Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@04:25:35 GMT

تاثیر جریان نقدینگی بر روند اصلاح شاخص بورس

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۳۶۰۷۶

تاثیر جریان نقدینگی بر روند اصلاح شاخص بورس

به گزارش ایرنا، معاملات بازار سهام در دومین هفته دی ماه برخلاف پیش‌بینی اکثر کارشناسان که گمان می‌کردند تا حدودی روند معاملات بورس رو به بهبود رود و شاهد کاهش نوسان در این بازار باشیم اما شاخص بورس به روند اصلاحی خود ادامه داد و این امر بیش از گذشته سهامداران را نگران از وضعیت فعلی بازار و مردد برای تداوم سرمایه‌گذاری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته از کانال یک میلیون و ۴٠٠ هزار واحد عقب‌نشینی کرد و به کانال یک میلیون و ٣٩٨ هزار واحد رسید. به گفته کارشناسان اکنون شاخص بورس در محدوده مقاومت مهمی قرار گرفته است و روند معاملات امروز (شنبه) بازار می‌تواند تعیین‌کننده مسیر اصلی بازار برای روزهای آینده باشد.

موضوعی که در معاملات اخیر بازار به وضوح مشخص است اقبال بازار به سمت سهام شرکت‌های کوچک و وجود رکود در سهام شرکت‌های بزرگ و بنیادی است که به نظر اکثر کارشناسان این موضوع موقتی است و اکنون سهام شرکت‌های کوچک در حال جبران عقب‌ماندگی‌های خود و نزدیک شدن آنها به سهام شرکت‌های بزرگ از لحاظ بازدهی هستند.

به اعتقاد فعالان حاضر در بازار به دلیل انتشار گزارش مثبت آذرماه و وضعیت مطلوب شرکت‌ها در گزارش ٩ ماهه آنها، اکنون وجود چنین روندی در بازار کمی عجیب به نظر می‌رسد و با توجه به اینکه در شرایط فعلی هیچ خطری روند معاملات بازار را تهدید نمی‌کند؛ بنابراین در پیش گرفتن روند اصلاحی شاخص بورس در بازار چندان منطقی نیست.

اصلاح سهام شاخص ساز بعد از رشدی پرشتاب

در این زمینه امیرعلی امیرباقری با اشاره به نوسان موجود در روند اخیر معاملات بورس افزود: بازار هفته گذشته به دلیل برخورد با سطوح مقاومتی اقدام به اصلاح کرد که براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته ممکن است این روند برای مدتی کوتاه در بازار ادامه‌دار باشد.

وی اظهار داشت: در دو هفته گذشته شاهد بودیم که با توجه به پیروی سهام بزرگ و بنیادی بازار از تحلیل تکنیکالی و چشم‌انداز تورم اقتصادی، احتمال وجود رکود در کشور در میان‌مدت،  تورم و از طرف دیگر به دلیل ایجاد انضباط اقتصاد نسبی که در دولت به وجود آمده حرکت پرشتابی را تجربه نکردند و نقدینگی‌های جدید وارد شده به بازار به دلیل عدم رشد سهام بنیادی وارد سهام کوچک شدند.

امیرباقری گفت: سهام بزرگ بازار بعد از رشد غافلگیرکننده‌ای که تجربه کردند وارد مدار اصلاحی شدیدی شدند و بعد از این اصلاح به قیمت‌هایی رسیدند که با شرایط حاضر در اقتصاد کشور دارای همخوانی هستند، به همین دلیل در وضعیت فعلی نمی‌توان در انتظار روند پرشتابی از سهام شرکت‌های بزرگ در بازار بود.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود کلیت بازار با توجه به ثبات موجود در نرخ دلار و عدم روند قوی در این بازار رشد چندان پرشتابی را تجربه نکند و گاهی پول‌ها برای سرمایه‌گذاری وارد سهام کوچک بازار شوند.

 وی گفت: همیشه یکی از مشکلات تهدیدکننده معاملات بورس این بوده است که هر گاه بازار با نوسان و حرکت فرسایشی مواجه می‌شود سهام شرکت‌های کوچک به سرعت از ارزش ذاتی خود فاصله می‌گیرند و وارد فضای سفته‌بازانه می‌شوند.

امیرباقری افزود: سهام شرکت‌های کوچک همیشه به دلیل اینکه دارای سهامداران کمتری هستند و  به راحتی امکان هماهنگی بین سهامداران وجود دارد به عنوان محلی برای نوسان‌گیرها تبدیل شده و افراد تازه‌وارد را با ورود نقدینگی‌های خود به این سهام دستخوش زیان کرده است.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این موضوع از جمله مقوله‌هایی است که سازمان بورس و ارکان بازار سرمایه باید چاره‌ای برای آن بیندیشند تا شاهد این قبیل رفتارها در بازار سرمایه نباشیم.

پیش‌بینی روند معاملات بورس در هفته جاری

وی روند معاملات بورس در بازار هفته جاری را مورد پیش‌بینی قرار داد و افزود: به نظر می‌رسد در بازار هفته آینده روند فرسایشی و نوسانی ادامه‌دار باشد و براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته به نظر می‌رسد که حرکت پرشتابی را در معاملات بازار شاهد نخواهیم بود.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: به مرور زمان راه سهام براساس پارامترهای بنیادی شرکت‌ها از یکدیگر جدا می‌شود و اقبال بازار بیشتر به سمت سهام شرکت‌های بزرگ که از چشم ‌انداز خوبی در اقتصاد کشور برخوردارند، خواهد رفت.

وی به روند معاملات در بازار جهانی اشاره کرد و گفت: در بازار جهانی همچنان کامودیتی‌ها در حال تبعیت از روند معقولی هستند و انتظار روند فرسایشی در شاخص دلار وجود ندارد، همین امر می‌تواند کمک‌کننده به رشد مضاعف کامودیتی‌ها در بازار باشد.

ایجاد انحراف در معاملات بورس 

امیرباقری خاطرنشان کرد: در ۶ ماه نخست سال، جریان نقدینگی باعث انحراف بسیاری از سهام از روند معقول خود شد و بعد از آن در یک روند اصلاحی بزرگ، رشد اضافه‌ای که به دست آورده بودند را از دست دادند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه به نظر می‌رسد از این به بعد حقوقی‌ها و حقیقی‌های بازار با نگاه تحلیل‌گرایانه نسبت به خرید و فروش سهام اقدام کنند، افزود: در روندهای صعودی ۶ ماه نخست سال شاهد بودیم که حقوقی‌های بازار رفتار منفعلانه‌ای را از خود در معاملات نشان دادند، در حالی که این رفتار، روش مناسبی برای مدیران سرمایه‌گذاری نبوده است.

امیرباقری اظهار داشت: مدیران همیشه باید وزنه عقلانیت را به بازار بازگردانند و نباید تحت تاثیر جریان نقدینگی حقیقی‌ها در بازار قرار بگیرند و باعث ایجاد نوسان در معاملات بازار شوند.

بورس، محلی مناسب برای سرمایه‌گذاری

وی معتقد است، انتظار داریم در میان مدت و بلندمدت بازار سرمایه به روند معقول خود بازگردد و محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری سهامداران باشد.

امیرباقری افزود: یک بررسی تاریخی از کلیت بازار سرمایه نشان می‌دهد که در بازه زمانی ۵ ساله و ١٠ ساله این بازار بازدهی بهتری را نسبت به سایر بازارها در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داده است و افراد حرفه‌ای در قیمت‌های پایین اقدام به خرید در این بازار می‌کنند.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه با اتلاف منابع نباید بازار را مثبت نگه داشت بلکه بهتر است بازار به صورت خودجوش روند اصلی خود را پیدا کند، گفت: هر چقدر که منابع بیشتری صرف نگهداری قیمت‌ها در سطوحی مشخص شود در نهایت روند بازار حالت با ثباتی را به خود می‌گیرد  و باعث از بین رفتن منابع در بازار خواهد شد.

وی اظهار داشت: با توجه به چنین اتفاقی دیگر شاهد اتفاقی مثبت در بازار نخواهیم بود و بعد از مدتی، حقوقی‌ها به دلیل آنکه هیچ روندی در بازار شکل نمی‌گیرد در قیمت‌های منفی اقدام به فروش سهام می‌کنند و فشار مضاعفی را به بازار اعمال خواهند کرد.

هماهنگی بورس با واقعیت های اقتصادی

امیرباقری با بیان اینکه بازار به صورت هوشمند خود را با واقعیت‌های اقتصاد هماهنگ می‌کند، گفت: سرمایه‌گذاران باید توجه داشته باشند که بازار سرمایه همیشه با روند صعودی و نزولی قوی همراه نیست، بلکه وجود این روندها در بازار موقتی است و سرمایه‌گذاران حرفه‌ای می‌توانند از این فرصت معقول برای سرمایه‌گذاری در این بازار استفاده کنند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: همچنین افرادی که دانش کافی برای ورود نقدینگی‌های خود به این بازار ندارند باید از ابزارهای جایگزین برای سرمایه‌گذاری در این بازار استفاده کنند.

منبع: الف

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه سهام شرکت های بزرگ سهام شرکت های کوچک برای سرمایه گذاری معاملات بازار روند معاملات نظر می رسد معاملات بورس روند اصلاح شاخص بورس پیش بینی قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۶۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بعد از کاهش فضای التهاب در منطقه، خریدار نسبتا خوبی برای کلیت بازار در تابلوی معاملات مشاهده و هفته با خوشی و آرامش سپری شد البته نه به شدتی که برخی‌ها منتظر بودند، اما در مجموع قابل توجه بود. بازار برای استمرار رشد منتظر تحولات و اخبار بنیادی، گزارش‌های سالیانه، تغییر دلار نیما و.. است.

او افزود: سهم‌های شاخص ساز شروع هفته پیشرو بودند، فروش خوب در بورس کالا، امید به رشد نرخ دلار نیما نقد شوندگی بالا و.. جذابیت آنها برای پول‌های بزرگ دو چندان می‌کند. در میانه‌ هفته سهامداران این سهم‌ها بخشی، برای اصلاح و بهینه کردن پرتفوی خود دست به جابجایی و شناسایی سود زدند. تا فرصتی برای توجه به سهام کوچک و متوسط و جبران جاماندگی نسبت به شاخص کل ایجاد شود که برآيند تعادل در بازار را به دنبال داشت.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: در مجموع شاهد خروج پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت و ورود به بازار سرمایه بودیم. ریسک اخیر که مطرح است، مساله اعمال سقف بر روی معافیت مالیاتی بود که برای آن یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسید (قانون سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی معافیت مالیاتی). شنیده‌ها حاکی از آن است که این بند از قانون بودجه حذف خواهد شد!

وفایی گفت: ابلاغیه تغییر فرمول حداقل قیمت پایه مقاطع فولادی در رینگ داخلی بورس کالای ایران که با این ابلاغیه عملا حاشیه سود ناخالص شرکت‌های میلگردی حوالی ۵% بهتر می‌شود. این هفته دلار اسکناس در سامانه نیما با رشد ۶۰۰ تومانی همراه و بالای ۴۱ هزار رسید، نشانگر فضای ذهنی بازارساز به سمت رشد نرخ است.

او گفت: اخیرا بخشی از بدهی صنعت برق پرداخت شدکه در کنار اصلاح نرخ خرید برق می‌تواند صنعت برق را متحول کند با انتشار گزارش ماهانه و گزارش‌های سالانه شرکت‌ها، تحلیل خوبی از عملکرد آنها در دسترس بازار برای تصمیم گیری قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها