازه ایالات متحده دیده می‌شود، هم در اقدامات ترامپ در روزهای گذشته در دولت خود و هم در پیام‌هایی که به دولت او داده می‌شود. در روزهای اخیر برخی رسانه‌ها و خبرنگاران اسرائیلی خبر داده‌اند که ریاض و تل‌آویو در حال اعمال فشار بر ترامپ هستند تا به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند تا برنامه بایدن برای گفت‌وگوی دوباره با ایران و بازگشت احتمالی به توافق هسته‌ای، به هم بخورد. اخبار مربوط به جابه‌جایی‌های نیروهای نظامی آمریکایی در منطقه و تحرکات‌شان نیز از نگاه برخی ناظران در همین راستا دیده شده است. از سوی دیگر آخر هفته خبر رسید رئیس‌جمهور آمریکا سفر شب سال نو خود به اقامتگاهش در فلوریدا را ناتمام گذاشته و به واشنگتن بازگشته است. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، ترامپ قرار بود روز جمعه به واشنگتن برگردد. دولت آمریکا البته با مسائل مختلف ازجمله تصویب بودجه و مقابله با کرونا مواجه است؛ اما یک احتمال در این زمینه، ماجرا را از زاویه نزدیکی سالگرد ترور فرمانده نظامی ایرانی می‌بیند و از آن زاویه، این بازگشت می‌تواند به معنای آمادگی برای اقدامی علیه ایران باشد؛ اما احتمال دیگری که برخی مطرح کرده‌اند، آماده‌سازی آمریکا برای مقابله با اقدام تلافی‌جویانه احتمالی از سوی ایران است. ماجرای نیمه‌تمام‌ماندن سفر یک رئیس‌جمهور، البته به‌تنهایی اتفاق بزرگی نیست؛ اما در کنار یکی، دو خبر دیگر می‌تواند معنادار شود. ازجمله حرفی که در هفته گذشته، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا زد.

بایدن در تاریکی؟

نگرانی‌ها از این احتمال که دولت ترامپ برنامه‌ای درباره خاورمیانه یا ایران داشته باشد، با یک موضع‌گیری تازه از سوی بایدن تشدید شد. رئیس‌جمهور منتخب آمریکا با انتقاد از عدم همراهی دولت ترامپ در فرایند انتقال قدرت نسبت به تضعیف امنیت آمریکایی‌ها هشدار داد اما مشخصا تأکید کرد که تیم انتقال قدرت او به‌ویژه در وزارت دفاع با مانع و سد راه مواجه شده و مقام‌های دولتی در این وزارتخانه با منصوبان رئیس‌جمهوری منتخب همکاری لازم را به عمل نمی‌آورند.بایدن همچنین هشدار داد دولت جدید برای جلوگیری از هرگونه سردرگمی یا گرفتاری که دشمنان آمریکا می‌توانند از آن بهره‌مند شوند به «تصویری کامل» از روند بودجه در وزارت دفاع نیاز دارد. او در ادامه افزود: «ما به تصویری روشن از وضعیت استقرار نیروهای آمریکا در سراسر جهان و عملیات‌های خود برای ایجاد بازدارندگی در مقابل اقدامات دشمنان نیاز داریم». این اظهارات البته توسط مقامات دولت ترامپ تکذیب شده اما دولت ترامپ هفته‌هاست که در مقابل پذیرش نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری در آبان‌ماه مقاومت کرده است و دستورات لازم برای شروع فرایند انتقالی را نیز با تأخیر فراوان صادر کرد. ادامه مانع‌تراشی بر سر راه کسب اطلاعات تیم بایدن از روند فعالیت‌های نظامی ایالات متحده باعث شده برخی گمانه‌زنی کنند ممکن است آنچه از تیم بایدن مخفی می‌شود، اقدام احتمالی علیه ایران باشد.

ظریف:  دنبال جنگ نیستیم  اما  «مستقیم» دفاع می‌کنیم

این تحرکات ایالات متحده در کنار دیگر اخبار رسمی و غیررسمی منتشرشده در این زمینه واکنش توییتری صریح و هشدارآمیز وزیر خارجه ایران را به همراه داشت که در آن تأکید کرد واکنش ایران به هرگونه اقدامی علیه این کشور، «آشکارا و مستقیم» خواهد بود. محمدجواد ظریف در توییتر نوشت: «دونالد ترامپ و طرفدارانش به‌جای مبارزه با کووید ۱۹ در آمریکا میلیاردها پول را صرف به‌پروازدرآوردن [بمب‌افکن‌های] بی۵۲ و فرستادن نیروی دریایی به منطقه ما می‌کنند. اطلاعات به‌دست‌آمده از عراق نشانگر دسیسه‌ای برای جورکردن بهانه جنگ است. ایران به دنبال جنگ نیست اما آشکارا و مستقیما از مردمش، امنیتش و منافع حیاتی‌اش دفاع خواهد کرد».

تماس با قطر، کویت و  امارات، بعد از عراق

در همین رابطه، وزارت خارجه ایران در روزهای اخیر با برخی کشورهای منطقه تماس‌ها و تعاملاتی داشته است. وزیر خارجه ایران در تماسی که با شیخ احمد ناصر المحمد الصباح، همتای کویتی خود داشت ضمن گفت‌وگو درباره وضعیت امنیتی منطقه، با اشاره به تحرکات اخیر آمریکا تأکید کرد: «مسئولیت عواقب هرگونه ماجراجویی احتمالی بر عهده واشنگتن خواهد بود». همچنین پنجشنبه، سرکنسول ایران در دوبی، از دیدار و رایزنی با معاون سیاسی وزیر خارجه امارات خبر داد. پیش‌تر در روز چهارشنبه نیز بعد از تماس ظریف با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر، سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی او راهی دوحه شد تا با او رودررو گفت‌وگو کند. در هفته گذشته هیئتی عراقی نیز در سفری ناگهانی و به دعوت ایران برای گفت‌وگو درباره مسائل امنیتی راهی تهران شده بودند.

آماده برای حمله یا دفاع؟

خبر اعزام زیردریایی اتمی آمریکایی به خلیج فارس که چهارشنبه منتشر شد، در روزهای بعد با اخبار دیگری از تحرکات نظامی نیروهای آمریکایی دنبال شد تا ناظران همچنان نشانه‌های بیشتری از آماده‌سازی ایالات متحده دریافت کنند؛ اما با کنار هم گذاشتن قطعه‌های پازل تحرکات نیروهای نظامی آمریکا می‌توان این‌طور برداشت کرد که آرایش نیروها، بیش از اینکه در جهت آمادگی برای حمله باشد، در جهت آمادگی برای مقابله با اقدام احتمالی ایران و متحدانش در سالگرد ترور فرمانده نیروهای قدس سپاه یا پیشگیری از چنین اقدامی با تهدید این آمادگی باشد. به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، بمب‌افکن‌های استراتژیک آمریکا بار دیگر بر فراز خلیج فارس به پرواز درآمدند. یک مقام ارشد نظامی آمریکا اعلام کرده است که پرواز این دو بمب‌افکن بی‌۵۲ در میانه نگرانی‌ها از احتمال اقدام تلافی‌جویانه ایران در سالروز ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس این کشور صورت می‌گیرد.

مک‌کنزی: به دنبال درگیری  با  ایران  نیستیم

کنت مک‌کنزی، رئیس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا پس از این اقدام گفت واشنگتن به دنبال درگیری با ایران نیست. فرمانده سنتکام با اشاره به پرواز مجدد جنگنده‌های بی‌۵۲ بر فراز خلیج ‌فارس گفت که به استقرار تجهیزات جنگی در مناطق تحت مسئولیت سنتکام ادامه می‌دهیم تا مانع اقدام‌های احتمالی دشمنان شده و نشان دهیم برای پاسخ به هرگونه تجاوز علیه آمریکایی‌ها یا منافع آنها آمادگی داریم. وی افزود که ما دنبال درگیری نیستیم ولی هیچ‌کس نباید توانایی ما برای دفاع از نیروهایمان یا واکنش قاطعانه به هرگونه حمله را دست‌کم بگیرد.

مقام پنتاگون: ناو می‌رود چون مسیر به سمت تنش بیشتر  نیست

از سوی دیگر وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر نیمیتز با خروج از خاورمیانه به خانه بازمی‌گردد. پنتاگون جمعه اعلام کرد ناو هواپیمابر یواس‌اس نیمیتز منطقه عملیات فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه را به سمت پایگاه دریایی «نورفولک» در ایالت ویرجینیا ترک کرد. به گزارش ایسنا، یک منبع مسئول در پنتاگون در مصاحبه با اسکای‌نیوز گفت خروج ناو هواپیمابر نیمیتز از منطقه خاورمیانه در چارچوب‌رساندن این «پیام اطمینان‌بخش است که مسیر تنش با ایران به سمت تنش‌های بیشتر حرکت نمی‌کند». در بیانیه دفتر اطلاع‌رسانی پنتاگون آمده است: «براساس دستورات دولت آمریکا و کریستوفر میلر، وزیر دفاع موقت، هواپیمابر آمریکایی یواس‌اس نیمیتز منطقه عملیات فرماندهی مرکزی در خاورمیانه را ترک کرد و در مسیر خود به سمت بندر پایگاه نورفولک در ویرجینیا است».

طبق گفته پنتاگون، ناو هواپیمابر نیمیتز مأموریت‌های نظامی را در منطقه انجام داد که آخرین آنها در نزدیکی سواحل سومالی بود. به گزارش ایرنا، ناوگروه ضربت نیمیتز شهر ساحلی سن‌دیگو در ایالت کالیفرنیا را در ماه می ‌به مقصد خاورمیانه ترک کرد. این ناوگروه در ماه نوامبر (آبان- آذر) برای انجام یک رزمایش با نیروی دریایی هند خاورمیانه را ترک کرد و سپس به ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا پیوست. دو هفته گذشته این ناوگروه بار دیگر به شاخ آفریقا بازگشت و برای پشتیبانی از حدود ۷۰۰ نیروی نظامی آمریکا، در ساحل سومالی مستقر شد. گفته می‌شود ناوگروه نیمیتز شامل ۶۰ جنگنده، دو ناو موشک‌انداز هدایت‌شونده و یک ناوشکن موشک‌انداز هدایت‌شونده است.

سامانه  پدافندی  آمریکا در بغداد فعال شد

در همین راستا و باز در اقدامی که رویکرد آمادگی برای واکنش را نشان می‌دهد خبر رسید که سامانه پدافندی جدید ارتش آمریکا در پایگاه نظامی این کشور در نزدیک فرودگاه بین‌المللی بغداد فعال شده است. پایگاه خبری شفق‌نیوز دراین‌باره خبر داده یک منبع امنیتی که به نام وی اشاره نشده است، اعلام کرد سامانه پدافندی جدید از نوع C-RAM در پایگاه ویکتوری آمریکا فعال‌سازی شد. از این سامانه برای مقابله با گلوله‌های خمپاره و راکت استفاده می‌شود. آمریکا در هفته‌های اخیر ایران را مسئول پشت صحنه حملات خمپاره‌ای به اماکن دیپلماتیک خود در عراق خوانده بود. به گزارش ایلنا به نقل از العربیه، یک مقام نظامی آمریکایی در همین رابطه تأکید کرد: «ما اخیرا افزایش گسترده تسلیحات ایرانی در عراق را رصد کرده‌ایم». وی افزود: «اوضاع در عراق خطرناک است و تهدیدها جدی است».

ترامپ  ۲۰۲۴ و  درگیری با ایران

نکته دیگری که می‌تواند انگیزه‌بخش خودداری ترامپ در اقدام علیه ایران باشد، خبرهایی است که از برنامه او برای نامزدی دوباره در انتخابات، در سال ۲۰۲۴ می‌رسد. در شرایط فعلی پتانسیل بالایی وجود دارد که اقدام نظامی علیه ایران منجر به جنگی طولانی‌مدت شود. با توجه با سابقه جنگ‌های عراق و افغانستان که دوران سه رئیس‌جمهور را تا اینجا پشت‌سر گذاشتند، احتمالا این موضوع باعث تعلل ترامپ در این زمینه شود؛ چراکه اگرچه ترامپ مایل به تقابل با ایران است، احتمالا خوشحال نخواهد شد اگر در سال ۲۰۲۴ به‌عنوان شروع‌کننده جنگی دیگر در خاورمیانه به رقابت با رئیس‌جمهوری که میراث‌دار چنین دردسری شده بپردازد. به‌خصوص که ترامپ از پیش از ورود به کاخ سفید همواره مخالفت خود را با دردسرهای نظامی آمریکا در خاورمیانه اعلام کرده و در دوران ریاست‌جمهوری خود نیز بر طبل خروج از منطقه کوبیده است. ازاین‌رو می‌توان گمانه‌زنی کرد ترامپ که در چند فرصت دیگر نیز از تصمیم به اقدام نظامی خودداری کرده و حتی لااقل یک بار دستور حمله به ایران را لغو کرده است، این بار نیز حاضر به پذیرش چنین دردسری نشود و به تحریم و تهدید ایران
 بسنده کند.

با همه اینها، نگاه‌های تحلیلگران، دیپلمات‌ها و مقامات منطقه و جهان تا ۲۰ ژانویه و تغییر دولت آمریکا، با نگرانی نظاره‌گر خاورمیانه خواهد بود تا مشخص شود جشن خداحافظی ترامپ دردسر تازه‌ای به همراه خواهد داشت یا نه. شاید جمله سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران که خطاب به پمپئو بیان شد نیز حرفی باشد که در اذهان ناظران نگران خاورمیانه درباره دولت ترامپ تکرار می‌شود: «زودتر به سلامت!».

کد خبر 577120 برچسب‌ها ایران و آمریکا خاورمیانه جنگ آمریکا - دونالد ترامپ

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا خاورمیانه جنگ آمریکا دونالد ترامپ ناو هواپیمابر نظامی آمریکا ایالات متحده خارجه ایران علیه ایران هفته گذشته دولت ترامپ رئیس جمهور وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۴۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا

یمن در حمایت از غزه با آغاز حملات خود در ۳۱ اکتبر و انجام ده‌ها عملیات پس از آن، تلاش‌های آمریکا و انگلیس را برای شکستن محاصره تحمیل شده بر رژیم صهیونیستی در سراسر دریای سرخ ناکام گذاشت و این عملیات حتی از ناکام گذاشتن این تلاش‌ها فراتر رفته و صنعا در پی حماقت ائتلاف آمریکایی با انجام حملات به مناطق مختلف یمن، کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی را نیز به دایره اهداف خود افزود تا به نوعی این غول‌های نظامی را تحقیر و بازدارندگی را به آنها تحمیل کند.

به گزارش ایسنا، سایت انصارالله یمن در یادداشتی در این باره نوشته است: عملیات نظامی ارتش یمن تحت عنوان «فتح موعود» با هدف قرار دادن ناوگان دریایی رژیم صهیونیستی و کشتی‌های در حال حرکت به سمت بنادر فلسطین اشغالی تشدید شد و طی برهه اخیر شاهد مجموعه‌ای از حملات منحصر به فرد در مناطق مختلف دریای سرخ و دریای عرب و همچنین در اقیانوس هند بودیم و اخیرا نیز نیروی هوایی یمن به واسطه یک موشک زمین به هوا پهپاد آمریکایی MQ۹ را رهگیری و سرنگون کرد و علاوه بر این موارد حملات موشکی نیز به مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین انجام شده است.

نیروهای مسلح یمن با حملات مستمر خود تأکید می‌کنند که در دفاع از یمن و در تأیید موضع خود در قبال حمایت از ملت مظلوم فلسطین به اقدامات نظامی بیشتر علیه تمام اهداف متخاصم ادامه می‌دهند و در همین راستا تلاش مستمری برای گسترش و تقویت عملیات در اقیانوس هند وجود دارد و این عملیات‌ها به شکلی است که طبق گفته «عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر انصارالله یمن هرگز در ذهن و محاسبات آمریکایی‌ها، انگلیسی‌ها و صهیونیست‌ها و شاید هیچ یک از کشورهای جهان جای نداشت.

پهپاد ساقط شده ام‌کیو-۹

بر اساس محاسبات صورت گرفته، میزان عملیات هدف قرار دادن کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی معادل هر دو روز یک کشتی است و همین مسئله منجر به کاهش حضور نیروی دریایی آمریکا شده و بسیاری از ناوهای آن عقب‌نشینی کرده و در حومه دریای سرخ مستقر شده‌اند.

این وقایع به وضوح نشان دهنده قدرت جبهه دریایی یمن و ضعف نیروهای آمریکایی در حفاظت از ناوبری رژیم صهیونیستی در صحنه عملیات است. آمریکا حتی مجبور شد بخشی از نیروهای دریایی خود را خارج کند و طبق گزارش‌های رسانه‌ای، این حملات منجر به افزایش فشار بر رژیم اشغالگر، خسارات قابل توجه به اقتصاد آن، افزایش ۳۰۰ درصدی هزینه‌های حمل و نقل کانتینری در انگلیس و همچنین تأخیر بیش‌ از حد در تحویل کالا و اثرات و پیامدهای منفی دیگر شده است.

 موارد فوق به وضوح نشان دهنده موفقیت یمن در تحمیل معادله بازدارندگی موثر و حمایت موثر از فلسطین در زمینه مقابله با رژیم صهیونیستی است.

سرهنگ «مجیب شمسان» کارشناس نظامی یمنی در سخنانی در این باره با تایید اینکه این تشدید در عملیات یمن نشان دهنده توسعه توانمندی‌ها و وضعیت هوشیاری کامل نیروهای مسلح این کشور در رصد آب‌های سرزمینی است، خاطرنشان کرد: آمریکا در مقابله با چالش‌ها در دریای سرخ و دریای عرب با شکست بزرگی مواجه شد.

توقیف کشتی اسرائیلی توسط ارتش یمن

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری العهد، افزود: آمریکا به‌طور محسوسی در درک خطرات و پیامدهای احتمالی تشدید تنش در منطقه ناکام ماند و بخشی از این شکست ناشی از نفوذ لابی صهیونیست بر تصمیم‌گیری آمریکاست. این ناکامی باعث شد آمریکا گزینه‌ها و اعتبار خود را در منطقه از دست بدهد و در مقابل موقعیت یمن به عنوان یک نیروی تأثیرگذار در منطقه تقویت شود.

وی گفت: آمریکا و متحدانش هر روز در دریای سرخ با یک رسوایی مواجه می‌شوند و آنها در تمام سطوح به معنای واقعی کلمه شکست خورده‌اند و خروج ناوهای آمریکایی از دریای سرخ نشان دهنده رسوایی بزرگ آنها در برابر جهان است.

شمسان اضافه کرد: آمریکا علی‌رغم آگاهی از خطرات و پیامدهای تبدیل منطقه به منطقه تقابل و درگیری نظامی، دریای سرخ را به منطقه درگیری نظامی در نتیجه نفوذ لابی صهیونیسم به  تصمیم‌گیری غرب تبدیل کرد و این اتفاق به  از بین رفتن «حیثیت» باقی مانده آمریکا منجر خواهد شد.

این کارشناس نظامی یمن خاطرنشان کرد: تأثیر عملیات نظامی مستمر یمن، آمریکا را به بن‌بست واقعی و از دست دادن گزینه‌ها در بالاترین سطوح رسانده است و به این ترتیب آمریکایی‌ها به یک بن‌بست رسیدند و با توجه به اینکه همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که در این منطقه به کار گرفته بود، اما نه در سطح بازدارندگی، نه در سطح شکستن تصمیم قاطع یمن و نه در سطح محدود کردن اثربخشی و تأثیر عملیات نظامی، یا محدود کردن توانایی‌های یمن موفق به دستیابی به هیچ یک از اهدافش نشد.

تجمع مردم یمن در حمایت از فلسطین

وی ادامه داد: نزدیک‌ترین راه برای حفظ آنچه از «آبروی» آمریکا آن باقی مانده بود، توقف تجاوز و محاصره غزه بود، اما از سوی لابی صهیونیستی برای ادامه این رویارویی که نتایج آن از دست دادن «حیثیت» باقی مانده بود، تحت فشار قرار گرفت.

شمسان در پایان گفت: امروز رویارویی با آمریکایی‌ها به سطح بسیار پیشرفته‌ای رسیده است و آمریکا و غرب علی‌رغم بسیج کامل اما نتوانستند موشک‌های یمنی را رهگیری کنند و موفق به متوقف کردن عملیات‌هایی که به طور دقیق به اهداف خود چه در دریای سرخ و دریای عرب و چه در اقیانوس رسیدند، نشدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تبدیل به پادگان نظامی شد؛ ترامپ خوشحال شد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت