Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارزش‌گذاری در موسیقی به ارزش هنری و خلاقانه اثر و بخشی هم به تکنیک و اجرای آن بر می‌گردد. اگر بخواهیم درباره ارزش یا کیفیت موسیقی در پساکرونا صحبت کنیم صرفاً به مبحث اقتصادی پرداخته نمی‌شود و در این دوره تولید خلاقانه آثار موسیقایی در پویایی اقتصاد موسیقی در دوران پساکرونا نقش بسزایی دارد.

 اقتصاد در موسیقی عموماً حاصل کیفیت و خواست مخاطبان بوده است، یعنی مخاطب و شنونده موسیقی بر اساس نیاز و کیفیت مطلوب نظرش، بهای دریافت آن اثر موسیقی را در قالب کنسرت یا حامل صوتی می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از نگاه من، موسیقی در دوران پس از کرونا جهش بزرگی خواهد داشت به این علت که در این مدت زمان، به ظاهر فعالیت‌های موسیقی متوقف شده‌ است اما درباطن فرصت بسیار خوبی برای هنرمندان ایجاد شد تا به کارهای جدیدتر و البته بهتری فکرکنند و درواقع در افکار و ایده‌های خود به یک بازسازی و بازگشت به خود رسیده‌اند. هنر، بخصوص موسیقی پس از کرونا یک رنسانس جدیدی را آغاز و تجربه خواهد کرد چرا که این هنرمندان در طی سال اغلب در فکر برگزاری کنسرت‌های مختلف بوده و هستند و به‌دلیل مشغله کاری و فکری، کمتر به تولید محتوای بیشتر و بهتر می‌اندیشند و معمولاً مخاطب شناسی انجام نمی‌گیرد و فرصت اندکی برای تبادل عقاید و خواسته‌ها بین مخاطب و هنرمند به‌وجود می‌آید. اما دردوران کرونا بسیاری از هنرمندان با هواداران یا طرفداران خود ارتباط بهتری برقرار کردند و این ارتباط در شناخت نوع موسیقی مورد علاقه آنها تأثیرگذار بود. بنابراین وقتی این رونق ایجاد می‌شود سطح کیفی کار افزایش می‌یابد و خود به خود در اقتصاد موسیقی هم تأثیر مثبتی خواهد داشت، البته شاید این مدت زمان موجب شده تعدادی از این هنرمندان به‌دلیل مسائل مادی شغل دیگری را اختیار کرده باشند و به عرصه موسیقی بازنگردند و ایرادی هم بر آن وارد نیست اما آن تعدادی از هنرمندان که نگاهی حرفه‌ای‌تر به موسیقی دارند، قطعاً به عرصه موسیقی بازخواهند گشت و کارخود را به‌صورت جدی‌تر پیگیری می‌کنند و رونق می‌دهند و درآمدشان را از راه موسیقی تأمین می‌کنند. لازم به ذکر است این تغییر و تحولات اجتماعی و حتی در بسترهای شکل‌گیری مذاهب در طول تاریخ وجود داشته و در محتوای یک اثر هنری تغییرات و رنسانسی تازه به‌وجود آورده است، بنابراین ،این توقف‌های ناخواسته، تفکرات جدیدی ایجاد می‌کند و باعث می‌شود نگاهی کوتاه به عقبه کارمان داشته باشیم و عوامل ناموفق یا موفق خود را آسیب‌شناسی کنیم، فرصتی که شاید تا به امروز موزیسین‌ها کمتر به آن رسیده باشند اما اکنون این نگاه شکل گرفته است، ضمن اینکه مخاطبان هم توانسته اند به‌صورت غیرمستقیم به هنرمندان خود بگویند چه نوع اثری را دوست دارند و چه کاری مورد علاقه‌شان نیست و این اتفاق درتولید کارهنرمندان تحولات شگرفی ایجاد خواهد کرد.
نکته دیگری که در عصر کرونا شاهدش بودیم گرایش بسیاری از هنرمندان موسیقی به تولید تک‌آهنگ و انتشار آن در فضای مجازی است. همان‌طور که می‌دانید در طول تاریخ تکنولوژی و حامل‌های صوتی به نوعی تعیین کننده کمیت تولید موسیقی بوده‌اند، به‌عنوان مثال دریک دوره صفحه گرامافون وجود داشت و به‌دلیل فضای تعریف شده آن تنها یک ترک روی صفحه جای می‌گرفت و هنرمندان اغلب روی تک آهنگ کارمی کردند و شاید به سبب تولیدات اندک کنسرت‌های کمتری هم برگزار شد، اما در دوره‌های بعد‌تر نوارکاست به بازار می‌آید و تولید کار باید در قالب یک ساعت تا 90 دقیقه انجام بگیرد و قطعاً زمان بیشتری از دست رفته است. اما بعدها که تولیدات موسیقی به‌صورت سی‌دی منتشر شد به زمان‌های تقریبی 35 تا 40 دقیقه رسید و باز هم ظرفیت تولید کمتر شد تا آنکه حامل‌های صوتی از لوح فشرده به سمت دیتا آمد و آن زمان بود که می‌توانستید به هنرمند بگویید از این پس بدون هیچ نگرانی محصولات خود را بی‌واسطه و در زمانی کمتر از 3 دقیقه به دست مخاطب برساند و البته این موضوع اجتناب‌ناپذیر بود و باید خیلی قبل‌تر این تغییرات را ایجاد می‌کردیم. شاید جالب باشد بدانید این موضوع زمانی شکل گرفت که مدیریت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ را برعهده داشتم و طبق دستورالعملی که تصویب شده بود هنرمندان باید 60 دقیقه کار تولید می‌کردند و تحویل می‌دادند و این هزینه بسیار و زمان بیشتری را صرف می‌کرد و حتی موجب شد بسیاری از موزیسین‌ها از چرخه تولیدات موسیقی حذف شوند و بسیاری از آنها هم ناخواسته به کارهای زیرزمینی روی آورند اما زمانی که مجوز تک‌آهنگ  صادر شد، این امکان  به‌وجود آمد تا همه هنرمندان موسیقی بتوانند در قالبی کوتاه و چند دقیقه‌ای آثارشان را منتشر کنند و این ایده‌ای بود که باید زودتر از این زمان‌ها اجرایی می‌شد و شاید هم دیرهنگام انجام گرفت و به نظر می‌آید حسن این اتفاق این است که ازآن زمان به بعد زیاد کاری صورت نگرفت و کمیت زیاد به کیفیت بد منجر نشد و این اتفاق را باید به فال نیک گرفت.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۶۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه‌ریزی برای تحقق رشد تولید در آموزش، تئاتر، موسیقی و هنر‌های تجسمی در کشور با حمایت از هنرمندان خبر داد و گفت: امسال نهضت پلاتوسازی در دستور کار قرار دارد تا در تمام شهر‌ها و استان‌ها بتوانیم پلاتو‌های قدیمی را احیا و پلاتو‌های جدیدی دایر کنیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص عدالت فرهنگی و نگاه به استان‌ها در اقدام‌های عملیاتی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چارچوب شعار امسال (جهش تولید با مشارکت مردم) اظهار داشت: در انتهای سال قبل، وزارت فرهنگ مبالغی را برای انجمن‌های هنری در استان‌ها تخصیص داد که ارسال شده و امید است به تولید آثار در استان‌ها منتهی شود.

وی افزود: استان‌ها و انجمن‌های مختلف اعداد و ارقام متفاوتی از این بودجه دارند؛ نسبت به این که در استانی تولیدات تئاتری که داشته بیشتر یا کمتر بوده مبالغ تا حدودی کم یا زیاد شده است.

محدودیت‌های منابع برطرف می‌شود

سالاری گفت: امسال امیدواریم منابعی که سال گذشته محدود بود مقداری افزایش پیدا کند و اتفاق بهتری بیفتد، اما همه منابع به استان‌ها تخصیص می‌یابد و انجمن‌های استانی از آن بهره‌مند می‌شوند.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امسال، از آنجایی که از سوی رهبر معظم انقلاب، سال جهش تولید و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف نام‌گذاری شده، تلاش کردیم در تمام بخش‌های ادارات‌کل زیر مجموعه معاونت هنری از جمله آموزش که عمدتا آموزشگاه‌ها در ذیل مردم تعریف می‌شوند و مردم و هنرمندان هستند که آن‌ها را اداره می‌کنند، صدور مجوز‌ها و دریافت امکانات مالی از بانک‌ها را تسهیل کنیم، البته باید کمک کنیم فرآیند‌های جذب و تولید آثار هنری بهتر شود.

المپیاد آموزش هنر به صورت المپیکی و تیمی برگزار می‌شود

سالاری گفت: المپیاد آموزش هنر مهمترین اتفاق حوزه آموزش است، که به صورت المپیکی و تیمی امسال برگزار می‌شود، این رویداد در سراسر کشور برگزار می‌شود؛ تیم‌ها در سه بخش با هم رقابت می‌کنند و نهایتا تیم یا همان آموزشگاه قهرمان معرفی می‌شود.

وی تصریح کرد: این رویداد کمک می‌کند این آموزشگاه‌ها فعال‌تر شوند و تولیدات بهتر و تیم‌ها و گروه‌های هنری خوبی شکل بگیرد و تصورمان این است که المپیاد این کار را خواهد کرد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: طرح المپیاد آموزش هنر آماده و کار‌های آن انجام شده و امسال عملیاتی می‌شود.

سالاری گفت: در حوزه تئاتر تلاش کردیم با جذب بودجه‌های تولیدی با حمایت وزیر و بخش‌های بودجه‌ای مجموعه، بتوانیم آثار خوبی را از هنرمندان برجسته تئاتر به تولید برسانیم، زیرا برخی از این هنرمندان اکنون به دلیل این‌که منابع مالی ندارند از میدان کنار رفته‌اند. اگر این منابع تامین شود به عرصه برگشته و کار‌های خوبی تولید می‌کنند.

وی افزود: حوزه موسیقی هم مانند تئاتر است، با هماهنگی خوبی که با بنیاد رودکی انجام شده، قرار است یک سری آثار فاخر را با هزینه و کمک بنیاد رودکی عملیاتی کنیم که بتوانیم تولید این آثار را بالا ببریم.

سفارش آثار تجسمی با تامین اعتبارات لازم

سالاری اظهار داشت: در حوزه تجسمی هم به دلیل این‌که تشکل‌ها و انجمن‌های تجسمی تکثر دارند، تلاش می‌کنیم هم تولید آثار و هم سفارش خرید برای آثار را با تامین اعتبارات انجام دهیم.

معاون وزیر فرهنگ: نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر

خرید آثار هنرمندان برای موزه

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر اتفاق خوبی در حوزه بودجه و تامین اعتبارات بیفتد، امسال می‌توانیم شاهد باشیم که یک سری آثار هنرمندان برای موزه‌ها خریداری و یک سری از این آثار نیز برای موضوعات خاص تولید شود و از جمله، حضور در جشنواره‌های خارج از کشور را بیشتر کنیم که هنرمندان دیده شوند.

وی تصریح کرد: یکی از معضلاتی که هنرمندان دارند این است که هزینه سفر بالاست و از این طرف، هنرمندان اگر کمک مجموعه‌های دولتی و نهاد‌های مختلف حکومتی نباشد، نمی‌توانند آثار خود را در خارج از کشور عرضه کنند، باید این اتفاق را تسهیل کنیم.

دیگر خبرها

  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • پیش‌بینی تازه بورل از زمان پایان جنگ اوکراین
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • تجربه خاطراتی از ماجراجویی و لحظاتی شاد در دل طبیعت
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • خبر خوب برای سپاهان پیش از بازی با پرسپولیس
  • راهیابی هنرمندان شهرستان فارسان به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم