Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران در هفت ماهه سال ۹۹ به عنوان صادرکننده فعال بنزین در منطقه حضور داشته و در این مدت از محل صادرات بنزین درآمدی حدود ۱.۴ میلیارد دلار به دست آورده است.

ایران که تا ۲ سال پیش واردکننده بنزین بود و حتی در سال ۹۷،‌ روزانه تا ۴.۵ میلیون لیتر در روز بنزین به کشور وارد می‌کرد، ‌ حالا به عنوان صادرکننده این فرآورده استراتژیک در منطقه و جهان شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در شرایطی است که در سال ۸۵، ‌ایران روزانه بیش از ۲۷ میلیون لیتر بنزین وارد می‌کرد که موجب خروج ارز از کشور و وابستگی شدید برای تامین امنیت انرژی کشور بود.

همین وابستگی باعث شد تا در تحریم‌هایی که از ابتدای دهه ۹۰ شمسی آغاز شد،‌ تحریم بنزین در صدر آنها قرار گرفت و ایران حتی در سال‌هایی مجبور شد تا با تغییر در فرآیندهای برخی پتروشیمی‌ها،‌ از ریفورمیت به جای بنزین استفاده کند تا خلایی در تامین این سوخت به وجود نیاید.

از همین رو با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، توجه به ظرفیت‌سازی برای تولید بنزین در کشور مورد توجه قرار گرفت. افزایش تولید و بهبود کیفیت پالایشگاه‌های قدیمی در این مسیر انجام شد.

اما مهمترین اقدام تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس بود که سابقه آن به آخرین سال‌های دولت اصلاحات باز می‌گشت. با اولویت‌بندی توسعه این پالایشگاه، فازهای آن یکی به یک به مدار تولید آمدند و حالا پس از دو سال از بهره‌برداری فاز سوم و پایانی پالایشگاه ستاره خلیج فارس و ارتقاء کیفی واحدهای پالایشگاهی در تولید بنزین استاندارد و تبدیل شدن ایران به صادرکننده بنزین، ایران نه تنها وارد کننده بنزین نیست بلکه در ۷ ماهه سال جاری حدود ۱.۴ میلیارد دلار درآمد از محل صادرات بنزین داشته است.

مختومه‌شدن پرونده واردات بنزین از مهرماه سال ۹۷ برگ جدیدی پیش روی صنعت پالایش کشور باز کرد. بدین ترتیب واحدهای پالایشی علاوه بر تامین نیاز داخلی بتواند پاسخگوی درخواست‌های صادراتی بنزین از کشورهای خارجی نیز باشد.

امروز با توسعه صنعت پالایش کشور و تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس ظرفیت پالایش نفت خام و میعانات گازی به رقم دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است و دیگر خبری از کنار گذاشتن هزینه در جهت واردات بنزین به کشور نیست.

با توجه به مصرف افسار گسیخته بنزین در سال‌های گذشته بیم آن می رفت که میزان تولیدات پالایشگاه‌ها کفاف نیازهای داخلی را ندهد و در نتیجه به افزایش واردات بنزین منجر شود. این اتفاق می‌توانست در شرایط تحریم، صنعت نفت که به شدت در تنگنا قرار گرفته  را دچار بحران عمیق‌تری کند.

اگر نگاهی به وضعیت کشور ونزوئلا انداخته شود می‌توان وخامت اوضاع را دراین خصوص بهتر و عمیق تر درک کرد. فلج شدن پالایشگاه های کشور ونزوئلا و در نتیجه کمبود سوخت بحران سختی را پیش روی این کشور قرار داده است، اما ایران با برگ برنده خود یعنی ستاره خلیج فارس توانست از عهده این مسوولیت به خوبی برآید و حتی با ارسال محموله‌های بنزین به ونزوئلا قدرت و اقتدار ایران را مقابل سایر کشورها گوشزد کند.

بر اساس گزارش تفریغ بودجه سال ۹۸، با توجه به افزایش تولید و کاهش مصرف بنزین، کشور ما که تا سال ۹۷ واردکننده بنزین بود و به‌طور متوسط در سال ۹۷ روزانه ۴.۵ میلیون لیتر بنزین وارد می‌کرد، به صادرکننده بنزین تبدیل شد و در سال ۹۸ به‌صورت میانگین ۳ میلیون لیتر در روز صادرات بنزین داشته است که افزون بر جلوگیری از خروج ارز بابت واردات بنزین، موجب ورود ارز حاصل از صادرات بنزین در سال ۹۸ و هفت ماهه سال ۹۹ به ترتیب حدود ۴۹۰ میلیون دلار و ۱.۴ میلیارد دلار شده است.

با این حال همچنان منتقدان و مخالفان وزیر نفت وی را دشمن پالایشگاه‌سازی می‌دانند. این در شرایطی است که ظرفیت پالایشی ایران از سال ۹۲ که ۱.۸ میلیون بشکه در روز برآورد می‌شد حالا به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به ۲.۳ میلیون بشکه افزایش پیدا کرده است.

در حالی که از ابتدای انقلاب تا سال ۹۲ یعنی چیزی حدود ۳۵ سال، ‌ظرفیت پالایشی ایران تنها ۵۶ درصد بیشتر شده بود و از یک میلیون و ۱۸۵ هزار بشکه در سال ۵۷ به یک میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه در روز در سال ۹۲ رسیده بود.

در کنار آن ظرفیت گازرسانی در کشور نیز توسعه داشته تا آنجا که وزیر نفت با اشاره به توسعه گازرسانی در هفت سال گذشته، گفت: با این حجم گازرسانی، معادل ۲.۶ میلیون بشکه پالایشگاه، سوخت در کشور توزیع و مصرف شده است.

برچسب ها: سال 99 ، صادرات بنزین ، 1.4میلیارد دلار لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000LOZ

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سال 99 صادرات بنزین 1 4میلیارد دلار ۱ ۴ میلیارد دلار ستاره خلیج فارس واردات بنزین صادرات بنزین میلیون لیتر سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۸۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۱۰۷ میلیون دلاری تعاونی‌های خراسان رضوی طی سال گذشته

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: تعاونی‌های استان در سال گذشته ۱۰۷ میلیون دلار صادرات داشته‌اند.

محمد امین بابایی در گفت و گو با ایسنا در خصوص فعالیت تعاونی‌ها در خراسان رضوی اظهار کرد: بر اساس اطلاعات موجود تا پایان سال گذشته، ۱۵ هزار و ۲۷۶ تعاونی در استان وجود دارد.

وی درباره تعداد تعاونی‌های فعال در خراسان رضوی افزود: تا پایان  اسفند سال ۱۴۰۲ تعداد ۷۷۵۳ شرکت تعاونی فعال در استان وجود دارد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: تعداد اعضای عضو تعاونی در استان خراسان رضوی  ۲۱۷ هزار و ۷۳۸ نفر است.

بابایی با اشاره به ثبت تعاونی‌های جدید در استان ادامه داد: تعداد ۱۷۰ شرکت تعاونی جدید در استان طی سال گذشته تشکیل شده است. خراسان رضوی
از لحاظ تعداد تعاونی در سطح کشور جزء ۳ استان برتر و از لحاظ تشکیل تعاونی در سطح کشور دوم است.

وی با اشاره به تعداد تعاونی‌های بانوان در خراسان رضوی عنوان کرد: تعداد تعاونی‌های بانوان در استان خراسان رضوی تا پایان سال گذشته ۳۰۷ تعاونی با ۲۹۴۵ عضو بوده است.

بابایی درباره میزان صادارت تعاونی‌های استان در سالی که گذشت گفت: تعاونی‌های استان ۱۰۷ میلیون دلار تا پایان سال ۱۴۰۲ صادرات داشته‌اند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی درباره حمایت از تعاونی‌ها تصریح کرد: در این خصوص قرارداد وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بانک رسالت منعقد شد که تا مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات به تعاونی‌های بانوان و دانش بنیان و فراگیر ملی پرداخت می‌کند که به نوع مجوز، نوع کار و فعالیت تعاونی بستگی دارد. تعداد ۱۶ تعاونی در استان از این قرارداد و به مبلغ ۳ میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند که ۱۴ تعاونی مربوط به بانوان و۲ تعاونی نیز مربوط به دانش بنیان‌ها بوده است.

بابایی در خصوص پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در حوزه بانوان تصریح کرد: در این حوزه به دو تعاونی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است؛ همچنین در زمینه تسهیلات تبصره ۱۸ که مربوط به همه تعاونی‌ها می‌باشد به ۷ تعاونی در استان تسهیلات پرداخت شده است که  در این میان به دو تعاونی زنان نیز به مبلغ ۳ میلیارد و ۶۰۰میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.

وی افزود: در تفاهم‌نامه‌ای دیگر نیز به ۶  تعاونی تسهیلات پرداخت شده است که در این میان دو تعاونی بانوان به مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند. در تسهیلات بلاعوض نیز ۹ مورد پرداختی صورت گرفته است که ۳ تعاونی بانوان به مبلغ ۱۱۴ میلیون تومان  تسهیلات دریافت نموده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس
  • پالایشگاه آبادان در بورس انرژی مقام اول را کسب کرد/ تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای در سال ۱۴۰۲
  • تولید ۱۵ میلیون لیتری بنزین در پالایشگاه آبادان
  • طرح ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه آبادان در دستور کار
  • صادرات ۱۰۷ میلیون دلاری تعاونی‌های خراسان رضوی طی سال گذشته
  • بیش از ۳۲۶ میلیون دلاری از گمرکات گلستان صادرات انجام شده است
  • کسب درآمد ارزی شرکت ایپکو از محل صادرات خدمات فنی مهندسی
  • سود ۳۱۷ میلیون دلاری پالایشگاه آبادان در سال گذشته
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت