Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعتمادآنلاین نوشت: مصطفی هاشمی‌طبا می‌گوید مشخص نیست موضوع تهیه واکسن کرونا تا چه اندازه به تصویب FATF مرتبط بوده چراکه هیچ کسی درباره این مساله شفاف صحبت نمی‌کند، اما گویا مساله موانع خرید واکسن فراتر از FATF بوده است.

واکسن ایرانی، چینی یا آمریکایی؟ تست واکسن ایرانی در مقابل دوربین آغاز شده است، آن هم در حالی که چند روز قبل از آن رئیس هلال‌احمر در برنامه تلویزیونی صبحگاهی خبر داد که مطابق دستور ستاد ملی کرونا مساله خرید واکسن از منبع چینی در دست پیگیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین گفت: «واکسن‌های چینی بعد از خرید و قبل از ورود به بازار توسط سازمان غذا و دارو کنترل می‌شوند.» با وجود این، هنوز در سطح جامعه دغدغه‌های جدی‌ای درباره مساله نوع واکسنی که قرار است در ایران ارائه شود، وجود دارد.

سید مصطفی هاشمی‌طبا، از کلی‌گویی و اظهارات متناقض مسئولان در این باره انتقاد کرد و گفت: دوستان درباره دست‌انداز‌های خرید واکسن صریح صحبت نمی‌کنند. استنباط من این است که در مساله واکسن کرونا از اساس موضوع FATF مطرح نبوده و مشکل تحریم‌هاست؛ یعنی مشکلات مساله فراتر از شرایط ناشی از تصویب یا عدم تصویب FATF است.

او ادامه داد: چنان‌که از اظهارات رئیس کل بانک مرکزی برمی‌آید، بحث واکسن تنها به FATF مرتبط نبود و کانال ارسال ارز جای دیگری بوده است؛ یعنی ظاهراً از طریق بانک‌های ما نبوده است و مساله به تحریم‌ها مربوط بود.

هاشمی‌طبا افزود: اگر خودمان می‌خواستیم مستقیم عمل کنیم، به هر حال مساله FATF مانع بود، اما با توجه به اینکه می‌گویند کار از طریق بانک‌های کره‌ای صورت گرفته یا می‌گیرد، بنابراین از اساس به نظر نمی‌آید مساله FATF تاثیری گذاشته باشد؛ اما اینکه از بانک دیگری حواله کرده‌اند یا می‌خواهند این کار را بکنند روشن نیست؛ چراکه صریح صحبت نمی‌کنند و مقطعی و متناقض حرف‌هایی می‌زنند و مردم را در خماری می‌گذارند.

با ادامه وضع فعلی، روابط چین و روسیه نیز با بانک‌های ایرانی قطع می‌شود

هاشمی‌طبا در پاسخ به سوالی درباره مساله بررسی مجدد FATF در مجمع گفت: معلوم نیست مجمع این بار در بررسی FATF نتیجه متفاوتی ارائه دهد، اما امیدواریم که این اتفاق بیفتد و نسبت به دفعه پیش پاسخ متفاوتی از مجمع شنیده شود.

این فعال سیاسی درباره میزان ارتباط احتمالی این لوایح با مساله خرید واکسن توضیح داد: فراتر از بحث واکنش و تاثیر یا بی‌تاثیر بودن FATF روی این موضوع، با ادامه شرایط فعلی، روابط بانکی ما حتی با چین و روسیه نیز قطع می‌شود.

او در پایان درباره اظهارات کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم درباره بررسی این لایحه در کمیسیون اصل ۹۰ عنوان کرد: بعید می‌دانم در صورت تصمیم قاطع و اعلام نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس رویه‌ای مبنی بر مخالفت با مجمع داشته باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: هاشمی طبا اف ای تی اف خرید واکسن هاشمی طبا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۷۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران

اعتراف اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شدیداً از هم‌افزایی و همکاری ایران با بازیگرانی مانند روسیه، کوبا، بلاروس، چین، کره شمالی و... وحشت‌زده هستند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در حالی که رسانه‌های غربی در طول سال‌های گذشته و اخیر، همواره بر انزوای ایران در نظام بین الملل به مثابه گزاره و پیش‌فرضی تصنعی و القایی مانور داده‌اند، اخیرا برخی رسانه‌های آمریکایی و اروپایی نمی‌توانند نگرانی خود را بابت قدرت ائتلاف‌سازی استراتژیک ایران با شرکای راهبردی خود را پنهان سازند.

اخیرا پایگاه خبری بلومبرگ گزارشی درباره همکاری نظامی روسیه و جمهوری اسلامی ایران منتشر کرد، امری که باعث نگرانی رژیم اشغالگر قدس و متحدانش شده است. بلومبرگ در این‌خصوص نوشته است " سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، در دیدار با محمدرضا آشتیانی، همتای ایرانی‌اش، در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان تاکید کرده است که مسکو آماده گسترش همکاری‌های نظامی مفید و متقابل با ایران است. در چنین شرایطی، نگرانی اسرائیل از پیامد‌های گسترش روابط دفاعی مسکو و تهران جدی‌تر از گذشته شده است، به‌ویژه آنکه روسیه پس از رگبار موشکی ۱۳ آوریل ایران علیه اسرائیل، از تهران طرفداری کرد و وزارت امور خارجه این کشور آن حمله را «دفاع از خود» توصیف کرد. "

واقعیت امر این است که جمهوری اسلامی ایران نه‌تن‌ها قواعد بازدارندگی را به خوبی آموخته و آن را محقق ساخته است، بلکه هم‌افزایی راهبردی با برخی بازیگران کلیدی در حوزه روابط بین الملل را نیز به‌گونه‌ای عملیاتی و به دور از توجه به هیاهوی جریانات طرفدار آمریکا و اروپا در دستورکار قرار داده است.

ابراز نگرانی رسانه‌های غربی (از جمله بلومبرگ) در خصوص ارتقای همکاری‌های امنیتی، نظامی و راهبردی ایران و کشور‌هایی مانند روسیه و چین برخاسته از همین حقیقت است. این موضوع نشان می‌دهد که انتقادات جهت‌داری که در خصوص تعمیق مناسبات دوجانبه ایران و روسیه در طول سال‌های گذشته مطرح شده، تا چه اندازه‌ای غیرواقعی بوده است.

هم‌افزایی راهبردی، فرمولی است که مطابق آن دو بازیگر با توجه به وجود تهدیدات یا فرصت‌های مشترک در حوزه روابط بین الملل، از ظرفیت‌های متقابل یکدیگر در معادلات جهانی استفاده می‌کنند. بدیهی است که هم‌افزایی راهبردی با یک بازیگر، به معنای وابستگی به آن کشور نیست و اتفاقا به معنای درکی واقع‌بینانه در قبال ماهیت مناسبات جهانی و حوزه روابط بین الملل است.

اعتراف اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شدیداً از هم‌افزایی و همکاری ایران با بازیگرانی مانند روسیه، کوبا، بلاروس، چین، کره شمالی و .. وحشت‌زده هستند و آن را مایه ایجاد ائتلافی می‌دانند که ثمره آن قطعا در تعارض مطلق با امیال مداخله‌گرایانه و توسعه‌طلبانه غرب در جهان امروز قرار دارد.

همین مسئله نشان می‌دهد که ائتلاف راهبردی با کشور‌های مخالف آمریکا (حتی اگر در مواردی با آن‌ها اختلاف نظر داشته باشیم) باید به‌صورتی جدی و مستمر در دستورکار دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان قرار گیرد تا بتوان از ثمرات آن در ایجاد موازنه قدرت به سود جریان ضد غرب در نظام بین‌الملل استفاده کرد.

البته در طول سه سال اخیر گام‌های موثری در این خصوص برداشته شده و لازم است این نگاه راهبردی، تبدیل به یکی از ثوابت سیاست خارجی کشورمان شود.

دیگر خبرها

  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • مدودف خواستار مصادره دارایی‌های شهروندان کشور‌های غیردوست شد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند