Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@02:32:26 GMT

۲۰ درصد دام‌های مازندران هویت دار شدند

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۳۸۴۰۵

۲۰ درصد دام‌های مازندران هویت دار شدند

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۲۰ درصد دام های مازندران هویت دار شدند.

به گزارش برنا؛ علیرضا عطایی نژاد، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران تعداد دام سبک استان را حدود ۲.۵ میلیون راس و دام های سنگین را هم ۷۰۰ هزار راس برآورد کرد و افزود: طرح پلاک کوبی دام های سبک و سنگین استان از آذرماه سال گذشته به صورت رسمی آغاز شد و اجرای کامل آن برای تسهیل در فعالیت های دامداران لازم و ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تصریح کرد: پلاک‌کوبی دام طرحی است که سالیان سال روی زمین مانده بود ولی از اواسط سال ۱۳۹۷ با شروع نوسانات اقتصادی و افزایش قاچاق دام، دولت مصمم به اجرای این طرح شد و وزارت جهاد کشاورزی، مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور، سازمان دامپزشکی و اتحادیه دامداران را موظف به اجرای این طرح کرد.

معاون جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: علاوه بر جلوگیری از قاچاق دام، ردیابی، اثبات مالکیت، بهبود مدیریت گله، کنترل سلامت دام و غذای انسان، امنیت سرمایه گذاری، بیمه دام و محصولات دامی، رعایت حقوق حیوانات و مطالعات علمی و تحقیقاتی و توسعه عملیات اصلاح نژاد از مهم ترین اهداف پلاک کوبی دام اعلام شده است.

عطایی نژاد با بیان این که تاکنون حدود ۱۰۰ هزار راس دام اصیل شیری و ۲۰۳ هزار دام دورگ که در دامداری های صنعتی وجود دارند، پلاک کوبی شدند، گفت: در این مدت پلاک کوبی حدود ۱۹۰ هزار راس دام سبک گوسفند و بز نیز انجام شده است.

او یکی از دلایل کندی اجرای طرح پلاک کوبی دام ها در مازندران را وجود تعداد زیاد دام های غیرصنعتی دانست و توضیح داد: طبق آمار ۳۰۰ هزار راس گاو بومی در استان وجود دارد که دامداران باید نسبت به پلاک کوبی آنها اقدام کنند.

عطایی نژاد زمان باقی مانده برای انجام پلاک کوبی دام ها را تا پایان سال جاری ذکر کرد و گفت: طبق قوانین و مقررات تردد دام‌های سبک و سنگین بدون پلاک ملی ۱۶ رقمی که شناسنامه آنها محسوب می‌شود ممنوع است.

او از دامداران عشایر مازندران خواست در این فصل که دام در خارج از ییلاقات استان نگهداری می شوند نسبت به پلاک کوبی سریع دام هایشان بویژه گوسفندان و بز که به صورت سنتی نگهداری می شوند اقدام کنند.

معاون جهاد کشاورزی مازندران توضیح داد: با ثبت دقیق اطلاعات دام زنده خدمات دهی بهتر و سریع تر به عشایر و دامداران انجام می شود و از طرفی بر جلوگیری از خرید و فروش دام های سرقت شده و کشتار آنها موثر است.

او افزود: همچنین طبق مصوبه تخصیص نهاده‌های دامی یارانه‌دار به واحدهای صنعتی دام سنگین و سبک منوط به انجام عملیات پلاک‌گذاری دام‌هاست و به همین دلیل هم دامداران باید پس از پلاک کوبی حتما شماره پلاک دام را در سامانه سازمان دامپزشکی ثبت کنند.

معاون جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که  هر راس دام در این طرح یک شناسه و یا کد ملی ۱۶ رقمی اختصاصی دریافت می کند، ادامه داد:  پلاک ۱۶ رقمی دام ها در سامانه دامپزشکی به ثبت می رسد و در آن  نژاد دام، نام دامدار و مکان نگهداری دام (دامداری) نیز درج می شود.

او گفت: بر اساس ماده ۱۸ قانون نظام دامپزشکی کشور، وزارت جهاد کشاورزی موظف به صدور شناسنامه یا همان پلاک ۱۶ رقمی برای شناسایی دام هاست و نیروی انتظامی نیز موظف شد دام های فاقد پلاک ۱۶ رقمی را که معمولا بر روی گوششان نصب می شود، توقیف کند و این دستورالعمل نیز در مرحله عملیاتی قرار گرفته است.

عطایی نژاد هزینه پلاک کوبی هر دام را ۴۵ هزار ریال اعلام کرد و گفت: اتحادیه دامداران مازندران و شرکت تعاونی دامداری استان به عنوان ۲ تشکل غیردولتی و پیمانکار انجام پلاک کوبی دام هستند که از سوی دامپزشکی و جهاد کشاورزی تحت نظارت قرار دارند.

او افزود: همچنین طبق مقررات کشتارگاه های مازندران نیز از کشتار دام های فاقد پلاک خودداری خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مازندران دام ها جهاد کشاورزی مازندران پلاک کوبی دام عطایی نژاد هزار راس ۱۶ رقمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۸۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از یک تن نان خشک در مشهد

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی مشهد، سیدعلی‌اکبر نصری اظهارکرد: با توجه به گزارش مردمی طی گشت مشترک اداره نظارت و بازرسی جهاد کشاورزی با اتحادیه نانوایی‌ها موفق به کشف انباری شدیم که حجم زیادی نان در آن ذخیره شده بود.

رئیس نظارت و بازرسی جهاد کشاورزی مشهد افزود: پس از مراجعه به محل و با هماهنگی ریاست محترم شعبه ۲ تعزیرات حکومتی حکم ورود به انبار صادر شد.

وی ادامه داد: پس از ورود به انبار حجم قابل توجهی از نان‌های کشف شده به صورت سالم در محل انبار، خشک شده بود و در حال خردشدن و تبدیل برای استفاده دامداری‌ها بود؛ اینکه این این حجم نان از چند نانوایی دریافت می‌شده است مشخص نشده، لذا بررسی‌ها در خصوص نانوایی متخلف ادامه دارد.

نصری گفت: تشکیل پرونده در محل انجام پذیرفت و اموال توقیف و جهت سیر مراحل قانونی به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شد.

رئیس نظارت و بازرسی جهاد کشاورزی مشهد افزود: شهروندان می‌توانند هر گونه تخلف در خصوص محصولات کشاورزی از جمله تقلب، احتکار، گران‌فروشی، کم فروشی و عرضه خارج از شبکه آرد و نان را به شماره پیامک ۳۰۰۰۷۶۵۵۵۵ اعلام کنند که در اسرع وقت رسیدگی می‌شود.

دیگر خبرها

  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران 
  • تزریق گاز به خطوط لوله ۶ روستای شهرستان سوادکوه
  • بلده نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران
  • صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران
  • مایه کوبی ۲۶ هزار رأس دام سبک در منطقه بارز و شوارز
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • طرح پلاک کوبی املاک مسکونی و تجاری شهرستان بردسکن اجرا می‌شود
  • کشف بیش از یک تن نان خشک در مشهد